sunnuntai 16. elokuuta 2015

Leleuvia on liian hyvä pysyäkseen salaisuutena!

(Read the English version here)

Ne jotka seuraavat meidän instagram-tiliä tietävätkin missä me olemme viimeiset kahdeksan päivää viettäneet; pienen pienellä paratiisisaarella nimeltä Leleuvia. Se on ollut ihanaa. Tällaiseen paikkaan pitäisi kaikkien tulla edes kerran elämässä.

Saaren kävelee ympäri noin 15 minuutissa ja tässä valkoisten rantojen ja kristallinkirkkaan turkoosin veden leppoisan soljuvassa tunnelmallisessa kohteessa huomaakin välillä miettivänsä olenko tosissaan Fijillä vaiko sittenkin rantakohteiden mekassa, Malediiveilla. Kyllä. Ensimmäistä kertaa olemme löytäneet paikan, joka paratiisimaisuudessaan vetelee vertoja toistaiseksi hienoimmalle rantakohteelle missä olemme käyneet. Ja Malediivien tasolle on aika vaikea päästä mitenkään, luottakaa sanaani jos ette ole käyneet. Melkein Malediivit.

Laskuveden aikaan rantaviiva kasvaa toisella puolella saarta monta sataa metriä ja aamupäivästä voi kävellä pitkälle, pitkälle tai leikkiä olevansa jättirannalla.


Leleuvia sijaitsee Lomavitin saariryhmällä, vain 45 minuutin venematkan päässä Nausorin lentokentän läheltä. Yleensä turistit lentävät Nadin [lausutaan Nändi] kansainväliselle kentälle ihan toiselle puolelle Viti Levun pääsaarta. Nadiin tulevista turisteista suurin osa majoittuu johonkin kohtuu lähellä olevaan resorttiin tai lähtee joko Mamanucasin tai Yasawan saariryhmille. Rannat ovat näissäkin paikoissa hienot, mutta Mamanucasia hallitsevat isot ja kalliit hotelliketjut ja Yasawa taas on erityisesti reppureissaavien bilekohteena tunnettu paikka. Vaihtoehtojakin kuitenkin löytyy, ja meidän autenttisesta Navotuan kylävierailusta Yasawalta voi lukea täältä, jos se on mennyt ohi.

Fijin ja suurimman saaren Viti Levun pääkaupunki Suva on Fijin suurin kaupunki. Neljän tunnin bussimatka Nadilta on kohtuullinen, sillä tiet ovat ok-kunnossa. Jos ei ihan suomitasoa niin huomattavasti parempaa kuin esimerkiksi Aasiassa yleensä on tarjolla.

Suva ei meitä erityisesti hurmannut mutta Irtiotto -blogin Maijan postauksesta voi lukea Suvasta enemmän. Suva on kuitenkin yleensä kaikkien expattien keskiö, sillä tämä on useiden järjestöjen Tyynen valtameren saarten tukikohta. Fijiltä pääsee helposti lentämään kaikille ympäröiville saarivaltioille. Ei siis kovinkaan ihme että lyhyen venematkan päässä sijaitsevalla, vain neljä vuotta toiminnassa olleella Leleuvialla vastaan tulee YK:n, UNWomenin ja Punaisen ristin viikonloppua viettäviä työntekijöitä jotka ihmettelevät kaikkien niiden supermielenkiintoisten keskustelujemme lomassa  miten ihmeessä maailmanympärimatkalla olevat suomalaiset ovat tiensä tänne löytäneet .


Ja koska me löysimme tänne, toivon että sinäkin löydät. Leleuvia on aivan liian hyvä, jotta se kannattaisi missata.
Leleuvia Island Resort toimii eco resortin tavoin. Sen parikymmentä yksinkertaista, mutta tilavaa bureeta [bungalowia] on rakennettu täysin luonnonmateriaaleista, sadevettä käytetään niin pitkälle kun riittää, vessat huuhdotaan merivedellä, ruokaa kasvatetaan itse ja kaikki mahdollinen kompostoidaan. Ruoka on yksinkertaista mutta herkullista ja ravitsevaa. Joka aterialta löytyy sopivasti tuoretta ja proteiinia.


Hinnat ovat Fijiin nähden kohtuulliset; buree maksaa n. 160 FJD (n. 67 €) yöltä ja pakollinen ruokapaketti 50 FJD/hlö (21 €) päivältä. Leleuvialla on myös dormi niille jotka kaipaavat vähemmän yksityisyyttä ja haluavat säästää muutaman euron.


Erityisen ilahduttavaa on että Leleuvia on ottanut asiakseen parantaa myös ympäröivää merta ja sen elämää. Ympäröivät alueet on joskus kalastettu lähes tyhjäksi ja koralliriutat tuhoutuneet, mutta resortti on istuttanut uusia koralleja jotka kukoistavat, saanut alueen suurimman päällikön suostumaan julistamaan alueen kalastuskieltoalueeksi ja näin saanut kalakannan elpymään.

Kun rannasta lähtee snorklaamaan, kaloja ja koralleja on ihan huiman paljon, kaiken värisiä ja kokoisia. Lisäksi sukellus- ja vesiurheilukeskus avustaa kalaviranomaisia ja merkkaa ja seuraa kilpikonnia ja ottaa kiinni salakalastajia. Ja totta tosissaan, Miikan sukellukselta tuotiinkin takaisin kilpikonna, joka kauhusta kankeana hetken hengaili sukelluskeskuksen terassilla ja kun tajusi merkkauksen jälkeen vapauden koittavan, katosi mereen vikkelin käpälin.

Mutta ihan oikeasti, missä muualla näet merihevosia?! No et paljoa missään, voidaan kokemuksen syvällä rintaäänellä kertoa.
Vaikka ympäristötoiminta on aloitettu puhtaasti johtoportaan kiinnostuksesta suojella meren herkkää tasapainoa, se tukee myös liiketoimintaa. On nimittäin todella paljon mukavampaa lomailla paikassa jossa näkee että luonnosta välitetään ja suoraan rannalta pääsee nauttimaan koko Ahdin luomasta kauneudesta. Valkoisissa ja kuolleissa koralleissa ei paljoa katseltavaa ole.


Vesiurheilukeskukselta saa lainaan kajakkeja, SUP-lautoja ja snorkkelitarpeet, jotta vesielämään pääsee tutustumaan paremminkin. Paitsi niitä pieniä kaloja, täällä voi muuten bongailla myös sesonkina, eli nyt elokuussa, valaita.

Oli mahtavaa. Siitä vielä paljon lisää myöhemmin. :)


Ja perheelliset hoi - tämä on varsinainen taivas vanhemmille! Saari on juuri niin pieni että lapsen voi huoletta antaa juosta kaikki energiansa loppuun täällä muiden lasten kanssa. Parhaassa tapauksessa näet lapsen aamiaisella, lounaalla ja illallisella. ;)

Rannalla on pieni leikkipaikka, jota voi pitää silmällä rannalta, snorklatessa tai ravintolasta. Ja kuunteleppa tätä: illallinen tarjoillaan puoli tuntia aiemmin pienelle kullannupullesi, jonka jälkeen ravintolan viereisessä rakennuksessa lapsille laitetaan pystyyn leffateatteri. Tämä tarkoittaa sitä, että sinä, rakas vanhempi, saat nauttia illallistasi rauhassa viinilasillisesi ja rakkaan kumppanisi kanssa! Kirjoitinko jotain lapsista ja ravintoloista äskettäin Aromi -lehteen...?

Sinä lapseton, tämä on myös sinun etusi, sillä myös sinä saat tämän johdosta nauttia ruoastasi rauhassa.Mutta voi täällä tehdä muutakin. Tai oikeammin olla tekemättä ja vaan nauttia ja elää bel far nienteä, tekemättömyyden kauneutta ja odottaa simpukalla tehtävää kutsupuhallusta lounaalle ja illalliselle. Maata riippumatossa, lukea kirjaa, antaa päivien lipua ohi.

Ja kun sitä on tehnyt tarpeeksi, ottaa lasillinen viiniä ja nauttia uskomattoman kauniista auringonlaskusta. Tämä on Fijiä parhaimmillaan, juuri sellaisena kun sen itse haluaa kokea.

Tämän salaisuuden on aika päästä maailmalle muidenkin tietoisuuteen. Luuletko että viihtyisit?
Postaus on tehty yhteistyössä Leleuvia Island Resortin kanssa. Mielipiteet ovat omia.

54 kommenttia:

 1. Onpa kaunista! Ihanaa, että olette päässeet nauttimaan noin upeasta paikasta. Ja todellakin, Malediivit... ♥ P.S. Vau mikä peba tossa yhdessä kuvassa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That's my first belfie! :D Ei vaan, hyvin rajattu, ei siitä näe tätä oikeaa tilannetta. ;)

   On tosi jännää löytää tällainen paikka, joka pääsee niin lähelle Malediiveja. Ihan pieni ero vieläkin siihen, mutta todella hyvä kilpailija. Merihevosia, kaloja, koralleja, haita, valaita... *sigh*. Ja koko kiireettömyyden fiilis.

   Poista
 2. On kyllä kerta kaikkiaan upean näköinen paikka! Oma suosikkikuvani oli sininen merisiili, joka näytti ihan ihmisnukelta päiväunilla :-D Mukavasti olette muistaneet kertoa lapsivinkkejä näissä jutuissanne, sillä itselle se on erittäin tärkeä ottaa huomioon jos tuonne päin maailmaa lähtee koko pesueen voimin. Ja kun reissuun menee sen verran enemmän aikaa, niin pakkokin jo ottaa mukaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli vieläpä ihan pienen pieni osa noista koralleista ja kaloista. :) Vedenalaisesta elämästä tulee lisää myöhemmin.

   Lapsijutut tulee vähän niinkun automaatiolla, mutta jotenkin toivoisin että näistä löytää myös lapsettomat vinkkejä. :)

   Poista
 3. Aivan törkeen makeen näköistä! :-)
  Nuo vedenalaiset kuvat on ällistyttäviä. Upeita korallien ja kalojen värejä. Thaimaassa olen nähnyt värikkäitä kaloja ja korallejakin, mutta nämä on kyllä vielä hienompia.
  Harmi vain, että tuo ihanuus on niin kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaassa saa jo nykyään vähän metsästää löytääkseen hyviä koralleja ja kalapaikkoja. Ne on valitettavasti usein tuhottu pahemman kerran, joten niitä kun haluaa, kannattaa lähteä vähän muualle katsomaan. Indonesiassakin, joka on vähän Fijiä lähempänä, löytyy mahtavia snorklausmaisemia.

   Joskus pitää lähteä vähän kauemmas päästääkseen makeisiin mestoihin. :)

   Poista
 4. Huh, kerrassaan upeita maisemia. Tässä vaiheessa vuotta alkaa olla jo patterit niin lopussa, että parin viikon rentoutuminen tuollaisessa paikassa ei olisi yhtään pahitteeksi. Missä hintahaarukassa tuollainen täysihoito kulkee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tässä vaiheessa vuotta alkaa tosissaan patterit olemaan jo aika lopussa. ;) Tuli meillekin tarpeeseen!

   Tuo buree on sen n. 67 € yöltä ja siihen päälle 21 € ruokapaketti per päivä per henkilö. Alta satasella siis irtoaa ruokineen kaikkineen, ja vesiurheilukeskuksen välineet on myös vapaasti käytettävissä. Ihan hyvä diili siis.

   Poista
 5. Merihevosia O_O Mikä paratiisi! Leleuvia, toivottavasti muistan tämän paikan, kun itse lähden joskus kiertämään maailmaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinjust, merihevosia! Se oli eka kerta kun mekin nähtiin niitä, noin isoina! Yleensä ne on läpinäkyviä ja pienempiä.

   Laita ihmeessä korvan taakse tulevia matkoja varten. :)

   Poista
 6. Ai että viihtyisinkö? Aivan mielettömän ihanan näköistä, ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muuten tämä varmaan olisi passeli pyörätuolimenijällekin, mutta rannan hiekka on tietty vähän haastavaa. :)

   Poista
 7. Varmasti viihtyisin, tota kauneutta ei oikein pysty sanoin kuvaamaan,ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on näitä paratiisipaikkoja, missä on niin mukava aina käydä lataamassa akkuja. :)

   Poista
 8. No aivan varmasti viihtyisin, tosi upea paikka! Hienoa, että tuolla on tajuttu luonnon tärkeys matkailun kannalta. Tämä meni nyt kyllä mun mahdollisen maailmanympärimatkan yhdeksi pysähdyskohdaksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli just tässä paikassa se merkittävä tekijä erona niin moneen muuhun paikkaan. Ilahduttaa kun ihan vilpittömästi toimitaan ympäristön puolesta - ja useimmiten se tukee vielä bisnestäkin. Tänne kyllä kannattaa mennä jos Fijille aikoo, hinta-laatusuhde on todella kohdillaan.

   Poista
 9. Tässä koleassa syyskesän säässä aamukahvia hörppiessä tämä tuntuu ensin no, kyllä te tiiätte hiukka epäreilulta. Sitten vasta tulee se vitsit mäkin haluan. Mutta mutta... Ei taida lennot olla edullisia sikäli kun yksin malediivinkin matkat toki siihen kuuluu hotelli on 4000e. Mutta on nämä kuvatkin jotain. Ehkä mä viä mummona reissaan tuonnekkin. Be safe and enjoy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa reissata heti kun mahdollista, sillä voi olla ettei sitä päivää muuten koskaan tule!

   Kaikki nämä paremmat rantakohteet ovat aina sellaisia että sille tulee väistämättäkin korkeampi hintalappu. Meille tämä on tavallaan helppoa kun ollaan jo tultu näin pitkälle ja ajan kanssa, mutta voisin helposti lähteä Fijiä kiertämään lisää uudestaankin, olkootkin että matka on aika pitkä.

   Ihanaa kun kuvatkin saa aikaan parempaa mieltä. :)

   Poista
 10. Mun huomion kiinnitti toi purjehdusvene <3 Menee inspiraatio-osioon! Ja oi kyllä, viihtyisin varmasti Leleuvialla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purjeveneet ♥ Tuo kyseinen jamppa oli yksin vähän kiertelemässä maailmaa, ostanut etelä-amerikasta paatin ja ylittänyt atlantin - tietämättä juuri mitään purjehduksesta ennen veneen ostamista! Joskus sitä miettii voiskohan sitä itekkii...

   Poista
 11. On kyllä ihastuttava paikka! Mutta viikko paikallani, minikokoisella saarella... Hmm, tiukkaa tekisi, mutta epäilemättä ihanaan joutilaisuuteenkin tottuisi, ainakin jos olisi kirjoja kassillinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille viikko paikallaan on nyt tällä reissulla aika luksusta kun menemistä on ollut niin pitkään. Se käy pidemmän päälle väsyttämään.

   Täällähän oikeastaan ei tarvitse jouten olla lainkaan kun voi harrastaa kaikenlaista vesiurheilua ihan jatkuvalla syötöllä. Ja sitten välissä käydä vaan haukkaamassa apetta tuulensuojaan. Itse lukaisin kyllä parikin kirjaa tuolla myös. Yllättävän nopeasti ne päivät kuitenkin kuluivat. :)

   Poista
 12. Vaikuttaa todellakin oikealta paratiisilta! Onneksi luen tätä postausta mökkilaiturilla, kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, muuten vois vähän harmittaa :D. Harmi vaan, että tuo paratiisi on niiiiin kaukana, ei ihan yhden viikon talvilomalla voi sinne matkustaa akkuja lataamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkilaiturit ne vasta ihania paikkoja onkin. ♥ Täällä tuli vähän sellainen kesän lastenleirifiilis missä päivät sai puuhastella ja välillä joku kutsui syömään. Ja ei, viikoksi ei Fijille kannata tulla, nähtävää ja koettavaa on niin paljon!

   Poista
 13. Taitaisin ikävystyä, etenkin kun auringossa oleilu ei ole juttuni :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesiurheilua täällä on harrastettavaksi vaikka minkälaista, joten pelkkää rantapaistattelua ei tarvitse harrastaa - ellei sitten halua. Mutta kyllä, aurinko paistaa, joten siltä pitää kyllä suojautua!

   Poista
 14. No helloooo mikä paikka!! Pakko leikkiä sellaisella ajatuksella, että millaista olisi olla tuolla expatina. Kerta siellä toimii jos jonkinmoista kansainvälistä järjestöä, siellä lienee pakko olla ihan kohtuullinen määrä ulkomaalaisiakin. Työ voi olla rankkaa, mutta vastapainona tuo maisema toimisi erittäin hyvin. Vapaapäivä tuolla rannalla loikoillessa, voisin tykätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla ajatuksella leikin itsekin! Ilmeisesti iloisten Bula! -huutojen takana on aika paljon kaikenlaista, ja sellaista työtä joka voisi olla hyvin mielenkiintoista, vaikka rankaa kyllä. Mutta sijainti mahdollistaisi kyllä nämä tällaiset paratiisipaikat sitten vapaa-ajalla. Ja muutkin ympäröivät saaret.

   Poista
 15. Viihtyisin varmasti! Tää voi olla aika lähellä sitä täydellistä paratiisisaarta, jota olen etsinyt vuosikaudet. Käyn heti piirtämässä tän mun aarrekarttaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malediivit on sitten toinen paikka joka sinne unelmakartalle kannattaa laittaa! ♥

   Poista
 16. Huhheijaa, mitä valkoista rantaa - ja loputtomiin! Malediivit on ollut mun haaveena jo pitkään, mutta ilmeisesti Fijiltäkin löytyy (lähes) yhtä eeppistä maisemaa.

  Eikä! Merihevonen! Iiiiik! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malediivit on vielä lievästi hienompi paikka, mutta se ei taas kokonaisuudessaan tarjoa yhtä paljon erilaisia kokemuksia kuin Fiji. Fijiltä löytyy vähän kaikenlaista, Malediiveilta lähes pelkästään rantaa ja sukellusta & snorklausta. Mutta tajuttoman upeissa maisemissa.

   Merihevoset ♥

   Poista
 17. En kestä, miten täydellinen paratiisi! Ja merihevonen, miten sympaattinen 8). Voisin mennä tuonne hetinyt. Nää kuvat on jälleen kerran ihan uskomattomia. Maailma on kyllä ihmeellinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ja mitä enemmän näkee, sen enempi tajuaa miten paljon jäljellä on vielä nähtävää! Niin paljon kaikkea mistä ei edes ole koskaan tiennyt! Ei lopu heti bucket list kesken.

   Poista
 18. No ihan varmasti viihtyisin :) Ja haluaisin todellakin nähdä merihevosen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merihepat on tosi spesuja, niitä ei ihan kaikkialta löydykään.

   Poista
 19. Ehkä päivän- kaksi. Kuten Meriharakan Pirkkokin tuolla mainitsi, ikävystyminen lienee se ongelma, kun ei jaksa auringossa maata ja merellä lillua loputtomiin. Mutta siistin näkönen mesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merellä ei tartte pelkästään lillua, siellä voi tehdä vaikka mitä. :) Näin pitkällä matkalla kaipaa vähän pidempiä pysähdyksiä väliin, kun muuten on jatkuvasti liikkumassa. Jaksaa taas aktiivikohteitakin paremmin. Ja niitä uusia seikkailuja. :)

   Poista
 20. Luulen todellakin, että viihtyisin! Aurinko ja upeat rannat ovat minun juttuni! En sitten tiedä miten tuolla pärjäisi teinien kanssa, joiden pitää päästä välillä kiertelemään ja katselemaan "elämää" kaupungilla, shoppailemaan ja hypistelemään. Tosin niin kauan kun netti toimii ei ehkä olisi ongelmaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettikin tuolla toimi vallan mainiosti,mutta teinipojille löytyisi kyllä puuhaa jos toistakin tuolla kajakeista, snorklauksesta ja supeista - tai sitten vaikka jos haluaa pinnan alle mennä sukeltelmaan. Viikonloppuna tuli aika paljon kaikenikäisiä lapsia, myös teinejä vanhempiensa kanssa, joten seuraakin todennäköisesti olisi. :)

   Poista
 21. " miten ihmeessä maailmanympärimatkalla olevat suomalaiset ovat tiensä tänne löytäneet" Just ennen kuin luin tuon lauseen kävi mielessä, että mistä te näitä paratiiseja loydätte - en siis ole ainoa kuka ihmettelee :) Tuo ruoka-aikajärjestely kuulostaa taivaalliselta vanhempia ajatellen! Jaksan kehua näitä teidän kuvia joka kerta, on ne vain niin upeita. Auringonlaskukuvien kohdalla pääsi "aaaah!".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä nämä on kyllä todella kiven alla nämä löydöt, mutta kiitos kaiken sen ajan, mitä täällä matkalla laitetaan paikkojen etsimiseen ja arvostelujen tutkimiseen, päädytään välillä aikamoisiin helmiin. Fiji myös ylitti ihan kaikki odotukset mitä oli (eivät kovinkaan korkeat olleet), ja meillä oli kokonaisuudessaan todella hyvä kuukauden setti vähän erilaisia juttuja.

   Lämmin kiitos kehuista Terhi, lämmittää, todella! ♥

   Poista
 22. Mä haluan tuonne ikiajoiksi asumaan! Tai en ehkä välttämättä tuohon nimenomaiseen resorttiin, mutta jollekin tuollaiselle saarelle merihevosten keskelle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiji olis kyllä just siihen tarkoitukseen ihan kohtuullinen paikka: ei liian kuuma, jokseenkin länsimaalainen ja hommat toimii. Että jos vaan on mahdollisuus muuttaa Fijille, kannattaa ottaa mahiksesta vaariin. :)

   Poista
 23. Pisin aikani trooppisella saarella on 6 päivää Whitsuday-saarilla (tai siis yhdellä niistä). Oletin, että siinäkin olisi levottomalle jo liikaa, mutta niin vaan ne päivät vierähtivät ilman tylsistymisen häivää. Ehkä tuolla tapahtuisi sama! Kauniita kuvia ja värejä - onneksi ihan kaikissa ei ole käytetty pienoismalli-filtteriä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ne päivät sitten vaan lipuvat huomaamatta ohi. :)

   Joten tuolla filtterillä tulee niin kiva fiilis. Mm. This American Girlin blogissa ei muunlaisia kuvia nääkkään, koko blogibrändi rakentuu sellaisen unenomaiseen fiilikseen.

   Poista
 24. OMG. Tuonne!!! Merihevosia - en aikuisten oikeasti tiennyt onko niitä oikeasti enää olemassakaan. Sitten kun suunnittelen seuraavan Australian reissun niin tuonne, tuonne on mentävä. Mieletöntä ja kiitos kun jaoit tämän salaisuuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei niitä kovinkaan monessa paikassa olekaan, Malediiveilla näin pienen pienenen, läpinäkyvän version. Nämä sentään olivat sellaisia kymmensenttisiä. :)

   Fiji on kokonaisuudessaa tosi jees ja aika vaihtelevia juttuja löytyy riippuen paikasta ja saaresta, joten lämmin suositus! Ja tänne sitten vesijuttuja harrastamaan ja relaamaan!

   Poista
 25. Voi luoja, mitkä maisemat! Varmasti viihtyisin, causing travel fever indeed! Vaikuttaa oikealta paratiisisaarelta... Ja varsinkin noi auringonlaskukuvat ovat aivan käsittämättömiä, ei näy täällä vastaavaa, vaikka kuinka istuskelisi merenrannassa auringonlaskuja ihailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kyllä Suomessakin aika hienoja auringonlaskuja näkee. Ja siellä ne voi jakaa ystävien kanssa. Mutta onhan nää, erilaisia, hienoja, mahtavia, ja upeita kokemuksia. :)

   Poista
 26. Siis en mä kestä mikä paikka ja mitä kuvia!!! Upeeta!!

  VastaaPoista
 27. Todellinen löytö - upeat maisemat ja hieno ideologia. Ja iik - te näytätte niin onnellisilta :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtunee siitä että kaikkien rankkojen matkarupeaminen jälkeen sitä ollaan. :) Ja kyllä, ihana paikka ♥

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!