torstai 16. lokakuuta 2014

Arvaa minne me mennään! // Guess where we are going!

Ensimmäinen kysymys mikä kuuluu kaikilta heti kärkeen kun nähdään tai kun nämä meidän suunnitelmat selviävät on: minne te menette? Mikä on ensimmäinen pysähdyspaikka?

Idea on olla vuoden vapaa. Ei mitään pakollista kalenterissa. Meillä ei ole tiukkaa reittisuunnitelmaa aikataulutettuna.

Tiedättekö, maailmaa on ihan hirveän iso, vaikka pieni, mutta iso sitten kuitenkin. Ainakin iso vuodeksi. Meidän bucket-listalla olisi ehkä noin 90% maailman maista.

Mutta sitten taas, koska aikaa on vain vuosi, karsintaa pitää tehdä jos haluaa oikeasti kokeakin niitä paikkoja, eikä vain juosta vauhdilla läpi. Halutaan ainakin pitää aikataulut sillä tavoin vapaana, että ostamme yhden lipun kerralla ja suuntaamme juuri sinne minne huvittaa ja minne nenä sillä kertaa näyttää. Ei siis sitovia lentoaikatauluja tai etukäteen tehtyä aikataulusta. Mistäs me voidaan tietää vaikka löydettäisiin paratiisisaari missä halutaan olla koko vuosi?

Yolo ja silleen.

Lähtöpäivä lähenee. Tosin lippujahan ei näin noin kaksi viikkoa ennen vapaan alkua ole vielä ostettu, mutta lähtö on marraskuun ensimmäisellä viikolla, koska tuolloin vuokralaiset valtaavat meidän asunnon. Ensimmäisenä me kuitenkin suunnataan Aasiaan.

Mutta heitäpä ihan villi veikkaus tuonne alle kommentteihin että minne? =)Ja vielä #tbt #ThrowBackThursday #TaantumaTorstai #IGTravelThursday -henkeen alla kuva Filippiinien El Nidon Big Lagoonista, jossa Miika sai ihan rauhassa snorklailla yksikseen kristallinkirkkaassa, turkoosissa vedessä vuonna 2011.


--------


The first question we get, when anybody finds out abut our plans is "so where are you guys going"? What will be the first place to go? The whole idea is to be free for a year, without any set schedules in advance. We don't have a strict plan and timetable.

The world is a huge place. Some say small yet big. Especially for a year. Our bucket-list would probably contain 90% of the globe.

Then again, since we only have a year we need to make choices if we really want to experience the places we visit, or just run them through. We decided to buy just one ticket at a time and go where ever we feel like. No schedules. No definite destinations. What if we find a paradise island where we want to stay for the whole year?

Yolo, you know.

The take-off date is getting closer, even if we don't have tickets yet. But the tenants are moving in to our home beginning of November. First destination is somewhere in Asia.

But have a good guess of what it will be? Throw your suggestion there in the comment box. :)And in the spirit of #tbt #ThrowBackThursday #IGTravelThursday, here's a pic from Big Lagoon in El Nido, Philippines, where Miika had a nice, private snorkeling moment in the crystal clear, turqoise water back in 2011.
5 kommenttia:

 1. Joo mäkin jotenkin veikkaisin että BKK on eka kohde :)

  VastaaPoista
 2. Hyviä arvauksia, mutta vielä pidetään jännitystä yllä! :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Miten te käytännössä toteutatte tuon että päätätte seuraavan kohteen aina fiiliksen mukaan? Että eikös se tuu hirmusen paljon kalliimmaksi hankkia lentoliput aina lyhyellä varoajalla? Vai onko teillä joku RTW-paketti? Ollaan miehen kans lähdössä syksyllä maailmanympärimatkalle n puoleksi vuodeksi muttei vielä kohteita lyöty lukkoon, mutta kun pienellä budjetilla ollaan liikkeellä niin koitetaan selvittää, että mikä ois hyvä keino tehdä reissu? Joku järjestö vai omatoimisesti? Yövyttekö hostelleissa? Eikö vie hirmusti aikaa reissussa koittaa etsiä nettiä ja istua suunnittelemaan seuraavia kohteita, lentoja ja yöpymisisä? Toivottavasti vois saada vinkkiä ja infoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Lentolippujen hintaan vaikuttaa monta tekijää ja tosi paljon riippuu miten paljon aiemmin niitä varaa. Lisäksi mahdolliset matkustustuspäivät vaikuttaa hintaan, eli jos niissä on varaa joustaa, saattaa saada hyviäkin tarjouksia. Välillä ollaan saatu puolet halvemmalla lennot verrattuna viikon muihin päiviin, tai jopa koko kuukauden, kun on mahdollista matkustaa milloin vaan, eikä päivällä ole niin väliä.

   Käytännössä kun budjettia katsoo, meidän lentolippujen budjetti on vielä ainakin matalampi kaikkine välilentoineen ja liikkumisineen kun mitä saatiin tarjouksia maailmaympärilipuista. Halvin tuli TravelNationilta (jota mm. Laura ja miehensä Lari käytti omalla rtw:llään, laurarumbin.com), mutta senkin hinta on toistaiseksi kalliimpi kun meidän kaikki lennot yhteenlaskettuna. Kohteita meillä on jopa enemmän kuin tuossa tarjouksessa olisi ollut ja meillä on ollut vapaus muuttaa suunnitelmia - ja niin ollaan myös tehty monasti. Tämä vaihtoehto on siis toiminut meillä hyvin, juuri kuten ajateltiinkin. Kalleinta on ylittää Tyyni Valtameri, sen hinnat kannattaa katsoa etukäteen jos aikoo mennä koko maailmanympäri.

   Erona teidän matkaan on tietysti se että meillä on aikaa vuosi, teillä "vain" puoli vuotta. Me halusimme säilyttää vapauden vaikka jäädä yhteen paikkaa puoleksi vuodeksi jos siltä tuntuu, ja se on meille osoittautunut todella hyväksi vaihtoehdoksi. Välillä ollaan tarvittu pidempiä breikkejä. Lisäksi kannattaa miettiä onko itselle tärkeä saada mahdollisimman monta maata käytyä vai nähdä harvempia paikkoja ajan kanssa. Olemme tykänneet siitä että saamme ajan kanssa tutustua paikkoihin, sen sijan että juostaisiin lentokentältä toiselle kamalaa vauhtia. Tässäkin henkilökohtainen mieltymys on tärkeintä, ei ole yhtä oikeaa vaihtoehtoa ja tapaa. Lisäksi mieli voi kesken matkan muuttua.

   Suunnitteleminen vie tosissaan todella paljon aikaa, varsinkin kun kohteita olisi vaikka ja kuinka, eli jos lähtee ilman tarkkaa suunnitelmaa, jossain vaiheessa niitä suunnitelmia joutuu tekemään, ja kyllä, se vie aikaa. Ja että saa kaiken natsaamaan, kuten autovuokrat sopuhintaan, yöpymiset jne., se on ihan oma taiteenlajinsa. Se on ollut yksi suurimpia stressitekijöitä tällä matkalla.

   Meillä on täällä blogissa Aasiasta ja valmistelusta jo budjettipostaukset ulkona, Australiasta ja Uudesta-Seelannista vielä tuloillaan, ja tietysti reissun lopuksi kaikki eurot laitetaan riviin. Siveltimellä -blogin Sannalla sekä Unelmatripin Jennillä on blogissa jo äskettäin tehtyjen maailmanympärimatkojen budjetit avattuna. Sitten pitää aina muistaa suhteuttaa rahamäärä siihen mitä sillä on tehty ja saatu aikaan, mitä syöty, ostettu ja millaisissa paikoissa asuttu. Jos mennään pienellä budjetilla, kannattaa etukäteen miettiä mihin maihin on varaa, sekä kokeilla olisiko sohvasurffauksesta apuja, samoin perehtyä miten esimerkiksi kalliimmissa maissa, kuten Australiassa voisi tehdä hommia samalla kun siellä on.

   Kun lukee budjettipostauksia, kannattaa tutustua myös muuten blogin juttuihin, jotta ymmärtää mistä se rahasumma on kertynyt.

   Toivottavasti tästä on apuja, ja kysy ihmeessä lisää jos kysyttävää on!

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!