torstai 11. toukokuuta 2017

Villa Kroatiassa ja maailman onnistuneimmat synttärit

Auringonsäteet lämmittävät iholla ja hyppelehtivät uima-altaan pinnalla. Ympärillä on ystäviä, kädessä kylmää valkoviiniä, joka mukavasti viilentää auringon lämmittämää kehoani sisältä ja ulkoa. Iloisen puheensorinan ja naurun taustalla soi Bonobo. Olemme juuri saapuneet yhdessä kahdeksan aikuisen ja viiden lapsen kanssa Makarskan Rivieralle Kroatiaan, paikkaan nimeltä Baška Voda. Varsinainen luksushuvila, Villa Prestige, saa luvan toimia näyttämönä minun pyöreille merkkipäivilleni. 

Jo heti ensimetreillä tuntuu että elämä on kohdallaan, tässä ja nyt. 
Gia on jo jonkin aikaa kysellyt, miten meidän pitäisi juhlistaa minun nel... kolmekymppisiäni. Aikamme tätä pähkäiltyämme ilmoille heitetään kuningasidea: mitäs jos vuokrattaisiin villa Kroatiasta ja kutsuttaisiin ystäviä sinne?

Tuumasta toimeen siis.

Paitsi että ei se ihan niin suoraviivaista sitten olekaan. Ystävät ovat heti kympillä mukana, mutta sopivan villan löytyminen on jonkinlainen haaste. Kun henkilömäärä sekä paikka ovat jotakuinkin selvillä, alkaa huvilavaihtoehtojen kartoittaminen muun muassa HomeAwaysta ja AirBnb:stä.

Kriteereinä on löytää tarpeeksi iso huvila, jossa puitteet on kaikin puolin kohdillaan, palveluitakin kohtuu lähellä, tekemistä ja tietysti lämmitetty uima-allas.

Mistä tunnet sä oikean?


Ei ole yksi eikä kaksi tarinaa kuultu, jossa paikan päällä ei olekaan varauksen ja ennakkomaksun jälkeen ollut koko taloa. Nettihuijaukset ovat jo arkipäivää, joten talovuokra ulkomailta kannattaa hoitaa ehdottoman luotettavan tahon kautta. Huijauksia tapahtuu monella vuokraussivustolla, jopa AirBnB:ssä. Kun lukee pienen präntin ja googlettelee miten ongelmatilanteita on ratkaistu, käy ilmi ettei mikään palvelu välttämättä korvaa mitään, vaikka joutuisit huijatuksi.


Eräänkin villan omistaja vastailee nopeasti ja ystävällisesti, mutta joku soittaa hälytyskelloja takaraivossa.


Huvila on ollut listattuna jo pari vuotta, mutta siitä löytyy vain muutama arvio. Kun pääsemme keskustelemaan euroista, omistaja haluaa ennakkomaksun pankkisiirtona ohi palvelun. Siitä ei jäisi mitään todisteita talteen. Emme halua päätyä tilanteeseen, missä toteamme paikan päällä että huvilan omistaja ei ollutkaan sen omistaja, tai että koko huvilaa ei ollut edes olemassa kuin kuvissa. Ei voittoa tälle vaihtoehdolle.

Tuskailemme vaihtoehtojen kanssa. Kuin taivaan lahjana Interhome -vuokrauspalvelu astuu kuvioon. Löydämme täydellisen vaihtoehdon, tämän Villa Prestigen, ja lyömme lukkoon tästä paitsi varauksen, myös blogiyhteistyökuvion.Tuolta parvekkeelta ihailen auringonlaskua, tuon pöydän ääreen mahdumme kaikki syömään kerralla ja tuossa jättisohvalla voimme loikoilla, kenties viinilasillisen kanssa!
Heittämällä lomafiiliksiin


Parveilemme innoissamme ympäri isoa huvilaa, tutustuen jokaiseen paikkaan. Kiiltävä kivilattia tuntuu mukavan viileältä paljaan jalkapohjan alla. Kolmikerroksisen Villa Prestigen alakerrasta löytyy makuuhuone ja kakkoskeittiö, keskikerroksesta pääkeittiö, ruokailutila, suuri olohuone muhkeine sohvineen ja kuntoiluhuone saunoineen ja suihkuineen. Ylimmässä kerroksessa on neljä makuuhuonetta, kaikissa parveke tai terassi merinäköalalla.

Koko porukka on ällikällä lyöty, minä mukaan lukien.


Minä ja Gia valitsemme ainoan huoneen, jonka kylppärissä on amme. Köllähdän tyytyväisenä vaimon viereen leveälle sängylle, ja ihailemme yhdessä ikkunasta avautuvaa huikeaa merinäköalaa. Sisustusarkkitehti on tehnyt erinomaista työtä, mutta merimaisemille häviää kauneimmatkin interiöörit. Mielenkiintoisena, mutta merkittävänä yksityiskohtana mainittakoon, että paikan arkkitehti ei ole turhaan kouluja käynyt, sillä yläkerran kunkin makkarin terassilta avautuu huikea merinäköala.Tiedän jo nyt, että tästä tulee upeaa.Keskikerroksessa on myös lämmitetty uima-allas ja jopa kolme terassikokonaisuutta. Jokaiselle löytyy paikka hengailualueelta, minä löydän omani mukavalta aurinkopediltä. Lapset osaavat hekin arvostaa kesäistä säätä, ja juoksevat saunan ja uima-altaan välillä täynnä intoa. Joku tarjoilee ensimmäiset kuplivat kaikille, ja nostamme maljat hyvälle lomalle kauniin maiseman äärellä.


Tunnemme itsemme niin kovin etuoikeutetuiksi.


Joka ilta kokoonnumme ruokailutilaan yhteiselle illalliselle ja viinilasilliselle. Ruoka on joka kerralla järjettömän hyvää, ja nauru raikaa.

Tämä lähentelee täydellisyyttä.

Ikimuistoista kieroilua ja musavideolevyraati


Elämä tuntuu yhdeltä juhlalta, ja sitähän se itse asiassa aika pitkälti onkin. Minut on synttärisankarina pidetty visusti sivussa kaikesta suunnittelusta, ja synttäriyllätyksiä tupsahtelee kerta toisensa jälkeen eteen.

Vaikka emme varsinaisesti halua poistua huvilalta ollenkaan, niin käymme laskemassa ziplinen toistamiseen. Sen jälkeen saan kuulla, että nyt on synttärilahjan paikka. Hienoisesti jännittää tämä salailu, mutta eipä siinä muuta kuin kohti seuraavaa seikkailua ja kiskomaan märkäpukua päälle. Siitä lisää myöhemmin.


Aktiivipäivän jälkeen huvilalle palaa viiden aikuisen väsynyt, mutta onnellinen seurue. Villan omistaja on hankkinut meille paikalle erinomaisen hierojan - ja hyvä niin, sillä jokainen lihakseni huutaa hierontaa. Käyn pitkäkseni kuntosalille tuodulle hierontapöydälle, ja hetken sinniteltyäni nukahdan siihen. Sama toistuu tunnin aikana kolme kertaa, mikä taitaakin olla henkilökohtainen ennätys.

Upean päivän päätteeksi raahaudun sänkyyn, eikä unta tarvitse odotella.

Seuraava päivä on täynnä uima-altaalla ja auringossa loikoilua. Taustalla soi rento musiikki, ja elämä tuntuu kaikin puolin hyvältä.

Kaikki eivät tunteneet toisiaan ennen tätä reissua, mutta hymyilen ajatellessani, miten loistavasti iloisen seurueemme kemia toimii.
Laiskottelupäivän kääntyessä kohti iltaa alamme valmistautua illalliselle, kun jo loppuneeksi luulemani kieroilu saakin jatkoa. Haluamamme kokki "jota ei saanut millään järjestettyä pääsiäisen vuoksi vaikka miten yritettiin" ilmaantuu villalle huolehtimaan kestityksestämme. Gia kertoo myöhemmin että pääsiäisen ajankohta on todellakin aiheuttanut hieman vaivaa, mutta villan supermukava omistaja on pistänyt kaiken likoon ja saanut hankittua meille privaattikokin.


Nauramme, kohotamme maljoja ja nautimme hyvästä ruuasta ja loistavasta seurasta. Kaikki ovat valmistelleet valokuvaesitykset, joissa käydään vuorollaan läpi yhteistä ystävyyttämme, joka on muutamien kanssa kestänyt vuosikymmenten läpi. Vuosien takaisia valokuvia katsellessa ja puheita kuunnellessa muistot tulvivat mieleeni.


Silmäkulma kostuu pakostakin.Kokki tulee pahoitellen keskeyttämään naurunremakkamme esitellessään seuraavan ruokalajin ontuvalla englannillaan.

Saamme ensimmäisenä loistavaa, perinteistä kalapateeta erittäin maistuvan leivän kera. Sitä seuraa sekä valkoinen että musta risotto. Pääruoaksi on ulkogrillillä paistettuja kokonaisia kaloja, tuoreena suoraan merestä. Kokki valitsee minulle isoimman, vaikka olen jo aivan täynnä. Ruokaa riittää koko seurueelle myös seuraavaksi päiväksi.

Gluteeniton suklaakakkukin on hommattu paikalle. Siinä on sentään vain yksi kynttilä.

Upeiden fiilisten lisäksi illasta jäi muistoksi myös Facebook Live -video.


Lasiovien takana aurinko värjää vuoret punaisiksi, ja ilta jatkuu myöhään yöhön sohvalla loikoillessa nostalgisia (ja kamalia) musavideoita katsellessa. Vaihdamme vanhoja muistoja, ja samalla luomme uusia.Vielä kerran, tällä kertaa virallisesti


Viimeinen täysi päivä huvilalla on virallinen syntymäpäiväni. Odottelen saavani perinteisesti aamiaisen vuoteeseen, mutta aamupala onkin katettu koristeiden kera ruokailutilaan. Shamppanja on sentään jätetty pois tältä aamiaiselta, sillä se ei edellisen illan jälkeen saisi ansaitsemaansa arvostusta.Päivänsankaria ilahdutetaan paitsi hämähäkkimiesaiheisilla koristeilla ja upealla merihenkisellä vaatetuksella, myös loputtomilla ikävitseillä jotka sitten jatkuvatkin koko päivän.Villa Prestige sijaitsee suoraan kansallispuisto Mount Biokovon juurella ja ovelta pääsee lähes suoraan vuoristoreiteille kiipeilemään ja patikoimaan, joten sekin mahdollisuus on hyödynnettävä. Lähdemme porukalla tarkastamaan vielä maisemat. Härkäporukalla jatkamme vielä korkeammalle, kiipeilyäkin vaativalle reitille.

Maisemat ovat aivan mielettömät.
Vielä viimeinen, upea Baska Vodan auringonlasku viinillä höystettynä merihenkisesti pukeutuneena, ja nämä synttärikemut on saatu pakettiin.


Suupielet pyrkivät spontaanisti hymyyn ja olo tuntuu onnelliselta.
Muulla seurueella vaikuttaa olevan samanlainen olotila.Aina välillä varatessa majoitusta ulkomailta käy niin, etteivät kuvat vastaakaan todellisuutta. Tässäkin tapauksessa oli niin - mutta positiivisessa mielessä. Villa Prestigen erittäin hyvin varusteltu ja kauniisti sisustettu kolmikerroksinen huvila oli parempi kun osasimme aavistaa. Erityiskiitos kuuluu myös hurmaavalle omistajalle, joka teki kaikkensa, jotta meidän vierailusta tuli täydellinen.


Vaikka ystävät juhlan tekevät, tätä villaa voi suositella aivan erityisen varauksetta useammalle pariskunnalle tai perheelle, isommalle kaveriporukalle tai millä kokoonpanolla kukakin nyt sitten haluaa lähteä elämästä nauttimaan. Esimerkiksi niitä neli...kolmekymppisiä juhlimaan!

Viimeisenä kaivoimme vielä kalenterit esille katsomaan mihin kohtaan seuraava lomavaraus tänne 
voitaisiin tehdä, kenties syyslomalla....
Villa Prestigen löydät Interhomen sivuilta vuokrattavaksi. Sesongin ulkopuolella villan viikkovuokra on noin 2800 euroa. Makuuhuoneita on viisi, joten useammalle jaettuna hinta ei ole paha tästä kokonaisuudesta.

Jos kuvista jäi vielä jotain arvailun varaan, niin Gian Facebook Live -videosta löytyy myös virtuaalikierros koko talosta.

Baska Vodaan ajaa Splitistä noin 1,5 tuntia, ja sinne pääsee joko maisemiltaan upeaa rannikkoreittiä tai moottoritietä pitkin. Baska Vodan kylä on noin 5-10 minuutin ajomatkan päässä villalta. Baska Vodasta löytyy pienempiä kauppoja, ravintoloita ja ranta. Ihan villan vierestä lähtee polut Mount Biokovon kansallispuistoon.

Makarskan kaupunki on noin 20 minuutin ajomatkan päässä, ja sieltä löytyy isompia supermarketteja, sekä ihana lauantaitori, josta voit ostaa kaikkea tuoreena.Kroatiassa olimme VisitCroatian vieraina, villa järjestyi yhdessä Interhomen kanssa. Mielipiteet ja huikeat fiilikset omiamme.


29 kommenttia:

 1. Ihana talo! Kyynikkona tekstistä jäi meleen tuo nettihuijausosio - sen kun aina osaisikin haistaa! Millä sivustolla tai mitä kautta törmäsitte tuohon tarjoajaan, joka vaikutti epäilyttävältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oli meidänkin mielestämme! Se toinen talo oli tarjolla sekä HomeAwayssa että AirBnb:ssä. Vaikka tarjouduimme maksamaan varausmaksun palvelun kautta luottokortilla (jolloin sen olisi saanut huijauksen tapahtuessa takaisin) niin keskustelu kääntyi aina siihen, että hän pystyy antamaan paremman hinnan suorana pankkisiirtona, koska silloin ei menisi palveluntarjoajan välityspalkkiota.

   Saattoihan se olla ihan validikin, mistä näitä ikinä tietää. Sen verran epäilyttävältä kuitenkin vaikutti, että jätettiin sikseen.

   Poista
 2. Okei suusta pääsi sellainen spontaani WOW, kun luin tätä postausta (ja olen yksinäni kahvilassa tällä hetkellä). Ihan täydellinen paikka juhlia.. niitä kolmekymppisiä :D. Onnittelut vielä vähän myöhässä! Eipä sitä kyllä täydellisempää synttäriviikkoa osaisi kuvitellakaan. Ehkä minäkin juhlin sitten seuraavia kolmekymppisiäni näin =D. Plus Kroatia on ihan kärkipäässä mun haavekohteiden listalla. Nämä nettihuijaukset ovat sangen ikäviä... Itse olen viimeksi törmännyt sellaiseen Booking.comissa. Onneksi en ollut maksanut mitään ennakkoon, mutta ilman majapaikkaa jäin, kun saavuin määränpäähäni. Mikä lie tuonkin huijauksen tarkoitus ollut.. varmaan aiheuttaa vain pahaa mieltä. Ja näissä tapauksissahan Booking.com pesee kätensä ihan täysin. Ei jäänyt kovin hyvä fiilis asiasta. Eipä sellaista palvelua nykyään olekaan, johon uskaltaisi täysin luottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia onnitteluista! Synttärit oli kyllä mitä huikeimmat, voin lämpimästi suositella tätä konseptia :) Kroatia iski meihin ihan täysillä jo ensivisiitillä muutamia vuosia sitten, ja fiilikset senku vahvistuivat tälläkin kerralla. Hieno maa kerrassaan!

   Mutta noi huijaukset on kyllä tylsiä, ja tosiaan aika hyvät perustelut saa olla jos meinaa palveluntarjoajalta saada rahansa takaisin. Ja vaikka onnistuisikin, niin kohtuullisen väännön takana se taitaa vähintäänkin olla. Onneksi selvisit itse sentään ilman rahanmenoa, tuossa ylimääräisessä vaivannäössä uuden majoituksen löytämiseksi on siinäkin jo riittävästi harmituksen aihetta.

   Poista
 3. Useamman perheen voimin sopivan villan löytäminen ON vaikeaa. Me suunnittelimme Portugalin lomaa neljän perheen kesken, mutta olimme lopulta liian myöhään liikkeellä, emmekä löytäneet sopivaa. Laajensimme hakuakin jo Ranskan, Espanjan ja Italiankin puolelle, mutta lopulta päädyimme siirtämään lomasuunnitelmaa vuodella.

  Tuo näyttää ja kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Täytyy pitää mielessä, jos haku joskus laajenee Kroatiaan asti tai viimeistään sitten, kun muut kohteet on porukalla koluttu läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on meilläkin aika perisynti, että lomasuunnitelmat jää aina turhan viime tinkaan. Tämän kanssa meinas käydä vähän samoin, kun kaiken etsinnän ohessa oli muuttoa ja remppaa ja muuta puuhastelua. Onneksi oltiin kuitenkin sesongin ulkopuolella liikenteessä.

   Mutta pidä toki mielessä! Meillä on ollu Kroatiassa ollu tämän lisäksi toinen huvila aiemmin vuokralla, ja sitä ennen Toscanassa. Hienoja reissuja olleet kaikki :)

   Poista
 4. Oi, aika täydelliset nel... kolmikymppiset! Tuollaisissa puitteissa juhliminen kelpaisi itsellekin. Meidän häiden jälkeen me vietettiin vajaa viikko kavereiden kanssa villassa Cairnsissä, ja onhan se aika spessua päästä juhlimaan porukalla jossain upeassa paikassa. Ja aika onnekkaita olette, kun saatte tuommoisen porukan yleensä kasaan Kroatiaan, ei varmaan olisi kaikille helppo rasti!

  Airbnb:ssä mekin ollaan törmätty tuohon, että pyydetäänkin maksua pankkisiirtona. Heti on epäilykset nousseet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraat juhlan tekevät, ihan sama missä niitä pidetään - mutta ei niistä hienoista puitteista varsinaisesti haittaa ole :) Mutta totta puhut onnekkuudesta, kyllä tuolla villan terassilla istuskellessa tuli useammankin kerran ajateltua, miten etuoikeutettu sitä onkaan. Tyypillisen luterilaisesti ajatellen tuli jopa hieman syyllinen olo siitä, että elämä tuntui täydelliseltä.

   Poista
 5. no määhän jo teidän Instassa näitä tunnelmia ja huvilaa ihailin <3 Kyllä nuo täydellisiltä kalaaseilta näyttävät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä ne oli! Pitää hehkuttaa tasapuolisesti kaikissa medioissa :D ♥

   Poista
 6. En voisi kuvitella parempia synttäreitä kuin tuollaiset! WOW, WOW ja vielä kerran WOW. Upeat tilat, mahtavat maisemat ja yksityiskokki, hieronta ja vaikka mitä. Nyt tuli paineet järjestää omat kolm....eikun kaksikymppiset elokuussa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi ite osannu kuvitella noitakaan, hyvä että muut hoiti ajattelun eikä tarvinnu ite ku nauttia kyydistä :D

   Tsemppiä kakskymppisten suunnitteluun! Mielenkiinnolla jään odottamaan raporttia :)

   Poista
 7. On varmaan ollut kyllä huikeat synttärit! Tuo villa näyttää aivan upealta, uima-altaasta ja yksityiskokeista puhumattakaan. Tätä lukiessa jäi mietityttämään se, miten noin ison porukan saa ulkomaille yhtäaikaa, eikö siinä ole kamala säätäminen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikeaa oli kyllä, lähestulkoon eeppistä! Mutta teoriassahan tää on aika suoraviivaista. Päivämäärä kalenteriin, alustavat kyselyt ihmisiltä, ja sitten kun tuli vihreää valoa niin villan vuokraus. Ihmiset hommasivat lennot ja vuokra-autot kuka mistäkin, ja treffattiin perillä. Noin niinku pähkinänkuoressa. Todellinen tarina on vähän pidempi ja siinä on enemmän juonenkäänteitä :D

   Poista
 8. Kannattaakin juhlia kolmikymppisiään, kun vielä voi, ei nimittäin jalka enää taivu kalliolla seuraavina vuosikymmeninä. Toki joillakin taipuu, minulla ei. Minä ajattelen ikääni miinusvuosina, niin kuin nyt olen 3½ vuotta nuorempi kuin kumppanini kuollessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaahan se olla että askel tästä vielä lyhenee, mutta ei anneta sen häiritä. Hissukseen mennessä jää enemmän aikaa maisemista nauttimiselle :)

   Poista
 9. Voi hitsi miten makeeta!! ^_^ Pääsin teidän tunnelmaan täydellisesti ja tuo synttäripuku on huippu! :D Ihanaaa! Pistän tän paikan ylös heti!

  VastaaPoista
 10. Meilläkin tiedetään hyvin tuo vaikeus löytää majoitus isolle porukalle. Nyt ollaan juuri monta viikkoa etsitty tarpeeksi isoa asuntoa Virosta, mutta jostain syystä hinta ja laatu eivät ole vielä kohdanneet. Kiitos erityisesti tuosta lopun inforuudusta! Mietin koko ajan, että olisiko tuo teoriassa mahdollinen, ja lopussa tulikin hyvää infoa huvilasta ja seudusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majoituksen etsimisessä on aina oma haasteensa, meillä ainakin käytetään ihan kohtuuttomasti aikaa sopivan majapaikan etsintään. Toivottavasti teilläkin natsaa ja löydätte mieleisen!

   Mutta hienoa kuulla, että oli hyödyllistä tietoa. Pelkällä fiilistelyllä tämä olisi jäänyt hieman ohueksi, joten haluttiin laittaa faktaakin mukaan.

   Poista
 11. Ihanan näköiset juhlat! Kuvista välittyy kyllä tosi hieno tunnelma ja huvilakin on mitä upein. Onnea vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! Juhlat oli kyllä huikean hienot, eikä ollut paikassakaan valittamista :)

   Poista
 12. Hei.
  Itseäni kiinnostaa näissä maailmanympäri blogeissa raha-asiat ihan vain siksi, että haaveilen vastaavasta itsekin ja on mielenkiintoista ja mukavaa tietää vähän minkälaista summaa tuo matka vaatisi.
  Ensimmäiseksi ko blogeista luenkin budjetti postaukset ja niiden perusteella valitsen mihin haluan tutustua paremmin. Toistaiseksi olen bugjetteja selaillut monista ja vain tähän teidän blogiin tykästynyt ja niin koukkuun jäänyt, että kahdessa viikossa luin kaikki tekstit alusta tähän asti ;)
  Kiitos mahtavasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta palautteesta sinne! :)

   Rahasta puhuminen on aina täällä Suomessa vähän riskaabelia, koska aina on joku, jonka mielestä jokin asia on maksanut liikaa tai raha olisi pitänyt käyttää toisin. Haluamme kuitenkin tuoda tuon aspektin esille, koska se on meillekin tärkeää kun valitsemme kohteita - että onko se paikka ihan taloudellisesti ulottumattomissa vai mahdollisuuksien rajoissa.

   Monet reissut voi tehdä todella erilaisilla budjeteilla, riippuen siitä, mitä matkaltaan haluaa, ja mihin maksukyky ulottuu. Maailmanympäribudjettejakin on hirveän paljon erilaisia. Esimerkiksi ikilomalaiset vetivät reilu 400 päivää ei maailman ympäri mutta pitkällä lomalla ja budjetti taisi olla noin 20k€ jos en väärin muista. Yöpyivät paljon teltassa jne. Sitten taas Meriharakan Pirkko meni miehineen viisi viikkoa ympäri pallon ja poltti suurin piirtein saman verran.

   Erilaisia matkoja molemmat. :)

   Poista
 13. Hei, me olemme menossa aika lähelle paikkaa. Villa on vuokrattu ja matkassa mukana on muutama kaveriperhe lapsineen. Haluaisin, että meille tulisi kokki joku ilta kokkailemaan. Teillä sellainen oli, onko vinkkejä mitä kautta sellainen järjestyisi? Vai kokeilenko onko meillä yhtä kekseliäs isäntä kuin teillä?

  VastaaPoista
 14. Hei,
  mekin olemme menossa tuonne suunnalle kaveriporukalla. Tuo kokin saaminen Villalle kiinnostaisi. Onko sinulla jotain vinkkiä mitä kautta sellaista kannattaisi lähteä tilaamaan vai kysyitkö vaan teidän VIllan isännältä?

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti vastasin teille jo toisessa kanavassa - mutta jos en, tässä vastaus; kokki järjestyis meidän villan omistajan kautta. Itseasiassa, se tuli heidän perheestään.

  Luulen, että jos olette jonkun perheen vieraana, kannattaa kysyä heiltä, tai sitten jostain lähiravintolasta Baska Vodasta. Tuntuvat olevan sen verta asiakaspalveluhenkistä porukkaa, että tekevät kyllä kaiken, minkä vaan pystyvät! Jos ei onnistu niin annan Prestigen emännän numeron, voit tiedustella sitten sieltä. :)

  VastaaPoista
 16. Hei, tarviiko tuolla välttämättä autoa vai pärjäisikö ilman? Meillä 10 hengen porukka, jossa kaksi huonojalkaista eläkeläistä, lapset 6/6/11/14, neljä aikuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu vähän miten on halukas valmistelemaan matkaa ja miten haluaa liikkua ja hoitaa asiat. Olen aika varma, että taksilla pääsee tekemään esimerkiksi kauppareissut ja käymään joskus kylässäkin, mutta kävellen sinne ei kyllä villalta mene. Lämpimästi kyllä suosittelen autoa tuonne, ihan jo siitäkin syystä, että pääsee käymään halutessaan kaikissa ihanissa ympäröivissä kohteissakin!

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!