torstai 21. kesäkuuta 2018

Lempipaikka, josta ei tohtisi edes lomalle lähteä


Olen aika kova menemään, siis paitsi reissujen suhteen, niin ihan lähimatkailunkin osalta. Kun esikoisen kouluvuosi päätttyi ja loma alkoi, olin keksinyt meille kalenterin täyteen ohjelmaa.






Sitten eräs ilta huomasin, että huomiselle onkin ihan tyhjää. Innostuin kyselemään että mitähän tytär haluaisi lähteä seikkailemaan huomenna. Lähdettäisiinkö rantaan, puistoon, Suomenlinnaan, torikahveille, uimaan, vai mitä?

"Äiti, minä haluaisin olla ihan vaan kotona."
. Ensin ihmettelin vastausta, mutta sitten tajusin etten tosissaan ollut juurikaan ihan puhdasta hengailua varannut meille lainkaan. Ihmettelen suuresti miksi, sillä eräänkin ystävättären mukaan meillä "saattaa olla Helsingin idyllisin terassi", jossa on piruvie aika todella mukavaa!








Ja kyllä sitä rakennettiin viime kesänä pieteetillä! Ei niinkän minun toimestani, sillä keskityin lähinnä voimaan pahoin raskauden takia ja selviämään siitä, mutta Miikan ja oivan appiukkoni toimesta. Minähän olen toki saanut terassista nauttia jo kun kuopuksen kanssa hengailen kotona, niin ihan aina en tajua, etteivät muut perheestä ole saaneet sitä samoissa määrin tehdä.

Asutamme vanhaa puutalokaunotarta Helsingissä sen verta lähellä keskustaa, että ratikat tänne kantavat. Edellisessäkin kodissamme oli asuntopiha, vaikka se kerrostalo olikin, mutta nyt sitä pihaa onkin sitten monin verroin siitä.






Terassista onkin tänä kesänä kuoriutunut varsinainen rakkauspaikka; siinä maataan riippumatossa lukemassa tai päikkäröimässä, siinä pelataan lasten kanssa pihapelejä, siinä keinutaan hämähäkkikeinussa ja erityisesti siinä vietetään aamiaisia, brunsseja, lounaita ja illallisia perheen kesken, tai yhdessä ystävien kanssa. Se taitaa olla myös esikoisen lempparipaikka, sillä siinä me sitten koko päivä maattiin, kun ei lähdettykään yhdessä tekemään mikroseikkailuja pääkaupunkiseudulle.









Yksin ollessa laitan välillä päivällä vauvan kainaloon siinä terassisohvalla maatessa, ja luen lehteä sillä välin kun vauva päikkäröi. Todella ihanaa.







Piha ja terassi myös toimii hyvin näyttämönä esimerkiksi pihasynttärijuhlille tai illanistujaisille. On ihanaa kutsua ystäviä kylään nauttimaan kesästä ja muun muassa suunnitella tulevia, yhteisiä matkoja.











Oikeastaan tekisi melkein mieli jäädä koko lomaksi vaan loikoilemaan näihin maisemiin ja tunnelmiin. Se vasta todellista lähimatkailua olisikin. Sen tiedän, että terassista ja pihasta on tullut todellinen lempipaikkani erityisesti nyt kesällä. Kyllä täällä jopa juhannuksenkin viettäisi. Vieläpä ihan helposti.


Mikä on sinun lempipaikkasi kotona?






Terassin helppohoitoiset ja tukevat polyrottinkikalusteet, varjo ja lasten keinu saatu JYSKiltä, joka viimeisen parin vuoden aikana on tehnyt silmissäni todellisen profiiin kohotuksen tuotteissaan. Jos sen tuotteet aiemmin ovat tuntuneet heikkolaatuisilta ja heppoisilta, enää ne eivät sitä ole.

Käytössämme on 5-istuttava puunvärinen Vebbestrup -sarja, joka on helppo pitää puhtaana, tukeva ja hyvä istua, sekä tuolien että sohvan osalta. Siihen kuuluvat pöydät ovat vähän vaikeammat pitää puhtaana, olen käytössä huomannut, mutta kooltaan todella hyvät. Mahtuu koko köörin brunssilautaset vaivatta.

Massiivinen Haugesund -aurinkovarjo suojaa meitä tänä kesänä porottavana kuumalta auringolta - paviljonkia terassin muodon takia ei saanut siihen mahtumaan. Varjo tulee todella tarpeeseen, sillä ihan suorassa paisteessa ei millään jaksa koko päivää olla. Varjo on myös kätevä käyttää. Hämähäkkikeinussa viihtyvät niin vanhemmat kuin nuoremmatkin lapset (ja EHKÄ joskus aikuisetkin :).

Tykästyin JYSKin valikoimaan niin, että omalla kustannuksella hankimme terassille vielä todella hauskat ja tosi mukavat ulkokäyttöön tarkoitetut, mutta yhtä lailla sisällä toimivat Uberup -tuolit keltaisena ja mustana, sekä trampoliinin, joka oli juuri sopiva lapsille pyhitetylle yläterassille. Muutamia lyhtyjä ja kirjaisintaulukin jäi käteen mukaan. Autottomana arvostimme myös kohtuuhintaista kotiinkuljetusmahdollisuutta!





----

Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?

3 kommenttia:

  1. Haarukkavatkaimen Minttu oli muuten eräällekin brunssillemme tehnyt erittäin herkullisen pavlovan. Alla resepti!


    Pavlova (yksi iso halkaisija 25 cm tai kaksi pienempää)




    350 g Siro-sokeria

    180 g valkuaista

    tuoreita marjoja

    mintun lehtiä

    syötäviä kukkia





    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Levitä sokeri uunipellille leivinpaperin päälle ja kuumenna 5-7 minuuttia. Alenna uunin lämpö 150 asteeseen.



    Aloita valkuaisten vatkaaminen ensin pienellä teholla, jotta vaahtoon muodostuu paljon pieniä kuplia. Lisää vatkaustehoa ja vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. (Vaahdon tulisi pysyä kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin.)



    Lisää kuuma sokeria muutama ruokalusikallinen kerrallaan vaahdon joukkoon. Vatkaa voimakkaasti 30 sekuntia ennen kuin lisäät uuden lusikallisen. Vatkaa vielä 5-8 minuuttia, kun kaikki sokeri on lisätty. Marenkimassan tulee tuntua sileältä, kun hierot sitä sormien välissä.



    Levitä massa leivinpaperin päälle ympyrän muotoon ja nosta pelti uunin keskitasolle. Laske uunin lämpö 120 asteeseen.



    Paista reilu tunti ja anna jäähtyä uunissa, uunin luukku suljettuna ½ tuntia ennen kuin nostat marengin huoneenlämpöön.



    Täytteeksi sopivat vatkattu kerma tai paksu vaniljakastike, hedelmät ja marjat. Sitruunacurd sopii kerman maustamiseen. Koristele mintun lehdillä ja syötävillä kukilla

    VastaaPoista
  2. On kyllä ihanan näköinen terassi! Meillä on vastaavana oleilupaikkana iso lasiterassi sohvaryhmineen ja ruokapöytineen. Sen etuna on kesän pidentäminen sekä alku- että loppupäästä, kun auringon paistaessa saamme alkaa syödä päivällistä terassilla jo maaliskuussa ja pitkälle lokakuuhun. Sitten kun kesällä tulee liian kuuma lasiterassilla lasit aukikin, niin siirrytään viereiselle terassille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasiterassi on yksi asia mitä kaipaan hieman entisestä kodista! Se tosissaan pidentää käyttöaikaa todella reippaasti, ja siinä on ihana loikoilla ja ottaa kaikki ensimmäiset auringonsäteetkin vastaan. Mutta koska kaikkea ei voi saada, ainakin jos on jokin budjettikin olemassa, niin tämä kelpaa näin vallan mainiosti.

      Vaan ihanaa on kun pääsee kotonakin oikeasti ihan lomafiiliksiin oli se sitten ulkoterassi tai lasitettu. Liekö tämä siis sinunkin lempipaikkasi? :)

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!