torstai 3. syyskuuta 2015

Kotiin. | #IGTravelThursday


Olen nähnyt auringon nousevan Himalajan takaa ja pelannut golfia sen kanjoneissa. Samoillut Nepalin safarilla ja törmännyt sarvikuonoäitiin ja sen vauvaan, pessyt elefantteja joessa.







Opetellut tekemään pad thaita ja auttanut samalla Koh Lantan kodittomia eläimiä. Juonut itseni ihanaan humalaan ystävien kanssa Thaimaassa, löytänyt uusia ystäviä. Siemaillut cocktaileja 300 metriä Bangkokin yllä.






Hurmaantunut Hoi Anin tuhansien lyhtyjen kaupungissa Vietnamissa, nähnyt Halong Bayn auringonnousun.






Kävellyt Angkor Watin käytäviä pitkin, ihmetellyt temppelien mahtavuutta - ja nieleskellyt pala kurkussa ihmisten kurjuutta.






Joogannut Indonesian rannalla, snorklannut paholaisrauskujen kanssa, lillunut turkoosissa vedessä kilpikonnien kanssa, nähnyt maailman huikeimman auringonlaskun Nusa Lembonganilla.









Olen road tripannut Great Ocean Roadin Australiassa, ja nukkunut teltassa auton katolla Daintreen sademetsässä. Katsonut Sydneyn oopperatalon vaihtavan yöllä väriä, heiluttanut valaalle takaisin, syöttänyt villidelfiiniä kädestä.








Nähnyt sata lammasta tiellä, ja saman verran hylkeitä rannalla Uudessa-Seelannissa. Patikoinut vuorilla, liihotellut keskellä ruskaisten viiniköynnösten, kävellyt Bilbon jalanjäljissä Hobbitonissa ja halki Mordorin, uinut sen jälkeen kuumissa lähteissä tähtitaivaan alla.










Liukunut luonnon vesiliukumäissä, asettunut taloksi kaukaiseen kylään Fijillä, uinut sen vesiputouksilla.







Käynyt ensimmäisenä maailmasta katoavassa maassa, katsonut kun Kiribatilla nousee ensimmäisenä maailmassa aurinko.







Juonut Mai Taita Waikikin Royal Hawaiianissa, löytänyt saaren kauneuden.






Olen rakastunut ja rakastanut, vihannut, ikävöinyt, itkenyt, nauranut, huutanut, kuiskannut, leikkinyt, hyppinyt, juossut, ahminut, maannut, hämmästynyt, halannut, suudellut... ennen kaikkea elänyt.


Vielä on puolitoista kuukautta aikaa seikkailla, vielä on puolitoista kuukautta ilman tarkkoja suunnitelmia.



Mutta me olemme tulossa kotiin. Nähdään lokakuun 11. Helsinki-Vantaalla.



--


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kamppista. Suomessa Instagram Travel Thursdayn järjestäjiä ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Meidät löytää Instagramista gia_matkakuume -nimellä.


//


After all this, we're going home. See you on the 11th of October at Helsinki-Vantaa airport.

41 kommenttia:

  1. Kun olette nyt reissaneet melkein vuoden yhtä mittaa, niin onko ollut yhtään matkaväsymystä? Eräs tuttavani, joka teki melkein vuoden mittaisen matkan maailmanympäri, kirjoitti blogissaan että loppuajasta tuntui että olisi tarvinnut lomaa lomasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, väsymystä on ollut ilmassa, välillä ihan kamalan vahvaakin sellaista. Ja sitä tuli jo merkkejä pitkälti ennen puoltaväliäkään. Yksi kirjoitus aiheesta löytyy täältä, ja muutamissa postauksissa aihetta sivutaan muutenkin. Kaverisi on ihan oikeassa, tosin me ollaan otettu aina välillä tosi relastikin, joten ihan loppuun ei olla päästy palamaan. Ja jossain Kiribatilla esimerkiksi ei oikein mitään edes voi tehdä (ellei sitten kalasta), joten sellaisissa paikoissa akut latautuu pakostakin.

      Tästä aiheesta varmasti jossain välissä ihan oma postauksensa. :)

      Poista
  2. Meilläkään ei ollut tarkkoja suunnitelmia matkan loppupuoliskolle, eikä paluupäivää päätettynä, ja ai että se tuntui hienolta, kun oli vihdoin paluulennot taskussa. Silloin jaksoi viimeiset kuukaudet painaa taas uudella tarmolla ja nauttia reissusta. Tervetuloa kotiin, ihan kohta on Helsinki-Vantaan tutut puulattiat jalkojen alla valkoisen hiekan sijaan, mutta voi miten turvalliselta se tuntuukaan :) Nauttikaa loppuun asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta puhut, tuli ihan uutta puhtia koko hommaan kun sai tänkin homman päätettyä! Nyt otetaan vikoista kaikki irti!

      Ihanaa nähdä kohta teitä ja uutta perheenlisäystä. ♥

      Poista
  3. Tervetuloa kotiin <3 ihana nähdä taas :-) -Marppa

    VastaaPoista
  4. Nauttikaa loppuasjasta. Mä tykkäsin tästä postauksesta ihan hirmuisesti. Te ootte kokeneet ja nähneet paljon reissullanne, upeita muistoja ja ajatuksia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lena ♥, ja vikoista vielä kaikki irti! Tähänkin postaukseen sai vain pienen osan siitä kaikesta, ja vasta jälkikäteen sitä tajuaa miten paljon kaikkea onkaan kokenut ja nähnyt. Hetkessä kun elää niin asiat tuntuu niin erilaiselta.

      Poista
  5. Nyt kun kertaat tätä kaikkea ja samassa jutussa puhut kotiinpaluusta, niin alkoi jo melkein kiinnostamaan, että miltähän se sitten noin pitkän ajan jälkeen tuntuu. Tosin kun ihmiset ovat minulta kysyneet, että miltä sapattivapaan jälkeen töihinpaluu tuntui, niin olen melkein hämmästellyt kysymystä - jotenkin kun sitä tiesi palaavansa takaisin, niin sitten palasi ja solahti entiseen arkeensa melkein viikossa. Tosin välillä sitä haikailee menetettyä vapaa-aikaa, mutta nyt eletään tätä taas vaihteeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä varmaan voi kirjoittaa ihan oman juttunsakin vielä, mutta luulen että sitä aika nopeasti solahtaa takaisin niihin samoihin vanhoihin rutiineihin kuin ennen matkaakin - ihan kuten sinäkin. Välillä kyllä täällä matkan päällä vielä mietityttää tuleekohan sitä sellaista fiilistä että voisihan sitä nytkin olla patikoimassa jotain huippukauniita maisemia tai snorklailla kilppareiden kanssa paratiisirannoilla, mutta oikeastaan on sellainen fiilis että onhan se jo aikakin päästä kotiin, jonnekin jossa kamoja ei tarvitse jatkuvasti etsiä ja pakata, ja kaikelle on oma paikkansa.

      Niin, ja oma sänky. Se on aika hieno juttu se.

      Poista
  6. Kyllä tuli ihan kylmät väreet, kun luin kotiinpaluusta. Etenkin siitä, että teillä on jo päivämäärä päätetty. Ja se on jo 1,5 kuukauden kuluttua! Huh! Olen elänyt mukananne matkallanne alusta lähtien ja täällä jo jännitän puolestanne kotiinpaluuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin sitä jännitetään! :D Hyvin se varmasti menee, ja vielähän tätäkin matkaa on jäljellä enemmän kuin keskivertotyöntekijällä.

      Ihanaa kun olet ollut matkaamassa meidän mukana tälläkin matkalla Minna, ja toivottavasti nähdään myös jatkossa! ♥

      Poista
  7. Ihan mieletön seikkailu teillä takana ja vielä 1,5 laatuaikaa jäljellä. Nautiskelkaa! Teidän reissua on ollut kyllä kiva seurata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna! ♥

      Eikä tähän postaukseen edes saanut mitenkään sisällytettyä sitä kaikkea mitä matkalla on ehditty kokea ja elää. Vielä vikaat ja sitten takaisin kotiin omaan sänkyyn!

      Poista
  8. Mun ensireaktio tähän oli "höh", että ette tulekaan Floridaan TBEXin aikoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      No näin siinä valitettavasti nyt kävi! Floridaan ollaan kyllä matkalla, mutta ennen TBEXiä. Ei pystynyt venyttämään pidemmälle. Vaan hei, et sattumoisin ole Californian holleilla missään välissä? Tai Floridan tietämillä?

      Poista
  9. Kuinka paljon olettekaan nähneet ja kokeneet! Aivan uskomattoman hieno vuosi! Nauttikaa loppuun saakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomaton, hieno, ihana, kamla, jännittävä, raastava, ja mitähän kaikkea vielä tämäkin vuosi on ollut. :) Mutta aivan huikeita muistoja tästä kyllä jää! Kiitos, me otetaan vielä vikat irti tästä ennen kotiinpaluuta. ♥

      Poista
  10. Aivan ihana postaus! :) Nauttikaa loppuajasta, sitä on vielä paljon jäljellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, 1,5 kuukautta tuntuu vuoden mittakaavassa vähältä, mutta loppupeleissä se on kyllä tosi paljon. Kiitos Huli, me pistetään vielä viimeinen ekstravaihde päälle tähän loppuun. ♥

      Poista
  11. Wau! Miten vuosi menikin näin nopeasti?? USKOMATONTA!!! Miltä tuntuu tulla kotiin? Onko kuviot jo selvillä kotimaassa? Vai tuletteko vaan käymään ja sitten taas reissuun ;)??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika rientää kun on mukavaa - ja siitä syystä se on kyllä välillä myös madellut. :D Tai ehkä oikeammin kotiinpaluu on tuntunut niin kaukaiselta asialta että välillä on tullut pala kurkkuun ajatellessa miten kaukana on kotoa.

      Ihan varmasti lähdetään reissuun taas, mutta tuskinpa ihan näin pitkälle matkalle - ellei sitten tietysti joskus vielä keksitä muuttaa kokonaan Suomesta pois. :)

      Poista
  12. Welcome home buddies, welcome home! 😘

    VastaaPoista
  13. Tästä aistii niin ihanasti nuo teidän kokemanne jutut. Maailma on ihana paikka, eikö! Teidän reissunne on ollut hui-ke-a! Kuten sanoinkin jo toisessa kanavassa, niin nyt vaan isosti nauttimista loppureissun ajaksi. Sitten kotiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailma on todella huikea paikka! Ja ihan tajuttomia paikkoja sitä pääsee näkemään ja kokemaan kun vaan uskaltaa lähteä - ja senhän te tiedättekin paremmin kuin hyvin. :)

      Vikat vielä ennen kotiinpaluuta, ja toivotaan että hommat menee niin että meidän polut kohtaavat ennen sitä! ♥

      Poista
  14. Jee :) #brunssitjablinitmielessä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssit on siintäneet jo kuukausitolkulla silmissä. :D Ja kuule, tulevaa varten olen kerryttänyt kokkaustaitoja, joten teemailtoja tiedossa myös jatkossa! ♥

      Poista
  15. Teillä on kyllä superhieno reissu meneillään.
    Hymy hiipi huulilleni, kun luin että olette tulossa takaisin tänne Suomeen.
    Tervetuloa kotiin ystävämme :)

    VastaaPoista
  16. Joko se on nyt (melkein) kotiinpaluun aika! Teillä on kyllä upeita muistoja mukana matkalta, ei muuta kuin ihania päiviä vielä sinne loppureissuunkin!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtahan se on kotiin päin suunnattava - ja ihan hyvä niin. :)

      Muistoja sieltä matkoilta lähdetäänkin hakemaan, parit tullut hommattua juu, eikä sinullakaan hassumpia ole tainnut tältä vuodelta kerääntyä! Mahtavaa Fäär-saarten loppumatkaa. ♥

      Poista
  17. Wau, tutustuin vasta nyt blogiin ja ihan huikean reissun olette tehneet. Ja aivan ihan tämä postaus! Mielenkiintoista lukea jatkossa, miten kotiutuminen tällaisen reissun jälkeen tapahtuu. Itse vasta Thaimaahan muuttaneena en vielä edes tiedä, missä koti oikeastaan on. Mutta eiköhän sekin selviä. Onnellista loppureissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tässä kaikenlaista ehtinyt nähdä ja kokea. Erona pysyvämpään muuttoon on se, että teillä todennäköisesti kaikille kamoille on oma paikkansa aina, eikä jatkuvasti tartte olla rinkoista tavaroita kaivelemassa. Koti kyllä muotoutuu sitten joskus ajan kanssa. :)

      Ihanan irtioton olette tekin tehneet tavanomaisesta polusta, ja ekstrapisteet luovasta bloginimestä! Onnenhetkiä teille sinne Thaimaan auringon alle! ♥

      Poista
  18. Olipa IHANA kirjoitus, ihan herkistyin tuossa lopussa! :) Vitsi mikä vuosi teillä on ollut, on ollut tosi tosi kiva päästä matkallenne mukaan blogin kautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasta jälkikäteen sitä useimmiten tajuaa minkälaisia juttuja on tullut nähtyä ja koettua. Aina hetkessä eläessä on vaikea ottaa etäisyyttä ja "asiat vain tapahtuvat". Ja kun katsoo kaikkea mitä on tehty, niin on kyllä ollut aika huikea vuosi! Ja aivan ihanaa kun on saanut jakaa sen teidän kanssa, mahtavaa kun olette olleet mukana. ♥

      Poista
  19. Huikeita juttuja ja kokemuksia jotka säilyy aina muistoissa teillä takana ja vielä viimeiset viikot jäljellä. NAUTTIKAA <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavia kokemuksia, maailma on hieno paikka! :)

      Viimeiset vielä irti, ja vaikuttaa siltä että näistä vikoista viikoista tuleekin ihan huikean hauskat. ♥

      Poista
  20. Kyllä maailmassa olisi niin paljon juttuja mitä ei ole vielä nähnyt ja kokenut! Samaa hämmästelen minäkin, hurjan äkkiä aika menee. Mä olen enemmän Instassa seurannut matkaanne ja jäinkin miettimään tuota "vuosi on ollut kamalakin". Avaatteko joskus tätä, menikö joku pieleen vai onko jatkuva rinkkaelämä ja yhteisen kielen puute joissain paikoissa rankkaa? Nautinnolista vikaa kuukautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä enemmän maailmaa näkee, sen enempi tajuaa miten paljon on näkemättä ja kokematta, näin se on vähän kaiken tiedon kanssa. :) Ja sinne se vuosi tosissaan on vierähtänyt, uskomatonta kyllä!

      Noita väsymysjuttuja voisi tosissaan ihan omassa postauksessaan avata, joskin osaa on sivuttu osassa postauksia esimerkiksi aika tuoreessa 5 vinkkiä maailmanympärimatkalle ja sitten jo aiemmin tullut postaus matkaväsymyksesta ja -ähkystä.

      Jossain välissä kotiinpäästyä tulee varmaan postaus myös kaikesta siitä mikä meni pieleen. :) Ja kiitos, todellakin nautitaan ihan loppuun asti! ♥

      Poista
  21. Niin paljon elämää mahtunut teillä noihin kuukausiin :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!