lauantai 16. huhtikuuta 2016

Tropiikki Kuusamon kauniissa erämaassa

"Kato, tohon alkaa taas tulla yksi!
Ihan mieletöntä!"


Yön kylmyydestä huolimatta katselimme haltioituneina revontulten tanssia taivaalla korkealla yläpuolellamme. Täysikuun omasta tangosta huolimatta revontulet loistivat ilahduttavan kirkkaina etelän kaupunkilaisen silmään.

Oikeastaan olimme tulleet tänne laskulomalle, mutta hotellimme ympäristö tarjosi laskettelurinteen vastapainoksi silmiähivelevän kaunista maisemaa ja rauhallisuutta, jossa sielu lepää. Holiday Club Kuusamon Tropiikki ei kenties ole aivan Rukan rinteiden juurella, mutta se ei ole mikään huono asia - pelkästään Rukan kylässä viihtyvä matkalainen missaa helposti jotain hyvin oleellista Kuusamosta.









Vihaisten lintujen haasteet


Kylpylähotelli on oikeastaan täysin oma linnakkeensa - hieman erillään kaikesta, mutta pullollaan vaihtoehtoja aktiviteetteja kaipaaville. Kylpylän lisäksi paikan vetonaula on Angry Birds Activity Park, josta löytyy haasteita niin pienelle kuin isommallekin vihaisten lintujen, tai ihan vaan liikunnan ja hassuttelun ystävälle. Kävimme vastaavaa testaamassa jo taannoin Holiday Club Saimaalla, ja hauskaa oli täälläkin! Tämä puisto on hieman pienempi, mutta useampi tunti täälläkin vierähtää helposti.



Hävettää myöntää, mutta Bella ehti jo
 hieman turhautumaan lievästi
 kilpailuhenkisiin vanhempiinsa.



Pieni ihminen tulee hakemaan meitä pois kesken kiivaimman pallopelin - vain aloittaakseen kilparallin kanssamme.

Sokkelomaisen, liukumäkiä ja tunneleita täynnä olevan kiipeilytelineen lisäksi paikalta löytyy pienimuotoinen esterata kiipeilyseinineen, vaahtomuovialtaineen ja köysiratoineen, sekä polkuautorata (jossa nähtiin hävyttömiä oikoreittejä), erilaisia pallopelikilpailuja tarjoava kosketukseen reagoiva seinä sekä kokoelma XBoxeja ja iPadeja peleineen. Koko perheen kohde siis, jossa löytyy haastetta ja ajanvietettä kaiken ikäiselle ja kokoiselle. Omat haasteeni koin yrittäessäni tasapainotella vaahtomuovialtaan yli viritettyä hihnaa pitkin kahdennettakymmenettä kertaa. Turhaan.









On muuten lisäksi vaikea ymmärtää mistä pienet ihmiset löytävät virtansa. Viiden tunnin laskupäivän jälkeen perheen pienin vaatii päästä Angry Birds Parkiin leikkimään. Sanomattakin lie selvä, että uni tuli hyvin sinä iltana.


Mikä ihmeen tropiikki?


Kuusamon Tropiikin kylpylä on nimensä mukainen. Vehreät kasvit kasvavat seinillä ja ympäröivät altaita, ja valkoiset seinälaatat on peitetty tyylikkäästi kivillä. Kylpyläpuoli ei laitteiden osalta kenties ole aivan yhtä moderni kuin nuoremmat serkkunsa, mutta sisustus on tehty erittäin onnistuneesti. Porealtaissa, koko seinän levyisessä vesiputouksessa ja hierovissa vesisuihkuissa voi notkistaa päivän riennoissa kipeytyneitä lihaksia.



Vesiliukumäestäkään ei kukaan ole masentuneena molskahtanut altaaseen. 











Ainoa pieni miinus tulee vedestä, joka tuntuu hieman viileältä ensipulahduksella, mutta äkkiä siihenkin tottuu. Saunaosastolta löytyy viihtyisä perinteinen sauna ja yhteinen höyrysauna, sekä kylmävesiallas jossa perheen pienimmäisen on jostain syystä pakko käydä koettelemassa rajojaan kerta toisensa jälkeen. Ei ole ainakaan äidiltä perittyä.


Bonuksena luonto


Mitenkään sisäaktiviteetteja väheksymättä, Kuusamon Tropiikin paras aktiviteettitarjonta löytyy kuitenkin heti oven ulkopuolelta. Tai eivät ne itse aktiviteetit niinkään, mutta se huikean upea luonto! Murtsikan ystävät voivat hypätä suoraan ulko-ovelta suksien päälle ja lähteä kiertämään hyvin hoidettuja latuja. Hotelli ei valitettavasti tarjoa suksia lainaan, joten tarvitset omat mukaan. Sen sijaan potkukelkkoja ja pulkkia on tarjolla ilmaiseksi, joten mikäpä olisi parempi tapa viettää aurinkoista päivää kuin potkutella menemään luonnonkauniin Petäjälammen jäällä. Lääniä riittää pidempäänkin reissuun, joten repullinen eväitä, jäällä kulkevat moottorikelkkareitit ja hämmästyttävän rauhallinen luonto tarjoavat puitteet varsin onnistuneelle päivälle.

Jos tasainen jää tuntuu liian tylsältä, niin potkukelkkojen lisäksi respasta saa lainaan myös lumikenkiä, joilla voi lähteä metsän keskelle syvempäänkin lumeen samoilemaan. Gia kävikin lumikenkäilyä jo testaamassa Oulangan kansallispuistossa, ja siitä voi lukea lisää täältä.










Huikein luontoelämys
olivat 
kuitenkin revontulet! 



Kuvia ovat kaikki nähneet, mutta revontulet pääsevät oikeuksiinsa vasta ihastellessa niiden jatkuvaa, maagista liikettä ja alati vaihtuvaa muotoa. Nuo luonnon vihreät laavalamput ilmestyvät pikkuhiljaa taivaalle, vaihtavat muotoaan ja hiipuvat pikkuhiljaa pimeyteen, vain ilmestyäkseen uudestaan toisaalle. Niiden tuijottamista olisi voinut jatkaa loputtomiin, ellei kylmyys olisi alkanut pikkuhiljaa hiipiä luihin ja ytimiin.



Vaan eipä unohdeta rinteitä


Vaikka Kuusamon Tropiikista löytyykin aktiviteettia omastakin takaa, ei liene liioiteltua sanoa että osa matkalaisista saapuu paikalle Rukan takia. Meitä hemmoteltiin aivan mahtavilla keleillä ja täydellisessä kunnossa olevilla rinteillä, ja pääsiäistä edeltävällä viikolla aamun ensimmäiset tunnit sai nauttia lähestulkoon tyhjistä rinteistä, joissa vain lumikissa oli mennyt aiemmin. Rukalle päästäkseen on parin tunnin välein kulkevien Ski Bussien, taksin tai auton varassa, mutta parinkymmenen minuutin matka ei suinkaan ole kohtuuton. Me löysimme erittäin toimivan tasapainon aamupäivän laskettelun ja iltapäivän muiden aktiviteettien välillä.










Yhteenveto


Kuusamon Tropiikissa on tarjolla tekemistä moneen lähtöön, eikä tässä edes mainittu keilarataa, punttisalia tai pelihuonetta. Lähinnä siksi, että olimme muiden aktiviteettien jälkeen niin poikki, että nämä jäivät testaamatta. Vai oliko se siksi, että meillä on jo niin iso patti treenattuna? ;)

Luonnon rauhaa arvostava löytää täältä takuuvarmasti oman paikkansa, ja perheen pienimmillekin löytyy viihdykettä yllin kyllin. Ruka ei ole aivan vieressä, mutta tämän kun tiedostaa niin myös laskettelun saa sovitettua aikatauluihin. Edellisessä postauksessa enemmän tarinaa mm. Ski Busseista.

Tämä oli yksi parhaista lomistamme. Ja jos olet yhtään pidempiaikainen lukijamme, niin tiedät myös, että tämä ei ole ihan vähän sanottu.


Aktiviteetit ja puitteet tarjosi Holiday Club Kuusamon Tropiikki. Me otimme niistä kaiken irti.

48 kommenttia:

  1. Mulla on hyviä muistoja Kuusamon Tropiikista yli 20 vuoden takaa, ja jos hatariin muistikuviin on luottaminen, niin aika samalta tuolla näyttää allasosastolla yhäkin. :) Angry Birds -puisto taas lienee uudempaa tekoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa kylpylästä kaipaa tosissaan vähän upgreidiä, joskin kylpylä on varsin ok. Angry Birds on mahtava, niin lapsille kuin aikuisille. :)

      Poista
  2. Mun siskon perhe myös on lomaillut usein Rukalla lasten kesken ja kehunut kovasti. Itselleni ei ehkä Holiday Club olisi eka valinta, mutta Kuusamo muuten kyllä kiinnostaisi - sen verran paljon sieltä kotoisin oleva koulukaverini on paikkaa ehtinyt mainostaa. Ja hrr, viileä vesi kylpylässä, ihan vihoviimeinen juttu tälle vilukissalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa tuo on kiva paikka myös aikuisille - joskin lapsenmielisille sellaisille kun kyse on Angry Birdseistä.

      Ihania mahdollisuuksia ulkoiluun ja tekemiseen lumessa, vaikkei laskettelisikaan. Suurin osa suomalaisista tosin taitaa juuri sen perässä tuonne mennä. Yllättävän paljon näkyi myös pertsaajia.

      Poista
  3. Ihania vauhtikuvia tuolta Angry Birds -puistosta. Kunhan meidän neiti hieman kasvaa, niin täytyy meidänkin mennä testaamaan niitä.
    Tuo murtsikat jalkaan ovelta ja menoksi on minun suosikkini. Olen koko lapsuuteni ja nuoruuteni päässyt kotipihasta suoraan ladulle, joten minua ei innosta se, että ensin täytyy matkata autolla ladun päähän. Tosin sitäkin tulee tehtyä, kun keskellä Lauttasaarta ei juurikaan latuja ole näkynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä tosissaan löytyy vähän kaikenlaista puuhaa, sekä aikuisille että lapsille. Meillä lapsi tosin seuraa mukanaa ihan mihin tahansa aktiviteetteihin, ja näemmä mekin hänen - Angry Birds -puisto toimii myös aikuisille tosi hyvin.

      Murtsikalle täällä oli latua vaikka kuinka, täydellinen paikka siihen. Ja ei tosissaan tule täällä pääkaupunkiseudulla kamalasti kokeiltua, edes talvisin.

      Poista
  4. Tämä ei liity nyt ihan postauksen aiheeseen, mutta kyselisin mitä mieltä olitte Jucy rentalsista Uudessa-Seelannissa? Toimiko palvelu hyvin, tuliko paljon lisämaksuja jne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ollut Jucyä Uudessa-Seelannissa, siellä mentiin matkailuautolla. Australiassa sen sijan asuttiin kaksi viikkoa autossa. :) Erittäin hyvin suunniteltu, kaikki kamat uusia ja hyviä ja käteviä. Lisämaksua tulee kuljetuksista ja tietysti kannattaa katsoa myös aina että on paras mahdollinen vakuutus. Tuosta saadaan jossain vaiheessa postaus ulos, Uudesta-Seelannista on jo olemassa "Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää matkailuautoilusta Uudessa-Seelannissa". :)

      Ausseissa kannattaa myös varoa sakkoja, niitä napsahtaa helposti. Terveisin vaan, 6km ylinopeussakko toimitettu koto-Suomeen. :P

      Poista
  5. Oi miten ihanalta lomalta tuo vaikuttaa kaikin puolin! Juuri tuolaista rentoutumista, ulkoilua, pulikointia ja hauskanpitoa - siitä on kunnon talviloma tehty! Ja nuo revontulet! Suomen parasta luontokokemusta kerrakseen!

    Näyttipä vallan hauskalta tuo Angrybirds puisto. Saiskohan jostain lapsen lainaksi, että kehtaisi mennä sinne leikkimään? :D

    Titta / IKILOMALLA matkablogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma oli kyllä mahtava, just sopiva sekoitus luontoa, hiljentymistä, aktiviteettia ja naurua. Kerrassaan onnistunut paketti :)

      Angry Birds -puistoon voi hyvin mennä ilman lapsiakin, siellä saa kyllä vierähtämään tovin jos toisenkin :D

      Poista
  6. Ihania kuvia! En ole koskaan käynyt Kuusamossa, vaikka muuten olen ollut monesti Lapissa. Luonto näyttää kyllä uskomattoman kauniilta, varsinkin tuo tähtitaivas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on kyllä Suomen matkailun valtti, innovativiisen ruoan lisäksi.

      Kuusamossa on kuulemma paras lumitilanne kautta vuoden. Siksi se valikoitui meidän kohteeksi. :)

      Poista
  7. Voi ei! Rukalta ja etenkin tuosta hiihtohissistä ja rinteestä on muutamakin hauska muisto "muutamien vuosien" takaa :) Kadehdin todella noita revontulia, en ole onnistunut niitä koskaan näkemään ja tuntuu, että niitä nykyään näkyy Suomessa alvariinsa. Kiva että lumikenkäilyyn löytyy mahdollisuus, se on hauskaa puuhaa, olisi kokeilla noita reittejä myös kesällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Revontulien metsästäminen on kyllä oma taiteenlajinsa, ja jotkut tuntuvat sen ottavan hyvinkin vakavasti. Meillä oli tosiaan onni myötä, että olosuhteet olivat kohdillaan - niitä kelpasi tosiaan ihastella :)

      Pieni nälkä jäi täälläkin, että josko kesällä takaisin...

      Poista
  8. Ihana Kuusamo! <3 Tuo on kyllä uskomattoman kaunista seutua ja luonto todellakin on upea! Olin yhden kevään vuosia sitten Rukalla töissä ja tykkäsin paikasta kovasti, mielelläni sielläkin taas vierailisin pitkästä aikaa. (Tämäkin) Teidän reissu on ollut kyllä upean oloinen! Jälleen kerran näiden kuvien myötä tuli pohdittua että miksi, oi miksi en koskaan ole nähnyt revontulia vaikka Suomessa valtaosan elämästäni olen asunut..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusamo on kyllä ♥

      Rukalla oli jotenkin kovin rento meininki, voin hyvin kuvitella että siellä viihtyisi hyvin duunissakin! Mutta toivottavasti pääset vielä revontulia ihailemaan :) Niitä tuntuu näkyvän poikkeuksellisen paljon eteläisemmässäkin Suomessa, ainakin kaverit ovat julkaisseet upeita kuvia. Vaatii tosin yleensä tuntikausien patsastelua pakkasessa :D

      Poista
  9. Ihania lumisia talvikuvia :) En ole koskaan Rukalla käynyt, saa nähdä tulenko koskaan käymään sillä laskettelu ei ole mun juttu. Vaikka onhan siellä tämän jutun perusteella vaikka mitä muutakin tekemistä! Revontulia on aina ilo katsella, ja joskus olisi kiva päästä ihailemaan niitä Lapissa Turun sijasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet tuntuvat tosiaan tuonne suunnille hakeutuvan, vaikka eivät sitten kävisi rinteessä ollenkaan. Tekemistä tosiaan löytyy joka lähtöön, ja tulipa siellä muutamia uusia harrastuksia testattua itsekin :)

      Jännää kyllä että Turussakin voi revontulia ihastella. Turussa on kaikkea!

      Poista
  10. Voi, mikä paikka! Tuolla varmasti viihtyisi pidempäänkin, kun tekemistä riittää laidasta laitaan. Revontulia olen nähnyt kerran, lapsena Kuopiossa, ja se oli kyllä niin taianomainen hetki, että haluaisin ehdottomasti nähdä niitä uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä viikko ainakin meni että heilahti! Revontulet jäävät helposti mieleen ainakin tällaiselle etelän kasvatille. Taianomainen on juurikin se oikea sana niitä kuvaamaan :)

      Poista
  11. Olen muistaakseni Kuusamon Tropiikissa joskus käynyt, mutta Angry Birdsit odottavat vielä visiittiä! Toivon myös joskus vielä näkeväni revontulia Lapissa. Hienoja kuvia, etenkin vauhdikas laskettelukuva punaisesta puvusta! ***sateenmuruja***

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kannattaa odottaa! Sinne vaan takaisin, josko saisit samalla kertaa ruksattua Angry Birdsit ja revontulet pois listalta :)

      Poista
  12. Me lomailtiin Kuusamon Tropiikissa muutama vuosi sitten ja siellä muuttui meidän käsitys kylpylälomista. Vaikka me ei lasketella, eikä kylpylä sinänsä ollut huippu, niin se olemisen helppous hiihtolatujen, pulkkamäen ja kylpyläosaston kolmiossa vei mennessään. Ei varmaan koskaan olla perheenä vietetty lomaa niin pienillä kierroksilla ja rentoina. Meillä oli vielä mahtava kahden makuuhuoneen asunto omalla saunalla.

    Minäkin muuten käytin tunnit Angry Birds -puistossa yrittäen pysytellä sillä liinalla vaahtomuovikuutioiden päällä. Lapset tekivät mitä tekivät, mutta mun oli pakko yrittää pysyä siinä. En kyllä onnistunut kovinkaan hyvin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Luonto on lähellä kaikkine mahdollisuuksineen, ja elämän saa sovitettua todella rennoille uomille tuolla. Saa laiskotella, saa olla aktiivinen. Päivän aktiviteettien ja saunan jälkeen ei tarvinnut yleensä paljoa unta hakea, ja koko tää paletti oli iso osa meidänkin loman onnistumista.

      Ja se hemmetin liina! Ei tullut menestystä täälläkään.

      Poista
  13. Ennakkoluuloja tämä postaus onnistui purkamaan. Ajatus Kuusamon Tropiikista kuulosti minusta ihan hirveältä, mutta tuo kylpylähän näyttää ihan viihtyisältä eikä luonnossa tosiaankaan moittimista! Enpä ole potkukelkalla ajellutkaan sitten lapsuuden. :)

    VastaaPoista
  14. Potkukelkka! Pitääpä muistaa kokeilla ensi talvena :) Muutenkin on niin ihanan talvisia kuvia, tuo mukavan viileän tuulahduksen tänne Balin helteeseen. On sitä talvessakin vaan puolensa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvessa todellakin on puolensa, tai ylipäänsä vuodenajoissa. Muutamia tuskaisen kuumia hetkiä on siellä Balillakin tullut vietettyä, ja vaikka miten nauttisi lämmöstä niin täytyy sanoa että syksy ja talvi olivat pitkän tauon jälkeen aivan upeita :)

      Poista
  15. Siskonlasten ollessa pieniä tuli tuolla joku hiihtoloma vietettyä. Sittemmin, kahdelle aikuiselle, paikka ei ole tuntunut erityisen houkuttelevalta, mutta ehkä tosiaan lapsiperheille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu aika paljon mitä preferoi. Lapsiperheille varmasti löytyy tekemistä, mutta kyllä sitä on tarjolla myös pariskunnalle jos vaikkapa luonnossa käyskentely yhtään tuntuu omalta.

      Poista
  16. Revontulissa on taikaa <3 Lokakuisen pienen pakkaskirpeyden puraistessa katse suuntaa toiveikkaana tähtikirkkaalle taivaalle, josko tätä valonäytelmää näkyisi. Onneksi näillä rannikko-Pohjanmaan korkeuksillakin tätä valonäytelmää päästään vuosittain ihailemaan, muutaman kerran jopa yhtä upeana kuin pohjoisen maisemissa.

    Kylpylä toi ulkoasultaan hitusen mieleen Oulun Edenin, jonka kävimme viime syksynä testaamassa. Olen myös samaa mieltä siitä, että parhaat aktiviteetit löytyvät kuitenkin ulkoilmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoinen kateuden pistos kyllä käy niitä kohtaan, jotka pääsevät jatkuvasti revontulia ihailemaan ja nauttimaan upeasta luonnosta. Mutta ihan samoin kuin upeissa paikoissa maailmalla käydessään, sitä miettii että osaisiko niitä asioita enää arvostaa samalla tavalla jos niistä pääsisi nauttimaan joka päivä, vai tulisiko niistä niin arkipäiväisiä ettei jaksaisi enää sävähdyttää?

      Kylpylä oli sikäli paikallaan että siellä pääsi rentoutumaan aktiivisen päivän jälkeen, eli sopivasti tasapainottamassa elämyksiä :)

      Poista
  17. Itse olen ollut siinä onnellisessa asemassa, että olen päässyt aina nauttimaan Rukasta&Kuusamosta kivassa huvilassa, mistä on Ski-Bussilla päässyt suoraan rinteeseen. Holiday Clubin ohi olen ajellut muutamia kertoja moottorikelkalla, jolloin on päässyt nauttimaan talvisista maisemista. Kaiken kaikkiaan Ruka&Kuusamo on suosikkikohteeni Lapissa. Sitä puoltaa se etu, että se on vielä siedettävän automatkan päässä Tampereelta.

    Holiday Clubin kylpylät sinänsä kyllä kiinnostavat, vaikka en kylpyläihminen yhtään olekaan. Eiköhän tuolla muutaman päivän viihtyisi, varsinkin muksut saattaisivat olla enemmän kuin innoissaan. Ja pieni kisailuhan on aina kivaa myös aikuisille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gia kävi Rukalla kauden avajaisissa, minulle tämä oli ensikosketus Kuusamon alueeseen - mutta ei taatusti viimeinen. Lapissa ylipäätään on tullut käytyä vain pari hassua kertaa, mutta vuosi toisensa jälkeen takaraivossa on sinnikkäästi kytenyt ajatus, että sinne täytyisi varata enemmän aikaa, sekä kesäisin että talvisin. Ehkäpä tästä saa perinteen käyntiin!

      Kylpylän ympärille on kyllä rakennettu sikäli kiitettävästi aktiviteettimahdollisuuksia että aika ei käy pitkäksi isoilla sen kummemmin kuin pienilläkään, joten kovin onnistunut konsepti :)

      Poista
  18. Hauskalta ja viihtyisältä näyttää! Kiinnitin huomiota huomatukseesi veden lämpötilasta; siinä syy miksi itse en juuri Suomen kylpylöissä ja uimahalleissa viihdy. Vesi on liian viileää ja aika harvinaista on, että itse siihen tottuisin ellen kovin heiluisi ympäriinsä :D. Onneksi saunat lämmittävät ja porealtaatkin sen hetken aikaa. Hienoa, että koetteli rajojaan kylmävesialtaassa! Retki tänne kylpylään olisi poikaa erityisesti talvella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se itse asiassa kylmältä tuntunut kuin pienen hetken, siihen tottui nopeasti. Ja mukelon kanssa kun tuonne lähtee, niin saa varautua siihen että se rauhallinen köllöttely veden hyväiltävänä jää vähän vähemmälle, ja kylpylänautinnosta tulee enemmän sellainen melskaamishenkinen :D

      Poista
  19. Eipä ole tullut käytyä laskettelemassa moniin vuosiin, mutta tänä talvena kipinä vähän otti syttyäkseen ja hautuu nyt ajatuksena ensi talveksi. Ihanat säät saitte kyllä, mikäs sen parempaa kuin pieni pakkanen, aurinko ja täydelliset puitteet. Ja tietysti noita huikeita revontulia unohtamatta. :) Onneksi tänä talvena revontulet näyttäytyivät myös eteläisessä Suomessa, on ne vaan upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama juttu täällä, mäessä on tullut käytyä melkoisen harvakseltaan mutta kyllä tästä aikamoinen innostus taas nosti päätään. Luulenpa, että talvilomia aletaan suunnitella laskettelun ehdoilla vastedes :)

      Revontulet olivat kyllä hienoja! Etelässä ne jotenkin tulee missattua helposti vaikka niitä olisi mahdollisuus nähdäkin. Kaupungissa on niin paljon valosaastetta, että yön pimeydessä ja kylmyydessä tuntuu kohtuuttomalta vaivalta lähteä niitä varta vasten katselemaan jonnekin syrjemmäs. Mutta onneksi nähtiin nyt!

      Poista
  20. En ole koskaan tuolla käynyt, mutta varsin monipuolisen oloinen kohde. Mielelläänhän tuollaisiin maisemiin kyllä lähtisi. Ja hienoja kuvia, niinkuin aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Puuhaa löytyy kyllä moneen makuun, ja rentoutumiseenkin on oivat mahdollisuudet. Loistavan tasapainoinen kohde :)

      Poista
  21. Kerran olen käynyt Rukalla laskettelemassa ja hauskaahan se oli. Meillä oli kyllä silloin nuorempana enemmänkin biletysreissu menossa, joten ei taidettu maisemiin sen kummemmin kiinnittää huomiota.
    Mutta aivan ihanat revontulet. Näkisipä itsekin joku päivä noin upeita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, intressit saattaa vähän vaihdella iän myötä. Eikä siinä ole mitään väärää :)

      Toivottavasti bongaat revontulia vielä, ne oli kyllä niin kovin hienoja!

      Poista
  22. Varmasti aivan mielettömän hieno paikka lapsiperheen lomaviettoon. Ja varmasti ilman sisäaktiviteettejä pärjää. Luontohan siellä on kuitenkin keskiössä :) Lappiin vetää veri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä pelkästään lapsiperheelle, myös parisuhdelomalle on mitä mainioimmat mahdollisuudet. Lappiin on minullakin ollut jonkinlainen kaipuu joka vuosi, mutta onneksi edes nyt pääsi! Viime kerrasta ehti vierähtää jo reilu parikymmentä vuotta, joten korkea aikakin oli.

      Poista
  23. Kun lapsuuden lomista niin suuri osa tuli vietettyä sukuloiden Kuusamossa, on sen hohto himmennyt jo vuosikymmeniä sitten. Mutta onpas ollut kiva teidän juttujen myötä löytää se uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän siinä monesti käy kuten tuossa muutamaa kommenttia ylempänä uumoilinkin, että kun jostain paikasta tulee arkipäivää ja itsestäänselvyys, niin sille tuskin osaa enää antaa kaikkea sille kuuluvaa arvoa.

      Mutta hienoa, jos nämä postaukset ovat tuoneet aavistuksen hohtoa ja nostalgiaa takaisin!

      Poista
  24. Nuo revontulet on kyllä ihan käsittämättömän kauniita <3 Ja ihana sanonta tuo, että ei ole masentuneena kukaan vesiliukumäestä molskahtanut, se on varmaankin totta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne niin oli :)

      Mutta en tosiaan ole nähnyt että kellään olisi huono päivä ollut vesiliukumäessä, kyllä siinä on jotain perimmäistä ilon tunnetta puhuttelevaa :D

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!