torstai 14. heinäkuuta 2016

Berliini - sano Ritz-Carlton kun haluat hyvää


Tiergartenin polut Berliinissä ovat pitkiä  ja tyhjiä lämpimänä, keväisenä iltana.  Nautin täysin rinnoin siitä miten neonpunaiset juoksulenkkarini astuvat kerta toisensa jälkeen aina askeleen eteenpäin ja hiki alkaa hiljalleen virrata pitkin ohimoitani. Brandenburg loistaa kauniisti alkuillasta kun juoksen sen ohi takaisin kohti hotelliamme.


Hengästyneenä huohotan hotellin oven edessä ja noin 15 sekunnin kuluttua minulle juoksutetaan pieni pyyhe ja vesipullo käteeni siihen pääsisäänkäynnin eteen.

Tätä kutsun palveluksi.









Kun hengitän taas normaalisti, suuntaan askeleeni vielä alakerran hyvin ilmastoituun, pienehköön mutta hyvinvarusteltuun kuntosaliin tekemään kuntopiirin.


Vuoden maailmanympärimatkan aikana yövyin Himalajan vuoristossa kylmissä ja vetoisissa teehuoneissa huonoilla patjoilla, thaimaalaisissa reppumatkaajien kosteissa ja kuumissa merenrantabungaloweissa, Uuden-Seelannin karavaanimme Kertun yläpunkassa, Australian Sunshine Coastilla ihan vaan tila-autoon muunnellun takaosan "sängyllä", fijiläisen perinteisen kylän kuoppaisella patjalla ja useammalla ystävien varavuoteella. Ja tietysti lukemattomissa eri tason hotelleissa.

Ei minulla mitään seikkailuja vastaan ole, päinvastoin, mutta jos saisin valita, yöpyisin tasan jokaisen matkayön tällaisissa puitteissa, viiden tähden Ritz-Carltonissa, sen jälkeen kun olen vaikkapa 6 tuntia kävellyt vuoristossa portaita pelkkää ylämäkeä.


Ritz-Carlton ja palvelu


Neljän tähden hotellit eroavat viiden tähden hotelleista yleensä suurimmalti osin palvelussaan ja pienissä, mutta juuri sen suuren eron tekevissä asioissa. Ritzissä meidän matkatavarat otetaan heti haltuun ja toimitetaan pyytämättä huoneeseen, check-in sujuu vaivattomasti ja hymyillen, samalla kun taustalla soi elävä pianomusiikki. Huoneessa meitä odottaa käsintehdyt suklaat, hedelmävati ja juomat.

Hotellin aulassa olevat concierget auttavat kaikissa kysymyksissä mitä minulla onkaan. Huomionarvoista on, että yksi conciergeistä on nainen, harvinaisuus alallaan. Kun en jaksa syödä kaikkea iltapäiväteellä tarjoiltua ruokaa, ne viedään kylmään odottamaan.


Kun juoksulenkkini jälkeen soitan
puhelinpalveluun, tarjoilija tuo loput
ylös huoneeseen haukattavaksi
ennen illallista. Ja se vesipullo
joka automaattisesti tuodaan
käteeni kun palaan juoksemasta
- se on piste i:n päälle.



Kaikki tapahtuu niin ystävällisesti ja hymyillen, etten voi muuta kuin viihtyä täällä.






Lapsien kanssa yöpyvälle tiedoksi, hotelli pyörittää klubia nimeltä Ritz Kids (heh!), ja järjestää erilaisia lastentapahtumia. Palvelu pelaa myös muuten perheen pienille aina pikkutohveleista ja kylpytakeista, Mercedes-leluihin ja lasten menuun. Aulassa voi ajella polkuautolla. Vaatimus on tietysti ettei ylettömästi häiritse muita vieraita, jotka esimerkiksi nauttivat iltapäiväteestään. Lapsille tarjotaan tietysti myös oma cocktail saapuessa.


Huone


Yövymme standardtason huoneessa, joka on tilava ja uusantiikilla tyylikkäästi sisustettu. Lepotuoli, kirjoituspöytä, kulmahuoneesta hyvät näkymät yli Tiergartenin, lipastot vaatteille, vaatepuut. Kylpyhuone on suuri, kahdella altaalla, kylpyammeella, erillisellä suihkuhuoneella ja vessalla varusteltu. Kosmetiikassa on mistä valita; erituoksuisia kylpyvaahtoja, vartalovoide, pesuaineet ja shaving kit.  Valitsen omaan vaahtokylpyyni kukkaistuoksuisen.


















Eteisessä on paljon tilaa ulkovaatteille ja kengille.

Hauska kuriositeetti on myös valokatkaisijat. Etsimme niitä pitkään, kunnes tajusimme että yöpöydän laatikon avaamalla saa esiin paneelin, jolla kauko-ohjataan huoneen kaikkia valoja! Helppouden lisäksi siitä saattoi painaa myös yövalo -toiminnon, jolloin huoneeseen laskeutuu pimeä aavistuksella valoa, jotta yöllä näkee toimia tarpeen vaatiessa.






Sänky


Selkävaivaisena sänky on aivan äärimmäisen tärkeä hotellissa. Pahimmassa tapauksessa koko loma menee pilalle jos unet jäävät huonoksi. Jos alla on heikosti lepoa, ei mielikään ole yhtä virkeä ja jaksaminen on huonoa. Ritz-Carltonin patja sopi täydellisesti minulle ja juuri sopivan paksuinen peitto pitämään vilukissan kehon lämpimänä.






Parasta hyvässä hotellissa on kuitenkin yleensä tyynyt! Tiedättekö sen tunteet kun laskette päänne ihanan pehmeälle tyynylle, joka tukee niskaa aivan täydellisesti? Ei ole vielä keksinyt miten ne sen tekevät, mutta joku päivä vielä keksin, ja saan saman, kuohkean, pehmoisen ja hieman kahisevan fiiliksen joka ilta kotona nukkumaanmennessä.

Tyynyissäkin on mistä valita, useampi variantti, ja niitä voi laittaa oman päänsä alle vaikka kolme jos tykkää korkeammasta päänasennosta. Yhtäkaikki, tällä sängyllä et nuku huonosti.


Siivous


Huone siivottiin joka kerta kun poistuimme sieltä. Siivoojia ei koskaan nähnyt, mutta kun palasimme illalla hotellille, sänky oli pedattu, vaatteet aseteltu ja yöpöydällä oli kauniisti aseteltu pieni iltakarkki ja uudet vesipullot.

Samoin kylpyhuone ja kaikki tavarat oltiin aina järjestelty.






Ruoka & juoma


Ritzissä on huoneeseen tilattavissa erillinen menu huonepalvelusta. Tätä emme testanneet, kuten emme aamiaistakaan, koska liian paljon nähtävää ja syötävää myös muualla.

Sen sijan kävin syömässä liikelounaan alakerran ravintolassa Brasserie Desbrossessa, joka taitaa olla Michelintähditettykin. Liikelounaan saa kokonaisedulliseen 16 euron hintaan. Kuriositeettina Desbrossessa on myös karkkibaari!

Berliinissä ruoka on sen verran edullista että hinta on siihen nähden korkeahko, tosin annos on laadukas ja hyvä, kuin myös palvelu. Lisäksi kävin hemmottelemassa itseäni iltapäiväteellä muiden tyttöjen shoppaillessa, ja sekä tarjottavat ruoat, teet että palvelu olivat huikaisevan hyvät.










Ritz-Carltonin salainen ase lie kuitenkin Fragrances -baari, jota luotsaa sympaattisen neron näköinen Arnd Heissen. Baarin drinkit ovat tajunnanräjäyttäviä. Sama mies on tehnyt myös aulabaarin, The Curtain Clubin, drinkkilistan. Myös sen drinkit ovat suorastaan jäätävän hyviä. Sanon näin vaikka inhoankin koko jäätävä -ilmaisua. Oma Alice in Wonderland -cocktailini oli pumpulinkevyt, vadelmainen ja juuri sopivan makea.







Curtain Clubin avaa joka päivä punapukuinen Beefeater, elämäänsä tyytyväinen eläkeläinen Robert, joka tuntuu nauttivan jokaisesta hetkestä roolissaan.









Kokonaisuus


Majoittuminen Ritz-Carltonissa on todennäköisesti jokaisen sentin arvoinen kokemus. Pärjäähän sitä vähemmälläkin, mutta miksi pitää jos ei ole pakko? Hotels.com :n asiakkaat ovat arvostelleet hotellin yhdeksi Berliinin suosikeista, ja ymmärrän hyvin miksi. En ihan heti keksi tästä paikasta huonoja puolia, sillä kaikki toimi kuin rasvattu ja puitteet olivat kunnossa.

Voin kaikella lämmöllä suositella Ritz-Carltonia niille, jotka haluavat hyvää.

Esimerkkihinta: 2 yön yöpyminen hotels.comin erityishinnalla 310 euroa kahdelta hengeltä elokuulle 2016. Vastaavasti neljän tähden Axel hotelli Schönenbergissä 286 euroa.







Postaus on tehty yhteistyössä Ritz-Carltonin kanssa. Mielipiteet hotellista ja sen toiminnasta ovat omia, eikä suositusta meiltä pysty rahalla ostamaan.

48 kommenttia:

  1. Todella hyvä ja toivottu arvostelu :)! Noihin viiden tähden hotellien makuun on nyt alkanut päästä, joten on aika hankalaa palata taaksepäin :P. Maku sen kuin kallistuu. Yleisesti ottaen klassisempi sisustustyyli ei iske minuun yhtä hyvin kuin modernimpi, mutta tuo näyttää ehdottomasti tyylikkäältä. Vaikka ihastuinkin Waldorfiin, tämän postauksen perusteella voisin harkitakin Ritziä, vaikken sitä olisi muuten alunperin tehnyt :).

    On jännää, ettei monessakaan hotellissa ole tullut vastaan kylpyvaahtoja, vaikka amme löytyisikin. Korkeintaan olen nähnyt tähän mennessä kylpysuolaa tai muuta sellaista, eli pisteet tuosta! Tuo valojen hallintakin on kätevää, koska se on ärsyttävää, jos katkaisimia joutuu metsästämään kaikkialta. Ja tuo palvelu kuulostaa kyllä aivan huippuunsa hiotulta! Haluaisin jo sen takia tuonne :D. Robert vaikuttaa mahtavalta persoonalta tämän perusteella ;).

    Meillä on ensimmäistä kertaa varattu Ritz-Carlton yhdeksi häämatkan viikoksi, joten on mukavaa lukea brändistä näin hyvä arvostelu. Odotan innolla, millainen viikkomme Okinawalla on. Kiitos tästä postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, kyllähän sitä nyt yöpyy muuallakin mutta JOS voi valita niin menisin kyllä tällaiseen aina. Harmi kun ei ole aina vaihtoehtona. ;)

      Tykkään yleensä itsekin modernimmasta lookista, mutta uusantiikki tuo tietynlaista tyylikkyyttä kyllä.

      Olen muuten itsekin ihmetellut mikä tuo juttu on ettei kylpyammeisiin varustelluissa huoneissa ole kylpyvaahtoa! Ihan jotenkin käsittämätöntä! :)

      Ainakin tämä Berliinin Ritz toimi vallan mainiosti, ja luulen, että standardia pidetään yllä muuallakin. Teille tulee fantsu häämatka. <3

      Poista
  2. ah mun lempparit kylppärissä myös, Molton Brownit :) heti bongattu, tuon aina Lontoosta mukana. Kyllä kelpaa upota noihin tyynyihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä ihanat, juuri sopivasti tuoksua eikä mitään ällömakeeta. Luen tässä rivien välistä että näitä ei saa Suomesta?

      En tajua miten noi tyynyt pidetään niin ihanan ilmavina! Tarvitsen tietooni tekniikan! :)

      Poista
  3. Valitsitpa taas sopivan päivän tämänkin julkaisemiseen....Mitäpä sitä Nizzassa kuolleita lapsia suremaan,kun aina voi lilliä vaahtokylvyssä ja sipittää shampanjaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi, taisimmekin käsitellä tämän toisella foorumilla jo.

      Et ilmeisesti ole tutustunut juurikaan tähän blogiin ja haluat leimata meidät hedonisteiksi, jotka eivät muusta maailmasta niin välitä. Suosittelen tutustumaan blogiin muuten ja aiheisiin joista kirjoitamme.

      Tämä postaus on julkaistu jo ennen Nizzan ikäviä tapahtumia. Nizzassa, Istanbulissa, Brysselissä ja Pariisissa tapahtuneet teot ovat tuomittavia ja järkyttäviä. Terroristit haluavat kylvää ympärilleen pelkoa. Jos me lakkaamme matkustamasta, tarkoittaa se sitä että olemme antaneet periksi. Toivottavasti näin ei käy.

      Sitten on myös hyvä laittaa jonkinlaiseen suhteeseen tämä. Joka päivä maailmassa kuolee 21 000 ihmistä pelkästään nälkään, näistä suuri osa alaikäisiä ja lapsia. Ja tämä on vain yksi esimerkki. Sodan jaloissa, pakolaisleireillä, lähipiirissä tapahtuvaan väkivaltaan kuolee tuhansia ympäri maailmaa. Meillä on paljon tekemistä ihmiskuntana.

      Paitsi että niin hanakasti tuomitsemme kaikki terroristi-iskut, meidän pitäisi myös muilla tavoilla pyrkiä tekemään maailmasta parempi paikka.

      Se, että kuitenkin välillä nautimme elämästä esimerkiksi näissä puitteissa auttaa meitä jaksamaan jokapäiväisissä hyvissä teoissa paremmin.

      Poista
  4. Tuossa on kyllä hotellielämys parhaimmillaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooooo, olisi mahtavaa kun kaikkialla olisi samanlaiset puitteet. Vaan onhan se tietysti osa seikkailua nähdä vähän erilaistakin elämää. :)

      Poista
  5. Mä menisin ihan vaivautuneeksi tuollaisesta palvelusta. :D Enpä tiedä mikä siinä on, ehkä vaan tottumiskysymys tai sitten joku suomalainen perusvaatimattomuus. En myöskään tykkää yhtään jos siivooja on koskenut tavaroihini. Tietty on kiva jos esim. sänky pedataan, mutta jotenkin esim. vaatteiden viikkaaminen tuntuu henkilökohtaiselle alueelle astumiselta. No, näin hienossa hotellissa varmaan kehtaisi ihan ilmoittaakin, mitä haluaa siivoojien tekevän ja mitä ei. Onneksi näin opiskelijana nyt ei muutenkaan ole tällaisiin majoituksiin varaa, joten ei onneksi tarvitse näihin ongelmiin yleensä törmätä. :D Tuo iltapäivätee tosin kelpaisi mullekin, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus koin asian samoin, mutta en enää. :) Ihmiset siellä hotellissa tekevät työtään ja minä maksan siitä että homma toimii jouhevasti näissä paremman tason paikoissa.

      Täällä saa tottakai ilmoittaa miten palvelunsa haluaa, joten sekin ongelma lie ratkaistavissa, jos sen ongelmaksi tosissaan kokee. :) Iltapäiväteelle lämmin suositus!

      Poista
  6. Men herregud! Voisin tehdä varauksen tältä istumalta! Olen myyty!
    Taidan jättää haaveilemani Berliinin soolomatkan väliin ja odottaa sellaista saumaa, että poikaystävä pääsee mukaan. Haluan nimittäin yöpyä täällä! Kiitos tästä, tämän postauksen lukeminen tuli kalliiksi (vaikka ei kylläkään niin kalliiksi kuin olisin luullut) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä tässä parasta on ettei nämä hinnat Berliinissä ole mitenkään erityisen kalliit sittenkään! :) Ja tervemenoa vaan, voin sanoa että kannattaa. :D

      Poista
  7. Täytyy pitää mielessä sitten kun joskus Berliiniin mennään. Vaikka täytyy sanoa, että me yleensä vältellään ketjuhotelleja, ne on niin usein jotenkin sieluttomia. Joskus voi tosin olla matkaa suunnitellessa kriteerejä, kuten hyvä kuntosali, jolloin tilanne voi olla toinen. Mutta joo, kyllä tuolla varmasti viihtyy. :) Mekin ollaan pahasti päästy viiden tähden makuun muutaman kerran viime reissuilla. Ollaan keskusteltu, että siitä huolimatta me ei kyllä aina ja jatkuvasti edes haluttaisi yöpyä luksuksessa. Meille parasta luksusta on alkeellinen bambumaja autiolla palmusaarella. Tosin sen jälkeen yö tai kaksi tuollaisessa paikassa aina maittaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on hyvä välillä itseään muistuttaa myös siitä miten asiat voi olla. :)

      Itse yövyn kyllä missä tahansa jos kohde sen vaatii, sillä reissaan kohteiden takia, en hotellien perässä. Mutta kyllä tuli Himalajalla teehuoneissa ikävä lämmintä suihkua, kunnollista sänkyä ja ihan vaan vaikka sitä ettei seinien rakosista pääse pakkanen ja kylmä viima yöllä sisään. :D

      Poista
  8. Mua varmaan ahdistais tollanen palvelu, vaikka olishan se joskus ihan hauska kokea. :) Neljä tähteä on jo melkein liikaa, sillä sillon alkaa tuntua, etten kuulu tähän paikkaan. Mieluiten kuitenkin laitan rahat johonkin muuhun, kuten toiseen reissuun.

    VastaaPoista
  9. Hyvä sänky, parempi mieli! Tosin eipä taida tässä hotellissa paha mieli vaivata muutenkaan :). Kuulostaa ihan täydelliseltä paikalta viettää vaikka aikuisten omaa viikonloppua, ja tästäpä lähteekin nyt pieni ajatustyö liikkeelle... Berliinissä käynnistä on aikaa eli voisi ottaa pian uusiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin täällä tosin että olishan se aika kiva viettää mukava loma perheenkin kesken näissä puitteissa. Meidän skidi on tainnut saada tarpeekseen bambumajoista ja hökkeleistä rtw:llä. :D Vaikka meneehän se ehkä tavallaan parempaan tarkoitukseen aikuisten kesken!

      Poista
  10. Hotellien kylpyhuoneet on kyllä aivan parasta! Helsinkiläisten ahtaisiin neliöihin tottuneena isot kylppärit on mulle sitä todellista luksusta. Ja mikä siinä tosiaan on, että parempien hotellien siivoojat onnistuu aina hoitamaan siivouksen ja turndown servicen täysin huomaamattomasti :) Berliinin Ritz kuulostaa hinta-laatusuhteeltaan tosi hyvältä, pitää pitää hotelli mielessä tulevia reissuja varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilavat kylppärit on yleensä tosissaan aivan mahtava juttu. Ja kävispä joku siivooja kotonakin päivittäin järkkäämässä aina kamat, ja mieluiten ihan huomaamatta! :)

      Poista
  11. Berliini on kyllä niitä harvoja kohteita Euroopassa, joissa pystyy yöpymään edullisesti todellisissa viiden tähden hotelleissa. Ja olen kyllä ihan samaa mieltä että siitä kannattaa silloin ehdottomasti ottaa kaikki irti! 310 euroa kahdelta yötä tän tason hotellissa on ihan naurettavan halpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Ei tuolla hinnalla saa juurikaan muista paikoista mitään vastaavaa Euroopassa!

      Poista
  12. Varmaan ollut mahtava kokemus! Meillä on muutama vastaavanlainen. Kuubassa olimme viiden tähden hotellissa, meillä oli oma butler.Muistan Havannan hotellikokemuksen jälkeen sen kun minulle tuli kyyneleet silmiin, kun meidät respassa istutettiin shamppanjalasin ääreen täyttämään sisääntulokortteja. Vastaavan kokemuksen palvelusta saimme Thaimaan Khao Lakissa. Ja muuten ostimme talvella sängyn, joka oli vastaavanlainen korkea, joka oli Kuubassakin. Mutta meillä nyt tietty vielä istuinmahdollisuus. Selkävaivaisena alkoi huomaamaan, että korkeudessakin ylösnousussa on jujunsa. Korkeasta on paree nousta. Ei ollut kallis tuo. Aina joskus on tehtävä uhrauksia ja Berliinissä ilmeisesti hotellien hinnat ovat kohdillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma butler onkin vielä kokeilematta! :)

      Jos on yhtään selän kanssa mitään häikkää, sitä alkaa yllättäen arvostamaan hyvälaatuisia (ja niiden sänkyjä) ihan eri tavoin. Olen tässä harkinnut myös tuota sänkyhankintaa eräänkin helsinkiläisen hotellin sänkyjen takia. Muistaakseni uni maittoi paremmin kuin missään muualla.

      Poista
  13. Viiden tähhden hotellissa en ole koskaan majoittunut. Ei sillä, etteikö kiinnostaisi. Lähinnä siksi, että sen jälkeen olisi varmasti aika hankalaa palata niihin (jaettuihin) hostellihuoneisiin, joita monesti suosin. Kun ei tiedä mistä jää paitsi, niin ei kärsi :) Mutta kyllä mä ymmärrän, miksi nuo paikat vetävät ihmisiä puoleensa. Saahan tuolla rahoilleen vaikka ja mitä vastinetta. Varmasti minäkin nauttisin. Yöpaikkojen tyynyt on kyllä jännä asia. Monessa, edullisessakin paikassa, ne ovat maailman mukavimpia. Joskus taas niin liruja, että vaikka miten myttäisi sitä ainoaa tyynyään kompaktiksi kasaksi, alle saa laittaa ainakin pyyhkeen, että sillä viritelmällä pystyy nukkumaan. Kerran taas tyynynä oli siirtolohkareen kokoinen viritelmä, joka piti laittaa lähes pystyasentoon, että sen kanssa kykeni nukkumaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa on kyllä totuuden siemen - on aina vähän vaikeampaa palata takaisin niihin vähän edullisempiin. Vaan jotkut paikat vaan vaativat sen että yöpyy ties miessä. Terveisiä vaan Karhunkierrokselta, missä teltta ja ilmapatja olivat kavereita. Maisemat olivat kuitenkin aivan huikeat.

      Molempi parempi, hyvä ettei fakkiudu yhteen tiettyyn tapaan. :)

      Poista
  14. Voi kun kuulostaa hyvältä!! En ole vielä koskaan muistaakseni viiden tähden hotellissa majoittunut ja tällaiset jutut todellakin kiinnostaa! Haluaa sitten valita juuri parhaan mahdollisen, kun sen ensimmäisen kerran kokee. Tämä vaikuttaa erittäin hyvältä vaihtoehdolta :) Ihana aloitus kyllä, eihän mikään voi mennä pieleen jos tuodaan pyyhe ja vettä alkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan alkuun en saanut pyyhettä ja vettä, vasta kun kävin lenkillä, mutta silti. :)

      Tervemenoa näihin viiden tähden hotelleihin - en usko että näissä koskaan pahasti pettyy. Kokeile kuitenkin ennemmin Euroopassa kuin Aasiassa, siellä kun standardit on vähän erilaiset.

      Poista
  15. Upeita kuvia ja hieno hotelli! Ihan tuli nälkä katsellessa noita ruoka-annoksia. Nam! Miten olet onnistunutkin saamaan kuvat ravintolasta ja baarista ilman ihmisiä :) Joskus valokuvaaminen on haastavaa kun ihmisiä on joka paikka täynnä. Ei niin, etteikö kuvissa siis voisi olla ihmisiä mutta aika usein itse haluaisin napata juuri tuollaisen kuvan, jossa ei ole ketään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattui kohdalle hiljainen päivä. Parin päivän päästä hotelli kuhisikin ilmeisesti arvovieraita kun kaikki käytävät olivat täynnä kaapin kokoisia miehiä, aurinkolasit päässä ja tiukka ilme kasvoilla. :)

      Poista
  16. Itse en enää jaksa tehdä näin kattavia hotelliarvosteluja. Sain niin paljon kuraa niskaani joskus niistä, että antaapa olla. Ihmiset tuntuvat ajattelevan, että heti jos kirjoittaa vähänkin enemmän jostain hotellista, niin hotelli on liki maksanut artikkelista. Hankalaa etenkin silloin, kun on itse maksanut koko lystin ja haluaisi vain kertoa muille minkälainen hotelli on kyseessä.

    Toinen syy on myös se, että jossain vaiheessa ei enää jaksa innostua pikkupurtiloista kylpyhuoneessa. Siksi yritän nykyisin keskittyä enemmänkin siihen tunnelmaan, kuin johonkin sellaiseen, mikä nyt on vai itsestäänselvää tietyllä tasolla. Sitä unohtaa, että ei se ole tuttua kaikille lukijoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh.

      No tuohan on ihan normaalia. Jotkut tykkäävät lukea ja jotkut ei, ja nimettömät sitten tulevat huutelemaan jos ei. Sekin on vähän hassua että monet luulevat yhteistyön tarkoittavan kritiikitöntä mainosta, vaikka bloggaaja kirjoittaa omasta kokemuksestaan.

      Ja sitten osassa blogeja taas valitetaan jos kirjoitetaan kriittisesti jostain kohteesta. Mikään ei ole koskaan hyvin. :)

      Toivottavasti tästä nyt tuli kuitenkin tunnelmakin esiin, ei pelkästään pikkupurtilot, jotka tosissaan joitain enempi kiinnostaa kuin toisia.

      Poista
  17. Varmaan ihan mukava paikka asustella - mutta harvemmin olemme maailmalla siten, että hotelliin ihan varsinaisesti kannattaisi panostaa ja sillä ihan oikeasti kaikkia yksityiskohtia myöten olisi niin tarkalleen väliä, kun sieltä kuitenkin enimmäkseen lähdetään aamulla muualle ja tullaan illalla väsyneinä nukkumaan. Menevät hienoudet hukkaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus syy lähteä saattaa kyllä olla juuri se hotellikin, vaikka harvemmin. :)

      Ei oikein jakseta enää sellaisia lomia missä juostaan vaan pää kolmantena jalkana koko aika. Lomallahan pitää ehtiä vähän palautuakin arjen rumbasta.

      Poista
  18. On kyllä hienon tuntuinen hotelli! Varmasti ollut mukava paikka yöpyä, mutta itse en varmaan tuntisi oloani kovin kotoisaksi. Vaikka karkkibaari hyvältä kuulostaakin :P Tykkään vaan niin paljos hostelleista, ja usein hostelleissakin on mukava henkilökunta, ja nähtävyyksiä koskeviin kysymyksiin saa neuvoja ja suosituksia. Tunnelma on kuitenkin kaikkein paras, ja olohuoneessa/dormeissa on kiva jutella muiden reissaajien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monella suomalaisella taitaa olla vähän sama ongelma.

      Ihan vinkkinä; näissä viiden tähden hotelleissa conciergen tehtävä on hoitaa juuri sellaiset vinkit sinulle kuin haluat. :) Ja näissäkin hotelleissa ihmisen juttelevat keskenään, joten juttuseuraakin niistä kyllä löytyy.

      Poista
  19. Kyllähän tuollaisessa hotellissa voisi yöpyä, vaikka tuntisinkin etten kuulu joukkoon :D Hotelleissa olen kuitenkin yrittänyt vältellä ketjuja ja yrittänyt löytää aina paikallisen toimijan mutta sekin on yllättävän haastava tehtävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina sekään ei valitettavasti takaa kaikin puolin eettistä toimintaa. Monasti paikallisilla saattaa olla ihmisoikeusasiat aika huonolla tolalla, varsinkin jos Aasiasta puhutaan.

      Ei ole ehkä kaikille nämä, eikä tarvitsekaan. Mutta joskus kannattaa ehkä silti kokeilla!

      Poista
  20. En ole koskaan yöpynyt noin hienossa hotellissa. Olisi varmasti upea kokemus.

    VastaaPoista
  21. Useimmiten valitsen hotellikseni jonkin pienen ihanan persoonallisen hotellin, mutta joo, pakko myöntää, kyllä yksi pidennetty viikonloppu tällaisessa kelpaisi! Ja hinta ei tosiaankaan viiden tähden hotellista ole päätä huimaava! Ja upeasti kirjoitettu arvostelu komeine kuvineen. Pitäisiköhän täässä nyt ruveta suunnittelemaan pikavisiittia berliiniin - en muuten ole siellä koskaan käynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri passeli pitkään viikonloppuun vaikka monasti pienissäki on oma viehätyksensä. :)

      Peukku Berliinille!

      Poista
  22. Lievästi hintava, mutta ymmärrän kyllä, jos on yhtään univaivainen ihminen ja joutunut nukkumaan milloin missäkin, miltä tuntuu sukeltaminen hotellivuoteeseen, joka sopii juuri omalle selkärangalle. Minulla kotipuolessa on pelkkä patja lattialla, niin jo pelkästään se, että nukkuu sängyssä on ekstraa. Mun edesmennyt puolisoni aikoinaan käppäili Tiergartenissa, joten se on mielenkiintoinen paikka. Hän oli prostituoitu.
    Mitä tulee veteen, niin jos minulla olisi omakotitalo, niin siellä olisi vesipiste kulkijoille, sillä niin monta kertaa olen ollut läkähdyksissä, kun ei ole vettä missään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, aika sissinä vedät jos pelkällä patjalla kotonakin!

      Vesipiste kuulostaa muuten todella hyvältä ajatukselta. Joskus on vaikea löytää mistään kunnon vettä.

      Poista
  23. Näyttää mahtavalta, mä kun en koskaan ole ollut mikään hostelleissa viihtyjä. Rakastan luksusta, hyviä sänkyjä, laadukkaita petivaatteita, hyvää palvelua ja sitä hiljaisuutta. Muutamia kunnon hotelleja on tullut jo koettua, mutta tää Berliilin helmi pitäis vielä testata, hintakaan kun ei pahalta vaikuta. Joulukuussa olisi sitten tiedossa pari yötä Perussa 5 tähden hotellissa, sitä odotellessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. :) Hostellit on jo tähän mennessä nähty ja koettu ja nyt ei sinne tarvitse mennä ellei sitten joku tietty syy pakota.

      Perun hotellikin kuulostaa todella hyvältä!

      Poista
  24. Hienosti kirjoitettu. Joskus on kyllä niin loistavaa yöpyä hienossa hotellissa varsinkin kun vuosien varrella kaikennäköiset murjut on tulleet tutuiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. :) Ja kyllähän sitä nyt huonommissakin jos pakko on jostain syystä. Mutta nämä paremmat paikat kyllä palkitsee kun hakee täydellistä rentoutumista!

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!