maanantai 13. heinäkuuta 2015

Fijillä kuukausi - suuunnitelmat taputeltu klik-klik-klik

Olinko vähän nuiva jossain välissä koska "joudutaan" menemään Fijille? Taisin ehkä vähän olla. Fijillä on vähän sellainen pakettimatkakohdemaine, ja oltaisiin haluttu kokea jotain vähän "aidompaa", miten sekin nyt sitten määritellään.

Mutta kuten aina, kohteen aitoushan on eniten kiinni siitä miten sen menee kokemaan. Meneekö hengailemaan turisteille tarkoitettuun resorttiin vai hakeutuuko vähän muualle? Ja sitten voisi vähän ravistella itseään ja antaa läimäytyksen pepulle; että ihanko sitä joutuu olemaan kuukauden Fijillä.

Kyllä varmasti kuulostaa monen korvaan kamalalta vaihtoehdolta.







Vaikka saatiin lennot ja suuret linjat kuosiin jo jokin aika sitten ja suunnitelmat lyötyä lukkoon muutenkin aina syyskuulle, kuukausi Fijillä vaati vielä ihan oman suunnittelunsa. Täällä meidän Australian Sunshine Coastin roadtripillä ollaan ehditty myös suunnittelemaan mitä Fijillä tehtäisiin, minne mentäisiin, mitä nähtäisiin.


Vinkkejä haettiin surffaamalla, mutta myös Siveltimellä -blogin Sannalta ja etenkin Irtiotto -blogin Maijalta, jolla olikin taustalla ihan oman, paikallisen suomisherpan vinkit! Ja tiedättekö mitä! Aika mieletön kuukausi taitaa olla tulossa Fijillä!


Lievä pettymys on kääntynyt ihanaksi innostuneisuudeksi!







The Yasawas ja fijiläinen kylä

Kunhan ollaan yksi pakollinen yö vietetty pääsarella Viti Levulla lennon jälkeen, suuntaamme ihka ensimmäisenä Yasawalle. Tämä saariryhmä on sellainen backpackereiden must -kohde, jonne suurin osa suuntaa venekyytejä tarjoavan Yasawa Flyerin saarihyppeilyille. Vaan mepä päätettiin haluta jotain muuta kun backpacker-kokemusta sinällään varmasti kivoissa hostelleissa.


Naculan saarella on muutama kylä, ja niissä on tarjolla ilmeisen vähän käytettyä kylämajoitusta. Menemme ainakin kolmeksi yöksi pieneen, fijiläiseen kylään - jossa syödään yhdessä kylän perheiden kanssa, ja eittämättä varmasti joutuu myös mukaan kylän kava -sessioon. Tämä juoma on kuulemma jotain aika jännää, ja ikiaikainen perinne. Itse suurivisiirikin, eli kylän ja saaren päällikkökin päästään tapaamaan, koska ohjeiden mukaan piti mukana tuoda kava-juuri päällikölle.

Tämä etappi lienee jonkinlainen breikki myös mihinkään some-elämään, sillä epäilen että kylästä pääsee mihinkään internettiin missään vaiheessa. Täällä saarella on pari hostellia/hotellia myös, joista toinen nimeltä Blue Lagoon. Muistatteko sen Brooke Shieldsin aikansa erotiikkapommin, Blue Lagoon -leffan? Kuulemma siellä päin filmattu, joten päiväreissu lienee pakko tehdä. Olenhan kuitenkin lähes kuin Brooke Shields nuorena bikineissä. ;)







Sukeltajan vehreä Taveuni

Koska Fijillä on aikaa kuukausi, haluttiin ehdottomasti pidempi hengailuhetki yhteen paikkaan. Vietämme lähes kaksi viikkoa Taveunin saarella, jonka sukellus- ja snorklausvesiä kehutaan Fijin hienoimmiksi! Tähän mennessä paras kohde näiden osalta on ollut ihan selkeästi Malediivit, joten hauska nähdä miten Fijin Taveuni tähän vertautuu, paratiisipaikkoja kun ovat, molemmat.

Taveunille meillä on varattuna entinen viiden tähden hotelli, joka on jokin vuosi takaperin mennyt nurin. Nyt siellä herätellään hiljalleen taas toimintaa, mutta ilmeisesti palvelu ei ihan siihen viiteen tähteen yllä.

Ihan pieni saari ei ole, sillä sitä asuttaa 9000 ihmistä, ja se on Fijin kolmanneksi suurin saari. Täältä löytyisi myös niitä ihan oikeita 5-tähden hotelleja, mutta muutenkin kalliihkolla Fijillä, ne vetivät yli vuoden maailmanympärimatkaajan budjetin.

Saari on myös kuulemma hyvin vehreä ja osittain vulkaaninen, joten ehkäpä pientä patikointiakin täällä pääsee harrastamaan.






Piilotettu helmi Leleuvia


"Leleuvia is the perfect places for anybody who want's to get away from the troubles of the world."


Viimeinen viikko meneekin sitten sellaisessa helmessä, joka ei ole suuren yleisön tiedossa. Leleuvia on pieni saari ja sen saarella on vain yksi pieni hotelli nimeltään Leleuvia island resort. Paikka on vain 35 minuutin venematkan päässä Viti Levun pääsaarelta. Vedenalainen elämä on kuulemma aikamoista, ja valaitakin välillä osuu kauden aikana tänne moikkaamaan.





Kuvat: leleuvia.com



Näitä tällaisia piilotettuja helmiä on todella vaikea välillä löytää, eikä mekään tänne oltaisi ilman Maijan vinkkejä päädytty.

Täällä pääsemme osallistumaan myös perinteiselle fijiläiselle illalliselle.



Kartalla meidän ihan muutaman päivän päästä alkava Fiji-seikkailu näyttää tältä:





Näiden paikkojen lisäksi meillä on muutamia öitä pääsaarella, mutta päätettiin antaa sille kohtuullisen vähän aikaa, sillä se ei keskusteupalstoilla ole suurta hurmosta herättänyt.



Näistä paikoista ja aiheista on siis ainakin tiedossa postauksia, kiinnostaisiko jokin erityisesti Fijistä tai meidän kohteista?




// EN

We're heading towards Fiji for a whole month in a few days! We're so excited!

We'll be visiting three different places:

1. The Yasawa at a village stay in a villae
2. Taveuni, for it's lush green paradise and haven for divers and snorkeleres
3. A hidden gem called Leleuvia just 35 minutes from the main island Viti Levu


Anything specific you would like us to write about?

14 kommenttia:

  1. huoh, menisin noista ihan minne vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näemmä mennään mekin. :D Taisi ihan oikeasti olla vain kyse siitä että rukataan nyt asenne oikeille raiteille.

      Poista
  2. Joo, on teillä vaan rankkaa - mutta jotenkin se on nyt vaan kestettävä hei! ;) Ihanalta kuulostaa suunnitelmat ja just siltä, että pääsette kokemaan myös jotain aitoa ja alkuperäistä! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me parhaamme mukaan yritetään tässä kestää tämä kaikki, kiitos superisti hei tsempeistä! ;)

      Ja onhan jokaisessa paikassa vähän erilaistakin nähtävää kun vain ne tuhannet samat tarinat mitä löytyy. Toivotaan että löydettiin sellaiset paikat jossa saa vähän muutakin perspektiiviä kun vain sitä resorttielämää (joka muuten on sekin välistä ihan kivaa)!

      Poista
  3. Voi elämä! Pääsette ihan pian käsiksi Fiji-Time:en ;) Eipä sillä, aika chilliä elämäähän sitä vietettä jo nyttenkin ;)
    Mua kiinnostelee kaikki tulevat Fiji-postaukset, mutta eritoten tuo "lähellä" oleva Leleuvia-saari ja että miten sinne pääsee kätevästi? Koska Nadilta Suvaankin on jo monen monen tunnin matka henkilöautolla (saati sitten Fiji-Timessa ajavalla bussilla, hihhh), että mielenkiinnolla odotan mikä teidän paras ratkaisu sinne on. Itse kun en tiedä ja vähintäänkin nyt teidän Fijille meno on laukaissut mussa ihan hirmusen ikävän tuonne päin maailmaa ja iskikin ihan hirmunen ikävä koko Polynesialaista elämää kohtaan.
    Ja ai niin, se kava! No pakkohan sitä siellä ollessa on maistaa, mutta aika veikeetähän se on. Hengissä selvittiin kaikki, mutta hmmm... jotain veikeetä siinä lajissa kyllä on ;) Tästä(kin) on tuloillaan vielä ihan oma postauksensa ja oih, pääsette sukeltamaan sinne! Fijillähän kuulemma lähes aina sukellettaessa näkee haita (ooops!). Itse näin neljä yhdellä sukelluksella. Loistavaa matkan jatkoa Fijille!
    ps. Jos takuuvarmaa nettiä tuolla paratiisissa kaipailette, niin tosiaan lentokentältä voi ostaa (n10-15 eurolla) aika hyvän datasimmin, liittyen toki gigoista paljon haluatte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me laitettiinkin se nettivinkki sulta jo korvan taakse aiemmin - eli mobiilidata kyllä hommataa, mietin lähinnä sitä yltääkö kenttä tuonne ja saako siellä mitään ladattuakaan. :)

      Meillä tulee lennot Taveunilta Suvalle ja paatti lähtee myös Suvan läheisyydestä Leleuvialle, joten toivon mukaan homma toimii hyvin. Muutenkin ollaan noihin siirtymiin varattu muutamia päiviä ettei tule ihan hirmuinen kiire.

      Itsehän en noista haista niin välitä, sellainen muuten näkyi jo Great Barrier Reefilläkin, mutta Miika näitä sukeltamisia taas odottaa kuin kuuta nousevaa. :D Kyllä me kovasti odotetaan kaikki tuota Fijiä, koska Sunshine Coastilla on yöt jo aika viileitä, jotain +10 ja +15 välillä. Sitä näemmä tottuu matkalla vähän turhan hyvään. Tulee jännä paluu vielä...

      Kiitos Sanna vielä kaikista vinkeistä! <3

      Poista
  4. Ai ai, kaikki kiinnostaa! :) Tuskin maltan odottaa! Nuo salaiset paikat on aina yhtä kiehtovia! Ihanaa Fiji-kuukautta! <3


    Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja meillä on vielä putkessa kirjoittamatta nämä Australiankin kohteet, kuten Daintree, Cape Trib ja Great Barrier Reef! No, tulee kunhan ehditään. :)

      Toivotaan että elämys tulee olemaan vielä hyvä ja kirjoituksen väärtikin! Ihanaa kun matkaat meidän mukana! ♥

      Poista
  5. Kaikki kiinnostaa täälläkin! Mutta erityisesti paikallinen kulttuuri, jos siihen jotenkin pääsee surffailun ja rantalomailun välistä käsiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se paikallinen kulttuuri kiinnostaa muakin ihan eniten, koska rantojahan on maailma pullollaan! Toisaalta on kyllä kiva päästä taas trooppisille rannoillekin, mutta enemmän ne uudet kokemukset innoittavat tätä Fiji-retkeä. :)

      Poista
  6. Uusi lukija ilmoittautuu joukkoon :) Lukaisin bloginne läpi kahdessa päivässä. Aivan ihana, mahtava blogi joka on todella hyvin kirjoitettu ja kuvattu. Viihdyn siis seurassanne loistavasti ja jään innolla seuraamaan unelmienne matkaa. Ruokabloggaajana ruokakuvat ja gastronomia erityisesti kiinnostaa. Jos ehditte/jaksatte/viitsitte/muistatte nappailla kuvia ruoista, ainakin yksi kiinnostunut on :)
    Ihanaa matkan jatkoa teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vautsi, tällainen palaute on aina niin ihanaa saada, tervetuloa mukaan matkalle! Ruokapostausaiheita on kymmenittäin, jostain syystä ne on antaneet odotuttaa itseään - pitää siis ehkä niitäkin priorisoida vähän korkeammalle. Ihan suosiolla ollaan jätetty mm. kokkauskurssien jutut matkan jälkeen, niistä kun tulee pakostakin hirmuisen pitkiä.

      Aivan mahtavaa saada sinut mukaan matkalle Anna, lämpimästi tervetuloa!

      Poista
  7. Voi miten ihanalta kuulostaa! Kuukausi Fijillä passais kyllä mullekin. Mun yksi monista unelmamatkoista on kajakkimatka ympäri Yasawas-saaria, eli siis saarihyppelyä kajakilla. Kuulemani mukaan todella upea alue! Aivan tulee kyllä varmasti palmupuu ja biitsikateus päälle, näitä teidän kuvia on kyllä ilo katsella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, kajakointia me yasawalla aiottiinkin, joskin ehkä pienemmässä mittakaavassa kun sinä, mutta ainakin pieniä palasia tulee jos kelit sallivat!

      Ihan jännää että olen aiemmin ajatellut Fijistä jotenkin niin eri tavoin, mutta kun vähän paneutui aiheeseen, löytyi täältäkin vaikka mitä! Yay! :)

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!