keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Minne matka? No worries, mate! Bula! Aloha! How you doing! Ya man!

--- Editoitu 4.6.2015, päivä julkaisun ja uuden matkatoimistokäynnin jälkeen. Editoidut kohdat merkitty. ---

Vajaan kolmen viikon oleilu täällä Sydneyssä häämöttää jonkun päivän kuluttua loppuaan. Tämä on ihana kaupunki, mutta koska täällä ollaan ihan kohta sydäntalvessa (lämpötilat +15 - +22), on aika lähteä kohti lämpimämpiä leveysasteita, eli Australian pohjoisosaan, joka onkin todella lähellä päiväntasaajaa.


Siihen on varauduttu muun muassa ostamalla uudet bikinit ja litran (!) tönikkä aurinkorasvaa. Tunnetteko aussimerkin Seafollyn? Ennen matkaa hommatut Changen bikinit ovat viiden kuukauden Aasiassa oleilun jälkeen nähneet parhaat päivänsä. Näiden Seafollyn biksujen pitäisi kuulemma olla ihan sitä parasta mitä täällä on tarjolla. Sitä päästäänkin seuraavan viiden kuukauden ajan testaamaan ihan huolella, kuten alla olevista suunnitelmista huomata voi.Australia jatkuu meillä vielä, mutta aiotun road tripin sijan me lennämme joihinkin kohteisiin, ja oleillaan niissä pidempään. Tähän on parikin syytä.

1. Uusi-Seelanti.
Kuukausi matkailuautossa osoitti sen että vaikka ollaankin sillain ihan reipashenkisiä tyyppejä, autossa asuminen ei ole meidän juttu. Lisäksi kuukauden road tripin seurauksena Gian selkä on siinä kuosissa ettei se kestä pitkiä istumisia uudestaan. Kummallista kyllä, yleensä ongelmaan auttava jooga vain pahentaa tilannetta. Sellaisessa jamassa siis sen osalta. Sunshine Coastilla vuokrataan kyllä auto, mutta maksimimatka tulee olemaan 300 km ajettavaa.

2. Jatkuva liikkuminen.
Se tunne, mikä jossain vaiheessa alkoi nostamaan yhä enemmän päätä, on yhä vahvistunut: meistä on parempi olla yhdessä paikassa vähän pidempi aika, nähdä se ihan kunnolla eikä kiirehtiä näitä läpi. Toki nopealla aikataululla ehtisi näennäisesti nähdä enemmän, mutta meidän matkustustapa on vaan selvästi verkkaisempi. Sellainen, missä pystyy enemmällä ajalla aistia paikkojen fiilistä ja perehtyä niihin muutenkin kuin ottamalla valokuvan tärkeimmän nähtävyyden edessä.

3. Pitkät välimatkat.
Australia on suuri maa. Välimatkat on pitkiä. Lentäen olisit jo perillä.Meillä on vielä kuukausi aikaa olla Australiassa. Juhannuskin juhlitaan siis jossain täällä. Ensi viikolla lennämme Australian tropiikkin, Cairnsiin ja siitä vielä pieni matka eteenpäin Port Douglasiin. Tämä on siis se mesta, josta pääsee muun muassa paljon hehkutetulle Great Barrier Reefille! Sanomattakin lienee selvää että Miika tätä sukeltajana odottaa meistä eniten.


Kun tuntuu siltä että aikaa on vietetty niissä maisemissa tarpeeksi, lennämme Brisbaneeen. Täällä me toivottavasti ehditään treffaamaan Gian Sari-serkku, jota ei Suomessa olla nähty kymmeniin vuosiin aussimiehensä (ja ehkä myös ilmaston) takia.

Brisbanesta käymme heittämässä autolla keikan Sunshine Coastille, Noosaan sekä Rainbow Beachille. Viimeisimmässä pystyy kuulemma käymään luonnosuojelualueella syöttämässä luonnonvaraisia delfiinejä ihan kädestä! Innostus tuli kun tässä männä päivänä kävimme Sydneyn edustalla bongaamassa valaita ja delfiinejä, ja niitähän oli ihan pilvin pimein! Siitä lisää myöhemmin, mutta ai hitsit että tätä odotetaan!Olemme painineet varsinaisen ensimmäisen maailman ongelma kanssa tässä reittiä suunnitellessa. Olisimme nimittäin halunneet mennä elokuussa Tongalle katsomaan valaita, ja muutenkin sen autenttisuus houkuttelisi. Valitettavasti Tongalle ja Tongalta pois ei ole mitenkään järkevän hintaisia lentoja. Kaikin puolin paras vaihtoehto ja siis valintamme on Fiji. Ihan HIRVEÄÄ jotenkin JOUTUA olemaan Fijillä kuukausi! Ymmärrättekö tuskaamme?

Fiji tuntuu olevan jotenkin kohtalon kutsu, sillä tänne Sydneyyn meille saapui mukava paketti Reimalta*, jossa Bellalle oli uudet uv-suojavaatteet -  ja niiden seassa paita mallia Fiji. Nämä tulevat varsinaiseen tulikokeeseen kun lähdemme tuonne pohjois-Australian aurinkoon ja lämpöön, vaikka vähän näitä jo täälläkin rannalla testattiin.
Jossain vaiheessa kyllä tajusimme että on vähän noloa valittaa siitä että viettää kuukauden päivät Fijillä... Facebook-sivuillamme tulikin eiliseen statukseen tosi hyviä vinkkejä, mutta täälläkin saa vielä mieluusti vinkata, sillä meidän Fiji-suunnitelmat ovat vielä ihan auki! Mitä tehdä, ja mille saarille mennä?

-- edit lisäys 4.6. ---

Miten kävinkään kun alkuperäisen suunnitelman piti olla 99% varma päivävekslaamista lukuunottamatta? Seuraavana päivänä matkatoimistossa huomasimme Nadi-Honolulu -lennon menevän Kiribatin kautta, ja viikon tai parin pysähdys siellä toisi vain reilu satasen lisää lentohintoihin! Näin ne suunnitelmat näyttävät jatkuvasti muuttuvan. Vakavassa harkinnassa siis nyt myös Kiribati, aka Joulusaaret.

-- edit loppu ---


Kun kuukauden päivät ovat vierähtäneet Fijillä, seuraava pysähdys on todennäköisesti Havaiji. Tuokaan kohde ei ollut alunperin meidän matkalistalla lainkaan, mutta lentojen takia se saattaa osua reitille sopivasti. Vuonna 2009 menimme Mauilla naimisiin, joten uudesta kohteesta ei meille ole kyse. Havaiji ei ollut superisti meidän mieleen, vaikkei se nyt niin huonokaan kohde ollut, mutta ehkä jälleen ei siedä valittaa näistä valinnanmahdollisuuksista.Menimme sitten Havaijille tai emme, viimeistään elokuun lopussa lähdemme viettämään aikaa USA:n itärannikolle, eli hei, Yes we're going to San Francisco!

Täällä on tarkoitus hengailla Pirkan ja Samulin kanssa jonkun päivän, ja meillä on ainakin noin kuukausi aikaa keksiä tekemistä ennen kuin otetaan exitti seuraavaan kohteeseen. Kiinnostaisi todella paljon käydä vähän trekkaamassa lisää luonnonpuistoissa - Yellowstone, Death Valley jnpp. sekä tietysti ajella ympäri Napa Valleyta ja viinitiloja.


San Franciscon jälkeen suunnitelmat ovat hieman sumeat. Saatamme lähteä tekemään vielä keikan Etelä-Amerikkaan, tai voi olla että lähdemme Miamin kautta Karibian saarille ja sieltä potentiaalisesti Kuubaan.

Takaisin tullaan todennäköisesti Miamiin, käydään vähän katsastamassa pakolliset turistinähtävyydet and then some.

Ja koska kaikki hyvä loppuu aikanaan, tämän jälkeen taitaakin olla aika alkaa suuntaamaan kohti koto-Suomea sitten joskus loppuvuodesta, siihen pimeimpään aikaan. On siellä kuitenkin paljon asioita, joita on niin mukava taas saada elämäänsä: oma sänky, oma koti, kaikki omat vaatteet ja tietysti ystävät ja läheiset. Ja vetyjä Lappeenrannasta.

Tiivistettynä siis näin.

1. Kuukausi Australiassa
2. Heinäkuu Fijillä
(3. Potentiaalinen viikon tai kahden hypähdys Kiribatille // EDIT 4.6)
3. Todennäköinen välihyppy Havaijilla
4. San Franciscoon elo-syyskuussa
5. Mahdollinen pieni välireissu Etelä-Amerikkaan
6. .. tai vaihtoehtoisesti Miamin kautta Karibialle reilu kuukaudeksi, minne siellä, on vähän auki
7. Miami, ja kaikki sen turrenähtävyydet
8. Kotiin


Tältä meidän suunnitelmat näyttää kartalla seuraavaksi viideksi kuukaudeksi.Ajatuksia tai vinkkejä? Me kuullaan niistä mieluusti!*UV-suojavaatteet Reiman sponsoroimat

18 kommenttia:

 1. Havaiji häistä kuulisi mieluusti enemmänkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä on jo päässä valmiiksi kirjoitettu postaus, mutta saanet vähän odotella sitä, sillä tämän matkan postauksetkin odottelee vielä julkaisuaan. :) Tulossa kuitenkin, hyvä kuulla jo etukäteen että kiinnostaa!

   Poista
 2. Musta on järjetöntä nahkeilla Havaijista jos ei ole käynyt Big Islandilla. :) Se ja Maui on kuin yö ja päivä.

  Kansallispuistoissa trekkaus on jees, mutta jos ajankohta osuu elo-syyskuulle, niin varauksia kannattaa alkaa tehdä nyt heti. Ellei tilanne ole muuttunut viime vuodesta, niin ainakin Yellowstonessa tällä hetkellä viimeisiä viedään telttailualueiden varauksissa, puiston hotellit varmaan jo loppuunvarattuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä jäi viimeeksi vähän harmittamaan ettei päästy Kauaille, joten sekin olisi listalla. Maui ja Waikiki ei noin niinkun biitsikohteena meitä mitenkään häikäissyt - tai ehkä pikemminkin sen hinta-laatusuhde ei ollut niin hyvä kuin muualla maailmassa saa.

   Hei mä muistelinkin että kirjoittelit joskus jotain noista varauksista ajoissa! Meidän pitää vähän tsekkailla noitakin nyt siis samaan syssyyn jos sinne mielitään, ja suunnitella sitäkin vähän enemmän kuin tälleen ajatuksen tasolla. kiitos Jenni muistutuksesta!

   Poista
 3. Ihanalle näyttää reitti! Me ollaan tultu vähän samaan tulokseen, että tykätään olla aina yhdessä kohteessa vähän pidempään. Meillä, kun on blogissa tavallaan leikkimielinen haaste kerätä kaikki 50 osavaltiota, niin voisi kuvitella, että oltais tehty jo coast to coast -roadtrip mieheni kanssa, mutta aina mukavuus on mennyt edelle. Jos duunissa uurastamisen jälkeen lähtee lomalle vaikka kuukaudeksi, on parhautta, että ehtii rentoutua ja saada tosiaan paremman käsityksen paikasta kun ei oo tiukkoja aikatauluja. Mutta ei sillä, kyllä sellainen roadtripkin kiehtois. =) Kiva jatkaa teidän matkan seuraamista. Tää teidän trip on kyllä ihan unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parissakin kuukaudessa varmaan ehtisi kaikki osavaltiot road tripillä vetää jos niin haluaisi ja tärkeintä olisi vain saada kerättyä kaikki tähdet lippuun. :) Meilläkin oli reissun alussa ajatus kerätä paljon eri maita lisää käytyjen maiden karttaan, mutta päädyttiin kuitenkin siihen ettei me vaan jakseta tehdä niin, eikä halutakaan. Aika väsy olisi vuoden kuluttua jos juoksisi kaikki paikat läpi pysähtymättä mihinkään fiilistelemään - varsinkin kun muksun kanssa menee.

   Ja totta tosissaan, eipä se oikein lomaltakaan duunista tuntuisi jos vaan vauhdilla viilettäisi!

   Siistiä ett matkaat mukana, eli nähdään jatkossakin! :) ♥

   Poista
 4. Tutulta kuulostavat nuo valinnanvaikeudet seuraavien kohteiden suhteen! :) Tuo teidän reittinne vaikuttaa tosi kivalta. Karibia ei varmasti ole huono vaihtoehto sekään, mutta kannustan silti lähtemään Etelä-Amerikkaan, jos vain jaksamista on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Amerikan kanssa kävi vähän niin että liikkuminen täältä Oseaniasta sinne osoittautui ihan törkykalliiksi, varsinkin jos halusi vielä myös jenkkeihin. On ihan mahdollista että hypätään joko SFO:sta tai Miamista vielä Etelä-Amerikan puolelle, mutta pitää vähän tarkistella hintoja ja budjettia siinä vaiheessa. :) Me ollaan onneksi käyty jo noillakin suunnilla, Argentina, Uruguay, Iguazu Fallsit ja jotain Karibian paikkojakin. Galapagos ja Maccu Piccu olisi kiinnostanu, toiseen lienee vielä mahista mennäkin!

   Lähes tappavaa välillä tää kohteiden kanssa arpominen, kaiken googlettelu ja fiksaus. Saa helposti päivän jos toisenkin aina kulumaan näihin. Onneksi lopussa kiitos seisoo. :)

   Poista
  2. Joo huomattiin sama noiden hintojen kanssa. Sen takia mekin lennettiin lopulta Tyyneltämereltä Losiin, jonne ei alun perin ollut tarkoitus edes mennä, mutta joka osoittautui tosi kivaksi kohteeksi. Losista sitten paukattiin Etelä-Amerikkaan. Säästettiin tällä tavalla aika hyvä summa, niin oudolta kuin se voikin kuulostaa. :)

   Galapagos olisi kyllä sellainen once in a lifetime -paikka, ettei mitään rajaa. Meillä jäi se budjettisyistä ja vähän aikataulunkin takia käymättä, mutta jonain päivänä vielä!! :)

   Poista
  3. Ihan kreisiä että joutuu menemään P-Amerikan kautta ensin! Nyt näyttäisi siltä että tuolta löytyy kohtuuhintaisia loppuja eteläänkin, mutta jätetään se arpominen vielä myöhempään kun "aikaahan on". Jos nyt nämä ensimmäiset saisi tästä putkeen. :P

   Galapagos saatta meillä jäädä ihan samasta syystä väliin. Vaikka saisi niitä überhalpoja äkkilähtöjä, hinnat on silti aika reippaat..

   Poista
 5. Ihanaa että teidän reissusuunnitelmat on edenneet oikein aimo harppauksella. Tiedän niin tuon arpomisen ja lentojen etsimisen tunteen, joka ei enää jossain vaiheessa ole enää kauhean kivaakaan enää. Siksi on helpottavaa kuulla, että reitti alkaa aikalailla olemaan selvillä :) Loppuvaiheessa meillä ainakin juuri se yhdessä paikassa olo nousi arvoonsa. Oli ihanaa vaan olla ja asua ja elää aina siinä yhdessä paikassa. Viimeistä viedään - terkkuja Nycistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Harva tajuaakaan kuinka paljon tuohon etsimiseen saa kulumaan aikaa! Ei ole ihan helppoa päättää aina minne seuraavaksi, niin että reitti vielä joskus vie budjettiinkin sopivalla tavalla kotiin. Ihanaa muuten kun voi seurata teidän blogista vinkkejä, kun menett meidän edellä niin moneen kohteeseen. Loppumatka tulee ilmeisesti eroamaan jonkin verran tosin.

   Kun hommaan lisää vielä sen pienen ekstran että haluaisi samalla nähdä niin paljon kun vaan mahdollista ja silti olla paikoillaan, yhtälö ei ole kovinkaan helppo.

   Nauttikaahan vimosista muilla mailla ennen kuin pääsette ihanasti kotiin nauttimaan oman mansikoista ja valkoisista öistä. ♥

   Poista
 6. Wau! Kuulostaa aivan mahtavalta suunnitelmalta. Odotan innolla kuulumisia Cairnsista, koska olen itsekin sinne heinäkuussa suuntaamassa. Hawaji kuulostaa kans aivan ihanalta paikalta, jossa haluisin kans käydä vielä joskus.
  Tää blogi on aivan mahtava ja jään innolla seurailemaan. :D

  Kielimatkausaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kohtahan niitäkin alkaa täältä tippumaan - kunhan selvitään huomisesta jäätävän aikaisesta aamulennosta :D

   Mahtista että suunnitelmat on muidenkin mieleen! Nähdään siis taas! ♥

   Poista
 7. Oih, ihanaa kun pääsee näiden teidän kokemuksien kautta fiilistelemään omiakin matkoja. Kuusi vuotta sitten olin kuukauden Australiassa ja voi niitä muistoja! Tuli istuttua aika paljon autossa, ja havaittua että välimatkat on kyllä todellakin pitkiä:) Enpä todellakaan siis ihmettele teidän lentovalintoihinne. :) Me ollaan tässä ihan pian lähdössä Havaijille, Honoluluun juurikin miehen työmatkalle, ja minähän hyppään matkaan mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä muuttuu nämä suunnitelmat jatkuvasti, ja nyt taaseen mietitään pitäisikö se auto sitten ottaa alle. :P

   Ehkä selkä silti sanoo että lennolla, lennolla.

   Honolulu ja Waikiki on minusta ihan kiva nähdä, vaikkei se meidän ykkösbiitsikohde olekaan, mutta saa taas näkymää siihen millaisia paikkoja maailmassa on. Meidän listalla se ei nouse biitsikohtista kovinkaan korkealle hintalaatusuhteensa takia. Mutta onhan se nyt tosi siistiä olla Havaijilla. Safe travels sinne! :)

   Poista
 8. Jenkkivinkkeja: Vuokra-autot suhteellisen edullisia, joten jos teilla on aikaa, niin suosittelen Yellowstonen ja Death Valleyn sijaan Zion National Parkkia seka Bryce Canyonia, uskomattoman kauniita hiking reitteja!! (Googlettakaa Zion narrows esimerkiksi), lapsillekin sopivia reitteja loytyy! Ja eihan tuo lista tuohon lopu, Antelope Canyon (maan alla oleva kanjoni) seka Sedona ovat todellakin nakemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja!!
  Lisaksi, tama on tietysti makuasia, mutta Miami saattaa olla aika pian nahty, mutta jos esim ehditte ajaa Key Westiin, alligaattoreita katsomaan farmille, tai sitten Floridan muihin kaupunkeihin, go for it! Floridassa nuo valimatkat ovat onneksi aika lyhyita.. Mallikasta seikkailun jatkoa!!!! -MrsD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä vinkeistä! Moni sanoo näistä luonnopuistoista samaa - että on kyllä näkemisen arvoiset. Miamissa jotain tuollaista ollaan vähän mietittykin, mutta se on toistaiseksi niin kaukana että keskitytään ensin näiden ajallisesti lähempänä olevien kohteiden suunnittelua. Tähän palataan myöhemmin ja vinkit onneksi täällä tallella!. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!