perjantai 29. tammikuuta 2016

22 000 euron luksustelttaloma ja Matka 2016 -messut!


Viikko sitten torstai-aamuna kävelin messukeskuksen pressihuoneeseen Matka 2016 -messujen ensimmäisenä päivänä, kun vastaan tuli Siveltimellä -blogin Sanna ja onnitteli suurieleisesti. Pienessä mielessäni mietin, että mitä ihmetta ja kummaa.

"Teidät on listattu Cisionin top 10 -parhaan matkablogin joukkoon!"

Ja heti blogin ensimmäisenä
vuonna sijalle 4! Ensimmäinen
sana mikä mieleen juolahti oli
"JUMALAUTA!".


Kädet täristen siinä availtiin kännyköitä, linkkejä ja Facebookia, missä uutinen jo olikin. Ja tottahan se oli. Se oli hyvin miellyttävä aloitus paitsi torstaille, myös Matkamessuille. Juuri Cisionin listauksesta olen erityisen ylpeä, sillä toisin kuin monissa kilpailuissa, tässä listauksessa blogit valitaan puolueettoman tahon toimesta perustuen moneen kriteeriin - ei esimerkiksi ennalta valitun juryn toimesta.

Sorry, joudutte tyytymään aiempaan tuuletuskuvaan, sillä tuo miehenroikaleeni Miika oli ja on edelleen Indonesiassa vapaasukeltamassa.

Mutta tiedättekö, paitsi että haluan olla ylpeä kaikesta siitä työstä, jonka olemme tähän blogiin laittaneet, haluan myös kiittää paitsi mainioita matkabloggaajakollegoitamme, mutta aivan erityisesti teitä lukijoita. Eräs kriteereistä on myös vuorovaikutus lukijoiden kanssa, ja ilman teidän aktiivisuuttanne emme mekään olisi tätä sijaa ansainneet.


Aivan järjettömän, vilpittömän
suuri ja lämmin KIITOS
siis teille kaikille,
joiden ansiosta saimme
listasijoituksemme!Kerro meille jatkossakin ajatuksesi, mielipiteesi, tervehdyksesi - kommentti todellakin ilahduttaa aina!Listalle ylsivät lisäksi:

1. Archie gone Lebanon
2. Globe called home
3. Travellover
4. Matkakuume.net
5. Kaukokaipuu
6. Pää pilvissä
7. Kohteena maailma
8. La Vida Loca 2.0
9. Syö matkusta rakasta
10. Unagidon


Paljon, paljon onnea, kollegat!


Sen jälkeen jatkuivatkin Matkamessut ihan toisella fiiliksellä. En kirjoita tänne kaikista kohteista, sillä jokaisella osastolla ja maalla oli aivan loistavia juttuja tarjolla. Keräsin muutaman mielenkiintoisimman ja erityisimmän tänne teillekin, jotka ette messuilleet.


Travel Bloggers Give Back -kirppiksellä uusi koulu Nepaliin!

 

Muistatteko sellaisesta messuvinkistä kuin Travel Bloggers Give Back, mitä puuhasimme pienellä ryhmällä, tarkoituksena kerätä Nepalin kastittomille rahaa yhdessä Autolla Nepaliin -tyyppien kanssa? Kirppis oli huima suksee, ja niin muuten kävi, että saimme kerättyä varoja niin paljon puuttuvasta summasta, että uusi koulu rakennetaan!

Superisti kiitoksia jokaiselle osallistuneelle! Ständillä kävi todellinen kuhina heti kun se saatiin auki.

Kuvat on ottanut Juhana Tuomi.


Tsekkaa myös Travel Bloggers Give Backin FB-sivut, jonne jatkossakin tulee vaikka ja mitä. Ei tämä tähän lopu.


Kotimaa: 22 000 euron luksusloma Lapissa revontulien alla

 

Mutta sitten näitä tärppejä messuilta.


Tykkään ihan oikeasti seikkailuista, mutta täytyy sanoa että esimerkiksi Nepalissa Himalajan viikon vaelluksella koeteltiin välillä kaikenlaisia äärirajoja. Teehuoneiden seinistä tuulee läpi miinusasteisissa öissä, eristystä niissä ei ole ja sängyt ovat mitä sattuu. Lämmin suihku on EHKÄ, mutta koska taloissa ei ole keskuslämmitystä, itse suihkuhuoneet ovat jääkylmiä ja palelet heti kun sammutat kädenlämpöisen lirusuihkusi - erityisesti, jos olet tällainen vilukissa kuin minä. Ruoka on mitä on. Pysyyhän sillä hengissä.

Sanoin Miikallekin vaelluksella eräänkin kestämättömän yön jälkeen ettei vaelluksessa olisi mitään ongelmaa.Kyllä minä kiipeilen portaita
helposti 6 tuntia ylöspäin
ja hikoilen vaatteeni märäksi
valittamatta, mutta päivän
päätteeksi toivoisin että
fasiliteetit olisivat kunnossa.Nyt tuli eteen konsepti, joka tuntui todella mielenkiintoiselta ja tähän mentaliteettiin sopivalta.

Luxury Action on aloittanut luksustiipiien vuokraamisen, ja paketoinut koko konseptin luksuslomaksi. Tiipii on lämmitetty, supermukava ja vimpan päälle sisustettu - todellinen romantiikan tyyssija - ja se laitetaan lähestulkoon ihan minne tahansa asiakas sen toivookin. Mukana paketissa tulee kokki, joka ainakin messumaistiaisten perusteella tekee herkullistakin herkullisempaa apetta asukeille. Mukaan tuodaan aina käymälä sekä suihkut. Juoksevaa vettä ei varsinaisesti ole, mutta lämmitetyt pesutilat ja pesumahdollisuudet.


Kuuden päivän, kahden hengen pakettiin sisältyy lähestulkoon mitä tahansa mitä asiakas toivookaan - huskysafaria, moottorikelkka-ajelua, hiihtämistä, hierontaa, jacuzzia, ihan mitä vaan, ja niin pitkäksi aikaa kun haluaa. Paketissa on myös niitä ihania igluöitä, joista varmasti olettekin kuvia nähnyt, sekä Rovaniemellä vähän parempaa hotellia poreammeineen. Paketti on luonnollisesti all-inclusive.


Tämä on nyt sitä eräjormailua mikä minulle olisi täysin omiaan. Päivä puuhastellaan kaikkea hauskaa, seikkailullista ja mukana seuraa herkullinen ruoka ja loistavat fasiliteetit.

Miltäs kuulostaisi?


Eurooppa: Tuntematon, kompakti Slovenia

 

Löysin itseni viinilasi kädessä Slovenian osastolta kun lähes kaikki muut olivat jo messuilta kaikonneet. Kävelin ohi, ihastuin ensin kuviin, ja pari sanaa vaihdettuani huomasinkin että tässä olisi nyt mahdollisuus löytää helmi, joka ei vielä ole täysin puhjennut kukkaan Suomen markkinoilla.

Slovenia on kohtuullisen pieni maa, ja jos lentää Ljubljanaan, sieltä pääsee minne tahansa maksimissaan kolmessa tunnissa. Ajomatkat ovat niin lyhyitä, että hieman lyhyempäänkin lomaan saa halutessaan ympättyä paljon.

Maa on pieni ja kompakti mutta vaihtelu on suurta. Välimeren rannalla, ihan Italian kupeessa löytyy rantoja ja muutenkin rennompaa henkeä. Pohjoisesta löytyy alpit, jossa talvella voi lasketella ja kesällä taaseen patikoida, meloa, kajakoida ja nauttia tajuttomista luontomaisemista.
Kuvat Slovenian turistibyråån sivuilta.


Näin gastronomiaa rakastavalle maalla on tarjota myöskin viinitiloja. Tiesittekö muuten että Sloveniasta löytyy vanhin viiniköynnös maailmassa? No enpä tiennyt minäkään, sillä eipä noita slovenialaisia viinejä ole paljoa Alkossa näkynyt. Maistiaisviiniä ei voi kategorisoida valkoiseksi, punaiseksi tahi roséksi, eikä sille kuulemma oikein kategoriaa löytynyt Lontoon viinimessujen juryltäkään. Maku on hyvin intensiivinen ja voimakas, hedelmät erottuvat vahvana. Eri viinialueita maassa on kolme.

Viiniä, laskettelua, golfia, pyöräilyä, vaeltamista, luontoa ja jopa rantojakin. Kaikki muutaman tunnin ajomatkan päässä toisistaan. Kyllä tämä vielä pitää nähdä.


Kaukokohteet: Costa Rica, Nicaragua, Panama ja El Salvador Väli-Amerikasta

 

Neljän maan edustajalle oli käynyt hassusti - kaikki esitteet ja kartat olivat jääneet matkalle. Niinpä Mario turisminedistämiskeskuksesta levitti pöydälle ainokaisen karttansa ja alkoi selittämään eri maiden spesialiteetteja.

Näillä suunnilla näyttää siltä, että luonto tarjoaa parastaan - on vuoristoa, on eksoottisia eläimiä, on rantaa, on surffausta, on sukelluskohteita, ja ilmeisesti vielä ei ihan niin piloille sukellettujakaan.

Kuvat Costa Rican turistibyråån sivuilta.

Kuvat Panaman turistibyråån sivuilta.


Näihin paikkoihin olisi eri mukava mennä vähän pidemmäksi aikaa ja katsastaa kaikki kerralla. Ruokakin on kuulemma erinomaista, viinitiloja löytyy ja ihmiset on ystävällisiä.

Minua kiinnostaisi näissä maissa autenttisuus, sillä näin suomalaisesta näkökulmasta nämä maat kuulostavat siltä, ettei turismi ole niitä ehkä ihan kokonaan vielä pilannut. Meidän naapurit ovatkin piakkoin lähdössä käymään Costa Ricassa, joten odotan paljon saavani kuulla sieltä ihan oikeita kertomuksia viinilasillisen äärellä.Kolme erilaisinta tärppiä, kiinnostaako mikään? Ja kertokaahan, kävittekö itse Matka 2016 -messuilla, ja mitä tuli nähtyä?Vielä ihan supersuuri, lämmin kiitos teille lukijoille! Muistakaahan seurata meitä myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa! :)

23 kommenttia:

 1. Anteeks...? 22 tuhatta euroa? :D Nyt ymmärrän miksi nuo olivat lähinnä ulkomaalaisille suunnattuja retkiä :D Veikkaan, että tuolla rahalla saataisiin lainaa pankista kämppää varten. Ehkä niillä potentiaalisilla turisteilla sitten on jo sellaisiakin muutama. Jessus.
  Onnittelut muuten teillekin Cision-sijoituksesta! Huikeaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen summahan se on, mutta toisaalta, tuonne on todellakin sisällytetty ihan kaikkea, ja siinä mennään asiakkaan aikatalujen ja mieltymysten mukana. Tiipin kanssa tulee täys setti henkilökuntaa. Todella helppo vaihtoehto myös kun ei itse tarvitse miettiä mitään buukkailuja yms.

   Voin hyvin kuvitella että juuri hinnasta riippuen suurin osa asiakaspotentiaalista löytyy nimenomaan ulkomailta. On varmasti Suomessakin silti jo ihmisiä, jotka ovat valmiita tästäkin maksamaan. Vai onko?

   Kiitos onnitteluista, ja miljoonasti onnea teillekin listasijoituksesta, vielä kerran! :)

   Poista
 2. Oli ilo ja kunnia toimittaa teille hyvät ja ansaitut uutiset :) Upeaa!
  Kerroinko muuten että ostin messuilta Costa Rican matkaoppaan? Sen verta innostuin minäkin maan surffi- ja sukellus mahdollisuuksista! Kiitos messuseurasta ja upea toi TBGB-kamppiksen lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olit ihan paras! ♥

   Hei, sä voit oppainesi tulla kuuntelemaan sitten meidän naapurien juttuja viinilasin äärelle, jos haetaan vähän lisäinspistä siihen. :) Ja todellakin, ihan mahtavaa että ykis koulu lisää saadaa Nepaliin tuon avulla tehtyä!

   Poista
  2. Joko tää tarjous meni..? :) Otetaan ainakin uusiks jos myöhästyin tästä :)

   Poista
 3. Onnea isosti sijoituksesta! :) Ansaitusti oli listalla, teillä on hyvä blogi! Hahhah, voi Mario parkaa, mie olisin kyllä mielelläni kuunnellut Väli-Amerikasta juttuja ilman esitteitäkin, jos oisin päässyt mukaan messuille! Luksustelttamatka kelpaisi kyllä, jos joskus ollaan upporikkaita. :) Oon sen verran mukavuudenhaluinen nykyään, että esim. tuo Himalajan vaellus ei niin kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! ♥ ♥ ♥

   Mariolla oli vähän pinna kireella esitetoimittajaansa. :D Onneksi screenillä sentään pyöri todella inspiroivaa kuvamateriaalia, mutta olishan se varmaan kiva lykätä joku esitekin käteen ihmisille. Hyvinhän se kyllä meni näinkin!

   Itselläkin alkaa vähän mukavuudenhalu näkymään kaikessa tässä elämässä. Ei ole tarvetta enää todistella miten halvalla joku matka löytyy, tai miten kamalissa olosuhteissa sitä kestää. Ei, kyllä nykyään arvostaa laadukasta unta, huonetta ja ruokaa. Kyllä sitä edelleenkin lähtee itseään mieluusti fyysisesti haastamaan, ihan kunnollakin rähjääntymään, mutta sen jälkeen on kiva päästä vähän parempiin oloihin jos vaan mahdollista.

   En vaihtaisi Nepalin kokemusta poiskaan, ja voisin lähteä uudestaankin, mutta kyllä tuo luksusvaihtoehto houkuttelee aika paljon. :D

   Poista
 4. Onnea sijoituksen johdosta! :) Onhan teillä ihan mahtava blogi, jota itsekin olen ihan alusta asti seurannut.
  Väli-Amerikan maat ovat nyt kiinnostuksen kohteena, koska sinnepä taitaa seuraava pidempi reissumme suuntautua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! ♥ ♥ ♥

   Ihan superia kuulla että siellä sitä on matkattu meidän mukana!

   Meiltä kun jäi tuo Väli- ja Etelä-Amerikka kokonaan pois rtw:llä matkaväsymyksen takia, innostaisi lähteä sinne uudella puhteella nyt tutustumaan. Costa Ricasta on tullut kuultua hirmuisesti hyviä juttuja, nuo muut on vähän tuntemattomampia ainakin suomalaisten piirissä. Toivon mukaan päästäisiin sinnekin pian! :)

   Poista
 5. Tsekkaapas Logarska Dolina Sloveniasta - aivan mahtavan ihana paikka! Miun kuvasivuilla muutamakin foto mein Euroopan kiekaukselta ööö... 2010...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Pitää käydä kurkkaamassa! Niin, teillä vissiin oliskin tuolta vähän enempikin kokemusta?

   Poista
  2. oltiin Logarska Dolinassa ja sitten Bledissä + ajettiin maan halki kahdesti Itävallasta Kroatiaan ja Kroatiasta Itävaltaan - hieno paikka! Logarska Dolinassa muutes meitin eka ulkomailla tehty vaellus Neiti 10kk:tta kanssa - hää matkusti tuolla tosin kantorinkassa :)
   ps. kuvasivut eivät sitten ole nää picasan sivut :)

   Poista
  3. Kroatian maisemat palkitsee. ♥ Olin jatkuvasti siellä että "oooooh, kato!". Sekin tajuttoman hieno maa.

   Ja mahtuispa vieläkin kantorinkkaan. :P

   Poista
 6. Kommentti noihin Matkamessut 2016- tärppeihin. Costa Ricaa voin lämpimästi suositella! Kahden viikon reissuun mahtui tulivuoren ja eksoottisten eläinten ihmettelyä, visiitti kylpylään (jossa luonnonvaraisia kuumia lähteitä), upeaa vihreää luontoa sekä upeita rantoja. Yksi ihanimmista kokemuksista oli Montezuman rannalla, jossa pääsimme todistamaan pienten kilpikonnien ensiaskeleita kohti valtamerta. Siinä taisi kyynelkin vierähtää poskelle ihan liikutuksesta.

  Reissu Panamaan tuli varattua tällä viikolla, tuskin maltan odottaa. Näyttää varsin monipuoliselta kohteelta sekin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Costa Rica alkaa kuulostamaan yhä vaan paremmalta ja paremmalta! Eläimet oli meilläkin listalla, ja koko upea luonto.

   Kilpikonnat kuulostavat niin liikuttavalta jo nyt, että tuppaa silmäkulma kostumaan. Me pääsimme katsomaan vuosi sitten Gili Menolla konservointiprojektin tuloksia, jossa pieniä kilppareita ensin kasvatettiin altaissa, ja sitten päästettiin veteen. Ihan priceless.

   Reissusuunnitelmat kuulostavat hyvältä, oikein mahtavaa matkaa! :)

   Poista
 7. Paljon onnea teille ja blogille, ansaitsette todellakin paikan tällä listalla! :)

  VastaaPoista
 8. Tuhannesti onnea hienosta sijoituksesta Cisionin listalla, olette todella TOP10 blogi! Kiitos, että saimme olla mukana upealla matkallanne maailman ympäri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kirjoitamme blogia myös itsellemme, niin suurin kiitos kuuluu kuitenkin teille mahtaville lukijoille jotka täällä reissaatte kanssamme! Pyrimme tarjoamaan lukijoille vain parasta mahdollista, joten ilman lukijoita ei olisi moisia sijoituksiakaan.

   Kiitos siis sinulle, Mia!

   Poista
 9. Mikä hyppykuva! Ja paljon onnea;tiedän tuon tunteen;viime kesänä Cisionin ruokablogien 3.sija ,se tunne on mahtava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista Jael, ja paljon onnea sinnekin näin tyylikkäästi myöhästyneenä! :D

   Poista
 10. Onnea vielä kerran tuosta sijoituksesta, oon niin tyytyväinen teidän puolesta! :) Kuulostaa niiiiin ihanalta tuo Lapin paketti, mutta taitaisin silti keksiä aika monta muuta reissua (pidempää sellaista) joihin sen rahan mieluummin laittaisin... vaikka sitten vajaa puolikkaaseen teidän maailmanympärimatkasta! (joka ei kuitenkaan ollut kunnon maailmanympärimatka, sillä ette käyneet edes Siperiassa ja väärin matkustitte muutenkin)

  Sloveniasta olen kuullut paljon kehuja, sinne siis ennemmin kuin myöhemmin haluan minäkin, ja Costa Ricaan 10 vuotta sitten kovasti tykästyneenä mielelläni sinnekin palaisin ja samalla retkellä katsastaisin nuo muutkin :) Jee kaikelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Henna! ♥

   Tällaiset amatöörien wannabe-maailmanympärireissut on kyllä nekin ihan hyvää vastinetta rahoille. Vaikka sitten se puolikas, että pääsisi Australiaan saakka :D

   Kovasti löytyisi maailmalta paikkoja mihin pitäisi jossain vaiheessa ennättää. Tuo Väli-Amerikka kiinnostaisi kyllä kovastikin, mutta kai sinnekin pitäisi joku eeppinen reissu tehdä että ehtisi näkemään edes puolet siitä mitä haluaisi. Sitä odotellessa :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!