keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Liebster Award - 11 pientä matkatarinaa


Liebster award on kiertänyt matkablogeja jo jonkin aikaa, ja meillekin Kohteena maailman Rami heitti haasteen jo puolisentoista kuukautta sitten. Ne jotka ovat lukeneet postauksen "Päivä matkabloggaajan kanssa" ymmärtävät ehkä miksi ei olla tähänkään ehditty vastata ennen kuin nyt.

Lämmin kiitos kuitenkin Ramille haasteesta, mielelläänhän me tällaisia tarinoidaan!Meillä on viimeinen viikko meneillä Floridassa, ja ollaan oltu todella rennosti. Niin oli tarkoituskin. Joskus mietittiin lähdettäisiinkö vielä tässä vaiheessa vähän seikkailemaan tai vaikkapa pyrähdettäisiin Bahamalle, mutta olen iloinen siitä että jäätiin tänne. Ihanaa kun ei ole kiire enää minnekään, ei googlettelua, ei hotellivarauksia, ei siirtymiä lentokentältä hotellille tai toisin päin! Hoidellaan lähinnä asioita, jotka pitää olla kunnossa kun päästään kotiin.
Ollaan nukuttu sellaisia 10-11 tunnin yöunia ja vaan hengailtu, joko hotellin altaalla tai rannalla. Ladattu akkuja ja aurinkoa varastoon. Siellä Suomessa on kuulemma kylmä, eikä niin paljoa aurinkoakaan.


Otetaanpas silti hieman niitä kysymyksiä ja vastauksia, mitkä Liebster Awardin myötä saatiin. Tässä 11 pientä matkatarinaa, ole hyvä.
1. Mihin maahan matkustaisit, jos valinta pitäisi tehdä ruuan perusteella?

Sitä tässä ihmettelen miksi pitää valita vain yksi? Kyllä minun mahaani mahtuu useampikin ruokakohde!

Kysymyksenasettelusta huolimatta aion silti valita kaksi paikkaa:

Ensimmäinen on Vietnamin Hoi An. En ollut erityisen paljon syönyt vietnamilaista ruokaa ennen kuin päädyttiin tällä maailmanympärimatkalla maahan. Ja onneksi matkamme kävi myös Hoi Aniin, joka on Vietnamin yksi tunnetuimpia ruokakaupunkeja. Toki Hanoin katukeittiöt ovat aivan huikea gastronominen elämys, mutta vieläkin huikeampi on koko Hoi An, joka elää ja hengittää ruokaa. Ban Xheo -letut, riisipaperirullat, Phô -keitto, ja ihan kaikki mitä siellä tehdään. Taisin ottaa matkan ensimmäisen lihotuskuurin siellä.


Toinen paikka minne menisin uudestaan koska tahansa syömään on San Francisco. Kyllä, olen syönyt hurmaavia tapaksia Barcelonassa, mutta San Franciscossa syömäni voittaa ne mennen tullen. San Francisco on vaan kokonaisuudessaan NIIIN herkullinen kaupunki, että taisin ottaa siellä sellaisen +3 kg hitin vaakanumerossa. Missä muualla voit hakea (myös gluteenittoman) ice cream -cookien yhdeltätoista illalla siihen erikoistuneesta paikasta? Entäpä ne kaikki gourmet-tacot tai venezuelalaiset cachapat ja arepat? Voi pyhä jysäys.En kuitenkaan suosittele juuri ennen kuin menet bikinikohteeseen.2. Mikä on Suomen paras kesäkaupunki?Rami, kerro, miksi aina pitää valita vain yksi!

En osaa päättää sanonko Hanko, Porvoo vai Lappeenranta. Ehkä sitten kuitenkin Hanko, koska se on talvella aivan kuollut, toisin kuin Porvoo tai Lappeenranta. Parasta on, jos sinne pääsee veneilemään. Niin, ja Hangostahan pääsee myös iki-ihanalle Bengtskärin majakalle käymään!Minulla on Hangosta pienestä pitäen erityisen hyvät muistot, sillä kummini asuivat tuolla, ja pääsiin sisään skeneen ihan eri tavoin kuin moni muu. Lisäksi hyvä nuoruudenystäväni oli tuolta kotoisin, ja voi huhheijaa millaisia legendaarisia kesäviikonloppuja siellä vietettiinkään! Tähän voisi lisätä että what happens in Hanko, stays in Hanko.3. Pisin reissusi ja minne suuntautui?


Tulee olemaan tämä maailmanympärimatka. Matkalla tullaan olemaan 342 päivää siinä vaiheessa kun kotio päästään.4. Mikä on seuraava matkailukohteesi ja miksi?


En tiedä pystynkö vielä miettimään että lähtisi taas uudestaan. Mutta hetkinen! Jos kotimaanmatkailu lasketaan, lähdemme pari päivää Helsinkiin saapumisen jälkeen kohti Lappeenrantaa, kunhan ensin ollaan leikitty hetken aikaa turistia Sokos Hotel Tornissa ja Helsingin ytimessä. Kotihan meillä siis on Helsingin kantakaupungissa, mutta se on tällä hetkellä vuokralaisten hellässä huomassa.

Siispä hyvät ihmiset, ei tämä matka mihinkään lopu, vaan Lappeenranta kutsuu, tämä maailmanympärimatka loppuukin vasta Lappeenrantaan!

Ja voi kuinka odotankaan saavani taas vedyn ja pääseväni Majurskan kahvilaan feta-parsakaalipiirakalle!
5. Paras ranta missä olet ollut?


Tämä on helppo. Ei Malediiveja voita mikään. Hyväksi kakkoseksi kirii kuitenkin Kiribati.
Saatte vielä joskus postauksen parhaista rannoista, olen jo kirjoittanut sen päässäni.


6. Lomakohde, minne et varmasti matkusta toista kertaa?


Never say never, mutta on hyvin epätodennäköistä että olisin menossa koskaan uudestaan Kiribatille ennen kuin se uppoaa. En siis sen takia etteikö se olisi mukava kohde, mutta ihan vaan koska se on tooooodella kaukana.En myöskään ole niin suuri Thaimaa -fani että sinne hakeutuisin, on niin paljon muitakin kohteita, jossa saa parempaa vastinetta rahoilleen.

Niin, ja muuten, käytiin kerran viettämässä parisuhdeviikonloppu Tallinnan surullisenkuuluisassa Piritta Top Spassa. Siitä voin kyllä aika satavarmasti sanoa etten ole menossa enää koskaan uudestaan.


7. Suosittele minulle kolme kaupunkikohdetta Euroopassa, minne sinun mielestäsi kannattaa mennä?1. Krakowa, aivan hurmaava pieni kaupunki, jonka tunnelma vie mukanaan.
2. Jürmala, tuo Latvian helmi. Yllättävän lähellä oleva paikka, joka on ihan ehdoton kesäkohde
3. Rooma. Ei sitä vaan voita mikään.


8. Baari jota et unohda?


San Franciscon Trick Dog. Yksi maailman parhaaksi äänestetyistä baareista eikä syyttä suotta. Postaus tulossa. :)Onneksi ei kysytty baari-illasta, jota en unohda.9. Jälkeenpäin hauskin kömmähdys reissulla mikä kohdalle on osunut?


Päätettiin Aasiassa pitää todella tiukasti kiinni meidän päiväbudjetista kun tiedettiin että loput maat tulevat olemaan kalliita. Tästä syystä jätettiin mm. menemättä 4 dollaria / hlö maksaneelle perhosfarmille Kambodzassa. Jälkikäteen vähän naurattaa - eipä olisi 12 dollaria vuoden budjetissa tuntunut missään.

Toisaalta, jos näin olisi ajatellut jokaisesta asiasta, budjetissa tuskin oltaisiin pysytty niin hyvin kun nyt ollaan. Pitkät matkat vaativat uhrauksia - olkootkin vaikka neljän dollarin uhrauksia.10. Mistä löytyy ärsyttävimmät katukaupustelijat?


Äänestän vahvasti Ho Chi Minh Cityn puolesta, jossa kauppiaat olivat niin aggressiivisia, että heidän käsiään joutui todella töykeästi työntelemään pois edestä jos halusi päästä kävelemään eteenpäin. Kun mentiin keskustorille, siellä kestettiin noin 4 minuuttia. Paitsi että kaikki tunkivat käsiensä kanssa eteen, Bella -raasu meinasi saada halvauksen kaikista käsistä, jotka pyrkivät koskettelemaan häntä ja erityisesti hänen ihania, vaaleita enkelikiehkuroita.

Monessa maassa on myös paljon muita lieveilmiöitä tämän kaupustelun ympärillä.

Kambodzassa ne ovat olleet ehkä kaikista ikävimpiä, sillä pienet lapset, joiden pitäisi olla koulussa, kävelevät perässäsi mankuen dollarin kauppoja, miloin korteista, milloin leluista, milloim mistäkin. Et voi ostaa niitä, sillä jos lapset alkavat tosissaan tienaamaan, he eivät koskaan pääse kouluun. Samalla tajuat että niitä rahoja ihan oikeasti tarvittaisiin siellä perheessä.

Lisäksi äidit saattavat olla kerjäämässä huumaattujen lasten/vauvojen kanssa kadulla. Todella sydäntäsärkevää.


11. Missä maassa on kauneimmat maisemat?


Kokonaisuudessaan Uusi-Seelanti on sellainen joka on ollut kaikilta maisemiltaan kaunein. Jos haetaan jotain yhtä yksittäistä, sellaisia löytyy muualtakin, esimerkiksi juuri Malediivit parhaana rantakohteena.

Uutta-Seelantia on jotenkin todella vaikea kokonaisuudessaan kuvailla, sen kaikki maisemat ovat aivan uskomattomat. On jatkuvaa ihastelua siitä missä maisemissa edes ylipäänsä ajaa, patikkaretkistä yms. puhumattakaan.

Ai kamala, sieltäkin vielä uupuu niin monta postausta teille.

Ja onhan täällä USA:ssakin paljon kaikkea.

LIEBSTER AWARD

Säännöt:


 • Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
 • Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
 • Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
 • Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.Haaste tuli mainiolta Kohteena maailma Ramilta, jolla omassa postauksessa olikin vaikka ja minkälaista jännää tarinaa matkustelusta. Rami oli päättänyt käsittää "alle 200 seuraajaa" bloglovinin määrien perusteella. Minä heitä omien valintojeni kannalta vain villin veikkauksen että näillä on jossain somekanavassa alle 200 seuraajaa: olkoot se facebook, instagram, bloglovin tai mikä tahansa.


En keksi millään kokonaista 11:sta blogia, varsinkin kun tämä haaste on kiertänyt kaikki matkablogit jo, ja sattuneesta syystä on vain todella vähän muun alan blogeja jota tässä on ehtinyt seurata matkan aikana.

Näitä blogeja olen ehtinyt kuitenkin säännöllisen epäsäännöllisesti vilkaista kaikesta googlettelusta, matkustamisesta ja huonoista nettiyhteyksistä huolimatta, vaikka harvemmin kommentoinutkaan.

Haaste lähtee kuitenkin seuraaville blogeille:


Meanwhile in Longfield
Suurin Onni
Optimismia ja Energiaa Vaatteilla
Meidän Matkassa
HaarukkavatkainJa kysymykset ovat seuraavat:


1. Mihin matkakohteeseen palaisit aina uudelleen ja uudelleen?
2. Mikä on ikävin matka jonka olet koskaan tehnyt ja miksi?
3. Mistä asioista turhaudut matkalla?
4. Millaisista paikoista haet tietoa ennen kuin lähdet matkalle?
5. Paras ja kamalin yömajasi?
6. Tykkäätkö enemmän seikkailla ja samoilla vai haetko aurinkoa ja rantoja?
7. Nimeä kolme parasta ruokaa mitä olet matkoillasi maistanut?
8. Mitä et tekisi koskaan enää uudestaan matkalla?
9. Kaksi huiminta juttua mitä olet koskaan tehnyt?
10. Kenen kanssa lähtisit / et lähtisi matkaan?
11. Mikä on elämäsi suurin unelma?


Muistakaa, rehellisyys maan perii. Jään innolla odottelemaan tänne rannalle millaisia vastauksia haastamani blogit saavatkaan aikaan!

18 kommenttia:

 1. Argh, mä vihaan liian agressiivisia kaupustelijoita. Jo pelkkä liiallinen huutelu riittää - Phuketissa eritysen paljon suomeksi huutelijat. Meillä on joulukuussa tiedossa viisuminhakumatka (onko se yhdyssana??) Ho Chi Minh Cityyn, nyt jo alkaa ahdistaan :) Mutta toisaalta, noi Hoi Anin ruokakuvat antaa vielä jonkin verran toivoa, että ehkä HCMC:ssäkin on hyvää safkaa ja se vähän nostaa mielialaa!

  Aika hassua kyllä, että kun me oltiin viimeeksi Chiang Maissa, te olitte tällä suunnalla. Ja edelleen te pirulaiset ootte reissussa. Voin vaan kuvitella mitä tunteita käytte läpi, kun kohta palaatte Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan oikein perustanut noista - enkä muistaakseni koskaan edes huutojen perusteella ostanut. Päin vastoin, taitaa tulla reaktio juosta pois. Voi apua, joudutte Saigoniin! Siellä on aivan hullu liikenne! Meistä se on tosissaan about ainoa paikka kaukomailla minne ei haluta uudestaan, mutta joidenkin mielestä se voi olla jopa ihan kohtuullinen. Ainakin Meriharakan Pirkko topuutteli meidän kammo-Ho Chi Minh City -postausta. :)

   Safkaa saa HCMCssäkin kyllä, joskaa ei yhtä hyvää kun Hanoin katukeittiöissä tai Hoi Anissa. Menkää tekemään sinne pikkuinen retki? Danang on Hoi Anin lähin lentokenttä, ja sinne lentää alle tunnissa. Taksi kestää noin tunnin sieltä eteenpäin ja sitten tartteekin enää nauttia. :)

   Vieläkin muuten vähän harmittaa ettei sillon törmätty, kun meillä meni suunnitelmat uusiksi, mutta ehtiihän sitä vielä tässä elämässä! Tuntuu kyllä siltä että alkaa olemaan ihan valmis palaamaan jo kotiinkin, vaikka tämä nyt aivan täysin uskomatonta on ollutkin ja aivan tajuton elämys. Jännä nähdä mitkä fiilikset Suomessa. Epäilemättä, sekin tulee sitten joskus tänne blogiin. Nauttikaa hei te ihanista lämmöistä siellä kaukana!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! :) MInä olen muuten viime vuonna jo ottanut blogini nimestä pois tuon sanan vaatteilla. :) En muistakaan milloin olisin sinua nähnyt kommentoimassa blogissani, mutta olet ollut vahvasti mielessä, kun viimeksi olin raskaana niin sain teidän blogin kautta arvontavoiton ja jotenkin olen kelannut nyt kaikkea silloin tapahtunutta uudelleen! Kivoja vikoja päiviä reissussa, ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat tuon haasteen toteutettua!

   Matkalla aika on tosissaan kulunut pitkälti ihan vaan asioiden hoitamiseen, tai sitten ollaan oltu jäätävän huonojen yhteyksien äärellä, että ihan kaikki blogilukemiset on jääneet meiltä matkan aikana.

   Ihania odotuksia sinne, Katja, ja ens kerralla sitten nimen kanssa tarkemmin! :)

   Poista
  2. Näin mä olen ajatellutkin, siksi yllätyin kun näin sinut blogissani. Haaste on julkaistu, sitä oli kivaa tehdä! :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Jopas kysymykset heititte :-) Katsotaan mitä täältä Haarukkavatkaimen varresta irtoaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotan siihen että runosuoni tämänkin ostalta sykkii ja jään innolla odottomaan vastausten lukemista! :)

   Poista
 4. Haa, tää oli hyvä muistutus siitä, että mulla odottaa samainen haaste luonnoksissa! Täytyykin tarttua tähän pian :)
  Kysymykset taisi olla samat ja luulen että ainakin Uuden-Seelannin kohdalla vastaus on aika sama. Minkäs teet, mutta se maa <3
  Muutenkin tästä tuli monia muistoja omaan maailmanympärireissuun liittyen, samoja tuttuja paikkoja, makuja ja tuoksuja. Oi että! Pian tekin olette Suomessa. Nauttikaa loppureissusta! Pus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalasti tuppaa jäämään näitä kaikenlaisia postauksia jonottamaan!

   Uusi-Seelanti oli kaikin puolin niin hämmentävä, etten ole vieläkään tainnut saada sitä laitettua minkäänlaiseen muottiin. Ja sieltä puuttuu niin paljon postauksiakin; aika huonot oli nettiyhteydet kun asuntoautolla ajeli kuukauden päivät ympäriinsä. :D

   Mä olen ihan sitä mieltä että tarvitaan maailmanympärimatkanneiden yhteiset illanistujaiset, jossa jokainen kokkaa jotain matkalta tuttua tai opittua. :)

   Nähdään piakkoin! ♥

   Poista
 5. Kerroit, että on monia kohteita, joissa saa parempaa vastinetta rahoille kuin Thaimaassa. Voisitko mainita joitakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkiksi Indonesia ja Vietnam ovat sellaisia jossa tuntuu nykyään saavan parempaa vastinetta rahoilleen. Thaimaassa varmasti riippuu paljon siitä mitä lähtee tekemään, mitä sieltä hakee ja mihin on tottunut. Me tuossa reilu neljänneksen kohdalla kirjoiteltiin Indonesiasta postaus, jossa tultiin maininneeksi että Thaimaassa tuntuvat ottavan turismin jo itsestäänselvyytenä, eikä sitä kuuluisaa hymyä irtoa yhtään samalla tavalla, eikä asioihin enää jakseta panostaa - rahastuksen maku jäi monesta asiasta suuhun. Tuon postauksen löytää täältä:

   http://www.matkakuume.net/2015/03/giliair.html

   Ja sinne muuten yllättävän moni kommentoi ihan samoja juttuja kun mitä mekin oltiin huomattu.

   Thaimaahan saa edelleenkin kohtuuhintaisia pakettimatkoja, jos kaipaa pikaista aurinkolomaa keskelle talvea, ja sellaiseen se voi olla juurikin sitä itseään. Meillä oli Thaimaassa ihan huiman hauskoja hetkiä, eräitä reissun parhaista, koska lomailimme kaveriporukan kanssa tuolla uuden vuoden aikoihin. Fiiliksen teki kuitenkin kaverit, ei maa, siitä kokonaisesta 1,5 kuukaudesta joka siellä oltiin.

   Saanko kuulla täysin eriävän mielipiteen tai kokemuksen aiheesta? :)

   Poista
 6. Kiitokset haasteesta! Nappaan sen heti työn alle. Päässä on jo moneen kysymykseen vastaus valmiina. Ja kuinka ihanaa on alkaa kouluta vanhoja reissukuvia postausta varten. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissuja on aina superia muistella, mahtavaa että otit haasteen vastaan! Innolla jään odottelemaan vastauksia. :) ♥

   Poista
 7. Kiitos haasteesta! :) Nyt on minunkin panos linjoilla http://suurinonni.com/2015/10/15/liebster-award-11-tarinaa-maailmalta/ P.S. Miika lupasi(!), että ensi kesänä mennään Saimaalle seilaamaan ja saan vetyjä, koska en ole niitä ikinä syönyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä Henna!

   Hyvää kannattaa odottaa, ja sen parempaa on hankala löytää kun Saimaa, vedyt ja meidän loistokas seura :D

   Poista
 8. Ensinnäkin kiitokset osallistumisesta haasteeseen! Oli jotenkin mennyt tämä ohi minulta, eli siitä hieman hitaampi reagointiaika.

  Mukavaa luettavaa kaiken kaikkiaan ja kivoja kuvia! Heti alkuun South Beachin kuvat toi mieleen mukavan reissun poikani kanssa kahdestaan pari vuotta sitten Miamiin, missä asustelimme koko lailla tuon rantavahtikopin kohdalla Ocean Drivella.

  Se miksi että pitää valita aina yksi, johtuu siitä, että fiksut ihmiset osaavat nimetä useampia mikäli tarve on, niin kuin tekin teitte ;-) Kun pitää valita yksi, joutuu oikeasti miettimään yhden tai muutaman, eikä kymmentä mitkä monessa kohtaa väkisin paljon matkusteville tulee mieleen.

  Tuo Hoi An ja sen valinta parhaaksi ruokakohteeksi on kova juttu! Mietitty muutamaan otteen sinne menemistä, eikä tämän jälkeen tarvitse enää kyllä miettiä yhtään! Ho Chin Min Cityn yhdistäminen tähän lomaan ei sitten nyt innosta yhtä paljon kuin ennen.

  Jokainen muuten haasteeseni vastannut on nimennyt kauneimmaksi paikaksi Uuden-Seelanin, joten se on kyllä omin silmin nähtävä.

  Jurmalaa olen miettinyt, mutta ei oikein kuitenkaan ole innostanut. Tuonne itse asiassa voisi mennä helposti muksujen kanssa ja olla päivän pari Riikassa samalla reissulla.

  Täytyy vielä loppuun sanoa, että tuo Kiribatin viimeinen kuva on huikea - muistan hyvin sen postauksesta, missä oli!

  Kiitokset vielä kerran, ja koittakaahan kotiutua syksyn harmaaseen kotimaahan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä menee helposti huti kun feediä on niin paljon. :)

   Hoi An on kyllä ihan loistava paikka, ainakin meidän kokemuksen ja muistojen mukaan. Jotenkin se iski todella kovasti monella tapaa, eikä nyt vähiten ton ruokapuolen takia. Mutta se koko tunnelma siitä illasta kun pimeys laski... ah! Meillä on siitä joku postauskin, kannattaa käydä fiilistelemässä!

   Samoin toi Uusi-Seelanti, ei sitä oikein voi mitenkään sanoin kuvata, se pitää vaan kokea.

   Jurmala on just sellanen helppo ja kiva kohde, oltiin siellä aikaa ennen lasta ihan kaksin, mutta olis helppo kyllä lapsenkin kanssa. Vedettiin tosin pariskuntana ihan road trip halki Viron ja Latvian, ja vastaan tuli kaikenlaisia hauskoja pieniä paikkoja. Nyt yhdistäisin sen Riikan kulinaarimatkaan joskus kesällä - biitsihän on Jurmalassa aivan upea.

   Täällä sitä mukavasti menee koti-Suomessakin kotiutuminen, ja mielessä ja kuvissa pääsee aina takaisin jopa sinne Kiribatille astikin. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!