maanantai 29. elokuuta 2016

Lähimatkailua Helsingin saaristoon: rapujuhlat VartiosaaressaLoman viimeinen etappi kuljetti meidät Helsingin saaristoon. Tarkemmin ottaen Vartiosaareen. Olin iloinen siitä monestakin syystä.


Vartiosaareen voi tehdä helposti päiväretken kulkemalla sinne yhteysveneellä. On luontopolkua, lampaita, mustikoita, puolukoita ja vadelmia, vuohiakin.


Maisemat merelle ja hiljaisuus ovat kaunis yhtälö.


Skål!


Parin viikon tai parin kuukauden reissullakaan ei ehdi tulla koti-ikävää tai väsymystäkään. Niitä ei myöskään yleensä edellä "koko elämä pahvilaatikoihin ja järjestele koko suomielämä kuntoon" -vaihe.

Meille varsinainen väsymys iski vasta joskus viiden kuukauden kohdalla, vaikka jotkut etapit väsyttivät jo ennen sitä. Koti-ikävä, tai oikeammin ystäväikävä, iski joskus kuuden kuukauden kohdalla. Oli aivan absurdi olo istua maailmanympärimatkalla upeissa maisemissa, kokea aivan ihania asioita ja samaan aikaan pohtia miten mukavaa olisi jos voisikin olla jos saisi vaan mennä kotiin, lösähtää omalle sohvalle, nukkua omassa sängyssä, tavata omia ystäviä silloin kun haluaa.


Erityisesti kaiho iski kun katsoi facebookista kuvia eri tapahtumista vuoden mittaan, sellaisista kun on tapana tehdä ystävien kanssa jotain yhdessä.

Tänä kesänä vuokrasimme ystäväporukalla mökin Vartiosaaresta. Söimme lounasta upeassa elokuisessa auringonpaisteessa, Aperolien mukavasti pirskahdellessa laseissa.

Koristelimme yhdessä terassin. Valmistimme illan ruoat viinilasillisen ääressä.
Saunoimme, uimme, juttelimme, nauroimme.Sytytimme kynttilät, valaisimme lämpimän elokuisen illan pallovaloilla ja ystävyydellä.

Räpelsimme saksiniekkoja, lauloimme lauluja.
On ihmeellistä kun on saavuttanut sisäisesti tunteen siitä ettei tarvitse lähteä minnekään lähtemisen takia. Aiemmin se tunne on riivannut sisällä hullun lailla, pakottanut kurkottamaan niin kauas kuin mahdollista.Joskus hyvä matka voi tapahtua lähelle, kunhan seura on oikea. Ehkä se on ennemminkin matka itseensä.Olisipa elämässä enemmän tällaisia onnellisia elokuisia iltoja.


-------


Eroon makeanhimosta -kurssin arvonnan voittajaksi osui Vintagella sekä Kaisa. Laitattehan meille meiliä tulemaan matkakuume [a] matkakuume.net 30.8 klo 19 mennessä - jonka jälkeen arvomme nämä uudestaan jos voittajia ei kuulu. Paljon onnea Vintagella ja Kaisa uusien elämäntapojen alkuun yhdessä kanssamme rapujuhlien jälkeen!
Ryhtiliikettä nimittäin tarvitaan.


Jos onni ei suosinut arvonnassa, mutta haluat silti osallistua kurssille, voit tämän linkin kautta ostaa sen -10% hinnalla (norm. 42,50 €, linkin kautta 37,90 €).

19 kommenttia:

 1. Häikäisevän hyvät kuvat (kuten teillä poikkeuksetta on), joista välittyy käsinkosketeltavasti tunnelma.
  Ehdottomasti hyvä matka voi tapahtua myös lähelle ja perusarjestakin voi löytää seikkailuja ja mieleenpainuvia hetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sandra. :) Kiva kuulla että visuaalisestikin miellyttää!

   Lähimatkailu ja Suomi ylipäänsä on noussut kyllä ihan uuteen arvoonsa rtw:n jälkeen. Aika hyviä ja hienoja juttuja täällä on!

   Poista
 2. Onko tuo mökki siis teidän oma vai onko se joku paikan päältä vuokrattavissa oleva (olisi muuten kätevä tällaiselle mökittömälle keskusta-asujalle...!) ?

  Ihana tunnelma taas tästä tekstistä välittyy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavasti ei kyllä ole! Vuokrattavissa on, mutta juuri tämän mökin seurueeseen tarvitaan ainakin yksi insinööri matkaan. Veikkaisin että sellaisiakin löytyy, jotka on ihan avoimia kenelle tahansa vuokrattavaksi. Ja aina kannattaa käydä päivämatkalla tuolla jos ei muuta!

   Poista
 3. Ah, miten ihanaa! Upeat kuvat! Ja hyvin sanottu - aina ei tarvitse lähteä kauas. Voisin vain kuvitella, kuinka ikävä mullakin tulisi kavereita... Me ollaan pidetty vastaavanlaisia kekkereitä muutaman kerran Ahvenanmaalla Getan Havsviddenissä. Sekin on mieletön paikka. Mutta toi näytti kauniin vanhanaikaiselta idylliltä. Suorastaab eläydyin iltaan mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahvenenmaakaan ei varmasti ole hassumpi paikka pitää rapukestejä! Tässä on kyllä se etu että Vartiosaari on Helsinkiä, ja niin helpon matkan päässä, ja silti niin erilainen tunnelmaltaan.

   Poista
 4. Niin tuttuja mietteitä koti-ikävästä. Kohta puolessa vuodessa mennään ja tähän asti vielä pahimmilta ikävöinneiltä säästytty. Nyt kuitenkin palattiin Thaimaahan hengailemaan ihan vaan siksi, että vähän alkaa jo kaipaamaan jotain sellaista kodin kaltaista pysyvyyttä. Ja voi, tuo ystäväikävä <3 Itse missaan matkan takia kahden ihanan ystävän häät ja kolmet polttarit ja se on varmastikin se kaikkein kovin paikka tässä reissaamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaa tuntuu jo jotenkin jopa kun kotiin palaisi, erityisesti Bangkok. Tietää miten toimia, missä mitäkin on, miten hommat rullaa. En ihmettele siis että valitsitte juuri Thaimaan tuohon. Joskus helppous on valttia.

   "Onneksi" ilmeisesti meidän matkakesä oli Suomessa sentään keleiltä niin huono ettei koko fabo täyttynyt kaikista ihanista kesäkuvista. Ikävä olisi voinut olla vieläkin isompi.

   Mahtavia keikkojahan nuo pitkät matkat on, eikä niitä mihinkään vaihtaisi, mutta ne tunteet jotka siellä nousee pintaan on jotenkin kummallisia. Ei niihin edes osaa valmistautua.

   Poista
 5. Helan går! Näyttää tosi kivalta paikalta ja piti ihan tarkistaa kartasta, miten lähellä manteretta saari sijaitsee. Täytyy joskus varata aikaa Helsingin saaristoon tutustumiseen.

  Mielenkiintoisia ajatuksia matkustamisesta ja ikävöinnistä. Tuollainen vuoden matka olisi varmasti monella tapaa opettavainen kokemus itse kullekin. Tunnistan nimittäin hyvin tuon jatkuvan lähtemisen tarpeen, josta en ole päässyt vielä eroon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin saaristo on aika hieno, ja harva oikeastaan sitä kunnolla tuntee.

   Taustalla kutkuttaa kyllä näin reissukuumeisena pienesti tuo tarve lähteä. Mutta eri tavalla on sellainen rauhallinen tunne ettei ole mikään pakko. Lomalla voi jäädä vaikka kotiinkin jos haluaa, ja se on aika mahtista.

   Voi olla että tunne vielä joskus tulee takaisin pahemman kerran, mutta hetkeksi ainakin saatiin se laantumaan. Se on oikeasti aika jännä minkälainen olo siellä matkalla tulee - tai eihän sitä välttämättä kyllä kaikille tule. Niihin fiiliksiin on vaikea varautua. Sitä oppii itsestään pitkällä matkalla paljon.

   Poista
 6. Ravuista en niin välitä, mutta tuollaiset ystäväporukalla vietetyt illat on ihan parhautta! <3 Kyllä niitä todella kaipasi pitkällä maailmanympärimatkalla, joten voin erittäin hyvin samaistua tunteisiin, kun somen kautta näki mitä Suomessa on meneillään, eikä itse voi olla paikalla. Näyttää tosi kivalta tuo mökki. Enpä olekaan tullut ajatelleeksi, että noin kiva paikka olisi vuokran ihan kenelle vain. :) Täytyy pitää mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravut taitaa meilläkin olla enemmän rekvisiittana tuolla. :)

   Nuo pitkän matkan fiilikset on sellaiset mitä ei oikein voi selittää, sellaisen on pitänyt tehdä itse jotta oikein ymmärtää. Itsekin ajatteli lähtiessä että eihän siellä nyt mitään sellaista tule. Yllätti kovasti kun tulikin.

   Helsingin saaristosta kannattaa kyllä bongata mökkejä jos sellaisesta tykkää. Aika ihanan helppoa lekottelua, tuli tarpeeseen kesäloman lopuksi.

   Poista
 7. Hienot puitteet teillä on ollut rapujuhliin! Meidän rapukekkerit meni kyllä syysmyrskystä nauttiessa sisätiloissa, mutta mukavaa oli. Kerran vuodessa on kiva juhlia hyvien kaverien kanssa rapujen ääressä tekemättä sen kummenmin mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne syysmyrskytkin aika tunnelmallisia. :) Ja tärkeintä on ne kaverit!

   Poista
 8. On hyvä huomata jälkeenpäin, että jokin asia, jonka uskoo itselle hyväksi, ei ehkä sitä olekaan. Vaikka maailmanympärimatka oli upea kokemus, se selvästi ei ole ollut teille sellainen, mitä lähtisitte tekemään uudelleen. Niin usein puhut koti-ikävästä, ystäväikävästä jne. Lyhyet reissut eivät katkaise kuin arjen, mutta eivät sitä yhteyttä, joka on kotiin, Suomeen, perheeseen, ystäviin. Tunnelmalliset juhlat! Ymmärrän, että jos ne ovat vuosittainen perinne, poissa oleminen tuntuu haikealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkät matkat on aina opettavaisia. Aiemmin meilläkin on ollut 1-2 kuukauden pätkiä, jotka ei ole "tuntuneet missään". Lähdettiin siltä pohjalta, mutta sehän olikin loppupeleissä sitten ihan eri asia kun olla koko vuosi poissa.

   Maailmanympärimatkalle, tai pitkälle matkalle jos lähdettäisiin niin tehtäisiin aika eri tavoin asioita kun mitä ensimmäisellä tehtiin. Mutta sillon ei tiedettykään itsestämme niin paljon kuin nyt. Kokemus oli aivan uskomaton eikä sitä vaihtaisi mihinkään, mutta ensi kerralla toisin jos sellainen tulee. :)

   Meillä on sen verran paljon kasautunut perinteitä ystävien kesken, että jokaisesta poissaolo tuntui haikealta. Nyt on ihana ottaa takaisin, ja tunteella se mitä siinä uskomattomassa vuodessa missattiin. Ja eri tavoin osaa myös arvostaa.

   Poista
 9. Oh Vartiosaari ja lapsuuteni kesät! ♥ Tuohan on käytännössä minun kotisaareni sylissä, joten siellä tuli vietettyä aikaa. En tiennytkään, että sieltä saa vuokrata mökkejä. Aivan ihanan näköinen tuo teidän mökkerö ja mitkä kestit! ♥ ♥ ♥ Varmasti on ollut aivan huippuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tämähän on tosissaan ihan siinä vieressä! Vartiosaari on ihana. Tuutteko ens kesänä mukaan juhliin? =)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!