torstai 9. marraskuuta 2017

Täydellinen hemmotteluloma Långvikissä


Minun mielessäni Långvik on ollut paikka, jossa järjestetään lähinnä yrityksille konferensseja, ja joka toimii parhaiten juuri vähän virallisemmassa yhteydessä. Onhan nimikin Långvik Congress Wellness Hotel.


Olen mieltänyt hemmottelukylpylät ihan eri kategoriaan kuin Långvik. Mutta olen ollut aivan totaalisen väärässä.




Ulkokuoreltaan rakennus ei ole mikään kaunein, mutta sisältä se on remontoitu täysin uusiksi ja on loistossaan.

Meitä on (ainakin) neljä matkabloggaavaa mammaa mahat pystyssä lasketut ajat lähekkäin; Rimma+Lauran Laura, Tasty Travelissimon Martina, sekä Sarikoon Sari. Suuntasimme porukalla Långvikin viettämään minilomaa mammakuplassa. Ja uskokaa kun sanon, se oli ihanaa. Ja tuli tarpeeseen. Täydellinen päivän irtiotto kaikkeen.




Långvikia ei ehkä tunneta niinkään hemmottelupaikkana, mutta se osoittautui tällä minilomalla Etelä-Suomen parhaimmistoon kylpylöiden kastissa kuuluvaksi. Kun seuraavan kerran mietin kylpylälomaa lähelle, taidan suunnata ihan suoraan tänne.


Långvikin spa'ssa rentotutuu täydellisesti


Vaihdan sviitissämme ihanan paksun kylpytakin ja läpsykät, ja suuntaan yhdessä muiden kanssa alas. Ylellisen Långvik Spa'n interiööri toivottaa meidät tervetulleeksi ja jonkinlainen rauha laskeutuu kaikkien ylle.








Lötköttelemme muotoiluilla, lämmitetyillä penkeillä ja siemailemme hieman vettä ja puolukkamehua. Ei ole kiire minnekään.


Lähden käymään allas- ja saunaosastolla rentoutumassa ennen hoitoa, sillä välin kun ensimmäiset mammat saavat ihanat hemmotteluhoitonsa. Kylpylöintiä suositellaan ennen hoitoja, jotta vaikutus on paras mahdollinen.

Kun on vuoroni mennä noin puolentoistatunnin Essen -luonnonkosmetiikalla tehtäävän Mother to be -vartalohoitoon, olen ihan valmis rentoutumaan saunan jälkeen vähän lisää.

Essen sarja pohjautuu probioottien vaikutukseen ja on tehty erityisesti herkälle iholle, jota kiittelen, sillä omani reagoi herkästi kaikkeen uuteen ja vanhojen kokemusten mukaan erityisesti luonnonkosmetiikkaan.

Hoidon jälkeen ei ilmaannu minkäänlaisia reaktioita iholle.






Kosmetologi kuorii minut ensin kauttaaltaan, eikä tarvitse edes nousta suihkuun kesken kaiken, sillä kuorintavoide pyyhitään lämpimillä, pehmeillä pyyhkeillä vartalolta pois.

Kuorinnan jälkeen keholle levitetään kosteuttava ja hoitava naamio. Myös kasvot saavat saman käsittelyn. Saan vielä rentouttavan hieronnan kauttaaltaan, jalkoihin sivellään juuri tähän hetkeen oikealta tuntuva, viilentävä naamio, ja lopuksi koko keho saa hoitavat tehoaineet iholle, kasvot ja vatsa vielä ihan omansa.

Olen ehkä noin kahdeksannessa taivaassa.

Olo on täydellisesti hemmoteltu hoidon jälkeen. Jopa jatkuvasti kiusaava huonovointisuus on kadonnut, ainakin hetkeksi.







Menen vielä penkille makaamaan kylpytakissani, enkä haluaisi nousta siitä lainkaan. Lämmittävä penkki ja raukea olo houkuttelee jäämään siihen vähintään päiväunille.

Voisiko näin olla vaikka joka päivä?


Katso kaikki Långvik Spa'n vartalohoidot täältä.


Altaissa voi treenata tai nauttia

Långvikin allas- ja saunaosasto ovat todella upeat. Näkymät sekä isosta altaasta, että porealtaista on suoraan rantaan. Suuta alkaa hieman napsaamaan kaikista Möetin shamppanjapulloista, mitä allasbaarissa on. Vielä koittaa sekin aika että hengailen kuplien keskellä kuplia lasissani, eikä siihen toivottavasti ole pitkäkään aika!







Allasosasto on tyhjä sekä alkuillasta, että aamusta. Samoin saunat, joissa löytyy perinteistä, höyrysaunaa, sekä infrapunasaunaa. Viimeeksi mainittujen yhteydessä on vielä erikoissuihkutkin, jos esimerkiksi tykkää simuloida sademetsäfiilistä.


Aurinko paistaa ikkunaseinämästä sisään ja kimmeltää veden pinnalla. Tässä hetkessä on kaikki hyvin.


Yö sviitissä


Meille neljälle on yhdistetty 75 m2 kokoussviitti, sekä vieressä oleva kahden hengen huone. Toimii tälle porukalle täydellisesti. Tilavassa kylppärissä olisi sekä suihku että kylpyamme, mutta emme ehdi nauttia kummastakaan.








Sohvaryhmän äärellä nautimme sentään lasit alkoholitonta sekä hedelmiä ja suklaata. Sängyt tuntuvat tosin olevan jopa hieman liian pehmeät meidän mahoille, sillä yöllä kääntyminen vaatii hieman normaalia enemmän työtä.

Kaikki heräävät kuitenkin hyvin levänneinä runsaalle aamiaiselle.


Ruokaa paremmasta päästä


Meidän neljän mamman miniloman kruunaa vielä Långvikin ravintolassa nautittu kolmen ruokalajin illallinen. Istumme takan vieressä tunnelmoimassa ja juttelemme näistä mahajutuista, edelllisistä ja nykyisistä.




Herkullisten ja sopivan kirpakoiden alkudrinkkien seuraksi meille kannetaan ensimmäisenä eteen Menu Kirkkonummen kermainen salottisipulikeitto kotimaisella Gruyere -juustolla. Muut saavaat tavallista leipää, minä gluteenittoman leipäkorin, jossa hauskasti myös juuressipsejä.


Lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi, niin hyvää keitto on.





Pääruokana koko seurue nauttii hiillostetusta siiasta puikulaperunapyreellä ja karviaismarjoilla.

Jälkiruoaksi mahdutamme masuihimme vielä mustaherukkajuustokakkua valkosuklaajäätelöllä.





Kaikki ruoat ovat aivan erinomaisia sekä ulkonäöltään, että maultaan. Nämä eivät jätä moitteen sijaa, eikä drinkkikään, joka on yksi harvoja alkoholittomia drinkkejä, jotka ovat olleet raskausaikana oikeasti juotavia, ja edes jotain sinnepäin alkoholillisia drinkkejä muistuttavia eikä sokerilitkua.


Erityisesti ilahdutti se, että Kirkkonummi menu oli lähtökohtaisesti jo gluteeniton. Vain leipä tarvitsi korvata gluteenittomalla.





Päivän päätteeksi jaksamme vielä sviitissämme jutustella hetken kaikesta maan ja taivaan välillä. Olo on erinomainen, rentoutunut, hemmoteltu, mukava. Mietin, että haluan tulla tänne koko perheen kera nauttimaan paitsi uskomattoman hienoista ulkoilumaisemista, altaista ja saunoista, myös ravintolan antimista ja etenkin hemmotteluhoidoista. 


Olen nimittäin aika varma että vastaavanlainen hoito ja miniloma tulee synnytyksen jälkeenkin tarpeeseen.


Hemmottelulomalle lähelle? Långvikille tämän kokemuksen perusteella todella lämmin suositus.




Minilomailimme Långvikissä yhteistyössä hotellin kanssa. Kokemus oli puitteiltaan ensiluokkainen.

4 kommenttia:

  1. Oli kyllä ihan täydellinen hemmotteluvuorokausi. Vastaavalle olisi tosiaan varmasti tarvetta myös synnytyksen jälkeen. Tai vaikka ihan nyt hetikin. :D

    VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!