maanantai 14. syyskuuta 2015

Polttarit Las Vegasissa, strippaavia miehiä, Grand Canyon ja Frozenin Elsa - suunnitelmat loppumatkalle


Vannoin vissiin joskus Uuden-Seelannin karavaanarikuukauden korvilla ettei meistä koskaan tule karavaanareita. No, se lupaushan tuli rikottua jo Australiassa kahteen otteeseen. Ette vieläkään ole internetin ja ajan puutteesta johtuen saanut postauksia Daintreen sademetsän ja Cape Tribulationin keikasta, ettekä paljoakaan myöskään Brisbanen ja Sunshine Coastin 10 päivän camper van -elämästä, joka oli eri mielenkiintoinen kokemus.







Ja nyt me otetaan ihan just kohta alle matkailuauto täältä San Franciscosta ja suunnataan sillä kohti Yosemitea. En tainnut paljoa kyllä liputtaa patikoinninkaan puolesta enää, mutta Yosemite, pakkohan se on nähdä nyt kun täällä ollaan!

Aivan, ajattelin tässä postauksessa avata teille vähän maailmanympärimatkan viimeisen kuukauden matkasuunnitelmia täällä USAssa. Aikamoisia juttuja tiedossa!

San Franciscosta suuntaamme siis Yosemiteen, ja sieltä eteenpäin Las Vegasiin. Meillä on Las Vegasiin asti käytössä überhalpa, uusi ja iso matkailuauto re-locationina, eli ns. palautus San Franciscosta Las Vegasiin, josta maksetaan 1 dollari per päivä. Vähän vauhtia joutuu pitämään mutta säästyy hyvä summa rahaa kaikkeen muuhun.

Esimerkiksi australialaisiin miesstrippareihin. Tämän sanon täysin camp-hengessä.





Grand Canyon


Las Vegasiin päästyä vaihdamme samana päivänä alle tavallisen auton ja suunnataan sen nokka kohti Grand Canyonia! Luulin jo jossain välissä ettei meillä riitä puhti lähteä sitä tsekkaamaan, mutta kuulkaa, aikamoinen ihme tapahtui kun saatiin lentoliput buukattua kotiin. Siitä nimittäin tuli joku ylimääräinen adrenaliinikicksi ja nyt mennään taas ihan uudella voimalla!

Kolmen päivän road trip Grand Canyonin maisemiin on siis tiedossa. Mahtava juttu sillä vuonna 2009, kun viimeksi oltiin Las Vegasissa ja Los Angelesissa, koukkaus Grand Canyonille tuntui liian pitkältä. Tällä kertaa siis tämäkin saadaan elämän bucket listiltä ruksittua!






Las Vegas, baby!


Tämän jälkeen päästään aika eeppiseen osuuteen kun siirrytään takaisin Las Vegasiin.

Ihan ensinnäkin, varattiin Las Vegasista majoitukseksi Hard Rock Hotel! Rock on!

Tämäkin on ollut meidän bucket listalla jo hyvän aikaa, mutta jäänyt tekemättä sillä hinnat ovat Hard Rock -hotelleissa kohtuullisen korkeat. Ongelmaa ei olisi jos reissu olisi lyhyempi, mutta vuoden matkalla joutuu vähän nipistämään budjetin takia tasosta. 70% tiputus tuloissa tuntuu jonkin verran (mutta vain jonkin verran ;).







Mutta ei tässä vielä kaikki! Nimittäin kävi niin onnekkaasti että satumme olemaan samaan aikaan Siveltimellä -blogin Sannan kanssa Vegasissa, ja Sannalla on varsinainen syy olla Las Vegasissa vaikka vasta pari kuukautta sitten palasi Suomeen maailmanympärimatkaltaan. Sanna on nimittäin Las Vegasissa samalla viikolla naimisiin menevän ystävänsä kaaso ja - TITTITTIDII! - Las Vegasissa vietetään myös morsmaikun polttarit!

Allekirjoittanut crashaa mukaan bileisiin, ja meille onkin jo mm. varattu liput aussipoikien Thunder from Down Under -esitykseen!

Sitten toivotaan vaan ettei tästä tule sellaista Hangover -leffan kaltaista lopputulosta. Leffa on aiheuttanut monet naurukohtaukset mm. pitkillä lennoilla (en koskaan väsy katsomaan sitä!), mutta itse elettynä se ei ehkä olisi ihan yhtä hauska.

Sannan kanssa me luvataan striimata livenä instagramtileillemme polttareita Las Vegasista, joten keskiviikkona 23.9 kannattaa olla kuulolla! Suomen aikaa tämä taitaa olla 24.9 aamuyötä ja aamua.





Disney World - koska hän on sen arvoinen


Paluulennot kohti Suomea lähtee Miamista. Las Vegasin jälkeen koukkaamme mahdollisesti Denverin ja couchsurfing-ystävämme Robinin kautta Floridaan. Ihan rehellisesti sanottuna ei meillä mikään hinku Miamiin ollut, mutta koska meidän perheen pienin on ollut superurhea koko reissun, päätettiin palkita tyttö käynnillä Disney Worldissa.

Koska hän on sen arvoinen.





Näinpä, sinne ihmishelv*$!&... siis, mukavaa päivää viettämään koko perheen kanssa ja jonottamaan tuntikausia laitteisiin pääsyä. Kukapa ei tätä jaksaisi kun saa nähdä Frozenin Elsan!

Muuten ollaankin to-do -listalle otettu Key West, Everglade ja Kennedy Space Center. Jos jollain on Floridaan superhyviä vinkkejä, otetaan mieluusti vastaan - myös edullisen majoituksen osalta!

Muuten me varmaan ladataan viimeisenä akut rannalla auringosta ja lämmöstä ennen paluuta Suomeen.






Aika paljon tässä vielä kuukaudessa ehtii tykittää uudella potkulla. Mutta tuntuu ihanalta myös kun tietää palaavansa kohta kotiin.



Niin oletko sinä Suomi
sellainen iloinen maa
jossa on paikkoja
ja kolmostuoppeja?


Silloin jos olet niin
kuule mä tulen niihin paikkoihin
ja mä tapaan Suomen tyypit
hei mä tulen niihin paikkoihin
ja mä tapaan Suomen tyypit


Sitten otetaan isot tuopit
ja katsotaan Suomea


57 kommenttia:

  1. Voi mitä kaikkee ihanaa teillä on vielä edessä! Yosemite on mun mielestä ehkä maailman paras paikka. Grand Canyon on upea jo ihan vaan päivävierailulla niin te varmasti saatte vielä superpaljon enemmän irti paikasta. Polttarit Vegasissa ois ehkä maailman huipuinta. :D

    Disney World oli oikeesti ihana paikka ja tässä postauksessa multa muutama vinkki sinne! http://www.rantapallo.fi/marikaworld/2015/02/11/disney-world-magic-kingdom/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi hei, ihan mahtavaa, kiitos tästä linkkivinkistä! Pitää tsekata se!

      Meillä on pari päivää aikaa Grand Canyonille, joten toivotaan että siitä saa kaiken irti. :) Polttarit Vegasissa.. jep, ihan ykköstä. :D

      Poista
  2. Muutama vuosi sitten me majoituttiin Miamissa tässä hostellissa http://www.tropicshotel.com/index.php ja suosittelen kovasti. Loistava sijainti, ihan biitsien vieressä, ja siinä oli myös hyvin palveluita lähellä. Kauppoja, ravintoloita jne. Hinta oli edullinen (ei kai me muuten ois siellä oltukaan :) ja siisti paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän oli vaikka kuinka hyvä vinkki, kiitos Pekka! Just hyvä sijainti olisi aika tärkeä siihen viimeiseen oleiluun tuolla. Mukavaa kun ei tartte itse googletella taas yötä myöten mistä seuraavat yöpaikat. :)

      Poista
  3. Hei tuo re-locationhan on ihan loistava juttu! Tässä on viimeaikoina itselläkin syntynyt sellainen orastava suunnitelma samoille seuduille suuntautuvasta reissusta. En ollut edes ajatellut tuota kuviota vaikka tiesin että tuollaisia on. Täytyypä tutkia asiaa tarkemmin jos vaikka pääsisi itsekin hyödyntämään sitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tarkistaa tuo mahdollisuus kyllä, jos vaikka kävisi niin että päivät ja reitit osuisikin samalle ajalle. Reittejä on tarjolla aika rajatusti ja ajat ovat yleensä jokseenkin lyhyitä, joten meilläkin on nyt vaan San Francisco - Las Vegas -siiirtymälle tuo ja sitten normiauto alle sen perään.

      Ihania suunnitteluita!

      Poista
  4. Hyvältä kuulostaa loppupätkän suunnitelmat! Key West ja Everglades on ihania :) Olen käynyt 10 vuotta sitten, joten käytännön vinkkejä ei nyt ihan hirveästi ole, mutta kivaa oli!

    Ja onnellinen Bella - Disney World ♥ Olen ollut kahdesti lapsena, toisella kerralla oltiin kolmen viikon lomasta kokonainen viikko siellä, oli muuten 11-vuotiaasta aika huippua. Anni oli tuolloin 5-vuotias ja tykkäsi myös kovasti. Toinen viikko noista kolmesta oltiin Karibian risteilyllä. Kyllä mulla vaan on myös aika huikeat vanhemmat :D ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä ihan mahtivanhemmat! Mietin sitä jo teidän häissä kun puheita pidettiin. ♥

      Karibianristeily ei muuten olisi sekään hassumpaa, pitää ehkä tsekata vielä onko tuollainen mahdollista. Disney Worldia odotan kauhunsekaisella innolla, Bellalla siitä kauhusta ei ole tietoakaan. ;)

      Poista
    2. Varmasti saa Miamista jotain äkkilähtöjä! Senkus vaan selaamaan nettiä :P Eikä Disney Worldista kannata olla kauhuissaan, se on ihan paras! Ihan oikeasti odotan, että toi meidän kekäle saa tarpeeksi vuosia alle, että voin sen sinne viedä ♥ Ja saletisti ollaan monta päivää :D

      Poista
  5. Hienoja suunnitelmia! Ja miten nopeasti aika on mennytkään täällä päässä. Vaikea uskoa, että ollaan pian vuosi seurattu teidän matkaa! Mutta onhan tässä omassa elämässäkin onneksi jotain ehtinyt tapahtumaan :D Key West on muutes ihana! Meidät vihittiin siellä 12 vuotta sitten, Meksikonlahden ja Atlantin taitteessa <3

    Onko vuorotteluvapaakorvauskin muuttunut? Olin eläny uskossa että se on 70% ansiosidonnaisen määrästä. Täytyykin tutkia :) Tuo mahdollisuus pitää jossain vaiheessa elämää kyllä käyttää - elleivät sitäkin pian poista, huoh.. :/

    Mutta upeita päiviä vielä viimeisillekin viikoille! Näyttää olevan oikein viimehetken spurttivaihde päällä! :) Just noin! Kaikki pitää ottaakin irti! :)


    Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan uskomatonta! Sinne se on hurahtanut jo 10 kuukautta! :)

      Ai mutta onpa ihana hei tuo teidän vihkitarina ja -paikka. ♥ Vaikka Suomessakin häät voivat olla vaikka miten kauniita, ulkomailla on yleensä ihan omanlaisensa tunnelma.

      Vuorottelukorvaus määräytyy aika monen asian summasta, sillä ansiosidonnainen riippuu tuloistasi, ja jonkun rajan jälkeen siihen käy jonkinmoinen leikkuri. Ja siitä se 70% tosissaan tulee, ja meille jää nyt sellaiset reilu 30% normipalkasta käteen. Joten tuloriippuvainen tuo on paljonki käteen jää.

      Onneksi tähän vikaan osaan mahtuu kyllä sellaista rennompaakin hengailua, mutta hirmuisesti seikkailuakin!

      Ja hei, niin ihanaa kun olet ollut matkassa meidän mukana, Kati. ♥

      Poista
    2. Hey Dennis, our phone isn't working all good, drop us an email!

      Poista
  6. Huhhuh, mitä teillä onkaan vielä tiedossa! Noista Vegasin polttareista on aika vaikee pistää paremmaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin on! Aika siistiä päästä sekin kokemaan vielä tähän mahtimatkan lopuksi! :D

      Poista
  7. Vegas, baby todellakin!!! :D Aika eeppinen vika kuukausi teillä kyllä meneillään. Ja on kyllä tosi mahtavaa että tiemme kohtaa, mitäpä sitä muuallakaan, kuin Vegasissa! Haha, Hangover-leffan tapaista herätystä en kyllä kaipailisi vaikka sille tuleekin aina naurettua :) Mahtavan hintainen toi teidän campervan. Nauttikaa Grand Canyoista ja Vegasissa sitten nähdään! Woop Woop!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä teilläkään varsinaisesti huono trippi ole meneillään! :D

      Hei ihan tosi siistiä nähdä, ja toivotaan ettei tule Hangovereita, koska siitä voisi olla nauru kaukana. :)

      Nähdään! ♥

      Poista
  8. Minä olen katsellut miesstripparia Los Angelesissa. Grand Canyon on jäänyt katsomatta, samoin kuin Las Vegas, ei ole oikein mun juttuni. Kyllä Kaliforniassakin saa aikaa palamaan. Yosemitessä olen ollut useita kertoja ja parhaimmillaan se oli kerran talvella, kun puisto meinattiin sulkea. Se oli tyhjä ja luminen. Olen myös viettänyt aikaa Yosemiten ympäristössä talviaikaan ja kerran näin ilveksen. Yosemitessa taas ei ollut kuin kojootti ja se mustaleski, joka puri minua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole tainnut katsoa miesstripparia koskaan, jos aviomiehen jokailtasta riisuutumista ei lasketa. :) Grand Canyon oli aivan tajunnan räjäyttävä, joten sinne kannatta kyllä! Samoin Yosemite!

      Mustan lesken purema ei oikein kuulosta hyvältä jutulta, ilmeisesti kuitenkin selvisit.

      Poista
  9. Makee auto :D! Ja voi että, Disney World! Mä voisin tulla Bellan kaveriksi, harmittaa kun jätettiin se väliin :D. Eipä tuo teidän tuleva iltakaan kuulosta kyllä yhtään pahalta, että kiva olis kuokkia sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan kivat suunnitelmat. osa onkin jo ehditty myös toteuttaa. :)

      Poista
  10. Vitsit, mikä fiilis tässä postauksessa. Ihan teki itsekin mieli hutaa jeee!! Las Vegakselle, strippareille ja polttareille! Ihan huippua! Jään odottelemaan Instagramin päivityksiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole ihan varma noista stirppareista! :D Mutta huudetaan vaan, jeeeeeee!!

      Poista
  11. Mieletön loppu reissulle, huh! Ja käsittämätöntä, että reissu lähenee loppuaan, tässä kun on tullut seurattua matkan etenemistä alusta asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun olet ollut mukana. :) Ja on tämä, ihan mieletöntä kaikin puolin.

      Poista
  12. Ei kyllä aktiviteetteja puutu loppureissulta. Ihania hetkiä sinne! :)

    VastaaPoista
  13. Tuolla vauhdilla paikasta toiseen kiitäessä voisi tulla hiki! Mutta miten ihanaa, että voi toteuttaa unelmia! Todeta, että elettiin, tehtiin juuri niitä asioita, joista on haaveiltu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri se. Ja vaikka vähän väsyttäisikin sen takia, ei haittaa. Ehtiihän sitä levätä sitten joskus.

      Poista
  14. Paljon mahtavia juttuja edessä, nauttikaa loppumatkasta! (Toivoisin myös lisää juttuja San Franciscosta, jos mahdollista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tulossa niitäkin! Ja ihan mielettömästi muutakin! :D Kunhan vaan jaksatte vähän venailla. :)

      Poista
  15. Mahtava loppuhuipennus tiedossa teille vielä mahtavan maailmanympärimatkan loppuun! Las Vegas on kyllä minun makuuni sekä tietysti Grand Canyon, johon tein retken helikopterilla viime vuonna. Tuollainen usean päivän retki on varmasti vieläkin antoisampi, huippu juttu siis!

    Toissakesänä oltiin poitsun kanssa Floridassa juuri Miamissa ja Orlandossa, joten voin kyllä myös jonoista huolimatta hehkuttaa noita huvipuistoja. Tuolla jätettiin Disneyn puisto väliin, kun laitteet olivat melko samoja kuin Pariisissa. Sitä vastoin saatiin aikaa kuluun neljässä eri puistossa enemmän kuin hyvin, joten hieno reissu teille tulee myös sinne Disney Worldiin!

    Suokopteri&ilmavene ajelu kannattaa tehdä kyllä Evergladesin suistoalueella, sillä näkee hienosti aluetta. South Beach on kyllä tietysti yksi mielenkiintoisimmista paikoista maailmasta olla pari yötä ja jos sinne majoittuu, niin hotelli kannattaa ottaa mahdollisimman läheltä Ocean Drivea. Siellä tosin ei ole ihan halpaa, joten hieman pohjoisemmassa saattaa päästä majoittuun selvästikin edullisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtivinkkejä, kiitti noista!

      Meillä jää aikaa vain kahdelle puistolle, mutta eiköhän sekin riitä..

      Poista
  16. Vitsi miten mahtavia suunnitelmia. En osaa sanoa muuta kuin Nauttikaa!!! :)

    VastaaPoista
  17. Teillä on aina tosi mahtavia ja jokseenkin, hmm, eeppistä tunnelmaa postauksissa. Mukavaa loppumatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo kiitti. Aika eppistä tää on kyllä ollut, ja näemmä on jatkossakin. Kiitos Panu!

      Poista
  18. Ihanuutta :-) Näen jo sieluni silmin tuon Hangover-skenaarion :-)

    En tiedä, kuinka paljon olette ehtineet Suomea uutisista nähdä mutta nyt olemme uutisotsikoissa Ku Klux Klaanilaisiksi puokeutuneiden mielenosoittajien , raketeilla turvapaikanhakujoita kuljettavia busseja tulittavien, SPR:n avustustyöntekijöitä kivittävien, hätäapumajoitukseen polttopulloin hyökkäävien tyypien maassa... :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tarpeeksi kamala hangover olikin. :D

      Juu, tuo ahdaskatseinen ilmapiiri ahdistaa jo valmiiksi. Jäätävää menoa. :/

      Poista
  19. HARD ROCK HOTEL!!! Joo olen ihan superkade. Keräilen niitä paitoja ja mulla on jo 22. Hotelli on ollut haaveina jo ties kuinka kauan ja haluan haluan haluan! Nuo on vaan meleko hinnakkaita. Ehkä joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Las Vegasissa ne on ihan jopa kohtuullisia ne hinnat! Siksipä juuri nyt mekin, tällä matkalla sinne mennään.

      Taidat hävitä Miikalle paidoissa, eikä se ole niitä edes kaikkialta ostanut. ;)

      Poista
  20. Ihanat loppumatkan suunnitelmat, joista ehkä mielenkiintoisin osa-alue tuo miesstripparien keikka.................. Siitä olisi kiva saada ihan erillinen postaus kuvineen kaikkineen. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joohei, se oli todella jännä. Kuviakin on. En ole varma pystynkö kirjoittamaan siitä mitää... ainakaan järkevää. :D

      Poista
  21. Siis mikä on tuo auto, mahtavaa! Repesin tuolla tekstille aika perusteellisesti ;)

    Mä kattelinkin somesta että olet tosiaan bloggaaja-Sannan kanssa bilettämässä Vegasissa, ihan huippua. Tuo HRC-hotelli olisi Vegasissa luultavasti tosi jees, niissä hotelleissa on sitä jotain. Ja veikkaan, että tuo Vegasin HRC hotel on vähän mukavampi kuin Pattayan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuossa autossa eläminen vajaat kaksi viikkoa oli varsinainen elämys!

      Oli tosi hyvä meno hotellissa, menisin sinne anytime uudestaan. Ja oli hyvät bileetkin. Vetäisin nekin koska tahansa taas. ;)

      Poista
  22. Hienoja suunnitelmia loppumatkalle!
    Yosemite ja Grand Canyon ovat myös omalla bucket listalla ja Floridan on matka on suunnitelmissa.
    Vegasin polttarit ovat takuulla unohtumattomat - toivottavasti ei kuitenkaan Hangover-leffan malliin! :D

    Disney World on pienelle unohtumaton kokemus ja kyllä siellä aikuisetkin viihtyy hyvin. Vietimme Pariisin Disneylandissa 2 kokonaista päivää ja vieläkin jäi kierreltävää. Jonotus ei niinkään häirinnyt sillä fast passilla pääsee nopeammin, mutta älyttömän kovalla pauhaava musiikki oli väsyttävää.
    Kannattaa suunnitella ainakin jonkin verran visiittiä ennakkoon, niin ehtii näkemään ainakin ne must see jutut kuten Elsan. Meidän perheessä on riittänyt pitkään iloisen kuplivaa puhetta Disneylandin muistojen parissa, toivottavasti teidän pikkuneito tykästyy myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ihan Hangoveriksi äitynyt, onneksi, vaikka eeppiseksi itten kuitenkin!

      Ja Disney Worldkin osoittautui ihan loistavaksi! Fast Passit tosissan nopeutti hommaa. Aika vähän ehdittiin suunnitella kun päivää ennen ostettiin liput, mutta hyvin se meni näinkin, ja Elsakin tuli nähtyä. :)

      Poista
  23. Tuliko kommentti perille? Sitä vaan, että ihanat, toivottavasti eeppiset polttarit tiedossa. Kateeksi käy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan täysin eeppiset polttarit olikin. :D Siitä lisää myöhemmin!

      Poista
  24. Kommentoin, mutta näköjään katosi taas se johonkin :/

    Tiivistetään pitkä kommentti lyhyeen kun en jaksa enää uudestaan napautella. Wynn. Kelpaisi jälleen mullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä seuraavalla kerralla enää naputtele sillä tabletilla. Ja kopio kommentti ennen julkaisemista.

      Ja Wynn. Kyllä. Kuten mikä tahansa noista paremmista.

      Poista
  25. Aivan mahtavaa! Hei näistä voitais jutella Skypessäkin, varmasti sellaisia vierailukohteita mitkä isoa osaa tuonne matkaavista kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  26. Mahtavia juttuja teillä vielä edessä! Tuo Grand Canyon on ollut mulla haaveissa jo ihan valtavan pitkään, pitäis ensin eksyä sinne jenkkilään :D

    VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!