maanantai 10. marraskuuta 2014

Liikenne Katmandussa // Traffic in Kathmandu

Ihan pieni pikainen syvennys Katmandun liikenteeseen:

se on ihan hullua.Tiet kaupungissa ovat kapeita, pääasiassa jotain muuta kun hyväkuntoista asfalttia ja kaikki menevät sekaisin: jalankulkijat, mopot, pyörät, rikshat, autot ja rekat. Kun kuvittelet käveleväsi jalankulkijoille tarkoitettua kujaa pitkin, jossa ei mopoilla edes pitäisi mahtua ajamaan, yhtäkkiä sellainen kuitenkin ohittaa sinut ja tööttäilee mennessään.

Keskivertohelsinkiläinen, joka yleensä kulkee pää painuksissa joko maata tai puhelinta tuijottaen, ei selviäisi hengissä varmaan tuntiakaan, ellei pikaisesti muuttaisi liikkumistapojaan. Oikeastaan, voisi ehkä tehdä ihan hyvää joka iikalle käydä Katmandussa opettelemassa vähän miten muita liikenteessä olijoita huomioidaan ja miten siitä saadaan kaikessa sekaisuudessaan jouhevaa.

Sillä yllättävää kyllä, vaikka kaikki on yhtä kaaosta, se silti jotenkin toimii.


//

The traffic in Kathmandu is terrible. It's totally crazy. Everything and everybody is mixed up on the narrow streets, without the luxury of any proper pavement. A regular Finn would not survive one hour, unless changing the habits from back home drastically. Actually it might be a good thing for everybody to visit this place, to learn a bit on how take other moving objects in to consideration. Even if everything is a total chaos, it still works.

4 kommenttia:

 1. Oh boy! Aikamoista!!! Miten Bella on viihtynyt?? Onko vielä kertaakaan potenut koti-ikävää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä jotain mitä ei missään muualla ole näkynyt. :D

   Bella on viihtynyt oikein hyvin toistaiseksi, vaikka huolehtii kovasti siitä ketä hänen synttäreilleen sitten tulee kun kaverit jäi kaikki Suomeen. :) Koti-ikävästä ei ole tietoakaan, pieni ja seikkaluhenkinen travelleri kun on. :) Todennäköisesti iskee vasta myöhemmin jo ollenkaan.

   Poista
 2. Katmandu ja sen liikenne on kyllä jotain ihan mieletöntä! Se on edelleen hyvin mielessä, vaikka matkasta Nepaliin on jo neljä vuotta. Siellä alkoi jossain vaiheessa kaivata ihan hengityssuojaintakin, kun miljoona mopoa kaasuttelee samassa risteyksessä. Mitään liikennesääntöjä ei tosiaan tuntunut olevan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosissaan jotain ihan käsittämätöntä. :D Hengityssuojainta mietittiin myös ennen kuin edes lähdettiin tänne, mutta päätettiin sitten kuitenkin jättää pois kun Kathmandussa vietetty aika oli aiottu ja jäikin lyhyeksi. Kieltämättä alkoi aika nopeasti tuntumään nenässä ja kurkussa lieviä oireita siitä. Ja hei, noi ihmisethän elää noin joka päivä!

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!