torstai 21. toukokuuta 2015

Manlyyn mä rakastuin

On paikkoja, jotka vaativat aikaa avautuakseen. Sellaisia, missä pitää olla pidempään nähdäkseen pintaa syvemmälle. Paikkoja, jotka eivät todellakaan ole rakkautta ensisilmäyksellä, mutta paranevat sen mukaan kun sen tahdissa alkaa hengittämään. Vähän niinkun viini, tai U2:n All that you can't leave behind -albumi taannoin.

Sitten on näitä paikkoja kuten Manly Beach.







Eilen aamulla herättiin vielä Aucklandista, ensimmäistä kertaa Airbnb -kodista klo 04:55 aamuyöstä. Seistiin puolitoistatuntia myöhemmin sisääncheckattuna lentokentällä katsomassa viimeistä kertaa tällä matkalla miten aurinko heittää ensimmäisiä säteitään huikean Uuden-Seelannin ylle. Sanottiin hyvästit yhdelle ja tervehdittiin seuraavaa muutaman tunnin kuluttua, jopa sitä kuuluisinta oopperataloa pikaisesti auton ikkunasta matkalla määränpäähän.


Ei ole kulunut kuin päivä ja olen jo rakastunut Sydneyyn. Tai oikeammin Manly Beachin alueeseen. Joihinkin paikkoihin rakkaus voi iskeä kuin salama.







Ei me olla täällä edes paljoa ehditty vielä tehdä, puolessatoista päivässä. Pesty pyykkiä, nukuttu päiväunia. Tehty pitkästä aikaa taas proteiinismootheja aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi. Kokeiltu yoogaiaa, jotta Uuden-Seelannin autoilusta tullut jäykkyys katoaisi.


Sitten me ollaan vaihdettu pitkät housut sortseihin, samoiltu Manlyn rannalla, nautittu auringosta ja lämmöstä, katsottu miten opitaan surffaamaan, tutustuttu paikallisiin. Syöty törkeän hyvät purilaiset. Ihastuttu koko tämän paikan tunnelmaan. Sovittu treffejä täällä olevien kavereiden kanssa. Unohduttu Manlyn sympaattisille kaduille, käyty vähän iltakävelyllä. Huomenna täällä alkaa vielä Vivid Sydney, suuremman luokan valojuhla.


Ja ei, täällä ei ole satanut hämähäkkejä.
















Meillä on koti seuraavat kaksi viikkoa. Ja se on ihanassa paikassa.


Tästä tulee hyvä.

10 kommenttia:

  1. Jopas olette "rohkeita" mulla oli sukkahousut, kaulahuivit ja talvisaappaat paalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me sitä täällä naureskeltiinkin kun paikalliset vetelee just tuollaisissa tamineissa! Ei tämä nyt ihan bikinkeli ollut, vaikka sellaisiakin rannalla näkyi, mutta ne talvisaappaatt ja sukkikset tuntui liioittelulta. ;)

      Poista
  2. Manly on ihana! Otettiin siellä mun serkun hääpotretit 1,5 sitten. Upea paikka. Nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mestan koko fiilis on jotenkin niin rento ja mukava, ettei paljoa paina vaikka tänäänkin on ollut vähän tuulinen ja pilvinen päivä.

      Me yritetään ottaa tästä kaikki irti, kiitos Rimma! ♥

      Poista
  3. Ens vkolla Taste of Manly Festival mikä on tosi kiva tapahtuma ja käykää ihmeessä tutustumassa North Headiin ihanat näkymät

    VastaaPoista
  4. Vähän itkettää kun on niin ikävä sinne. Ihania kuvia ihanista maisemista <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua itkettää ihan vaan sekin kun on täällä. :) Jos joskus ihmettelin miten jengit jaksaa hehkuttaa Ausseja niin en enää. ♥

      Poista
  5. Tästä heräs hyvät lämpimät kokemukset takas mieleen! Asuin Sydneyssä 2013-2014 ja Manly oli paikka missä etenkin tuli sunnuntaita (sunnareita) vietettyä. :-D Ihan huikee mesta ja parasta on etenkin se ferry-matka takaisin kantakaupunkiin pimeällä kun Sydneyn pilvenpiirtäjät herää eloon! Ja Vivid. Vaikee kelata, että siitäkin on juo vuos aikaa! Sydney on kyllä harvinaisen asuttava kaupunki juuri sen takia, että siellä tapahtuu ja paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä saatan olla vähän kateellinen siitä että sait nauttia tästä vuoden! Manly on aivan ihana. Tätä vois niin helposti alkaa kutsumaan kodiksi.

      Toi ferrymatka onkin tullut jo tosi tutuksi, ja me ollaan myös ihailtu Vividiä. Tällä viikolla vielä vähän lisää ennen kun saadan postaus siitä ulos.

      Sunnuntaina täällä on jotkut ruokafestaritkin. Mahtava kaupunki. Tosin niin alkaa Helsinkikin olemaan - siellähän tapahtuu nykyään jatkuvasti niin paljon. :)

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!