perjantai 1. helmikuuta 2019

Paras lentoasu koskaan, jota muu perhe häpeää


Ensin tulivat mummokärryt. Muistatteko, ne joita Miika häpesi niin, ettei kehdannut käyttää, ja ulkoisti vaimolleen kokonaan tiistaimarkkinoillakäynnin mummiksia perässä vetäen? Nyt on tullut aika hävetä taas. Minä nimittäin keksin kaikkien aikojen parhaan lentoasun. Sitä häpeää koko perhe.


Toissa vuonna toivoin itselleni lahjaksi sellaista mukavaa oloasua, joka päällä olisi mukava hengailla puutalossa talvella, jonka saa helposti vetäistyä päälle ja joka tuntuu kaikin puolin hyvältä. Synttärilahjaksi Miika oli tilannut minulle keltaisen ihanuuden jostain netin syövereistä.

Kyllä. Ihka aidon onepiecen.


Sellaisten lasten collegehaalarin, mutta aikuisten koossa.





Näette varmasti mihin tämä on menossa.

Lähtiessämme Espanjasta Suomeen, totesin, että nyt on kamaa niin paljon, rinkka on selässä ja kannan vielä vauvaakin Manducassa, että en suostu laittamaan mitään vähääkään epämukavaa päälleni.

Ilmestyn olohuoneeseen upea, keltainen onepiece päälläni kun on aika lähteä.


- "Äiti, sulla on vielä sun aamu- ja ilta-asu päällä", huomauttaa Bella.

- "Joo, mä olen lähdössä tässä.", heitän vastapallona

- "Ethän sä TOSSA voi lähteä. Se on pyjama."

- "Ei mua haittaa, tää on tosi mukava."

- "Äiti!"




...jossa vaiheessa Miika liittyy keskusteluun.


- "Aiotsie oikeesti lähteä tossa?"

- "Todellakin!", vastaan.

- "Aina saa kärsiä ja hävetä."





Olen selvästi ylittänyt jo aika monta häpeärajaa, sillä en jaksa kiinnostua siitä, mitä edes oma lapsi ja puoliso ajattelevat tällaisesta asiasta, saati mitä ulkopuoliset saattaisivat miettiä.

Onepiecen edut ovat todella monet: alle mahtuu t-paita ja vaikka shortsit (tai pitkät kalsarit!) tarpeesta riippuen, siinä on isot taskut, se pysyy kokonaisena mukana jatkuvasti, eikä tarvitse miettiä minne paitansa/takkinsa laittoi, kun haluaa nukkua on pyjama jo valmiiksi päällä, ja sen saa näpsäkästi kiedottua lanteille. Lisäksi ainakin tässä mallissa huppu on vaikka ylös asti kiinni laitettava jos kaipaa yksityisyyttä.





Mutta tiedättekö mitä?

Tässäkin asiassa kävi vähän sama ahaa-elämys kuin jalkakarvojen osalta; eräs päivä huomasin, että karvat varmaan pitäisi poistaa. En jaksanut tai ehtinyt, tai ehkä molempia. Ja mitä tapahtui kun karvoineni kävelin ulkona? Ei mitään. Ei yhtikäs mitään.

Ihan samoin kun mitään ei tapahtunut, kun matkustin Fugesta Helsinkiin keltaisessa onepiecessäni. Ero oli ainoastaan siinä, että matkustaminen tässä asussa oli tosi mukavaa.





Joten suosittelen päästämään kaikenlaisesta häpeästä irti, ja matkustamaan juuri siinä asussa kuin hyvältä tuntuu.


Antaa muiden kärsiä ja hävetä.




Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


6 kommenttia:

  1. Minä olen täysin samoilla linjoilla. Jos joku on mukava päällä, niin ei haittaa tippaakaan, vaikka muu seurue häpeäisi vieressä. MUTTA tuosta haalarista lentoasuna olen eri mieltä. En nimittäin haluaisi mennä tuollaisessa lentokoneen vessaan roikottamaan hihoja ja huppuja vessan lattialla JA sen jälkeen vielä pukemaan ne päälle. Yiks!
    Tiedän, tiedän, ei niitä ole siellä pakko roikottaa, mutta vaara siihen on minun näkökulmastani vaan aivan liian suuri. Vaikka ne kuinka kerisi ympärilleen, niin noin isosta vaatekappaleesta aina jokin lipsahtaa :D
    Mutta taas päästään kirjoituksen perimmäiseen ajatukseen, että jokainen valitsee itse parhaan, eikä sillä ole sitten mitään väliä, minkä asun joku toinen valitsee päälleen ja vielä vähemmän väliä on sillä, mitä muut ajattelevat siitä omasta asusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha, ymmärrän pelon, mutta se on turha! Noista hihoista nimittäin kun pitää kiinni, tai sitoo niin että pysyvät jalkojen ympärillä, ei ole hätäpäivää! Pitää vaan tietää mitä tehdä. :)

      Mutta kyllä, päälle sitä, mikä itse kullekin aina toimii parhaiten, ilman että miettii mitä muut ajattelee. :D

      Poista
  2. Ihana! Mukavuudesta en tingi minäkään, mutta usein valikoituvat päälle painavimmat tai paksuimmat vaatteet, jotka eivät mahdu matkatavaroihin. Paksuin villatakki, raskaimmat kengät. Pakko sanoa, että minäkin kerran vastustin, kun mies lähti vaelluskengillä, mutta eipä siitä mitään pahaa seurannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaelluskengäthän voi olla oikein hyvät matkakengät kohteesta riippuen! Meillä ne on itseasasiassa talvikenkinä, eli saattaa hyvinkin olla Suomeen tultaessa jalassa. Vedenpitävät ja lämpimätkin, ja pitoa riittää, eli toimii hyvin talvella koto-Suomessa!

      Me yritetään jotenkin aina saada mahdollisimman vähän tavaraa mukaan matkustamoon, kun vauvankin kamat vie omansa, ja sen kanssa riittää säätöä. Mutta pakkohan se on jossain talvitakkikin kuljettaa.

      Muuten mukavuus on kyllä näin perheenä matkatessa noussut ihan tärkeimmäksi jutuksi. Muistan kyllä vielä ajat, kun vetelin lennot lähinnä jakkupuvussa. =)

      Poista
  3. Mäkin pohdin miten tuo toimii lentokoneen vessassa. Eikö siellä ole vähän vaikea edes sitoa mitään.... MUtta hyvä jos toimii. Onhan tuo pirteä ja itsepähän mies sen sulle osti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tietysti hoidetaan niin, että yläosa sidotaan jo valmiiksi ennen vessaan astumista vyötäisille, ja siitä sitä tarpeen vaatiessa höllätään. Tähän harjaantuu TOSI nopeasti! :)

      Näitä saa kyllä vähemmän pirteänä, mutta olishan se paljon tylsempi ja pyjamaisempi niin. En tiedä kaduttaakohan Miika nyt jo lahja. :D

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!