maanantai 18. toukokuuta 2015

Astu sisään Hobbitoniin!


Tervetuloa mukaan satumaisiin maisemiin!


Astu sisään Hobbitoniin, tee pieni kierros tässä uskomattomassa paikassa kanssamme, olkootkin että oppaanasi toimii epäfani.






Olen ehkä saattanut pilata legendaarisen Taru Sormusten herrasta -leffan katselukokemuksen muutamalta kanssakatsojalta vääntämällä kaiken vitsiksi. Ehkä olen saattanut tahallani myös ylianalysoida leffan sitä katsoessani. Olen silti myös ihan ihkaoikeasti yrittänyt lukea nämä Tolkienin kirjatkin, sillä rakastan lukea lähestulkoon kaikkea. Jostain syystä juuri nämä eivät vaan tälle kirjatoukalle uppoa. Tervaa jaksoin juoda noin 50 sivun verran, kunnes siirryin juomaan mielelleni makeampia mesiä.

Lord of the Rings -leffat ovat silti aivan uskomattoman hienosti tehtyjä, sitä mieltä olen sentään ollut aina.

Tältä pohjalta voitte kuitenkin uskoa miten lievästikin sanottuna skeptisesti pulitin kahdelle aikuiselle 75 Uuden-Seelannin dollarin (EUR 53) hintaiset liput päästäkseni katsomaan Hobbitonia - leffan ehkä ikonisinta lavastetta, joka sijaitsee täällä Uudessa-Seelannissa Matamatan kylän lähettyvillä. Neljävuotiaasta ei sentään veloitettu mitään.

Pari päivää aiemmin oltiinkin käyty Tongariron Alpine Crossingilla trekkaamassa (postaus tästä myöhemmin); se taas on paikka suoraan elokuvan Mordorin maisemista, joten varsinainen LOTR-kylpy täällä tulee pakostakin.












Matamatan koko kylä henkii hobbittihenkeä. Kaupungilla saattaa nähdä ihmisiä menossa juhliin, arvatkaa miksi pukeutuneina? Pikkukaupungin i-site, eli Uudessa-Seelannissa jokaisessa turistikaupungissa sijaitseva turistitoimisto josta voi käydä kysymässä ihan kaikkea, on rakennettu ilmiselväksi hobbittitaloksi. Tervetuloa Hobbitoniin! julistaa iso kyltti turistille keskellä kaupunkia. Söpöä. :)


Hobbitoniin ei pääse ajamaan omalla autolla ja kaikki kierrokset ovat opastettuja. Myös hinta on aina sama 75 NZdollaria lähtöpaikasta riippumatta. Vaihtoehtoisesti voi hypätä Hobbittibussin kyytiin Matamatasta, tai ajaa The Shire -kahvilalle autollaan ja hypätä sieltä saman bussin kyytiin vain noin kilometrin päässä itse kohteesta. Kahvilalla voi muuten myös yöpyä omassa autossaan, eli freedom campata niin halutessaan. Lavasteisiin pääsee vain opastetulla kierroksella.











Mitä minä sanoisin Hobbitonista?


Se yllättää kaikin puolin.


Kesäisin (joulu-tammi-helmikuussa) paikalla saattaa päivässä olla hyvinkin 2500 vierailijaa, ja työntekijöitäkin 150. Hobbitonin maisemia hoitaa jatkuvasti 15 puutarhuria, ja sen kyllä huomaa. Ohjattu kierros tuntui ajatuksena etukäteen ihan liian mainstreamilta ollakseen hyvä elämys.


Näin syksyllä meitä turreja ei paikalla ollut liikaa, vaikka olinkin sitä pelännyt. Superkauniina, kirkkaana ja lämpimänä syyspäivänä Hobbiton on juuri niin vehreä ja kumpuileva kun miltä se leffoissakin näyttää. Se on sittenkin aivan ihana!











Pienet pyöreät ovet ja ikkunat koristavat kumpujen alle rakennettuja asuntoja, joiden pihalla ihan aidot kukat kukkivat. Hillopurkit ovat jääneet auringonpaisteeseen odottamaan noutajaa, pyykit kuivuvat narulla. Punaiset, keltaiset, siniset ja vihreät ovet kutsuvat koputtelemaan, vaikka niihin ei tietenkään saa mennä kajoamaan ilman lupaa.

Hämmästyttää oikein miten kurpitsatkin on aseteltu juuri oikein keskelle kasvimaata ja teiden sivuille jääneisiin hobbittivaunuihin. Puutarhureilla on selkeästi hommaa, ja se pysyy hanskassa.

























Sen kuuluisimman hobbittiasunnon, Bilbon majan eli Bag Endin yllä kasvava puu näyttää ihan eri maailmasta tulleelta. Paitsi että se tietty on Hobbitonista, se on myös tehty teräksestä ja keinotekoisista lehdistä. Mutta se istuu kuin valettu, näyttää ihan siltä taikapuulta miltä sen kuuluukin!










Sir Peter Jackson bongasi tämän Alexander -suvulle kuuluvan paikan lentäessään lentokoneella sen yli kuvauslokaatioita selvittäessään. Vielä tänäkin päivänä 13 000 lammasta paimentava farmi ei aluksi järin ilahtunut ideasta, ja vaatikin paikkoja kuvausten jälkeen palautettavaksi. Se ei ollut ongelma sillä kaikki haluttiin tuotantoyhtiönkin puolesta tuhota. Kuvausten jälkeen säät estivät lavasteiden tuhoamisen ja sitä siirrettiin puolella vuodella eteenpäin.


Sillä välin paikalliset olivat kuitenkin kekanneet mitä paikkaa elokuvissa oltiin käytetty ja pikkuhiljaa lammasfarmin porttien ulkopuolelle alkoi ilmestyä ihmisiä. Tuhoamista siirrettiin jälleen ja omistajat alkoivat neuvotella paikan avaamisesta turisteille. 10 kuukauden neuvottelujen jälkeen ensimmäiset neljä turistia pääsivät katsomaan paikkaa. Hobbitti -leffojen kuvauksiin paikka rakennettiin uudestaan ja tällä kertaa niin kestävistä materiaaleista, että tämän 12 hehtaarin alueen odotetaan kestävän seuraavat 50 vuotta.

Koko tämä kierros on tuotteistettu kyllä erinomaisesti, mutta silti niin että se toimii, toivottavasti kymmenienkin vuosien päästä.









Kierroksen päätteeksi turistiryhmä pääsee vielä nauttimaan Hobbitonin pubin, kaksi vuotta vanhan Green Dragon Innin antimista, jonka panimotuotteet ovat lähistöltä, Hamiltonista. Siideri takkatulen loisteessa toimi, eikä Bellallakaan jäänyt pisaraakaan alkoholittomasta inkiväärioluesta kupin pohjalle. Tässä vaiheessa ehkä vähän harmittaa ettei tullut otettua tarkemmin selvää mahdollisuudesta illastaa täällä.

No, ehkä joku teistä lukijoista, joka tänne seuraavaksi suuntaa ottaa vinkistä vaariin!


















Entäs tämä skeptisesti suhtautuva, ärsyttävästi muiden leffakokemuksen pilaava tyyppi, epäfani?

Olen vähän myyty. No, okei olen paljon myyty. Tämä oli todellakin rahansa arvoinen juttu!

Katsokaan nyt noita maisemia ja noita supersöpöjä pikkutaloja! Kun muutaman päivän päästä Uusi-Seelanti jää taakse ja lennetään Sydneyyn Janin kämpälle asumaan Manly Beachille, taitaa tulla miehen kotiin tekemä kotiteatteri hyvään käyttöön. Ajattelin antaa näille leffoille uuden mahdollisuuden.


Taidan olla sen velkaa maailmalle.












PS. The Shire -pysähdyspaikasta saa vaikka mitä LOTR-krääsää alkaen avaimenperistä, Monopoliin, Hobbitti-olueen ja aina Gandalfin asuun saakka. Lisäksi kahvilassa on tarjolla paitsi ruokaa, aivan järkyttävän hyviä gluteenittomia (!) kakkupaloja. Lämmin suositus karamelli-suklaalle!








56 kommenttia:

  1. Aika suolainen hinta, mutta meidän porukka menisi ihan varmasti :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mekin tätä harkittiin ihan jonnin aikaa, mutta koska tämä on ainutlaatuinen juttu vain täällä, päädyttiin siihen että mennään. Ja onneksi se oli joka pennin arvoinen. :)

      Poista
  2. Hiukan on eri näköstä kun n.10 vuotta sitten - silloin parista hassusta hobittitaloista oli näytillä ainoastaan valkoiset lastulevyrungot. Lampaat mutustivat ruohoa muutaman metrin päässä, eikä sen kummempia lavasteita ollut jätetty paikalle. Päänähtävyys oli Party Tree, ja se olikin sitten siinä. Täytynee lähteä käymään paikalla uudemman kerran! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt oli kyllä aivan eri mallilla tämä homma. Jos tänne suunnille aiot, niin lämmin suositus kyllä, tuntui todella autenttiselta ja superkaunista!

      Poista
  3. Oi että, täähän tuli kuin tilauksesta! Just eilen googlettelin Hobbitonia. Lennot Uuteen-Seelantiin lähtee nimittäin ostoon hyvinkin pian. Ihana kun laitoit näin paljon kuvia! Teille on tosiaan upea päivä osunut ja ihan huippua, että noissa sun kuvissa ei muita turisteja näy.

    Luin just tosta illallistamismahdollisuudesta kans eilen googletellessani. Mut päiväsaikaan toi on niin söpön näköinen paikka, että en silti tiedä, ottaisiko illalliskierroksen vai päiväkierroksen. Pitää vielä pohtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa! Uusi-Seelanti on kokonaisuudessaan upea paikka, ja vaikka huomenna matka jatkuu Sydneyyn, tänne blogiin tulee vielä paljon vinkkejä tänne - eikä vähiten myös muista LOTR-jutuista!

      Mäkin jäin miettimään että näkeekö illalisturneella sitten ihan samalla tavalla tuota, mutta se dinneri olisi varmaan aivan huikean hieno juttu!

      Poista
  4. Mielenkiintoinen ja hienosti tehty paikka. Ehkä ne leffatkin katselee nyt vähän eri tavalla kun on tuolla käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mä kanssa luulen. Jos vaikka yrittäisi antaa uuden mahdollisuuden näille. Ei siinä nyt niin montaa tuntia elämästään häviä, vaikkei vieläkään niin toimisi. :)

      Poista
  5. Toivottavasti myös annat kirjoille toisen mahdollisuuden! Ne ekat 50 sivua on nimittäin kaikkein pahimmat, mutta jos jaksaa tahkoa niiden lävitse sivulle ~100, niin ääni kellossa muuttuu täysin ja meno on ihan parhautta. Hobitissa ei vastaavaa ongelmaa ole, vaan se on hauskaa luettavaa alusta saakka. :) (Ja joo, fanina kävisin tuolla ehdottomasti!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, pitääkö nekin vielä yrittää... Moni on kyllä niistäkin sanonut samaa, mutta en vaan kyennyt. Ehkä vielä hyvällä ajalla uudestaan. :)

      Supersiisti paikka, kannattaa käydä jos vaan osuu matkan varrelle!

      Poista
  6. Jeps, Taru on ihan mahtava kirjatrilogia - jestas Tolkienin kuvauksia! Se on niin älyttömän kaunista kieltä, eikä jätä arvailujen varaan luonnonkuvauksissaan mitään! Suosittelen kahlaamaan sen pakkopullan läpi - kyllä se siitä paranee :) Mä luin kirjat kun olin jotain 15-v ja kävin kattomassa Ryhmäteatterin Suomenlinnassa esittämän näytelmänkin - kerrassaan huikea oli sekin! (vaikkakin Gangalf (Vesa Vierikko) syömässä makkaraa väliajalla oli kyllä koominen näky :D ) ja tietoa on tullu hankittua pilvin pimein myös Tolkienin kehittämästä haltijakielestä jne. Okei, leffatkin löytyy... Ne leffaboksit :D Silti en ole ihan varma meinisinkö tuonne... En tiedä miksi... Oonko liian luontotyyppi, vai mikä...? Todella, todella hienolle paikalle näyttää kuiteski! Tätä lissää, namia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, lisää kirjasuosittelijoita! Taitaa olla pakko käydä lainaamassa nämä jostain ja yrittää sitkeästi kahlata läpi. :P

      Kyllä teidän tänne kannattaa mennä jos Uuteen-Seelantiin suuntaatte, aika ainutlaatuinen juttu kuitenkin, eikä todellakaan pilaa leffakokemustakaan!

      Poista
  7. onpas kummallinen ja kiehtova kohde :-) huikeat kuvat <3

    VastaaPoista
  8. On tuolla kyllä todella söpöä, ei voi muuta sanoa. Mutta tunnustan - siitäkin huolimatta, että minut ehkä ristiinnaulitaan tämän kommentin takia ;) - että minua eivät nuo LOTR-leffat kiinnosta lainkaan. Kävi niin, että hypetys oli aikanaan minusta niin överiä, että oma kiinnostukseni vain yksinkertaisesti lopahti kaiken sen himofanittamisen ja hehkuttamisen takia. Olen aina yrittänyt näissä kirjoista leffa -jutuissa ensin lukea kirjan ennen kuin katson leffan, ja tässä tapauksessa ei nyt sitten enää kiinnostanut kumpikaan. Jonain päivänä aion kyllä yrittää lukea opukset, koska uskon kyllä, että ne ovat varmasti hienoja teoksia. Se voi olla jonkinlainen ponnistus, koska fantasia ei muutenkaan iske meikäläiseen, mutta pitäähän sitä ihan yleissivistyksen vuoksi yrittää.

    Uusi-Seelanti on kyllä upea paikka ja sieltä löytyy vaikka mitä upeaa nähtävää ja henkeäsalpaavia maisemia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle taisi käydä jotenkin samoin. Ylihypetys tuppaa saamaan itselläni aikaan vastakkaisreaktion, ja niin kävi tämän kanssa. Myös siinä taidetaan olla vähän samiksia että fantasiakirjallisuus tökkii usein vaikkei aina.

      Hobbiton oli silti paikkana todella hulppea, hieno kokemus, vaikka onkin vähän epäfani. :) Ja Uusi-Seelanti... noh, sehän on yhtä henkeäsalpaavutta jatkuvalla syötöllä!

      Poista
  9. Tää on kyl ihan mahtavan näkönen mesta. <3 Mua houkuttelis niin paljon Uuteen-Seelantiin ja tonne meneminen, mutta ensin pitäis kehittää aikaa, rahaa ja lomaa tarpeeks.
    TSH-leffat on ihania, kirjaa en oo mäkään saanut kahlattua loppuun asti... Toisen kirjan kohalla mulla tulee aina stoppi ja en jaksa, pari mahdollisuutta oon jo antanut. Ehkä vielä kerran. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ole ihan lähikohde tämä, joten vaatii vähän rahaa ja aikaa. Mutta koko maa sinällään aivan huikea, joten se kyllä ansaitsee käynnin edes kerran elämässä!

      Poista
  10. Hirvittävän kalliit liput! Onneksi oli myös vastinetta.

    Itse olen todella skeptinen tuollaisten paikkojen suhteen, mutta ehkäpä olisin antanut paikalle mahdollisuuden myös ilman tätä postausta. Nyt siis ehdottomasti menisin, kun luin tämän juttusi.

    Olen katsonut Taru Sormusten herrasta sarjan x kertaa, mutta Hobiteista on toinen osa vielä katsomatta : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudessa-Seelannissa kaikki on sikakallista. Tämä oli ihan sieltä halvimmasta päästä kokemuksia. Silti nämäkin liput kirpaisi etukäteen, mutta ajateltiin että tätä ei muualla pysty näkemään/tekemään, jotain valas- ja delfiininkatseluita kylläkin.

      Meillä on Hobbitit kokonaan katsomatta, ja jotkut on sanoneet että se on vähän tekemällä tehtykin koko homma, mutta lienee vähän pakollista yrittää sekin kahlata tämän jälkeen läpi. :)

      Poista
  11. Upeita kuvia! Itse olen katsonut TSH-leffat moneen moneen kertaa ja kirjatkin tuli luettua. Menisin varmasti käymään tuolla. Liput ovat kyllä kieltämättä tyyriit, mutta kerrankos sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ajattelee että on nyt itsensä saanut jo sinne Uuteen-Seelantiin asti, niin siinä kontekstissa lippujen hinnat ei niin kamalalta tunnukaan. Ja olivathan onneksi sen arvoiset. :)

      Poista
  12. Apua, kuinka kaunista!! Minua ei kiinnosta LOTR yhtään, olen nähnyt yhden leffan silloin joskus 2000-luvun alussa. Sen sijaan lähtisin näihin maisemiin enemmän kuin mielelläni. Voi Uusi Seelanti, miksi olet niin kaukana. Tosin, olen pyöritellyt päässäni ajatusta maailmanympärimatkasta, joten eihän sitä koskaan tiedä :P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vinkkinä sitä maailmanympärimatkaa silmälläpitäen - Uuteen-Seelantiin kannattaa varata reippaasti budjettia, riippuen tietysti mitä kaikkea haluaa tehdä ja nähdä. Mutta todella kallis paikka olla ja elää. Meiltä tulee jossain välissä ihan erikseen budjettilaskelmat julki täällä, ja aika eri sfääreissä liikutaan kuin edellisissä laskelmissa mitä ollaan laitettu.

      Maisemat täällä on todella hienot, joten vaikka onkin epäfani, kannattaa ehkä silti käydä. :)

      Poista
  13. Aivan mielettömän upean näköinen paikka! Ja en siis todellakaan ole ollenkaan näiden leffojen fani, kaukana sellaisesta. Se yhdistettynä noin suolaiseen lipun hintaan todennäköisesti olisin skipannut paikan jos olisin tuolla päin maailmaa liikkunut. Vaan en tiedä skippaisinko enää, kun luin tämän jutun! Kiitos tästä nojatuolimatkasta, ehkäpä sitä nyt katselee näitä Taru sormusten herrasta-leffoja ihan uusin silmin.

    VastaaPoista
  14. Voi miten ihania hyvän mielen kuvia! Minä en ole yhtään Taru sormusten herrasta -tyyppi. Joka kerta, kun olen yrittänyt elokuvia katsoa, olen nukahtanut kesken elokuvan, ja kirjakin lojuu kirjahyllyssäni lukemattomana. Mutta aivan varmasti tuolla käytyään olisi pakko kirjat lukea! Ehkä siis pitää lähteä hakemaan lukuintoa Uudesta-Seelannista, ja samalla voisi mennä niille ihanille viinitiloille...

    VastaaPoista
  15. Ihana paikka ja mahtavia kuvia, tonne pitää päästä! Jos Taru Sormusten Herrasta tuntuu tökkivän, niin suosittelen aloittamaan Hobbiteista - näin tein itse! Hobbitteja rakastan, mutta kaikkia TSH:itä en ole vieläkään saanut tarvottua läpi.. Pitääkin ottaa se projektiksi vaikka kesän sadepäivinä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä siis Hobbitit ensin ja vasta sitten aikaa varsinaiselle trilogialle. :)

      Poista
  16. Kiitos tästä virtuaalimatkasta Hobbitoniin! :) Mehän päätettiin meidän NZ reissulla olla menemättä sitten kuitenkaan tänne, osaksi juuri tuon suolaisen hinnan vuoksi. Tykkään kovasti kyllä niistä leffoista, ovat huikeasti tehty, mutta en fanita niitä lainkaan. Ehkä siksi se jäi vaan. Mutta tää oli kiva katsaus, mistä jäätiin "paitsi" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea ei tälläkään matkalla ole varaa ja toiseksi myöskään ehdi tehdä, pakko tehdä myönnytyksiä - en ihmettele että lippujen hinnat pisti miettimään pari kertaa. Ajateltiin jotenkin että tämä on tässä paikassa niin uniikkia, että se on pakko mennä tekemään kun tänne asti ollaan päästy. Ei vissiin ihan heti olla tulossa uudestaan. :D

      Poista
  17. Taisi kolahtaa nelivuotiaalle, mutta en edelleenkään nyt varsinaisesti kadu, että valitsimme viiniretken tämän sijaan (kun aikaa oli rajoitetusti). Kun emme mekään ole tuota leffamaailmaa fanittaneet. Mutta onhan siellä idyllisen/hauskan näköisiä kohtia, näemmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neljävuotias ei itseasiassa ihan niin hyvin tuosta tajunnut, muuta kun että hauskalta näyttää - kontekstihan ei aukene niin pienelle lainkaan kun leffat ja ilmiö ei ole tuttuja. :) Me jätettiin nuo muut viinitilat käymättä muuall kun hoidettiin homma kotiin jo siellä Central Otagossa pinot noirin parissa, joten oli aikaa nähdä muutakin. Aikaahan taitaa aina matkalla olla vähän rajoitetusti, valitettavasti. :)

      Poista
  18. Mielenkiintoisen näköinen paikka ja hienoja kuvia! Itse en ole kyseisistä leffoista innostunut, joten tuskin menisin käymään vaikka lähellä olisin. Tosin jos vanhemmat pojat olisi matkassa mukana, niin saattaisin pakon sanelemana joutua menemään. Eli jotkut kohteet maailmalla riippuu kyllä hyvin pitkälle siitä kenen kanssa matkustaa, jotkut on sellaisia että niissä käy seurasta riippumatta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tosissaan, matkaseuralla on paljonkin väliä! Itse en olisi koskaan mennyt snorklaamaan paholaisrauskujenkaan kanssa ellei tuo Miika aina vetäisi meitä mukaan kaikkii vesijuttuihin. :) Tämä ei tosin ollut meidän kummankaan listalla, mutta paikka oli sen verran ainutlaatuinen, että oli pakko!

      Poista
  19. Mäkin oon epäfani! Nää kuvat riittää hyvin mulle, en laittaisi noin paljon rahaa lippuihin.. Mutta uskon, että on hieno paikka ja varsinkin leffoista innostuneelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun taas toisaalta laittaa 100 euroa kontekstiin siihen paljonko on maksanut päästä tuonne asti, siinä vaiheessa lippujen hinta on ihan pähkinöitä. :) Ja kaiken lisäksi tuo oli yksi halvimpia aktiviteettihintoja mitä Uudesta-Seelannista löytyy. Paljon on retkiä ja matkoja tarjolla, mutta hinnat tuppaavat alkamaan noin 100 NZdollarista.

      Onneksi ei tarvinnut olla ihan niin innostunut leffoistakaan että sai rahoilleen vastinetta!

      Poista
  20. Osui ja upposi faniin. Tuonne on päästävä. Kaikenlisäksi vielä ihan huippuja kuvia. Olen suunniltani.

    VastaaPoista
  21. Voi mikä ihana Hobitton! Olen katsonut leffat ja pidin niistä kovasti. Fantasiaa en lue, joten en ole antanut kirjoille edes samaa mahdollisuutta kuin sinä. En ole koskaan haaveillut Hobittonissa käymisestä, vaikka Uusi-Seelanti haaveissa siintääkin. Jos se joskus matkareitille sattuu, niin ehkä kuitenkin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos matkareitille sattuu niin kannattaa ilman muuta sisällyttää ohjelmaan, varsinkin jos leffat ovat olleet mieleen. Ihan tuota varten en olisi itsekään lähtenyt käymään, mutta Uusi-Seelantihan on kokonaisuudessa täynnä elämyksiä!

      Poista
  22. Oi, mikä paikka - ja MITÄ KUVIA!! Ah, tämä on minun suosikkipostaus pitkään, pitkään aikaan. Enkä edes anna sen harmittaa, että itse kävin vain Matamatassa poseeraamassa Hobbiton-kyltin edessä - turistikierros ei silloin kiinnostanut lainkaan, mutta nyt saattaisin olla eri mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ilmeisesti ollut jossain vaiheessa aika eri näköinen paikka, joten ehkä et menettänyt kaikkea tätä tuolloin. :)

      Harkittiin tätä todella pitkään, mutta olen todella iloinen siitä että päädyttiin menemään.

      Poista
  23. Meillä on alustavasti suunnitelmissa Uudenseelannin reissu ensi talvelle, ja jos se toteutuu, luulen vähän että tämäkin epäfani saattaa joutua puolisonsa mukana tuonne....noh, ehkä minäkin annan sitten sen jälkeen leffoille mahdollisuuden. Näytti nimittäin kyllä söpöltä ja ihanalta paikalta, eihän sitä tiedä jos minunkin mieli siellä muuttuisi :) Tosi kiva postaus ja ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa vaikka on epäfani! Paikka on todella söpö ja suloinen ja siellä kävellessä tulee ihan sellainen fiilis että eläisi leffassa itsessään.

      Meiltä on vielä tulossa paljon kamaa Uudesta-Seelannista, ja koostepostaus mitä kaikkea tehtiin. NIin, ja sitten tietysti vielä parhaat vinkit matkailuautoiluun siellä. Kannattaa pysyä kuulolla, kyllä me ne jollain tahdilla saadaan uloskin. :)

      Poista
  24. Voi Hobbiton <3 Me satuttiin sinne päivänä, kun vettä tuli kaatamalla ovista ja ikkuinoista, mutta eipä se paljon haitannut. Nämä TSH- ja Hobitti-fanit oli aivan fileissä! Tuo paikka oli kyllä meille yksi oman häämatkamme kohokohtia :) Mutta ihanaa, että annat leffoille uuden mahdollisuuden. Kyllä kun niitä kuvausmaisemia on tarpeeksi katsellut niin leffojen näkeminenkin tuntuu ihan erilaiselta kokemukselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippupaikka! Ei voi muuta kun antaa sen mahdollisuuden tämän jälkeen uudestaan! Ei tämä meillä ehkä ihan kohokohdaksi reissulla yllä, mutta ihan ikimuistoinen juttu kylläkin. Ja enemmän siihenkin varmaan vaikuttaa tuo epäfanius, eikä suinkaan paikka itse, joka oli todella puhutteleva. :)

      Poista
  25. Teit juuri tällä kirjoituksella yhden bloggaajan tosi tyytyväiseksi. En ole enää ainoa, joka ei noista kirjoista perusta, jes! Mä en vain ole ymmärtänyt niiden kirjojen jujua enkä pidä niitä mitenkään kiinnostavina. Haluaisin kovasti, mutta kun ei niin ei. Mutta ihan varmasti silti kävisin teidän lailla tuolla jos Uudessa Seelannissa liikkuisin.... eikai sitä voisi väliinkään jättää.

    Terkuin nimimerkillä kesken hobittileffan nukahtanut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ei vaan ole mitään järkeä yrittää lukea kirjaa joka ei innosta. :) Niin paljon kun näitä hehkutetaan niin on kyllä kiva aina välillä saada vertaistukea niiden lukemattomuuteen.

      Jos nyt maailman toiselle puolelle on itsensä raahannut, niin kyllä tämä vaan on silti pakko käydä - ja hyvä niin, sillä se on kyllä todella siisti paikka!

      PS. Itsehän en ole vielä Hobbitteja edes yrittänyt katsoa. :D

      Poista
  26. Näköjään taas sama homma tän kommentoinnin kanssa. Padilta kommentoinnissa toi robottihomma sekottaa kuviot ja kommentti ei näköjään mene läpi. Noh, nyt osasin jo aavistaa tämän. Nuo kolot ovat söpöjä, mielelläni vaikka yöpyisin tuollaisessa. Liian tuotteistetut paikat menettävät usein osan viehätyksestään ja aitoudestaan, tän paikan kanssa se taitaa olla pieni miinus. Silti, ihanalta näyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän mitä tarkoitat tuolla tuotteistuksella. Yksi syy miksi olin todella skeptinen tähän puuhaan. Hyvin kuitenkin toteutettu!

      Poista
  27. Nyt oman reissun lähestyessä (lähtö kolmen viikon päästä) oon lukenut näitä teidänkin postauksia yhtä uudelleen ja uudelleen. Kiitos vielä erinomaisista vinkeistä!

    Tuota illallistamismahdollista harkittiin, mutta eipä tartte enää pohtia, kun nuo on näköjään jo meidän ajankohdalle myyty loppuun. Vähän harmi, mutta käytetään se säästynyt raha sitten johonkin muuhun. :-p

    Mitä olette mieltä: kannattaako ajaa suoraan The Shires Restiin ja aloittaa kierros sieltä, vai tuolta i-siteltä? Onko sillä mielestänne mitään merkitystä? Molemmissa on varmaan hyvin parkkitilaa? Kiitos paljon avusta. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis supersiistiä että reissu Uuteen-Seelantiin lähenee! Niin mestapaikka ettei oo tosi!

      Harmi ettei olla vieläkään saatu ihan kaikkea tulille, mutta kysy, jos jotain kysyttävää! Pohjoissaari ei ole ihan niin siisti kuin eteläinen kaimansa, mutta kyllä tuoltakin vaikka minkälaisia paikkoja löytyy. Erityisesti muistuu mieleen Tongariro Alpine Crossing, joka oli todella rajua menoa karmean kelinsä takia, ja Lake Taupon kuumissa lähteissä vietetty ilta tähtitaivaan alla kipeitä lihaksia pehmittäen.

      Ja hei, todella harmi että tuo illallinen ei osunut! Noin siellä taitaa monet jutut olla sesonkiaikaan. :/

      The Shires Rest oli aika hauska paikka, ja siellä on aika lyhyt pysähdys, eli ehkä voisi kannattaa sieltä mennä käymään. Niiden parkkiksellahan on muuten free campingia, jos sitä aiotte harrastaa, tai ainakin oli tuolloin kun käytiin.

      Se i-sitekin on tosin aika kiva paikka, mutta siellähän voitte mennä käymään sitten joko ennen tai jälkeen kierroksen, riippuen mihin aikaan olette menossa. Se oli myös hauskasti tehty Hobbitonin henkeen. Kerrotaan siinä bussimatkalla vähän paikallistietouttakin ja jotain Hobbitonistakin, mutta enitenhän tietysti tulee siellä itse paikan päällä.

      Poista
    2. Niin, ja parkkitilaa siis on kyllä. Ehkä vähän enemmän oli Shires Restissä, mutta ei ollut ongelma kaupungissakaan. Se on muuten ihan hurmaava kaupunki! Ja siellä oli hyvin edullinen parkkipaikka (olikohan 10 NZD / yö sähköllä) lähellä olevan museon pihalla.

      Poista
    3. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! Tuo Tongariro Alpine Crossing ja kuumalähde ovatkin jo listalla tän blogin ansiosta. :-) Suunnitelmana olis käyttää viikko pohjoissaareen ja kaksi viikkoa eteläsaareen.

      Ehkä otan sen kierroksen suoraan tuosta The Shires Restistä, eipä sillä varmaan loppujenlopuksi hirveesti ole väliä. Voipa ainakin sitten tarvittaessa vaikka jäädä sinne yöpymään. :-)

      Mä kyselen, jos jotain vielä tulee! :-D

      Poista
  28. Upeat kuvat! Meiltä jäi näköjään monen monta pientä söpöä yksityiskohtaa bongaamatta. En esimerkiksi muista laisinkaan tuota söpöä sinistä venettä veden äärellä <3 Jos Thomaksesta on kiinni, niin palaamme tuonne vielä jonain päivänä jatkamaan hobittikoloihin kurkistelua ja tekemään toisen videon. Ehkäpä lähdemme katsomaan mitä Hobbitonissa tapahtuu pimeän tullen :)

    http://ikilomalla.fi/hobbiton/ :D

    Titta / IKILOMALLA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatoin kiinnittää yksityiskohtiin huomioita vain sen takia että olin niin innoissani koko paikasta. :D

      Oli kyllä aivan mieletön paikka, vaikka niin skeptinen sen suhteen olikin! Kannatti maksaa rahat, ja voisin melkeinpä maksaa vielä toisenkin kerran, vaikka tuolla on jo kerran käynytkin. Oliko siellä pimeän kierroksiakin? :O

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!