sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Uskomaton iltapäivätee Berliinissä


Minä en niin shoppailemisesta välitä. Pyrin ostamaan lähinnä tavaroita joita tarvitsen, en huvin vuoksi tai ostamisen takia. Säästyy pitkä penni kaikenlaiseen muuhun, muun muassa matkustamiseen.

Palveluihin laitan rahaa sen sijan aika surutta, joten kun matkaseuralaiseni Berliinissä halusivat lähteä shoppailemaan, minä päätin panostaa itseeni 40 € ja mennä nauttimaan iltapäiväteestä hotellimme Ritz-Carltonin alakerran teeloungeen.

Se osoittautuukin aivan loistovalinnaksi.

Olen päivän ainoa iltapäiväteen asiakas, joten teemestarilla on paljon aikaa vain minulle. Teehetkeni olen varannut etukäteen ja ilmoittanut tarvitsevani gluteenittoman setin - se vähän jännittää. Onko se taas vain kalpea varjo normiversiosta, tuodaanko eteeni joku "ihan kiva" yritelmä, kuten monasti tapahtuu?


Yleensä iltapäiväteehen kuuluu yksi tai maksimissaan kaksi teetä. Koska olen päivän ainoa teeasiakas, saan valita useamman. Teemestarilla on valikoimissaan 60+ erilaista teelajiketta ranskalaisen gourmetbrändin Mariage Fréresin valikoimista. Jokainen tee käydään paikan päällä plantaaseilla valikoimassa jotta laatu on taattu.

Teemestari selvittää ensin mieltymyksiäni ja antaa sen perusteella haisteltavaksi vaihtoehtoja.

"Ei, liian tumma tuoksu. Ottaisin jotain vähemmän kirpeää. Tämä on hyvä, onko jotain freesimpää versiota tästä? Täydellistä, tämän haluan!"
Ihan alkujaan päätämme keskittyä vihreisiin ja valkoisiin teelaatuihin. Musta tee ei kuulu mieltymyksiini. Tuoksut ovat toinen toistaan parempia, ja iloitsen siitä miten hyvin teemestari minua lukeekaan. Makeahko kirsikkainen valkoinen tee, hieman appelsiinivivahteinen vihreä ja yllätyksenä Gyokuru -niminen tee, jonka tuoksu on jotenkin kepeä mutta pyöreä. Lisäksi hän ylipuhuu minut maistamaan Lotus Blancsia, jonka mausta ja tuoksusta on itse hämmästynyt aikoinaan.

En olisi ensimmäisenä valinnut tätä itse, mutta annan sille mahdollisuuden teemestarin suosituksesta.Kohtapuolin teelistani on valmis. Teemestari tekee tästä vielä optimaalisen järjestyksen missä järjestyksessä ne kannattaa maistaa.


Pyhä jysäys mitkä tarjoilut!


En ole uskoa silmiäni kun eteeni kannetaan kolmikerroksinen tarjoiluastia. Voi pyhä jysäys minkälainen määrä herkkuja! Gluteenittomia! Vain minulle! Eipä tienneet tytöt mitä missasivat kun lähtivät kuluttamaan rahaa kaupoille tämän sijan.

Jo tässä vaiheessa olen täysin vakuuttunut siitä että 40 euron panostus tähän oli kannattava.


Ylimmältä lautaselta löydän perinteiset teekeksit. Niiden kanssa on ehkä parasta koskaan maistamaani mansikkahilloa ja kermaista levitettä.

Keskimmäisellä hyllyllä on pienet suolaiset naposteltavat, lohta, tartaria, pieni sandwich ja tomaatti-mozzarella -salaattin. Alimmalla hyllyllä on viisi(!) erilaista jälkiruokaa! Ja minä kun huolin siitä tuleeko tästä vatsa täyteen.

Syötävää on.

Mitä pidemmälle maisteltavissani pääsen, sitä selvemmäksi käy ettei tässä olla panostettu pelkkään määrään, vaan myös laatuun. Jokainen suupala on toinen toistaan herkullisempi. Näistä paras maku tulee kuitenkin ylimmästä lautasesta, niinkin yksinkertaisesta yhdistelmästä kuin keksit, mansikkahillo ja kermalevite.

Voisin syödä pelkästään niitä ja olla tyytyväinen.
Teet


Teemestari tuo teet vuoronperään, ja täytyy sanoa että jokainen valinta on mennyt nappiin. Maut ovat pehmeitä ja miellyttäviä, tuoksut suorastaan huumaavia. Suurin osa kotona olevista irtoteestäkään ei pääse lähellekään tätä. Mariage Frèresin teet pääsevät ostoslistalleni.

Erityisesti Lotus Blancin maku jää mieleen. Sen maku on jotenkin kokonaisvaltainen ja pyöreä, jää pitkään suuhun miellyttävänä tunteena.

Teemestari ehtii aina uuden teen valmistuksen lomassa vaihtaa kanssani muutaman sanan ja lopulta huomaankin viihtyneeni yli kolme tuntia tästä nauttien, omassa ylhäisessä yksinäisyydessäni.

Matkseuralaiseni ovat ehtineet jo tällä välin palata takaisinkin shoppailuiltaan.


Tarjoiltavaa on yksinkertaisesti niin paljon, etten millään jaksa syödä kaikkea. Ne mitä en jaksa, viedään takaisin keittiöön kylmään. Myöhemmin illalla soitan puhelinpalveluun ja ne kiikutetaan ylös huoneeseen.


Erilaisten baarikokemusten lisäksi taidankin alkaa keräämään myös erilaisia iltapäiväteekokemuksia matkoiltani. Berliinin Ritz-Carltonille 12 pistettä.

Iltapäivätee tarjoillaan viikon jokaisena päivänä. Maanantaista lauantaihin kello 14-18, sunnuntaisin 14.30-17.30. Hinta on 40 €, shamppanjalasillisen kanssa 48 €. Lue lisää RC:n sivuilta.

25 kommenttia:

 1. Mahtavan kuuloinen (ja näköinen) paikka! Harmi että kesäloma on jo aikalailla loppusuoralla, mutta ehkä seuraavalla matkalla pääsisi tutustumaan Berliinin teeloungeen, sen verran hyvältä näytti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti! Ehtiihän sitä Berliiniin ja teetäkin maistelemaan myöhemmin - ja saattaa jopa olla mukavampaa ei ihan niin kesäkuumalla. :)

   Poista
 2. Nyt näyttää kyllä hyvältä. Todella upeat tarjoilut. Tuossa jää suu auki hetkeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi kyllä vähän haavi auki kun kantoivat tarjoilut eteen. Mahtavaa kun ei tarvinnut gluteenittoman hävetä lainkaan normisafkalle kerrankin!

   Poista
 3. Pitäisiköhän tämäkin lisätä ensi reissun listalle, kun tämä olisi sentään auki :P? Käytiin Tiian kanssa Kämpin iltapäiväteellä, joka oli kyllä tosi hyvä ja teetäkin sai ottaa niin montaa eri laatua kuin halusi. Tämä vaikutti huippukokemukselta, joten voisin ihan hyvin "sijoittaa" tuollaisen rahan tähän kokemukseen :). Palveluihin mieluummin ne rahat kuin tavaraan - olen samaa mieltä, kuten tiedät :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää täällä ja testatakaa RC:n Curtain Club samalla! Se on siis ihan tässä teeloungen vieressä, ja sen drinkitkin on aivan loistavat ja saman kaverin, eli Arndin, käsialaa. :)

   Palvelut rulez, tavaraa on jo maailmassa muutenkin liikaa!

   Poista
  2. Hyvä vinkki myös tuo Curtain Club! Vois ehkä käydäkin :).

   Poista
 4. Olipa upea teehetki! Berliinin Ritz -Carlton! Tuon nimen painan mieleeni. Tänne ruudun toisellekin puolelle välittyi tunnelma! Vaan valitettavasti ei maut.
  Hieno postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisesti blogeista jää muutama ulottuvuus kokematta - mutta sitäkin mukavampi sitten mennä paikan päälle itse!

   Kiitos Tuula, ja toivottavasti päädyt joskus tänne maistelemaan!

   Poista
 5. Vau! <3 Oon sanaton. Tollanen olisi aivan ihanaa tällaiselle teen ystävälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kun on tottunut siihen että lähinnä kahvinjuojia hemmotellaan, tämä oli tosissaan elämys. Koko palvelu meni kyllä niin putkeen kun olla ja voi. <3

   Poista
 6. Siis nyt on kyllä teehetki ollut ihan viimisen päälle luksusta, ei ihme että kolme tuntia on vierähtänyt näitä herkuttelessa! WAU! :D Näyttää ihan supermaukkaalta, juuri tuollaisia söpöjä pieniä herkkupaloja. Kaikkea mitä mielessä voisi kuvitella! Isot plussa että löytyi myös gluteenittomana!

  Mä en ole koskaan käynyt tällaisella teehetkellä, vaikka teetä tykkäänkin juoda! Hauska ammatti tuo teemestari. Olisi kiva kuulla hänen tarinansa, miten on päätynyt tällaiseen ammattiin. Tuskin ainakaan koulunpenkkejä kuluttamalla. :)

  Tällainen pitää ehdottomasti joskus päästä testaamaan. Mitä jos mukana on toinen henkilö, onko veloitus tällöin 2 x 40 euroa ja tarjotin tuplasti suurempi? :D Kiitos ihanasta postauksesta! Minäkin panostan mielummin tähän kuin shoppailureissuun, ja ehdottomasti kuplajuoman kera. ;)

  t. Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselinkin itseasiassa miten tuo teemestari oli alalle joutunut. Vahingossa oli vastaus. Hän oli aiemmin ollut baristana ja jossain vaiheessa houkuteltu hommiin Ritz-Carltoniin. Siitä toinen teemestari oli houkutellut hänet oppiin, ja niin oli entinen vannoutunut kahvinjuoja käännytetty teen ihmeelliseen maailmaan. :)

   Mä kyllä luulen että tuo ruokailu on sitten 2x tuo tarjoilu, ja molemmille tuodaan nuo vadit eteen - mutta voi tietysti varmistaa! Ihmettelisin suuresti jos näin ei olisi!

   Shoppailureissulla saa kolmessa tunnissa muuten kulumaan huomattavasti enemmän rahaa kuin tuon 40 euroa. Tämähän on siis silkkaa säästöä. :)

   Poista
 7. Kaikki näyttää olevan todella viimeisen päälle, ja vertaus shoppailuun saa tämän tosiaan kuulostamaan edulliselta. Minuun teki vaikutuksen mahdollisuus saada yli jääneet herkut myöhemmin huoneeseen.

  Tuollainen kunnon iltapäivätee on vielä kokematta, mutta ainakin Dublinin Shelbourne ja Hongkongin Peninsula tulee heti mieleen paikkoina, joissa vastaavaan kokemukseen olisi ollut mahdollisuus (vaikka itse yövyttiinkin huokeammissa paikoissa). Kuvailit tämän elämyksen niin hyvin, että täytyypä ottaa iltapäivätee suunnitelmiin heti tilaisuuden tullen jossain päin maailmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä menen toistekin, heti kun on mahdollisuus taas. Tai itseasiassa viime viikolla kävinkin. :)

   Poista
 8. Hahaa! Nyt näyttää tutulta. :D Silversean risteilyllä tutustuin ensimmäistä kertaa elämässäni vastaavaan teehetkeen. Menimme paikalle tietämättä yhtään mitä odottaa, mutta kun kaikkea piti kokeilla. Erilaisia tee laatuja oli tziljoona ja meidänkin eteen kannettiin tuolainen samanlainen kolmikerroksinen tarjotin. Mutta pakko sanoa, että tuo sinun gluteeniton tarjotin näyttää kyllä vielä paljon paremmalta kuin Silversean tarjotin. Oikeasti tosi herkullista. Vaikka Silversean kokemuksen jälkeen en teehetkeen mitenkään erityisesti ihastunut (vaikka olenkin teen juoja, kahvia ei mene alas pisaraakaan), niin tämä näyttää kyllä ihan loistavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silversealla taisi olla sen verta palvelut kuosissa etten epäile hetkeäkään sen hyvyyttä! :)

   Tämä on varmaankin parhaimmillaan jonkun hyvän ystävän kanssa, tai miksei tietysti puolisonkin kanssa, nautittuna. Tai ehkäpä sinulle sitten ihan oma rauhallinen hetki aikaa itsensä kanssa. :)

   Ajattelin testata aina kun tilaisuus tulee näitä iltapäiväteetarjoilujakin!

   Poista
 9. Heeeiiiiii... en tiedä, miten tässä on päässyt käymään näin, että mun olisi nyt ihan pakko päästä Berliiniin. Tuonne hotelliin. Teelle ja sitten niille drinksuille. Siis pakko. Vaikka jostain syystä Berliini kaupunkina ei ole listan kärjessä. Ehkä pitäisi, kaikki sitä kovasti kehuvat kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No suosittelen kyllä molempia todella lämmöllä. Että ehkä te nyt sitten vaan varaatte matkat tonne. :D

   Poista
 10. Joo, eipä uskoisi, että teetarjoilulla saa itsensä ähkyyn. Mutta hienosti se onnistuu! Äitin englanninluokan kanssa joka kevät reissatessa on jo tullut perinteeksi high tea. Minustakin on ihanaa, kun saa valita teetä menusta ja askarrella noiden pienten syömisten kanssa. Pakko kyllä myöntää, että oma suosikkini ovat skonssit (niitä ei taida saada gluteenittomana monesta paikkaa?) ja mieluiten vielä uunituoreina. Ilman rusinoita... Siinä jää kyllä mansikkaleivonnaiset kakkosiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, skonsseja tuli gluteenittomana nassun eteen Juvan teehuoneella. Ai että oli hyvää! En ole varma oliko nämä keksit vai ne skonssit parempia, sillä molemmat olivat aivan törkyhyviä.

   Poista
 11. Voi että mikä teekokemus! Kyllä, samaa mieltä, että mieluummin olisin valinnut tuon kuin shoppaillut jalkani rakoille tavaraa jota on muutenkin jo liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Tavaraa kyllä on vaikka kuinka - kokemuksia ei koskaan liikaa. Onnistuivat tekemään tästä tytöstä iltapäiväteeihmisen täällä. <3

   Poista
 12. Kerrankin "kahvilakulttuuriin" liittyvä otsikko, joka herätti mielenkiinnon! Kahvi nimittäin itselle on negatiivinen sana, en pidä sen mausta enkä voi sietää sitä missään ruuassa. Testasin sitä viimeksi parinkymmenen vuoden tauon jälkeen juhannuksena, join kupin mustaa presidenttiä ja se oli parempi kuin mitä muistin, mutta siinä riitti seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi elämystä.

  Asiaan: teet on lähempänä minun makuani, mutta en ole päässyt ihan vastaavalle hifistelyasteelle kuin tämä. Silti olisin valmis maksamaan 40€ heti tuosta kokemuksesta, vertailemaan eri teelaatuja ja syömään nuo herkkutarjoilut! Tällainen vastaava pitäisi kokea jossakin muualla päin maailmaa, jos Berliiniin ei tule vähään aikaan mentyä. Toisaalta pitäisi, sillä siitä kaupungista on vain hyviä muistoja parilta reissulta.

  Odotan vain sitä, koska on tulossa klo 17 olut, missä valitaan listalta useampia oluita ja siihen tulee sopivat hiukopalat samalla tavalla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvi ei tosissaan kuulu ominkaan suosikkeihini, joten nämä iltapäiväteet toimivat loistavasti kohdallani.

   Ei ollut hinta eikä mikään tuo 40e, tästä, ja kun lisäät siihen muutaman euron lisää niin saat shamppanjan mukaan. Arvelisin kyllä että tuo olutkin onnistuu, sillä asiakkaan toiveiden täyttäminen on täällä avainasemassa. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!