maanantai 6. huhtikuuta 2015

Munajahdissa Melbournessa // Hunting eggs in Melbourne

Verensokerit lie sen verran tasoittuneet nyt toisena pääsiäispäivänä, että saan jotain ymmärrettävää tekstiäkin aikaan teille lukjoille. Teitä on muuten ihan ennätysmäärä nyt pääsiäisenä täällä piipahtanut! Mukavaa kun olette löytäneet tänne matkaamaan meidän mukaan. Vielähän meillä on kokonaiset seitsemän (7) kuukautta jäljellä tätä vuoden kestävää maailmanympärimatkaa. Iloksemme huomattiin että päästään suorittamaan kansalaisvelvollisuuskin täällä Melbournessa ja äänestämään ennakkoon tällä viikolla. Vaalikahveet siis odottaa tänäkin vuonna huolimatta siitä että ollaan maapallon toisella puolella!


Mitäpä Melbournesta ja pääsiäisestä? Ollaan ehditty tykästymään kaupunkiin ja sen elämäntyyliin, vaikka ihan kaupungin ytimessä ei olla vielä käytykään. Asuinpaikkamme on Essendonin esikaupunkialueella, 10 minuutin junamatkan päässä keskustasta. Ollaan päästy kiinni ns. australialaiseen normaalielämään asuttamalla ystäväperheen vierashuonetta - ei pelkkää hotellielämää, mitä ollaan viisi kuukautta eletty. Muutenkin saa kivasti näkymää siihen millaista on taviselämä Ausseissa.


Pääsiäissunnuntai alkoi kolmen pienen ihmisen pääsiäismunajahdilla ja saalis oli vähintäänkin huomattava. Muksuille oltiin piilotettu kaikille kymmenittäin munia kämppään ja muutamia "pikkulahjoja", kuten barbeja ja autoja. Ja spessupäivä kun oli kyseessä, skidit vetivät tietysti hirveät sokerihumalat ennen kuin aamiaista oltiin ehditty ajattelemaankaan. Myöhemmin me vanhemmatkin ollaan käyty lokkimassa saaliista osuuksia sillä ilman jeesiä suklaamäärän tuhoamisessa hammaspeikko saattaisi tulla kyläilemään ennenaikaisesti. Ei meillä kotona ole koskaan ollut tuollaisia määriä suklaamunia ja lahjoja pääsiäisenä, ellei sitten olla oltu ahkeria virpojia. Onko teillä?

Melbourne vaikuttaa hyvin lapsi- ja perheystävälliseltä paikalta olla ja elää. Perheille järkätään kaikenlaista ohjelmaa, jokaisessa leikkipuistossa lie kolikoilla toimiva grilli joten perheet voivat tulla hengailemaan puistoon pidemmäksiksin aikaa. Ravintoloissa on lähes kaikkialla lapset huomioitu, joissain suuren suurilla leikkialueilla, joissain pienemmälti piirrustusvehkeillä ja lapsia tuodaan mukaan kaikkialle. Suomi, sinulla on tähän vielä piiiiiiitkä matka!

Pääsiäissunnuntaina saatiin perheen toinen auto alle ja suunnattiin kohti Mount Dandenongia, paikkaa josta on huikeat näkymät suoraan Melbourneen down towniin. Niitä voi katsella suoraan vaikkapa jättiläisen tuolista. Meille osui tosin niin pilvinen päivä ettei näkymiä ollut, mutta koulujen kahden viikon pääsiäisloman kunniaksi koko muutenkin hienolle ulkoilualueelle oltiin laitettu ohjelmaa pystyyn lapsille - pomppulinnaa ja kotieläimiä. Lisäksi Mount Dandenongille on rakennettu pysyvä jättilabyrintti puskista ja muusta vihreästä niin lapsille kuin aikuisillekin kokeiltavaksi. Labyrintin läpi pitää löytää saadakseen hienon A-MAZED -rintamerkin.

Jos ruoat ovat jääneet kotiin ulkoilualueen SkyHigh -ravintolakahvilassa voi syödä maittavan aterian, sunnuntaisin roast beef buffetin - täällä ei jostain syystä brunsseja harrasteta samalla tavall. Ravintolan tiluksilla, jonne kaikki toiminta keskittyy näköalapaikkaa myöten, järjestetään jatkuvasti kaikenlaista toimintaa ajankohdasta riippuen. Parilla viikolla missattiin näköjään maailman pisin, 7 ruokalajin lounas. Meidän keskikesällä, eli aussien talvella järkätään joululounas.


Mount Dandenongilla olisi ollut enemmän kuin mukavaa kävellä ympäriinsä maastoissa ja poluilla, ja sen jälkeen asettautua nurtsille näkymiin grillaamaan JOS oltaisiin osattu paremmin varautua sekä vaatteiden että ruokavarusteiden osalta. Meillä on täällä onneksi vielä niin paljon aikaa että ehkäpä vähän myöhemmin uudestaan.


Koska missattiin aamukymmeneltä Dandenongilla lapsille järkätty munajahti (haloo, kuka on niin aikaisin tikkana jossain vapaapäivänä!), lähdettiin ajelemaan kohti viinialueena tunnettua Yarra Valleyta, joka on australialaisittain  vain lyhyen 30 km ajomatkan päässä Dandenongista. Täällä nimittäin on Yarra Valley Chocolaterie, superiso suklaakauppa rakennettu keskelle peltoa, näin suomalaisittain katsottuna "aika kauas", ja silti se on pääsiäissunnuntaina täynnä perheitä, jotka ovat tuoneet lapsensa munajahtiin ja nauttimaan iltapäivästä. Suklaakauppa järkkäsi lapsille kahden tunnin välein munajahdin, joka onnistuttiin noin kolmella minuutilla missaamaan. Onneksi suklaata riitti silti. Näkymät täällä ovat todella hienot. Karut, mutta hienot, sillä ollaan menossa talvea kohti, ja vehreys puuttuu. Saadaan kokea täällä lämmin syksy. Vuodenaikoja on muuten alkanut arvostamaan ihan eri tavalla kuin aiemmin. Tuota edellistä lausetta ehtinee katua vielä Suomen loskaräntäsateissa moneen otteeseen sitten myöhemmin...

Kaupan suklaavalikoima on järkyttävän hyvä. Tämän kaupan suklaa vetää lähes Fazerille vertoja, ja kauppa on täynnä ihan kaikkea mitä voisi kuvitella suklaasta haluavansa. Myös jäätelöt, oi että, ne vasta hyviä onkin. ♥

Miten olisi kilo tai metri valkosuklaata? Hei sinä suklaarakastaja siellä, iske tämä paikka sinne to do -listallesi!Yarra Valley on tunnettu etenkin viineistä, joita ei tällä ajokeikalla ehditty, joten tänne joudutaan tekemään uusi touri. Saatte te ne viininnekin vielä myöhemmin.


Mitäpä muuta? Essendonissa kilsan päässä meidän vieraskodista on aivan jumalaton Factory Outlet -kompleksi, täynnä tunnettuja brändejä. Käytiin täydentämässä meidän rikkimennyttä tai muuten puutteellista matkagarderoobia nyt kun ollaan siirrytty taas vähän viileämmille maille. Jos matka suuntaisi täältä kotiin, voi olla että täydennystä oltaisiin tehty enemmänkin kuin kahden paidan verran, mutta kun kaikki kamat pitää itse kantaa vielä monta kuukautta niin ei vaan pysty. Rinkat painavat jo nyt molemmat jotain 20-25 kg.

Muuten ollaan lähinnä asuttu Iittala-Arabia-Fiskars -vuoratussa keittiössä ja kokkailtu isäntäperheelle meidän himoruokia. Tämä maa on muuten keliaakikon unelma. Tarjontaa on kaupassa ja ravintoloissa Suomeakin paremmin ja herkullisemmin!


Meidän matka jatkuu täällä Melbournen suunnilla piipahduksella Great Ocean Roadille, Phillip Islandille katsomaan pingviinejä, fiilistelemään Morningtonin Peninsulalle ja Melbournen cityyn tutustumista.


Tämä Australia, tämä on ihana paikka. Täällä lieventyy jopa koti-ikävä.


//


Few days of Melbourne and we've already been able to experience a whole lot of everything! We settled down on the suburb of Essendon in our friends' Janica and Keenan's guest room and have taken over their kitchen preparing the favorite dishes we've been longing for in the past five months.


As it is Easter the little ones were super-duper excited about the Easter egg hunt that has guaranteed to keep those sugar levels up during the whole Easter holiday period. Something completely different that we're used to back in Finland but oh, so much fun!


Yesterday we took a trip to Danderong Mountain to enjoy some views but unfortunately chose a cloudy day. However there was a variety of  entertainment for children so it turned out to be worth a trip anyway. We had a brief look also to nearby wine region of Yarra Valley and decided it's worth another trip and decided to visit local wineries with more time to spend. We paid a visit to the Yarra Valley Chocolaterie but somehow managed not to buy everything despite of their huge and delicate selection.


Besides activities we've mostly been shopping in a grocery store next door, watching movies and cooking. The other day we had a really nice evening in an aussie style house party. So, in general it's been awesome to live somewhat normal life instead of living in the hotels and eating in the restaurants.


Melbourne and Australia feel so great right now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!