tiistai 16. kesäkuuta 2015

Auringosta asiaa - voita Reiman aurinkosuojavaatteet!

Rakastan sitä tunnetta kun aurinko lämmittää mukavasti kasvoja, säteet kutittelevat poskipäitä ja seuraavaksi työntävät selästä vesipisaroita pois lämmön tieltä, ne mitkä sinne tuli sieltä turkoosista merestä. Olen vannoutunut aurinkoihminen, mutta hyvin suojattuna. Olen sen verta aurinkoon menevä tyyppi että pyrin optimoimaan täällä matkallakin liikkumiset auringon mukaan. Toistaiseksi on onnistunut kohtuullisen hyvin.






Luin hölmistynyt ilme naamalla jostain tielle osuneesta linkistä Iltalehden terveysblogin kirjoitusta, jossa promottiin ns. luonnonmukaista aurinkosuojaa eri öljyjen muodossa. Muun muassa porkkanasiemenöljyn sanottiin olevan riittävä suoja iholle aurinkoa vastaan.

Etenkin lapsen ihoa huolella suojaavana vanhempana olin jotenkin ihan puulla päähän lyöty. Iltalehti, media jolla on valtaa vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin, julkaisee tällaista ilman minkäänlaisia viittauksia uusiin tutkimustuloksiin aiheen tiimoilta. Pahimmillaan tällaiset jutut voivat olla kohtalokkaita, täysin hengenvaarallisia.

Pari päivää myöhemmin se samainen Iltalehti julkaisi uutisen missä kerrottiin miten "Sosiaalisessa mediassa kiertää vinkki, jonka mukaan porkkanaöljy tai porkkanansiemenöljy toimisi iholla kuten auringonsuojavoide, jossa on suuri suojakerroin.". Iltalehti siis julkaisee ensin jopa vaarallista tietoa ja sitten julkaisee uutisen siitä miten on julkaissut kyseenalaista tietoa.


Toivottavasti kukaan ei ottanut sitä ensimmäistä blogipostausta tosissaan. Öljy ei korvaa aurinkosuojaa. Lapset etenkin pitää aina suojata auringolta.







Olemme olleet todella tarkkoja Bellan ihosta ihan vauvasta asti. Vaikka ollaan matkailtu ties millaisissa upeissa rantakohteissa, lapsen iho ei ole päässyt palamaan kertaakaan. Apuna on ollut alusta asti aurinkosuojavaatteet ja voiteet niille alueille mitä vaatteet eivät peitä. Tavallisella valkoisella t-paidalla auinkosuojakerroin on vain noin 5-10, joten pelkästään sellaiseen ei voi luottaa auringon porottaessa kuumimmillaan.


Myös tälle maailmanympärimatkalle ensimmäinen hankinta oli lapselle aurinkosuojavaatteet. Ihan valehtelematta. Syksyllä 2014 suurin osa merkeistä oli poistaneet nämä jo valikoimistaan, mutta Reiman verkkokaupasta onnistui onneksi löytää suojavaatteita.


Housut ja kaksi paitaa, uimakengät ja hattu olivat koko viiden kuukauden Aasiassaoloajan kovassa käytössä päivittäin. Ja toimi kuin häkä!












Siksipä olimme erityisen iloisia kun täällä Sydneyssä meitä odotti Reimalta blogiyhteistöpaketti, mistä Bellalle löytyi uudet suojavaatteet. On helppo suositella vaatteita, josta on todella kovasta käytöstä jo hyviä kokemuksia pidemmältä ajalta.

Täällä Australiassa otsonikerros on Suomea ohuempi joten uudet vaatteet ovat päässeet myös täällä jo kovaan käyttöön. Suojaaminen on ihan ehdoton juttu, sillä iho palaa aikuisellakin täällä puolessa tunnissa ilman kreemejä. Lisäksi lasten pää ja silmät on hyvä muistaa suojata, ja uimakengät helpottaa ettei jalkapohja pala liian kuuman hiekan päälle astuessa sekä suojaa jalkoja rannoilla, missä pohjassa saattaa ikävästi olla teräviä kiviä tai pahimmassa tapauksessa terävää lasia.


Nyt meillä on käytössä Reiman uudesta mallistosta Fiji - uimapaita ja Zanzibar -uimahousut, Menlite -suojalippis, Chroma -uimakengät sekä Katsanto -aurinkolasit, joita ei kaupasta enää löydykään kovan menekin takia, mutta muita laseja kylläkin. Voitte varmasti arvata miten innoissaan pieni tyttö oli kaikesta uudesta pinkistä äidin valitsemien, vanhojen punavalkoisten sijan, koska... niin, pinkki.














Ja tiesittekö muuten että tämä meidän perheen pienin juhlii ihan kohta viisivuotissynttäreitään? Varsinaiset kemut me vietettiin jo ystävien kanssa Melbournessa, missä juhlien osallistujamäärää saatiin pelkkää omaa perhettä isommaksi. Muistatteko miten sitä skidinä aina ennen juhlia jännitti niin kovasti, niitä odotti ihan hirmuisesti? Todellinen juhlapäivä kun sai Karnevaalikeksejä (vaaleanpunaiset ballerinat oli parhaita) ja Dominoita, ja yllätyskakunkin vielä.













Kohta jo niin ison neidin synttäreiden kunniaksi pääsemmekin nyt arpomaan teille, arvon lukijat yhden setin Reiman aurinkosuojavaatteita. Nyt on mahdollista saada uudet releet kesän biitsileikkeihin! Siellä Suomessakin taitaa aurinko jo lämmittää mukavasti.


Kommentoimalla tähän postaukseen, osallistut arvontaan.

Kerro mikä kesässä tai synttäreissä on parasta ja laita tähän mukaan toivottu koko sekä paidalle ja shortseille ja laita vielä mukaan kengän kokokin!

Tee se perjantaihin 19.6 klo 12.00 mennessä.

Voittaja julkistetaan täällä heti juhannuksen jälkeen. Nyt on kuulkaas niin että aurinkosuojavaatteet ovat menneet niin kuumille kiville, ettei kenkiä löydy enää kaikista kooista edes Reimalta itseltään, mutta jos oikea kengänkoko osuu kohdalle, pakettiin saadaan mukaan myös ne.


Onnea arvontaan ja ihanan aurinkoisia rantaleikkejä kesään! Ja muistakaa suojautua auringolta oikein!

53 kommenttia:

  1. Kesässä parasta on luonto. Se,kun voit kotirappusilta kiivetä muutamat metrit ylärinteeseen ja kumartua syömään auringon lämmittämiä mustikoita. Vielä parempaa, jos sen voi tehdä ystävien kanssa. Terveiset Etelärinteiltä sinne kauas.

    Toivottu koko on 98 ja kengillä 25.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikat ja ystävät ♥

      Iloista juhannusta ja kesää sinne myös Rouva Osmankäämi!

      Poista
  2. Tabletti temppuili ja taisi hävittää edellisen kommentointiyrityksen... otetaas uusiksi siis.
    Meille kesän paras juttu on Saimaa. Aamuaurinko, kirkkaat vedet jne.
    Viime kesänä toteutunut haave omasta veneestä mahdollistaa Saimaasta nauttimisen. Veneen myötä nyt viisivuotias innostui luonnonvesissä snorklaamisesta ja viime kesän loppupuolen helteet mahdollisti täälläkin kunnon snorklauskelit (tämän kesän lämpimiä ilmoja odotellessa...). Hänelle siis aurinkosuojavaatteet tulisivat tarpeeseen. Koko 122 ja kenkä 31.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saimaa on varsin ihana, ainakin oli viime kesän lämpöennätyksissä. Mahtavia pulikointeja sinne! ♥

      Poista
  3. Kiva ja tärkeä postaus, kun lapsen ihon suojaus on niin tärkeää noilla alkumetreillä. Hurjaa katsoa rantakohteissa lapsia, jotka viilettää ilman uv-vaatteita. Bellan uusi asu on tosi hyvännäköinen! Jos arpaonni suosii, niin palkinto menisi kummipojalleni (koko täytyy tarkistaa myöh.). Ja kesässähän on parasta tietysti juuri tuo hyvä/paha aurinko ja mansikat :) Onnea synttärisankarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla että joku muukin on laittanut samoja asioita merkille! Mansikoista niin samaa mieltä! ♥

      Onnea arvontaan!

      Poista
  4. Minut voi jättää pois arvonnasta, mutta pakko kommentoida, että hyvä, että joku kirjoittaa asiasta, joka on tosi tärkeä.
    Melkein kauhulla aina välillä katselen aikakauslehdistä (tai vaikka blogeista) hiekkaranta/aurinko -juttuja.
    Melanoomariskiin kun todellakin kannattaa suhtautua äärimmäisen vakavasti, se ei ole mikään pikkujuttu, kuolleisuusprosentit, nuorillakin ihmisillä, ovat edelleen ihan merkittäviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Totta tosissaan monasti lifestylejulkaisut on täynnä täydellistäkin täydellisempää rusketusta, mutta vaaroista ei paljoa puhuta. Itsekin olen tuohon herännyt omalta osaltani vasta jokunen vuosi takaperin. Enää ei huvita pelkän lomarusketuksen takia ottaa kamalia riskejä tulevaisuutta ajatellen, joten siksipä mekään ei olla kukaan oltu äärettömän papuja huolimatta tuosta viidestä aasiakuukaudesta. Onneksi noita varoitusjuttujakin on alkanut pikkuhiljaa näkymään.

      Aurinko on tosi jees, mutta oikein suojattuna ja sopivissa annoksissa.

      Poista
  5. Tänä vuonna kesässä parasta on miehen loma. Toivottavasti päästään nauttimaan myös lämpimistä päivistä ulkosalla! :)

    Toivottu koko on 74 ja kengille 17/18.

    leevilotta(at)luukku.com

    VastaaPoista
  6. Syntymäpäiväni on toukokuun lopussa ja lähes aina osuu koulujen päättäjäisviikonlopulle. Eli omista synttäreistä on usein alkanut myös kesäloma. Parasta oli lapsena, kun vanhemmat herättivät synttäriaamuna tuoden lahjan sänkyyn avattavaksi ja se herkkujen tuoksu lasten synttärijuhlissa on (edelleen) huumaava!
    Mikäli arvonnassa voittaisin, antaisin Reiman rantakuteet ystävän lapselle, joka täyttää tänä kesänä 2 vuotta. Hänen koot ovat 92 ja 22-23.

    -Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synttärit oli aina lapsena niiiin tärkeä juttu, ja sitä kyllä odotettiin. Onhan se vieläkin aika kivaa. :)

      Onnea arvontaan ja hyviä vastavietettyjä(?) synttäreitä!

      Poista
  7. Omat synttärini ovat elokuussa ja päättävät yleensä perheemme kesäloman. Parasta synttäripäivässä ovat ne pienet ihanat yllätykset (erikoisaamiainen, marjatarjoilu töihin lounaaksi, ...), joita lähipiiri järjestää! Jos arpaonni suosii, toivoisin kokoa 92 cm ja 26-27. t. Miina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaan aikaan olet sattunut syntymään, kesä vielä parhaimmillaan!

      Onnea arvontaan ja toivotaan hyvää marjakauttakin! :)

      Poista
  8. Kesässä parasta on lisääntynyt perheen yhteinen aika ja kiireettömyys. Synttäreissä taas pieni extra huomio ja esim. Hyvä ruoka, hyvässä seurassa. Kokotoive on 110 ja kengät 27

    -Kata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa että joku muistaa mainita ajan ja kiireettömyyden, ne pitäisi pitää lomalla aina mielessä, ja itseasiassa myös täällä matkalla.

      Laiskoja lomia siis sinne!

      Poista
  9. Kesässä parasta on aurinko ja Suomen kesässä (etenkin alkukesä) valon määrä <3. Ei siihen paljon lisättävää. Kokotoive 68 ja kengissä vaikka sitten ihan mitä sattuu olemaan jäljellä :). Reima on muuten mun kotipaikkakunnalta, hyvä Kankaanpää 8)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ne pitkät, valkeat yöt, niitä täällä matkalla kyllä kaipaa. Se on kyllä Suomessa hienoa. ♥

      Hauskaa jussia ja go Kankaanpää! :D

      Poista
  10. Kesässä parasta on se, ettei lapsille täydy pukea niin paljon vaatetta päälle. Noin niinkun teoriassa. Tänä kesänä välikausihaalarit toistaiseksi ovat kyllä vielä käytössä :)
    Kokotoive olisi 92/98 (miten väljä mitoitus mahtaa olla?) vaatteissa ja 26 kengissä.
    - Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts! Toivotaan että kelit paranee ja tulee rantaleikitkin ajankohtaiseksi!

      Hienoa kesää ja onnea arvontaan! ♥

      Poista
  11. Kesässä parasta on kiireetön oleminen (Loma!) ja ystävien näkeminen. Aurinko ja uimahommat tietty myös! Synttäreissä parasta suklaakakku:) Jos onni suo, niin koko 110 ja 27 :)

    Iloa teidän reissuun!
    Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt tuli vieläkin isompi ikävä ystäviäkin, mutta niin totta!

      Toivotaan että uimahommiinkin päästään siellä Suomessa piakkoin. Mahtista jussia ja kesää Suvi! ♥

      Poista
  12. Parasta kesässä on kesäloma, perheen kanssa oleminen ja reissaaminen :) Jos arpaonni suosii, niin koko 92 ja 24.
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Parasta kesässä on kesäloma, perheen kanssa oleminen ja reissaaminen :) Jos arpaonni suosii, niin koko 92 ja 24.
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Tärkeä aiheesta postaus! :) Kesässä on parasta elämykset perheen kanssa - oli se sitten riippumatossa mökillä köllättelyä tai reissu maailman ääriin. Toiveissa koko 116 ja kengät kokoa 28.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippumatto on kyllä mahtava juttu ihan sama missä ympäristössä.

      Kivoja elämyksiä sinne, ja onnea arvontaan!

      Poista
  15. Me ollaan lähdössä reppureissulle thaikkuihin ekaa kertaa perheenä ensi talvena, joten nämä UV-vaatteet tulisi tosiaan tarpeeseen meidän reissun aikaan reilu vuoden ikäisellä jäbälle! :) Toki toivossa on hyvä elää, että Suomessakin näitä tarvitsisi tänä kesänä.. :)
    Kesässä parasta on valoisuus, luonnon vehreys ja lämpö (sitten kun se aurinko sattuu paistamaan!). Myös kesäloma ja mökki on pakko mainita :) Jos arpaonni suosii, olisi vaatteet varmaankin hyvä olla kokoa 80/86 (riippuu vähän kuinka väljää kokoa vaatteet ovat) ja kengät pienimmät mitä löytyy, eli olisiko olleet kokoa 22 nettikaupan pienimmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nyt kuulostaa tosi hyvälle Annabella! Thaikut on vielä todella helppo paikka muksun kanssa kun sieltä saa _kaikkea_ lähestulkoon kaikkialta. Toivotaan silti että Suomessakin näille kuteille tulisi käyttöä ja saatte sinnekin vähän lämpöä kehiin!

      Tsemppiä arvontaan ja ihanaa matkanodottelua! ♥

      Poista
    2. ...ja onnetar suosi Annabellaa! Onnea!

      Laitatko yhteystietosi osoitteeseen leimojapassissa [ät] gmail.com niin paketti löytää perille :)

      Poista
  16. Kesässä on ihan parasta kiireettömät kesäaamut, kun aurinko alkaa paistaa jo aikaisin aamulla ja saa juoda kupin kahvia terassilla lapsen telmiessä nurmikolla. Vielä 3 viikkoa lomaan, jolloin toivottavasti saan harrastaa tätä lähes joka aamu! :)
    Meille paras koko olisi 98 ja kengät kokoa 25.

    - Heijji

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaksaa, jaksaa, jaksaa, kyllä se loma sieltä tulee!

      Kiireettömät hetket on kyllä kesässä ja lomassa hienoa. Onnenpotkuja arvontaan!

      Poista
  17. Kesässä on parasta aurinkoiset kelit ja synttäreissä parasta kun ne on kesällä. :-)

    Aivan huikeita kuvia, taas, varsinkin tuo kilparikuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäsynttärit palkitsee kyllä monella tapaa. :)

      Kilpparikuvaa ollaan itekin ihailtu pariin otteeseen, osui kaikki sopivasti kohdilleen hyvällä onnella!

      Tsempit arvontaan!

      Poista
  18. Kesässä parasta aurinko ja kiireettömyys. Synttäreissä lasten riemu, yhdessäolo ja ystävät. Loma alkaa huomenna ja aurinkoonkin päästään, jos vesirokko suo... Vaatekoko 122, kengät 29. Onnea Bellalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, vesirokko onkin vähän ikävämpi reissukaveri, toivotaan ettei estä teitä lomailemasta!

      Sinne ihan mahtavia kesähetkiä ystävien seurassa, ja josko ensi kesänä sitten taas... :)

      Onnea arvontaan! ♥

      Poista
  19. Kesässä parasta on valoisuus ja tietenkin loma ;) Mökkireissuja kanssa kovasti odotellessa, ystävien ja perheen parissa :) Vaatekoko on tarkistettava, jos voitan, haluaisin antaa siskon pojalle, he asuvat kuitenkin paljon etelämpänä ja tulisi kovaan käyttöön.
    timanttikaulapanta@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valoisuus on superia Suomen kesässä. Ihania mökkireissuja sinne!

      Tsemppiä arvontaan!

      Poista
  20. Kesässä ihan ehdottomasti kaikista parasta on vaeltaminen vuoristossa (inhimillisissä lämpötiloissa - +25 max) - the best ever! Tatralta siis tergut ;) Ikuna ei olla saatu Neitiä palamaan, vaikka korkeella ollaan oltu ja teepparissa + aurinko voiteessa (50). Syykin selkeä (näin tekstiileihin tutustuneena) sen teepparin suojakerroin on huomattavasti korkeampi kuin postauksessa oleva, tosin sitä valkoista ei kannata suosia, koska värillinen suojaa paremmin (heh, mein Neiti sottiksella ei tod. voi edes valkoista käyttää... eikä sitä pinkkiäkään - edelleen vihreä (ja sininen!) rules - mun "pieni" poikatyttö ♥ ). Aurinkosuojapuku on silti erittäin kätevä rannalla, vaikka suojakerroin ei huomattavasti kovempi olekaan kuin tavan vaatteen, koska se antaa mahdollisuuden liikkua ja uida jajajaja :) Luulen, että meidän ei kannata suojavaatepukukisaan osallistua, koska me vanhemmat ei olla rantalomakohdetyyppejä ja seuraavat reissutkin suuntautuvat luontokohteisiin ja Suomeen (tämän Itävalta-Tatra -tourneen jälkeen).
    Beltsulle hurrrrrjasti Onnewa meiltä kaikilta! Äidille & Isille myös!

    Iltikselle risuja moisen humpuukin levittämisestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värilliset vaatteet tosissaan suojaa valkoisia paremmin, eli ihan oikeassa olet, väriteeppareissa on enemmän suojaa.

      Vaikket arvontaan osallistukaan niin muista silti teidänkin nassikka aina suojata kun siellä maastoissa liikutte, yllättävän kovaa se vuorillakin porottaa. Meistä on muuten kuoriutunut matkalla ihan uudella tavalla vuorifaneja, joten trekkejä sinne joskus tulevaisuuteen.. :)

      Kiitos onnitteluista, pistetään perille! ♥

      (Ja Iltikselle ihan megarisut.)

      Poista
  21. Kesässä on parasta aikaiset aamut ja pitkät illat, tuossa edessä tyyntyvä järvi, ensimmäiset mansikat, pitkä loma, se ettei tarvitse pukea välikerroksia... Lapsen synttäri osuu myös kesään, voi sitä riemua ja iloa pienen ihmisen kasvoilla.
    Jos arpaonni osuisi kohdalle olisi koko 116 ja kengät 28.
    humppalulla (at) gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen hienosti kiteytit, kaikki mikä Suomen kesässä on parasta. ♥

      Tsempit arvontaan!

      Poista
  22. Kesässä on parasta lepo, valo, lämpö ja luonnon vehreys. Koko on 134 ja kenkä 33

    nelliina @ yahoo.com (välilyönnit pois)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti lämpöä joutuu hieman Suomessa vielä odottelemaan, mutta eiköhän se sieltä tule sekin.

      Onnea arvontaan! :)

      Poista
  23. Parasta kesässä on yhteinen aika perheen ja ystävien kanssa sekä luonnossa liikkuminen. Ja viime vuonna aloitettu luonnonrantojen bongailu jatkuu varmasti.
    Arpaonnen kohdatessa meidät, niin koon 116 vaatteet ja kengät koossa 28-30. heli.halava (tähän se ät merkki) sukeltaja piste fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen luonto on niin huisin hieno, että saisi kesäkin kestää vähän pidempään niin siitä ehtisi paremmin nauttia. Hyviä rantabongailuja sinne, toivotaan että lykästää!

      Ja lykkyä myös arvontaan!

      Poista
  24. Ihan parasta kesässä on tietysti JÄÄTELÖN syönti; arjessa tuutteina ja synttäreillä kakun muodossa!
    Meillä juhlitaan pian myös 5v päivää :)
    Auringonpaisteen ja arpaonnen toivossa (128cm, kenkä 33-34),
    helieli73@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no nyt veit kyllä sanat suoraan Miikan suusta! :D

      Onnea teillekin viisivuotispäivään ja lykkyä arvontaan!

      Poista
  25. kesässä parasta on:
    lapset, perhe, lasten riemunkiljahdukset, lomat, yhdessöolo. Jos arpaonni suosii, olisi käyttäjän koko 92 cm ja kenkä 21 (pienemmältä vielä puuttuu uv-vaatteet)
    nopsueepi@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Kesässä on parasta valoisuus, aurinko ja Suomen kaunis luonto. Arvontaa varten vaatekoko on 80 ja kengännumero 21.
    Hyvää juhannusta sinne toiselle puolelle maailmaa! :)

    VastaaPoista
  27. Kesässä on parasta se ettei sada lunta. Jos rakeita ei lasketa... Ei vaan oikeasti kesässä on parasta loma ja kiireetön oleilu
    Vaatteet saisi olla kokoa 116, kenkä 28
    sampsapie(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  28. Kesässä parasta on aurinko ja tuoreet marjat. Lisäksi tässä kesässä erityisen parasta on että saan viettää sitä ensimmäistä kertaa äitinä, kiireettömästi hoitovapaalla pikkuisen kanssa. Vaatekoko on 74 ja kengänkoko 20. -Riikka

    VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!