torstai 25. helmikuuta 2016

San Franciscon Trick Dog - maailman 40. paras baari



San Franciscon ylle on laskeutunut jo pimeä lämpimän päivän päätteeksi kun kävelemme Mission Districtin hiljaisemmassa osassa keskellä teollista aluetta. Ympärillä on kolkkoja toimistotaloja ja hallejakin. Siitä, että yksi maailman 50. parhaasta baarista sijaitsee täällä, ei kerro mikään muu kuin pieni punainen lyhty ulko-ovella. Itseasiassa, Trick Dog on listattu maailman 40. parhaaksi baariksi.

Aika hyvin, ottaen huomioon paljonko niitä maailmassa on. Suomesta listalle ei ole yltänyt yksikään. Lähin listalle yltänyt löytyy Kööpenhaminasta.







Astuessamme sisään ovesta, eteen avautuu vanhaan teollisuushalliin tehty baari ja ruokailutila. Trick Dog on saanut nimensä pelistä. Teema ei jää pelkkään nimeen; lasinalusissa poseeraa paitsi läheisen löytökoirakodin asukit, myös työntekijöiden omat hauvat. Kuvista on koostettu kalenteri, ja jokaisella kuukaudella on oma drinkkinsä. 20 dollarin hinnasta koko voitto-osuus menee suoraan löytökoirakodille.

On viimeinen iltamme San Franciscossa ja sitä kelpaa juhlia.











Rennolla otteella drinkkejä ja ruokaa


Baarin yläkertaan on tehty ruokailutila, jonne ei oteta varauksia, vaan pöydät myydään first come, first serve -periaatteella. Ruokalistalla tarjolla on reilua ruokaa - lammasta, tacoja, tartar-pihviä, mutta myös kevyempää salaattia. Testaamme kananuggetit ja ranskalaiset ylenpalttisilla lisukkeillla - tosin baaritiskillä. Makoisaa, joskaan ei parasta koskaan. Yhdistelmänä tämä kuitenkin toimii - rentoa baarihengailua ja siihen sopivaa ruokaa napsittavaksi, ettei känni pääse ainakaan ruoanpuuttesta yllättämään.







Trick Dog -baari kuuluu Bon Vivants -ryhmälle, joka menestyksekkäästi lanseeraa toinen toistaan parempia ravintoloita ja baareja San Franciscon alueelle. Morgan Shick, Bon Vivantsin luova johtaja kertoo menestysreseptin perustuvan siihen, ettei heidän ravintoloitaan ja baarejaan suunnitella tarkka kohderyhmä mielessä, vaan niistä tehdään rentoja paikkoja, joihin on helppo tulla, mutta joissa käytetään huippuluokan raaka-aineita. San Franciscon kovasti kilpaillussa skenessä ei ilman huipputekijöitä pärjäisikään.

Trick Dogissa asiakas yleensä tilaa sitruspohjaisen drinkin, tai ihan perinteisen Old Fashionin.


Me päädymme testaamaan pehmeän tammikuun, tikihenkisen helmikuun, raikkaan ja kirpakan kesäkuun ja tuimemman elokuun drinkit. Yksinkertaisesti siis juomat nimeltä January, February, June & August. Hauskaa on se, että kaikki kolme valitsevat lempidrinkikseen eri vaihtoehdot. Kun Miika valitsee itselleen hassun tikidrinkin, Pirkka tammikuun pehmeämmän vaihtoehdon, minä siemailen mieluusti Pimms-henkistä kesäkuuta.














Tiskin takana häärivä loistavalla asenteella varustettu baarimikotar veistää vitsiä kanssamme drinkinteon ohessa. Morgan Shick kertoo että tärkein rekrytointiperuste Bon Vivantsin paikkoihin onkin nimenomaan asenne. Trick Dogiin ei enää palkata suoriltaan baarimestareita, mutta ravintola tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua ammattiin.


Päädymme vielä maistelemaan shotteja, joista osa sekoitetaan itse. Tiukkaa ja tuimaa tavaraa nämä. Ilta jatkuu iloisissa merkeissä, kunnes on aika 'call it a night'.













Lähdemme hyvällä fiiliksellä suunnistamaan kotia kohti, ja poikkeamme vielä La Taqueritassa hakemaan hieman lisää evästä kotiin (kyllä, pitkälti puolen yön jälkeen), jotta jaksaa taas pakata rinkat ja lähteä kohti uusia seikkailuja ja Yosemitea jättikokoisessa luksusasuntoautossa.

Siitä kuitenkin lisää myöhemmin.


Shakerit esiin, täältä pesee reseptejä!


Päätin kuitenkin päästää teidät hieman lähemmäksi tätä kokemusta ja paljastaa teille kerran kuussa yhden drinkin reseptin, jonka voitte tehdä kotona. Ensimmäisenä tietysti seuraa Trick Dogin tammikuun resepti, January. Voin kertoa etten ole erityisesti keskittynyt aiemmin niinkään drinkkien tekoon, vaan pikemminkin niiden nauttimiseen. Mutta jos meikämanne onnistuu tämän tekemisessä, niin hyvin suurella todennäköisyydellä onnistut sinäkin!

Alkosta saa ostettua perustarpeiston muutamalla kympillä, joka sisältää mitat, shakerin ja siivilän. Niin, ja tietysti ne ainekset.







January
1.5 oz Jameson Black Barrel Whiskey
.5 oz Gran Classico
.75 oz vanilla/shiso syrup
.5 oz lemon juice
.75 oz egg white
Shake and strain into coupe
Spray top with white sage water


Senttilitroina resepti menisi about näin:

3cl Jameson
1cl Campari
1,5cl siirappia
1cl sitruunamehu
1cl valkuainen

Shizo -lehtiä saa Suomestakin, mutta siirapin voi korvata ihan vaniljasiirapilla. Gran Classicon tilalle tulee Campari. Jos et löydä alkosta Jamesonin Black Barrelia, myös tavallinen käy. Sitä käytimme mekin, sillä monessa Alkossa Black Barrell on tilaustavaraa.









Kaikki ainekset laitetaan shakeriin ja ravistetaan yhdessä jäiden kanssa, ja sen jälkeen siivilöidään lasiin. Juoman joukkoon voi laittaa pari salvian lehteä, jolloin kikkailua salviaveden kanssa ei tarvita.

Sitten ei tarvitse muuta kuin nauttia tästä pehmeästä, whiskeypohjaisesta sielunparantajasta.



Ja käykääpäs muuten myös lukemassa lisää Trick Dogista uusimmasta, vastikään ilmestyneestä Shaker -lehdestä. Jutussa saattaa tekijänä olla teille joku tuttukin. Ensi viikonloppuna me testataan helmikuun drinkki ja saatte sitten senkin. :)


15 kommenttia:

  1. Nam, mikä postaus! Jos teen kotona drinkkejä, teen melkein aina ne Jamesonista. Tosi harvoin tulee tosin kaivettua shakeria esille.

    Katsoin juuri tänään tuota samaa listaa maailman parhaista baareista. Me lähdetään naisten kesken Lontooseen (miehet jätetään lasten kanssa kotiin), ja pääsen ensimmäistä kertaa pariin vuoteen matkalle niin, etten ole raskaana tai että vauva ei ole mukana. Lontoon Artesian olikin kätevästi maailman paras baari, ja ehdottomasti meidän matkaohjelmassa mukana. Lontoossa tosin täytyy ehkä juoda Beefeater-cocktaileja :)

    VastaaPoista
  2. Hyvät drinkkibaarit <3 Odotan innolla uusia drikkireseptejä, sillä olen puolisen vuotta aktiivisesti opetellut sekoittelemaan erilaisia drinkkejä ;) Tuo mukavasti särmää illanviettoihin esimerkiksi kämppisten kanssa, jotka ovat innokkaasti maistelleet kaikenlaisia kokeilujani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hauskaa puuhaahan tuo on sekoitella drinkkejä ystävien kesken, tuo ihan uutta ulottuvuutta illanviettoihin. :)

      Nyt onkin tosissaan hyvä sauma saada ihan maailmanluokan reseptejä taskuun mitä kokeilla jatkossakin. Onko mitään omia suosikkeja niistä mitä olet tähän asti kokeillut?

      Poista
    2. Onhan niitä jo ehtinyt kehittyä! Esimerkiksi...

      1) Fuera De la Priza (kolmeen osaan leikattu puolikas lime murskataan lasin pohjalle, lisätään jäitä, 2cl tummaa rommia, 2cl Malibua tai muuta kookosrommia ja lopuksi pidennetään sitruunalimpparilla)

      2) Midori Ginger Ale & Lime (2cl limemehua, 4-5cl Midoria, ginger alea). Midori on Japanissa kehitetty kirkkaanvihreä melonilikööri, jota nykyään valmistetaan Yhdysvalloissa. Tilasin sitä Alkosta ihan kokeilumielessä ja siitä tuli heti hitti! Kannattaa kokeilla jos ei ole koskaan maistanut ;)

      3) Passion Beach (2 cl vaaleaa rommia, 3cl passionhedelmälikööriä, 2 cl persikkalikööriä, ananasmehua, appelsiinimehua ja punaista grenadiinia. Shaker täyteen jäitä, alkoholit ja mehut ensin ja grenadiini päälle -> ravistetaan ja siivilöidään lasiin)

      Kämppisteni suosiossa ovat myös olleet Blue Lagoon, Tequila Sunrise ja pari omaa sekoitustani. Olen koonnut taulukon, jossa on suurinpiirtein 50 reseptiä, joista olen kokeillut suurinta osaa hyvin tuloksin. Jos kiinnostaa, niin voin jakaa sen eteenpäin teillekin ;)

      Poista
    3. Nythän me saatiin varsinainen kavalkaadi reseptejä jo! Pistä ihmeessä tulemaan lisää jos löytyy. :)

      Poista
  3. Nam, mikä postaus! Katselin eilen juuri tuota samaista maailman parhaiden baarien listaa. Lähdemme naisten kesken Lontooseen (miehet jätetään lasten kanssa kotiin), joten olen ensimmäistä kertaa matkalla lähes pariin vuoteen niin, etten ole raskaana, tai että vauva ei ole mukana. Sattumoisin Lontoon Artesian olikin maailman paras baari, ja se tietenkin täytyy rustata matkaohjelmaan. Jos kotona teen drinkkejä, teen ne lähes aina Jamesonista (tosin shakeria en juuri koskaan jaksa kaivaa esille), mutta Lontoossa täytynee nautiskella Beefeater-cocktaileja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi, Artesian olisi omallakin listalla, mutta ensin pitäisi päästä Lontooseen asti! Vähän harmittaa nyt jälkikäteen huomata tuolta listalta baareja sellaisista paikoista missä tuolla maailmanympärimatkalla kävi, muttei tullut visiteerattua. Lontoo ja mm. Kööpenhamina on onneksi sen verta lähellä että nuo varmasti tulee kokeiltua, mutta esimerkiksi Melbourneen ei ihan heti ollaa menossa taas.

      Teidän naisten reissu kuulostaa vallan mainiolta! Itselläni on tulossa vastaava Berliinin tässä keväällä. :)

      Poista
  4. Onpa kivan tunnelmallisen näköinen paikka ja sydäntä lämmittää tuo koiratouhu taustalla :) Ja aika houkuttelevia nuo drinksut... päästäänköhän me tuon vauvelin kanssa maistelemaan yhtä ainoaa mihinkään kunnon baariin koko tulevan reissun aikana. Varmaan jossain ruokaravintolassa voi tilata ruuan oheen, mutta taidetaan jäädä pihalle näistä kunnon drinkkibaareista.

    Ihana idea opetella viskomaan kunnon drinkkejä, pitäisi minunkin (ja on jo vuosien ajan kiinnostanut), kun ei ne viinit oikein maistu... Pitääkin seurata näitä teidän postailemia ohjeita, niillä varmasti pääsee erinomaisesti alkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa mennä käymään siellä Aatxessa, se joka oli tossa Syö, juo San Francisco -postauksessa! Se on Trick Dogin sisarravintola ja siellä on parhaat tapakset koskaan! Ja ne drinkit, nekin on varsin käypää kamaa, erityisesti niiden Gin & Tonicit! Jos siellä on se yksi sama baarimikko niin sitten kerrotte terkkuja. :)

      Mäkään en ole aiemmin noita drinkkien sekotteluja itse oikein harrastanut, enemmän tykännyt maistella, mutta nyt toi sekoittelu tuntuu oikein mukavalta. Voidaan pitää yhdessä drinkki-ilta. :)

      Poista
  5. Mielenkiintoinen tämä baarien top 50 -lista, täytyypä kaivaa listaus esille varsinkin jos New York tai Lontoo joskus taas kutsuu. En ole drinkkibaarien asiantuntija, mutta Trick Dogin konsepti vaikuttaa erinomaiselta. Juominen on aina mukavampaa, kun on kunnon ruokaakin tarjolla ja tunnelma vaikuttaa houkuttelevan rennolta. Lisäksi iso peukku hyväntekeväisyydelle löytökoirien hyväksi!

    Kalifornia on kärkipäässä meidän kaukokohdelistalla, San Francisco ja Yosemite erityisesti. Lasten kanssa on toistaiseksi pysytelty Euroopassa, mutta eiköhän sen kaukomatkankin vuoro pian tule.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hauskaa kun voi vähän samalla tukea löytökoirien oloja. :) Ollaan joskus kavereiden kanssa ideoitukin drinkkibaaria, jossa osa tuotosta menisi aina jollekin tietylle hyväntekeväisyystaholle, mutta epäilty, että Suomessa tulisi miljoona pykälää alkoholilainsäädännössä vastaan.

      San Franciscolle ja Yosemitelle isot peukut. SFO meni kertaheitolla meidän lempikaupnkikaartin kärkeen yhdessä Sydneyn kanssa ja Yosemite oli aivan mahtava paikka. Siitä pitäisikin kirjoittaa vähän parempi postaus vielä, nyt on tullut pelkkä fiilispostaus pyöräytettyä toistaiseksi.

      Maailmalla on noita mahtavia baareja kyllä tarjota vaikka kuinka. <3

      Poista
  6. no tuossa mestassa on kyllä industrial chic viety äärimmilleen :-) eipä sillä - ihan varmasti tuolla kuluisi iloisetsi ilta jos toinenkin...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Industrial chic - se onkin se mitä seuraavalta kodiltani siis haluaisin! :)

      Poista
  7. Kuuluisi kyllä sille osastolle, jotka San Franciscoon matkatessa päätyisi itselle matkasuunnitelmia tehdessä melko korkealla. Jäi harmikseni vuosi sitten FS väliin, kun pari kaveria halusi välttämättä Nee Yorkiin katsoin pelejä. No ne ei lähtenyt yllättäen lopulta mukaan ja San Franciscoon menossa ollut porukka löysi itsensä New Yorkin baareista.

    Itse kun olen käynyt San Franciscossa vuonna 1994, niin veikkaan sen aikaiset paikat kuolleen melko pitkälle pois.

    Mitä tähän postaukseen tulee, niin olisin halukas tsekkaaman tuilla, mitä paikallisia oluita heillä on tarjolla. Itse olin eilen kuin lapsi jouluna, kun kävin hakemassa Puerto Ricosta kaupasta sellaisia amerikkalaisia oluita, mitä en ole enne juonut. Eli terveiset palmun alta ja ps. Upeat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne nyyjorkin baaritkaan varmaan hassumpia ole. :) Siellä on itseasiassa ihan maailman kärkeä, jos lähtee tuota listausta katsomaan.

      Paikallisia oluita tulee näin gluteenitonta noudattavana harvemmin maisteltua, mutta luen niistä kyllä mielelläni, sillä olut on oikein hyvä juoma!

      Terkkuja sinne palmun alle, ota olut munkin puolesta! :)

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!