torstai 26. helmikuuta 2015

Nusa Lembongan ja paholaisen taikoma auringonlasku

Oletteko tekin niitä tyyppejä jotka aina metsästää toinen toistaan kauniimpia auringonlaskuja? Minä olen. Elän ja hengitän niitä hetkiä syvään ja hurmaantuneena.

Saavuttiin tänään Indonesian Balilta fast boatilla tänne Nusa Lembonganille. Balilta jengit suunnistaa yleensä suoraan Gilelle tai Lombokille jos jonnekin, joten tämä pienempi saari, joka on vain 30 minuutin pikavenematkan päässä Balista, jää useimmilta huomaamatta. Ihana meille, harmi muille.

Saari on aika pieni sekä asutusmäärältään, että kooltaan. Hotelleja on kuitenkin jotain viitisenkymmentä ihan kaikenlaista tasoa. Sukeltaminen ja snorklaus on hitti. Täällä on kuulemma 95% todennäköisyys nähdä paholaisrauskuja snorkkeliretkellä - asia jota Miika ainakin odottaa ihan täysillä. Itse olen vähän jännittyneemmällä kannalla asian suhteen, vaikka Globe called home -blogin Jenni kertoikin #ReilutBlogit postaukessaan niin kauniisti huikeasta snorkaluksestaan Havaijilla näiden merenelävien kanssa. Törmäsin Malediiveilla taannoin ensimmäisellä sukelluksellani rauskuparveen, ja kaikesta sydäntäpamppailevasta huikeudestaan huolimatta en ole ihan myyty ajatuksesta olla näiden tyyppien kanssa uudestaan lähikontaktissa. :P

Mutta Nusa Lembonganiin ja paholaisen taikomaan auringonlaskuun. Meidän (ainakin ensimmäisen yön) hotelli on ihan saaren tykeimmän auringonlaskupaikan kupeessa. Devil's Tearin kallioseinämiin hakkaa suuret aallot, aiheuttaen paikoitellen vettä suihkuttavia hornankattiloita, joiden äärellä ihminen voi tuntea itsensä pieneksi. Hyvin pieneksi.


Tässä videolla vähän tyrskyjä ja meidän ensifiiliksiä kun löydettiin paikka.






Aaltojen hakkaamat kivet ovat niin röpelöisiä että ne menevät jo vähän kuluneemmista läpyköistä läpi pistäen jalkapohjaa - yhtäkaikki pieni hinta maksaa näistä näkymistä. Ja ne aallot, ne aallot, ne jatkavat vaan sitä hakkaamista, kun taivas loistaa kaikissa väreissään meille kouralliselle turisteja, jotka paikalla märehtivän lehmän kanssa on eksynyt katsomaan tätä luonnon ihmettä.










Auringonlasku on muistutus siitä että takana on taas yksi päivä enemmän mittarissa joka raksuttaa jatkuvasti, mutta samalla se voi pelastaa koko päivän. Voi mennä huokaillen nukkumaan väriloisto silmiensä edessä viipyillen.

Auringonlaskuja Nusa Lembonganilla kehuttiin jokaisessa paikassa joka googlettaessa osui hiiren klikattavaksi. Eikä suotta. Katso vaikka itse.

En kestä, en kestä, en kestä, en kestä! *huokaus*























Tästä tuli uusi koettu wow lisää listaan. Mitähän kaikkea Nusa Lembongailta oikein löytyykään vielä jos tämä oli vasta ensimmäinen päivä?




//

The small island of Nusa Lembongan can be reached by only a 30 minute boat ride from Bali. It's not as known as Lombok or Gili, so there is still some peace and tranquility here.

Nusa Lembongan won't let you down if you come here looking for stunning sunsets. Go to Devil's Tear, grab a drink with you before you go (there's nothing there) and let the wonders of nature amaze you once again while you can add one more wow experience on your list.

It's our first day here at Nusa Lembongan. We're eagerly waiting for what else it has to offer if this was only our first day treat.

23 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö! Vielä nyt seuraavana aamunakin on ihan adrenaliiniaalto päällä tästä, oli niin hienoa! ♥

      Poista
  2. Upeita kuvia ❤️ Hienoja hetkiä saatte kokea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anneaulikki! ♥ Aivan uskomattomia juttuja tosissaan - vaikka joutuuhan sen eteen tekemään yhtä jos toistakin. :)

      Poista
  3. Whoa! Mulla nousi käsivarret kananlihalle videota katsellessa! Aivan käsittämättömän hienoa! Ja ohmygod mikä auringonlasku! Ootte kyllä aika lähellä paratiisia, jos ette siellä! Nauttikaa meidän muidenkin edestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko selkäpiitä pitkin menee oikein kylmät väreet! Ehkä tänään vielä uudestaan, oli niin tajuton! Kaikki yhdistettynä, tuo jylhyys ja voima ja uskomattomat värit.. Voi että! ♥

      On tää paratiisi, omanlaisensa, vaikka siitähän on jokaisella omanlainen määritelmänsä. :)

      Poista
  4. Upea paikka ja komeat kuvat! Päästäppä itsekin sinne takaisin. Juuri tällä viikolla mietin Lembonganilla vietettyjä päiviä ja leppoista siellä vallinnutta fiilistä, joka tarttui väkisinkin. Me nautiskeltiin päivää muutamaan otteeseen sellaisella rannalla kuin Dream Beach (taitaa olla näiden teidän kuvin lähistöllä?). Siellä sijaitsevan majapaikka oli sarjassamme "ei meidän budjetilla tähän paikkaan" mutta uima-altaasta pääsi ulkopuolisetkin nauttimaan aina Happy Hourin aikaan. Ajotimme syömiset iltapäivään ja asiakkaina saatiin sitten kölliä heidän altaallakin samaan rahaan. Tästä nyt on tosin kolme vuotta aikaa, joten en tiedä mikä meininki tuolla rannalla on nykyisin. Ihana fiilistellä teidän seikkailuiden kautta omaakin reissua. Nautinnollisia Lembonganin päiviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hotelli juurikin Dream Beachin vieressä, tosin ei tuo Dream Beach Huts, jota varmaan tarkoitat, koska se on myös yli meidän budjetin. Löydettiin se itsekin heti ja mentiin poolille hengailemaan. Aallot siinä rannalla oli vähän turhan isot... paitsi mulle, myös tolle pienelle ihmiselle. :) Muutenhan täällä saa aika luksustasoista majoitusta jopa reppureissaajan budjetilla, which is nice.

      Oliko teillä muuten blogissa jossainn postauksia Nusa Lembonganista? Voisin tosi mielelläni lukaista ne läpi, jos tulisi vaikka lisävinkkejä hommaan!

      Poista
    2. Joo aallot siellä oli tosiaan aikamoiset. Surffarit oli tietty onnessaan. Meidän jutut saarelta löytyy täältä: http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/category/aasia/indonesia/lembongan/
      Mobiilissa näyttää jostain syystä ihan kamalilta nuo kuvat bloggerista muuton jäljiltä, joten toivottavasti pääset koneella katsomaan. Pitäis varmaan katsoa jokainen yksitellen kuntoon... Project :D Ihanaa päivää sinne aurinkoon. Täällä on enemmänkin perus TGIF työpäivä aluillaan ;)

      Poista
    3. Kiitti Milla, me käydään noi tsekkaamassa! Hyvää perjantaita ja viikonloppua sinne vaan, ja kiitti kun muistutit mikä päivä tänään on! Lost in Nusa Lembongan. :)

      Poista
  5. No mitä tähän nyt edes voi kommentoida. Huikee.

    VastaaPoista
  6. Ihanaa! Just vuosi sitten oltiin tuolla Nusa Lembonganilla ja nautittiin. Nyt Kalifornian matka alkaa olla loppusuoralla ja on ylittänyt kaikki odotukset. Meren tyrskyjä nähty täälläkin, tänään Mendocinossa. Hyvää jatkoa toivoo Ulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaliforniakaan ei hassumpi ole tyrskyjenkään osalta. Ja aah, kylläpä alkaa Havaijin muistot nousemaan sen myötä pintaa, siellä niitä tyrskyjä vasta olikin! Toivottavasti reissu on mennyt hyvin Ulla! ♥

      Poista
  7. no nyt enkestä minäkään ;))) Wau miten upea paikka! Me jätettiin Bali välistä tällä reissulla, kun se ei viimeksi sytyttänyt toivotulla tavalla, mutta oikeastaan jos olisin tämän paikan olemassa olon tiennyt, niin olisin voinut vaihtaa vielä reittiä ;) Huikea paikka! Ja menee kyllä nyt korvan taakse tulevaisuuden reissuille. Ihanaa että te löysitte paikan ja sitä kautta muutkin. Kiitos. ja nauttikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitäkään ei Bali itsessään niin ole puhutellut, joskin tällä kertaa oli mukava tulla sinne, koska tarjolla oli pitkän ajan jälkeen Kaikkea, ja tulikuuman Kuala Lumpurin jälkeen ilmakin mukavampi. Riippuu varmaan myös paljon missä päin Balia majoittuu ja mitä siellä tekee. Mutta joo! Tää Nusa Lembongan ei ole hassumpi! Ei lainkaan! Vielä mennään myös Gileille tästä eteenpäin, joten siitä saa myös vertailupohjaa. :) Me seurataan innolla teidän NZ -seikkailuja kun perästä tullaan!

      Poista
  8. sanoisinpa, että nyt olet löytänyt parhaimman kirjoitustyylisi! tämä ja edellinen suomenkielinen teksti - WOW!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos glenni! Mistäköhän lie johtuu kun en tietoisesti mitään ole muuttanut - tässä nyt ehkä ainakin paistaa läpi vaan tajuton innostus tai pitkään jatkunut adrenaliinipyrskähdys! :D

      Poista
  9. Toi paikka oli kyllä meidän reissun yksi kohokohdista! Mentiin sinne yhteensä kolme kertaa, kannattaa tosiaan käydä paikalla myös aamupäivällä. Porukkaa ei ole silloin nimeksikään, ja me saimme ihailla pauhaavaa merta ihan kahdestaan yli puoli tuntia. Huikeat aallot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytiin tänään vielä viereisellä kielekkeellä, jossa ei ollut ketään muuta auringonlaskun aikaan. Aaltojakin oli ja maisemia ja mikä parasta, meitä viihdytti myös delfiinilauma ohikulkiessaan hypyillä ja uinneillaan! Voi ettien että. Gotta love Nusa Lembongan. ♥

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Niin oli Susanna, ihan mahtavat! Kiva kun löysit tiesi tänne. :)

      Poista
  11. Lokakuussa Lembonganille, ja vain syvä huokaus tässä vaiheessa katsoessani kuviasi auringonlaskusta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!