maanantai 11. tammikuuta 2016

Matka 2016 lippuarvonta - Tulevat reissusuunnitelmat - Travel Bloggers Give Back - #Tempaudu

Nyt on laajasti aiheita tässä postauksessa. Aloitetaan vaikka siitä mikä sitoo kaikki yhteen, eli Matkamessuista.

Matka 2016 -messut järjestetään 22.-24. tammikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Matkakuume.net, eli me, olemme yksi virallisista messubloggareista mukana tiimellyksessä.

Perjantaina 22.1 meidät voi treffata Rantapallon Meeting Pointissa klo 12-13 välisenä aikana ihan ihka oman pöydän äärestä. Matkamessujen karttaa voi tutkailla etukäteen täältä.


Matkamessuilla on tänä vuonna näkyvästi esillä ainakin ihan supisuomalainen saaristo, Ruotsi, jolla on paljon muutakin annettavaa kuin pelkät risteilyt, sekä Espanja pääkumppaneina.


Mutta koko messuhalli on
täynnä ihan koko maailmaa!
Messut täynnä pelkkiä
mahdollisuuksia!
Meille tuli yllättäen lisää lippuja Matkamessuille arvottavaksi sekä pieni matkailuaiheinen yllätyspaketti. Tämän postauksen lopussa ohjeet siitä miten osallistut lippujen arvontaan!#Tempaudu


Tiistaina 12.1 Kampin kauppakeskuksessa järjestetään #Tempaudu -tapahtuma Matkamessujen esilämmittelynä. Täällä on mahdollista voittaa vaikka minkälaisia palkintoja. Miltäpä kuulostaisi esimerkiksi shoppailumatka New Yorkiin tai pikaloma kauniissa Tukholmassa? Niinpä, niinpä.Kampissa haastatellaan myös 
meitä matkabloggaajia. 
Meidän vuoro on kello 16.30,
sopivasti siis työpäivän päätteeksi. Jos kiinnostaa kuulla kilpailujen ja kohteiden lisäksi meidän unelmakohteista, reissuista ja muusta, tule paikalle Kampin kauppakeskukseen tiistaina! Tapahtuma alkaa jo klo 12.

Lue lisää #Tempaudu -tapahtumasta ja hanki itsellesi Boarding Pass kilpailuihin!Travel Bloggers Give Back - on aika antaa takaisin


Nepal oli vuoden mittaisen maailmanympärimatkamme ensimmäinen kohde. Meillä oli tuntematon edessä - ei tietoa tulevasta mutta mieli täynnä innostunutta jännitystä. Menolippu Nepaliin, majoitus kahdelle ensimmäiselle yölle Kathmandussa. Siinä ainekset seikkailuun.


Nepal yllätti meidät niin monin eri tavoin. Maailman korkeimmat vuoret, joiden keskellä ihminen tuntee pienuutensa. Kaoottinen liikenne, jossa torvet soivat jatkuvasti. Upea kulttuuri, joka kukoisti jo tuhat vuotta sitten. Sademetsä, jonka kätköissä sarvikuononaaras hoivasi poikastaan. Maa, jossa on päällystettyä ja tasaista tietä alle 15 kilometriä.

Ja sitten ne ihmiset. Uskomattoman ystävälliset ja hymyilevät ihmiset. Ihmiset, joilla oli niin kovin vähän. Mies, jonka korin kätköistä nousi musta kobra. Naiset, jotka eivät ole nähneet kotimaataan Tiibetiä lähes kuuteenkymmeneen vuoteen. Mies, jonka amputoitu jalka valui nesteitä jalkakäytävälle. Maa, jossa hurrataan jos sekä äiti että lapsi säilyvät hengissä synnytyksestä.


Nepalissa kastittomat ovat kaikkien muiden alapuolella. Arvioiden mukaan 3,5-5 miljoonaa nepalilaista elää kastittomana. Heillä ei ole tukiverkkoja. He tekevät rankimmat ja likaisimmat työt ja ovat sorron kohteena. He eivät käy koulua.

Näitä ihmisiä me haluamme auttaa.


Me olemme saaneet
matkoiltamme paljon,
ja haluamme antaa
maailmalle jotain takaisin.

Emmekä ole ainoat.Tämän ajatuksen tiimoilta syntyi Travel Bloggers Give Back. TBGB on tempaus, jossa matkabloggaajat sekä heidän yhteistyökumppaninsa lahjoittavat matka-aiheista tavaraa myytäväksi. Rinkkoja, kenkiä, makuupusseja, juomapulloja, matkaoppaita, lahjakortteja, you name it. Tavarat myydään Matka 2016 -messuilla järjestettävällä kirpputorilla, ja kirpputorin tuotot menevät lyhentämättömänä Autolla Nepaliin -projektin kautta suoraan Nepalin kastittomille.


Hankkeen ideanikkarina toimi Pingviinimatkojen Milla, ja sittemmin järjestelyihin hyppäsivät mukaan myös Rimma + Laura, Archie Gone Lebanon, Vaihda vapaalle sekä me. Tämän tiimin lisäksi kunnioitettavan moni matkabloggaaja on halunnut kantaa kortensa kekoon ja lahjoittaa tavaraa myyntiin.

Ostamalla tavaraa voit auttaa nepalilaisen katulapsen koulutiensä alkuun, mutta samalla saatat löytää myös kyseisen tavaran myyntiin lahjoittaneen matkabloggaajan henkilökohtaiset terveiset.Ehkäpä ostamasi Kambodzan
 matkaopaskirjan välistä löytyy
vinkki Phnom Penin syrjäkujien
mahtavasta ravintolasta?Kenties vaelluskengän 
sisältä löytyy tarina, miten niillä valloitettiin Himalaja?Kirpputori järjestetään Matka 2016 -messuilla lauantaina 23.1. klo 13-16 sekä tarvittaessa sunnuntaina 24.1. klo 12-14. Jos sinä, rakas lukija satut olemaan messuilla tuolloin, niin tule katsastamaan tarjonta, tai ihan vähintäänkin nykäisemään hihasta! Kun löydät Autolla Nepaliin -hankkeesta tutun Möhköfantin, löydät meidätkin.

Jos et ole messuilla, niin tänä somen luvattuna aikakautena voit silti osallistua! TBGB-projektin Facebook, Twitter ja Instagram käyvät kuumina, ja niissä voit paitsi seurata miten homma etenee, myös osallistua matka-aiheisten lahjakorttien huutokauppaan. Projekti ottaa vastaan myös rahalahjoituksia. Näistä voit kysyä tarkemmin meiltä, TBGB:n Facebook -sivuilta tai paikan päältä!


Tällä hetkellä suomalaisista matkabloggaajista on mukana jo:

Archie Gone Lebanon
Pingviinimatkat
Rimma + Laura
Vaihda vapaalle
Matkakuume
Cocoa etsimässä
Kaukokaipuu
Destination Unknown
Siveltimellä
Haavematkoja
Deep Red Blues
Maarit Helena
Marika World From Karoliina
Globe Called Home
With Huge Passion for Life
Travellover
Veera Bianca
Walleni.us
Pakkasesta paratiisiin
Seolful Insight
Rento -matkablogi
Meriharakka


Reissusuunnitelmat


Sitten se viimeinen, eli inspiraatio!

Vaikka ehdittiin nähdä todella paljon maailmanympärimatkalla, se tuntui lähestulkoon pelkältä pintaraapaisulta. Tajuttiin samalla miten vähän sitä maailmaa oikeastaan nähtiinkään. Reissu-unelmat siis vaan jatkuvat.

USA ja sen huikeat luontokohteet jäivät meitä kiusaamaan. Grand Canyonin halki menevä Colorado Riverin pariviikkoinen melonta, Kalliovuoret, pidempi retki Yosemiteen ihan näin aluksi.

Islanti. Miika haluaa tänne sukeltamaan mannerlaattojen väliin, Gia patikoimaan ja kuumiin lähteisiin. Molemmat maisemiin.

Afrikan safarit. Leijonat, kirahvit, seeprat ja koko se luonto vaan odottaa meitä.Näitä ei olla kuitenkaan
vielä varattu, mutta ensimmäiselle
vuosipuoliskolle 2016 on
jo neljä matkaa plakkarissa.
 

Ihan ensimmäisenä Miika lähtee tammikuussa takaisin Indonesian paratiisisaarelle Gili Airille kuukaudeksi, tuohon paikkaan joka meidät hurmasi ihan totaalisesti, suorittamaan vapaasukellusapukouluttajan papereita.

Helmikuun alussa Gia lähtee Bellan kanssa kaksin katsomaan Dubain muovista ihmemaata, toivoen löytävänsä vähän muutakin kuin Lähi-Idän Las Vegasta.

Keväällä Gia lähtee tyttöporukalla katsomaan Berliinin ihmeitä ja hemmottelemaan vatsaa hyvällä ruoalla.

Kesän aloitukseksi lähdemme pariskuntareissulle ensin Budapestiin, ja sitten vielä päälle vähän katsomaan todennäköisesti Unkarin viinitiloja ja maaseutua.Tähän väliin olisi mukava saada vielä vähintäänkin yksi laskettelureissu jonnekin. Rukan avajaisista jäi kytemään sen mahdollisuudet. Lisäksi useampana iltana on meinannut sormi napsaista erittäin sopivanhintaiset lennot San Franciscoon takaisin.

Voittaja löytyi!


Pari postausta sitten julkistimme kilpailun, jossa joku onnellinen kuittaisi kahden hengen lippupaketin Matkamessuille sekä aamiaisen kahdelle Hotelli Tornissa. Kilpailu sai aivan huikean osanoton, ja kommentteja kertyi kaikkiaan pitkälti kolmattasataa.

Onnetar arpoi voittajaksi Katin, joka pääsee viettämään laatuaikaa miehensä kanssa. Ja se jos mikä on aina mukavaa!

Nythän on kuitenkin niin, että meille tulee näitä lippuja ovista ja ikkunoista, joten päätimme suuren osallistujamäärän kunniaksi arpoa toisenkin lippupaketin. Aamiaista ei tähän pakettiin valitettavasti kuulu, mutta bonuspalkinnon kuittasi Heidi, joka lähtee hakemaan messuilta inspiraatiota häämatkaansa varten.

Onnea voittajille, ja suurkiitos kaikille osallistujille!

Mutta vaikka onnetar ei tällä kertaa suosinutkaan, niin ei kannata masentua, vaan jatkaa lukemista.


Voita liput Matkamessuille + yllätyspalkinto!


Jos nyt et vielä ole tarpeeksi inspiroitunut ja tarvitset lisäinspistä Matkamessuilta, nyt on sauma voittaa messuliput sekä matkailuaiheinen yllätyspalkinto! Lippuja on tarjolla 2 kpl kahden hengen pakettia.

Toinen lippupaketti + yllätyslahja arvotaan blogiin kommentoineiden kesken, toinen Matkakuumeen Facebook -sivujen tykkääjien ja tämän postauksen jakoon kommentoineiden kesken. Jos siis haluat tuplata voittomahdollisuuden, voit hyvin kommentoida molempiin.

Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä on kertoaa haavematkakohteesi ja jättää tunniste tai yhteystieto lauantaihin 16.1 klo 21 mennessä tänne ja/tai Facebook-sivuillemme tämän postauksen jakoon (postausta ei siis tarvitse jakaa, kunhan kerrot minne haluat, vaikka tietysti ilahdumme myös jaosta)!Paljon onnea kilpailuun, ja toivottavasti törmätään messuilla!
47 kommenttia:

 1. Haaveena ympäri amerikkaa (Jos onnistuisi vaikka eläkkeellä "muuttaa asumaan" mutta toki myös niin pian kuin mahdollista. Olisi mahtavaa päästä ajaa Kalifornian rannikkoa pitkin, tai suurkaupunki ihmisenä New Yorkin pilvenpiirtäjät. Ehkä messuilta löytyisi uusia paikkoja mistä en ole edes tienyt. Kuka tietää, jos messuilta löytyisikin uusi haave kohde?

  sara.risb@gmail.com
  sarasfablife.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä löytänyt facebookista mihin osallistua?

   Poista
  2. Mukaan arvontaan yhdellä arvalla. Olis kiva päästä Puolaan :)
   nelliina(@)yahoo.com

   Poista
  3. Olit liian vikkelä meille Sara, kokeile nyt uudelleen! :)

   Poista
 2. Pitkäaikainen haave on ollu Etelä-Amerikka ja piipahdus Galapagoksella. Tämän olen jo painanut villaisella tutustuttuani kaikkeen mitä turismi näillä saarilla on saanut aikaiseksi. Haaveet muuttuneet ja tilalle tullut Islanti. Islanninhevosen selkään ja upeita maisemia ihailemaan.-Kata

  VastaaPoista
 3. Kesäiset Alpit on haaveena just nyt :)

  VastaaPoista
 4. Istanbuliin tahtoisin seikkailemaan, basaarit ja moskeijat tahtoisin nähdä ja kokea. :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Olisi kiva päästä Kreikkaan :)

  VastaaPoista
 6. Kuuba, Islanti ja Australia kiinnostaisivat kovin ja vinkkejä budjettimatkoihin matkamessuilta olisin hakemassa. Uuden-Seelannin matkalle taas tarvitsisi joitain puuttuvia matkavarusteita joita varmasti löytyisi Give back- kirpputorilta. Projektinne idea ja toteutus on loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusimpana uututena messuille tulee myös bloggaajapaviljonki, jossa voi meitä matkabloggaajia jututtaa vinkeistä. :)

   Mukavaa että tuo projekti osuu! Tule ihmeessä katsomaan mitä kaikkea rompetta sieltä löytyy!

   Poista
 7. Karibia/väli-Amerikka on ollut jo pitkään haaveena. Toivottavasti matkamessuilta löytyisi inspiraatiota ryhtyä toteuttamaan tätä unelmaa!

  VastaaPoista
 8. Havaiji on ehdottomasti haaveeni :)

  satu.lakka@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Australia ja Islanti - en ole niissä käynyt, joten...
  mutta ensiksi haluaisin messuille, kiinnostaa meidän oma saaristo ja ruotsin kohteet = lähimatkailu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristo ja Ruotsi on tosissaan kiinnostavia! :) Eikä vähiten purjehduksen takia.

   Poista
 10. Haaveenani olisi matka Islantiin, sillä olen lukenut siitä niin paljon ihania asioita viime aikoina <3 Olisin mahtavaa päästä islanninhevosvaellukselle, ostaa kunnon käsityönä tehny neule ja pulahtaa kuumiinlähteisiin. Vielä joku päivä tämän haaveen toteutan :)
  - Karamelli / cupido.maxi(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Amerikkaan olisi kiva joskus päästä :) Ehkä joskus kun opinnot valmiina.. :) matilda.saarisalo@gmail.com

  VastaaPoista
 12. haluaisin lähteä Egyptiin tai Intiaan. Egyptistä ainakin tiedän että on lapsiystävällinen paikka, siellä kerran lomailleena. Intia olisi uusi haavemaa ja ehkä messuilta löytyis vielä lisää uusia ideoita :)
  anu.jaakonsaari@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Olisi ihan huippua päästä Istanbuliin poikaystäväni kanssa, sillä olemme siitä jo kauan puhuneet ja haaveilleet yhdessä.
  T. Omppu hanna1.purr@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Bora Bora on jonkin sortin ikuisuushaave, vaikka nykyisin suosinkin enemmän kaupunkilomia. suvi.vikholm(a)luukku.com

  VastaaPoista
 15. Havaiji hanna.pietikainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Have matkakohteeni ovat Uusi-Seelanti ja Islanti. Islanti on valikoitunut valmistumisen kunniaksi seuraavaksi reissukohteeksi. Siihen ei onneksi ole kauaa :) Mondon Islanti-opas odottaa jo hyllyllä! minna.kauppila@suomi24.fi

  VastaaPoista
 17. Upea idea tuo kirpputori! Täällä vielä reissun päällä messujen aikaan, joten harmittavasti en pääse paikan päälle. Toivottavasti moni muu kuitenkin tulee!

  Sellaista kysyisin teidän kotiinpaluustanne, että millaista oli palata takaisin työelämään? Keittokomero sen vaikeaksi ja kuinka pian matkalta palattuanne palasitte töihin? Olisi mukava kuulla kokemuksistanne, jotta osaisi vähän itsekin varautua.

  Nauttikaa tulevista reissuista, suunnitelmat kuulostavat loistaville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa kurja ettet pääse paikalle, mutta sikäli syy on kyllä varsin hyvä! :)

   Voidaan jossain vaiheessa laittaa postauskin tulille siitä millaista kotiinpaluu on ollut. Toisaalta ihanaa, toisaalta kamalaa. Yritetään kompensoidan ja balansoida jotenkin tätä näillä matkoilla - ettei ihan tyhjä tunne tule. :)

   Poista
 18. Italia, Uusi-Seelanti ja Australia kiinnostavat kovasti! :)
  valkoisenlumoissa(at)hotmail.fi

  VastaaPoista
 19. Vaikea tietysti valita vain yhtä, mutta ehdottomasti Uuden-Seelannin luonto kiinnostaa!
  a.konttori@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Vapaaehtoistyöhön Afrikkaan!

  jonna.hannula78@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Amerikka kiinnostaa aina!

  s t a c y . s i i v o n e n @ t i n t t i. n e t

  VastaaPoista
 22. New York, Australia, Japani, Brasilia, Argentiina.... niin paljon paikkoja missä haluaisi käydä!
  Annabella

  VastaaPoista
 23. New York, Australia, Japani, Brasilia, Argentiina.... niin paljon paikkoja missä haluaisi käydä!
  Annabella

  VastaaPoista
 24. Haha, mä voisin osallistua pelkästään tuon yllätyspalkinnon arvontaan, kun messujen aikaan olen Karibialla. Voi kun harmi. ;) Jos tuota ei lasketa haavematkakohteeksi, niin Alaska on siellä haaveissa keikkunut jo pitkään.

  Mutta siis varsinainen syy kommentoinnille oli kylläkin se, että hienoa, että Yhdysvaltojen kansallispuistot ja etenkin Kalliovuoret ovat päässeet teidän haavematkalistalle! Syyskuu on parasta aikaa suunnata tänne päin, jos ruska ja eläimet kiinnostaa, joten jos niitä halpoja lippuja löytyy syksylle, niin nips naps vaan ostoskoriin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, onpa tosi kurja ettet pääse tammikuiseen Helsinkiin vaan joudut Karibialle. :D

   Mä olen niin montasti noita tuolla kuikuillut, että heti kun keksi mihin kohtaan voisi pyytää pomolta lupaa lomaa, todennäköisesti klikkailen tuolta lennot! Ihan sama mikä vuodenaika, kaikki on hyviä!

   Poista
 25. Oi vitsi mitä kaikkea kivaa teillä on luvassa! :) Ihan unelmaa, että tietää jo tässä vaiheessa vuotta pääsevänsä ainakin neljälle matkalle. My future, I hope! ;) Matkamessuille olisi huippua lähteä, mutta opinnot eivät anna myöten. Jospa ensi vuonna!

  VastaaPoista
 26. Haaveena ensi vuodelle parin kuukauden reissu kohteilla Kambodza, Bali ja Uusi-Seelanti. ^^ marjutmykkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Haaveena olisi ehdottomasti Thaimaa! Se olisi ihana päästä kokemaan :)

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Tällä hetkellä katsoessa ulos, haaveena olisi vain lämmin... :)

  VastaaPoista
 29. Olin viime vuonna messubloggaajana, tänä vuonna olin liian myöhässä haun kanssa, on ollut vähän muuta mielessä... :P Mutta toivottavasti voittaisin sitten liput! Haaveena... En oikeasti tiedä, matkakuume on kova ja toivottavasti viim. kesällä reissataan taas. Ihan vaikka perinteiseen Kreikkaan tai Italiaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkialle ei voi ehtiä, mekin osaltaan jäätiin viime vuonna paitsi kun oli vähän muuta mielessä ja lievästikin sanottuna kaukana. :)

   Italia on kyllä ihana, sinnekin voisin palata aina uudestaan. Eikä Kreikkakaan huono ole!

   Poista
 30. Kuuba tai safari Tansaniassa ��

  VastaaPoista
 31. Unelma-matkakohteeni on Japani. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Malediiveille olisi pakko päästä!
  sussi.stendahl@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malediivit on hienoin rantakohde ikinä, noin niinkun kokonaisuutena. Ei turha haave lainkaan! :)

   Poista
 33. Ihania matkasuunnitelmia teillä on jo pelkästään alkuvuodeksi!
  Miekään en pääse messuille kun olen ulkomailla. Haavematkakohteita riittää, ykkösenä ehkä Väli-Amerikka tällä hetkellä, toivon mukaan ensi vuonna päästään sinne matkaan.
  Mahtava idea tuo TBGB, harmittaa tosi paljon etten oo Suomessa!

  VastaaPoista
 34. Nizzaan tahtoisin :)
  kuiskaa@gmail.com

  VastaaPoista
 35. järjettömin haave: etelänapamanner.
  toteuttavissa oleva: "sinne missä pippuri kasvaa", eli eteläinen intia ja vietnam.
  (sposti nimimerkin jälkimmäinen viisikirjaiminen osa ja perään ät mail piste com)

  VastaaPoista
 36. Haavekohteina Costa Rica (toteutuu pian :) ), Malediivit ja Hong Kong. Myös USA:n road trip olis makea.
  Kirppikseltä voisi löytyä reissukamppeita ja matkaoppaita, hienoa että menee hyvään tarkoitukseen.
  Kiva blogi, kuulin tutulta ;)
  t. Veera naapurista

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!