tiistai 10. huhtikuuta 2018

Roadtrip -valmistelut mintissä: Kroatia - Bosnia-Herzegovina - Montenegro täältä tullaan!


Täällä sitä kovasti odotellaan tämän viikon lähtöä Balkanille. On nimittäin kohtuullisen kivat suunitelmat sinne, eikä jatkuva takaisin iskevä takatalvi täällä Suomessa ole ollut erityisen mieltäylentävää. Onneksi aurinkokin on sentään välillä paistellut.

Tärkeimmät valmistelut on toki reissusälän hankkiminen. Ei löytynyt kaapista kovinkaan vilpoisia vaatteita vauvalle, joten niitä olen metsästänyt todella onnistuneesti facebookin lastevaatekirppareilta. Nyt on vauvalla millä mällätä coolina. Eri hienoja aurinkolasejakin ollaan käyty sovittelemassa.






Pääasiassa meille on ainakin alkuun luvattu yli +20 astetta ja aurinkoa. Toivottavasti ennusteet pitävät kutinsa. Viime vuonna road tripllä kiersimme pääasiassa pohjoisempaa Kroatiaa alkaen Zagrebista ennen kuin asetuimme Splitin lähelle Baška Vodaan juhlimaan Miikan pyöreitä loistavaan villaan. Siellä viihdyimmekin viikon ennen kotiinpaluuta.

Tällä kertaa lennämme Splitiin ja vietämme ensin viikon siinä samaisessa ihanassa, huikeassa Villa Prestigessä Baška Vodassa. Sinne saapuu sama tiimi kuin viime vuonnakin + yksi uusi vauva. Aivan mahtavaa.






Käymme todennäköisesti villalta Mount Biokovolla hieman päiväpatikoimassa ja ehkä testataan jotain pientä muutakin urheilua ja tutustutaan lähisaariin. Viime vuonnahan kävimme testaamassa extreme canyoningia Cetina canyonissa, joka oli aivan huisin hauskaa.

Kun muut matkaseurueesta suuntaavat takaisin kotiin, me hyppäämme autoon ja lähdemme katsastamaan ihan uusi maita ja mantuja, sillä roadtrip suuntaa Bosnia-Herzegovinaan ja Montenegroon!






Reittimme näyttää suurin piirtein tältä:

Split - Omis - Baška Voda - Makarska (KR) -  Mostar - Sarajevo (BH) - Tara Canyon - Kotor (MN) - Mlin -  Dubrovnik (KR)


Matkalla on vesiputouksia ja luonnonpuistoja. Erityisesti odotan Tara Canyonia Montenegron puolella, joka on Grand Canyonista seuraavaksi syvin kanjoni maailmassa. Ihanaa päästä pitkästä aikaa näkemään uusia maita ja paikkoja. Tätä olen kaivannut, erityisesti kun viime vuoden reissut jäi harvaan raskauspahoinvoinnin takia.

Kannattaa seurata meidän facebook-sivuja sekä instagramia, jos haluaa kuulumisia ihan tuoreeltaan! Ei olla nimittäin ihan varmoja kuinka paljon blogia ehditään päivittää reissun päältä.

Ja vauvalle, sille valikoitui sitten loppupeleissä vähän erilaiset pleksit.







Vinkkejä ollaan muuten haettu bloggaajakollegoiden kokemuksista. Jos maisemat kiinnostaa jo etukäteen, lue lisää näistä:Rimma+Laura: Balkanin roadtrip reittisuunnitelma


Ja jos sattuu olemaan jotain superhyviä vinkkejä reitin varrelle, pistä jakoon nyt heti!



9 kommenttia:

  1. Entä Herceq Novi,Montenegro? Siellä viihdyin tosi hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kotoisa etelään on Trebinjessä jota suosittelen! Dubrovnikistä ei itselle jäänyt mitään käteen, mutta ei tykätäkkään kalliista hinnoista ja turistimassoista.. Zabaljakissa kannattaa yöpyä kun käy tara can jonka kattomassa, kiva pikku kylä vuoristossa! Myös upea black lake lähellä! Etelä montenegrossa on kiva ranta-kaupunki Ulcinj. Ja jos aikaa riittää suosittelen käymään Sarajevo statukseesi länteen olevassa Jajcen pikku kaupungissa, vähän turisteja mutta todella kaunis paikka! Oltiin viime vuonna lasten kanssa kaksi kuukautta Balkanilla kiertää, matkasta löytyy juttuja blogissani Arjenparempipuoli.blogspot.fi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos superisti täsmävinkeistä ja blogilinkkausesta! Dubrovnik oli meidänkin mielestä ihan kiva, muttei oikeastaan suurta syytä palata sinne takaisin. Mepäs katsotaan nämä. :)

      Poista
  3. Kannattaapi käydä Durmitorissa tuolla Black Lakella, on nimittäin aivan huikee. Biogradska Goran luonnonpuisto oli kanssa tosi mukava, järven ympäri menevä rundi aika passeli lapsen kanssa kuljettavaksi - ei rattailla kuitenkaan. Meillä meni jätkä kantorepussa kivasti. Ja kun en oo blogia jaksanut kirjoitella vuosiin niin jotain fiiliksiä täällä, https://www.instagram.com/pentti/ Enpä tuota tiliäkään enää ole päivitelly, mutta eiköhän noista Montenegrokuvista sa vähän lisää matkaintoa :D

    Matkaplani kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Durmitori meillä olikin katsastettavana vielä tuon Aurinkorasvaa ja aloeveeraa -blogin takia! Ihan superhienoja kuvia teillä reissusta! Meillä ei ole kuin rintareppu mukana tällä kertaa, toivon mukaan se riittää.

      Poista
  4. Koettakaa ehdottomasti käydä Mostarissa niin, että näette huikean uimahypyn sillalta (tämähän on ollut miehuuskoe oikeasti, nykyään hupia turisteille ja keino ansaita rahaa) - en toki osaa sanoa mihin aikaan se on ja onko näin aikaisin vielä edes koko hyppyjä - huikeeta nähtävää se eniveis oli!

    Kotorista pääsee muuten sitten sieltä niemenkärjestä lautalla yli sen valtavan lahden kun on palaamassa takas Kroatiaan. Budva olisi ilmeisesti myös sangen kaunis paikka.
    Niin ja Kotorissa on huikea (helpohko) ylämäkivaellus kirkolle - ei varmasti ole vielä liian kuuma! En tiedä kuinka hyvin ne liukkaat kivet kyllä soveltuu jos on vauva kannossa - rattailla sinne ei ole asiaa. Kroatialaiset tekee sitten pientä kiusaa turreille, jotka käy Montenegrossa - jonoja voi passipisteillä olla, mutta meette sen verran offarilla, että tuskinpa on paljon muita turreja liikenteessä.

    Me oltiin Cavtatissa Kroatiassa ja oli muuten ihan mahtava paikka - siellä sain yhdessä ravintolassa jopa gf-leipää! En siis voi kuin suositella (lentokenttämelua toki oli, kun kenttä on siinä lähellä, mutta yllättävän vähän kuitenkin). Siinä Cavtatin satamassa Neiti bongaili taskurapuja portailta ja altaan seiniltä. Todella ihana paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rattailla tuskin tekee mitään muualla kuin jos on kaupungissa missä laattakivetkin on vielä kohtuu-uusia :) Kitos näistä vinkeistä, toi Cavtat vähän oli meillä mietteissä!

      Poista
  5. Kiitos linkkauksesta! Kuulostaa hyvältä reitiltä, tuolla on upeita maisemia! Mostarin vanhassakaupungissa kannattaa varautua erityisen hyvillä kengillä - jestas ne katukivet ovat liukkaita. Hyvä kun tennareilla pysyi pystyssä. Mostar on kaunis paikka, ja tuo Arnan ja Arton vinkkaama Irman lihapötkyläpaikka on muuten myös mun ja paremman puoliskon mielestä suosituksen arvoinen, kävimme testaamassa. :) Kevyttähän se safka ei todellakaan ole, mutta Balkanilla ei ole muutenkaan. Hyvää joka tapauksessa! Sarajevossa Baščaršijan alue on hieno ja siellä (kuten muuallakin kaupungissa) on ihania kahviloita, joissa on kiva istuskella ja katsella menoa. Kannattaa tosin mennä terdelle istumaan, jos ei erityisesti rakasta tupakansavussa istuskelua sisätiloissa. Kotorissa suosittelen ehdottomasti ajelemaan serpentiinitien kaupungin yllä (ks. https://www.unelmatrippi.fi/autolla-euroopassa-serpentiinitiella-kotorin-ylla/).

    VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!