sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

"Toivon, että teillekin käy josksu huonosti, ehkä puoliso pettää, toinen sairastuu, tulee ero, loppuu työt ja lähtee kämpät sun muut alta."


Suomi on sellainen maa, että täällä on sananvapaus. Ja se sananvapaus tarkoittaa sitä että minulla on oikeus Nimettömänä ja Anonyyminä tulla kertomaan teille bloggaajille että sinä olet kamala ihminen ja minä olen loukkaantunut. Koska niin minä olen. Sekin on minun oikeus.


Minä olen niin kovin loukkaantunut siitä että koska sinä olet lapseton niin et tiedä mitään millaista lasten kanssa on. Minä kerron sinulle ettet sinä lapsettomana ymmärrä mistään mitään. Ja nyt kun sinulla on sitten yksi lapsi niin et tiedä kuitenkaan mistään mitään. Että turha sanoa mitään. Sitten vasta kun sinulla on monta lasta ja niistä ainakin yksi on erityislapsi, sitten sinä ehkä tiedät jotain, mutta et varmaan sittenkään.

Sen minä tiedän, ettei sinulla ei ole yhtä kurjaa kun minulla etkä sinä muutenkaan mistään tiedä mitään ja minä olen nyt loukkaantunut kun et osannut kirjoittaa juuri minun näkökulmastani ja kattaa kaikkia vähemmistöjä ja ruokavammaisia ja erityistilanteita tässä samassa postauksessa.

Sitiä minä olisin halunnut lukea, sellaisen postauksen missä kaikki maailman näkökulmat ja tavat ja tilanteet olisi yhteen koottu.

Sellaisia postauksia minä aina luen ja itsekin syvällisesti pohdiskelen. Kaikkien näkökulmia aina pohdiskelen, ja siksi tiedän ettet sinä tiedä mitään.

Mutta erityisesti minä luen näitä postauksia koska ne on ilmaisia, minä en mistään sisällöistä ala maksamaan. Täällä Suomessa meistä on hyvä jos joku on ilmaista, erityisesti ämpärit. Ilmainen on hyvä aina, paitsi jos se on minulta pois. Ja bloggaajat, nehän saa kaiken ilmaiseksi, vaikka minä en, niin se on minulta pois.

Että vaikka en minä ole koskaan mitään blogia kirjoittanut, mutta tiedän kuitenkin että se on niin helppoa. Että sinun ei ole mitään sen eteen tarvinnut tehdä. Sinne vaan pari kuvaa ja tekstiä laitat ja kaiken saat ilmaiseksi ja pelkkiä drinkkejä aina juot kutsuilla, mistä sitten laitat kuvia jonnekin sosiaaliseen mediaan.

Omahyväistäkin sellainen.

Sitten sinä kirjoitat siitä, ja minä sanon että sinä et ole sitä ansainnut etkä osaa mielipidettäkään itse muodostaa siitä asiasta kun ilmaiseksi sait.

Että ihan huonoa on tämä sinun ilmainen sisältö.


Etkä sinä minkään eteen ole koskaan mitään tehnyt, kuten minä. Minä sentään olen masentunut ja raadan palkkani eteen, etkä sinä edes ymmärrä sitä, koska sinä kuulut eliittiin kun olet bloggaaja.

Tästä minun näkökulmastani sinun kuuluisi täällä sinun blogissasi kirjoittaa. Kovin olen siitä vihainen ettet sinä minun kokemuksistani kirjoittanut. Sinä et ole koskaan ollut työttömänä tai onneton, sen minä tiedän, etkä sinä ole joutunut työtä tekemään minkään eteen. Sinun elämäsi on helppoa ja on ollu aina, sen minä tiedän kun olen yhden postauksen blogistasi lukenut.


Siitä minä olen ylpeä että meillä Suomessa voi saada arvostusta vain jos on ensin raatanut niska limassa ja unohtanut perheen ja ystävät. Että on työlleen ihan kaikkensa antanut ja ehkä vähän burnoutistakin kärsinyt. Se on kunnioitettavaa se. Saappaat jalassa mennään kun on raadettu ensin. Bloggaaminen se ei ole mitään oikeaa työtä, koska se on vaan niin helppoa eikä kunnon työ. Eikä edes harrastus.

Sitä mieltä minä olen, ja sen minä sinulle kerron aina kun voin.

Kuka niitä blogeja edes lukee kun ne on niin huonoja, en edes ymmärrä, mutta minä siellä sitten kommentoin ja kerron senkin että on huono blogi eikä tätä kukaan lue, heti kun olen sen ensin lukenut.


Näitä kommentteja opin kirjoittamaan siellä koulussa. Meillä täällä Suomessa on myös tasa-arvo. Ja kaikilla on samat mahdollisuudet saada koulutusta, ja se on hienoa se, ja siitä me ollaan ylpeitä sitten aina kun joku ulkomailla huomaa sen. Että tasa-arvoisia ollaan.

Mutta jos on hankkinut sellaisen korkeakoulututkinnon niin sitten kuuluu eliittiin, koska sitten voi saada korkeampaa palkkaa. Että tartteeko sitä yrittää olla parempi kun muut. Sellanen korkeakoulututkinto, se on vaan omahyväisyyttä.

Mutta hieno on tämä meidän koulutussysteemi.

Ja sinä bloggari, sinä olet vissiin joku korkeakoulutettu. Ja se on kuule paha se koska silloin sinä vasta eliittiä oletkin. Koska sitten sinä saat korkeampaa palkkaa kuin minä, minä vain tiedän että saat, ja teet sillä kaikkea hauskaa, mistä täällä blogissasi leveilet etkä koskaan kirjoita mistään tärkeistä asioista. Helppoa sinun on  kun ei ole tarvinnut koskaan mistään luopua eikä säästää ja sinulla on vain se yksi lapsikin, toisin kun minulla ja se on väärin.

Sitten minä kotonani mutisen että jotain pitäisi jollekin tehdä, mutta mitään ei koskaan tapahdu, että mitä sinäkin bloggaaja voisit koskaan tehdä sellaista oikeasti tärkeää. Koskaan ei bloggaajat mitään tärkeää tee.

En minä niitä sinun bloggauksia jaksa lukea jossa kirjoitetaan jotain tärkeää, että kirjoita vaan mutta minä en sellaisia jaksa lukea missä kaiken maailman näkökulmia esitellään, ja niin helppoakin se bloggaaminen.

Siksi minä haukun sinua nyt, ja vähän genitaaliasioita laitan mukaan siihen kommenttiin, jonka Nimettömänä kirjoitan.

Sitä on tämä somevaikuttaminen. Että nyt minä vaikutan täällä somessa kun genitaaliasioita Nimettömänä kirjoittelen.


Me täällä Suomessa kun ei tykätä siitä että kerrotaan mistään hyvästä ja onnistumisista, ja rahasta me ei puhuta ollenkaan, eikä pitäisi sinunkaan siellä omahyväisessä blogissasi. Ettet vaan kuvittelisi olevan toisia parempi, koska sitä se automaattisesti on kun jostain blogissasi kirjoitat. Koska sinäkin bloggari, sinä kun käyt matkoillasi ja juot niitä ilmaisia drinkkejä niissä juhlissasi, sinä et ymmärrä miten kurjaa meillä kaikilla muilla on, ja sinullakin pitäisi olla.

Kärsimyksen kautta meillä kuuluu täällä Suomessa mennä, se on tämä meidän luterilainen näkemys. Että älä sinä siellä minnekään kuuseen kurkottele ja luule olevas muita parempi siellä blogissasi.

Kun käyt siellä matkoillasi niin aina matkustat kaiken lisäksi väärin. Että maailmanympärimatka, sellainen elitistien hauska matka, senkin teit ihan väärin kun et käynyt siellä missä minä olisin käynyt.

Mitään et siellä oppinut, sen minä tiedän, vaikken itse ole sellaista matkaa tehnytkään, enkä tätä blogiasi lukenut.

Tämä blogi, sen takia sinulla ei mitään empatiaa ole, etkä vähäosaisia ymmärrä yhtään. Sen minä tiedän, vaikken minä sinua tunne. Kun sinun elämäsi on pelkkää hattaraa ja pumpulia, ja minun ei, ja se on väärin se, eikä minulla ole edes varaa lähteä sinne samanlaiselle maailmanympärimatkalle, jonka sinä teit noin vaan kun rahaa on kuin roskaa. Sinulla sitä on ja on ja on, ihan tosta noin vaan etkä sinä mitään sen eteen tee.


Minusta ei koskaan pitäisi ketään tuomita millään tapaa ja sen minä kerron kommentissani. Sitten minä tällä sananvapausoikeudellani kerron sinulle kaiken tämän Nimettömänä ja Anonyyminä. Sillä minä "Toivon, että teillekin käy josksu huonosti, ehkä puoliso pettää, toinen sairastuu, tulee ero, loppuu työt ja lähtee kämpät sun muut alta."


Koska se olisi teille ihan oikein. Ja on minun oikeus sanoa sinulle se, bloggaaja, vaikket sinä minulle mitään ikävää henkilökohtaisesti olekaan sanonut.----

Tämän postauksen inspiraationa on toiminut ne kymmenet palautteet eri kanavissa, joita Anonyymit ja Nimettömät ovat meille antaneet näiden kohta kolmen vuoden saatossa.

Ja jotta asialla olisi toinenkin puoli, kiitos teille mahtaville lukijoille ja kävijöille niistä kaikista ihanista, sadoista positiivisitsa kommenteista, joita olette meille jatkuvasti jättäneet. Onneksi te olette valtavassa enemmistössä. 

PS. Meille voi antaa palautetta myös Facebookissa ja Instagramissa, tosin siellä vain nimellä tai nimimerkin takaa.

54 kommenttia:

 1. Oh crap - kakkaa tuutin täydeltä. Kiitos mahtavasta blogista. Edelleen muistelen kiitollisuudella niitä pimeitä talviaamuja, jolloin sain kahvikupin äärellä matkata teidän kanssanne maailman ääriin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle kun olet jaksanut ja jaksat vieläkin olla mukana matkassa. :) Tuleehan niitä tarinoita vieläkin. Ja kukaties, ehkä joskus uusi maailmanympärimatkakin. :)

   Poista
 2. Tää oli hyvä. Ihanaa kun osaatte suhtautua. Kiitos blogista, tänne on aina kiva palata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikai sitä muuten voisi suhtautuakaan. :) Kiitos kun olet mukana, muutenkin kuin anonyymisti! ;)

   Poista
 3. Sitä minä olen miettinyt, että onko muissa maissa samanlaista, vai onko suomalaiset oikeasti erityisen kateellista ja vihaista porukkaa? Blogini on saanut vielä olla rauhassa vihaisilta kommenteilta, mutta puhelinaspassa työskennellessäni saan päivittäin kärsiä suomalaisten syvältä kumpuavasta vihasta ja pahasta olosta. Ei mene minun jakeluun, että soitetaan jonnekin ja ollaan jotain vailla, mutta esitetään asia huutamalla, haukkumalla ja kiroilemalla. Eihän sitä pitäisi ottaa henkilökohtaisesti, mutta kyllä se pakostakin vaikuttaa omaan fiilikseen kun joku elämäänsä kyllästynyt purkaa pahaa oloaan sinuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu että on. Muistan, kun tultiin kotiin maailmanympärimatkalta ja olin ihan Floridan auringoissa ja jenkkien superystävällisessä moodissa. Suomessa ihmiset katsoivat perään että mitä tuokin tuossa hymyilee. Somessa näkyy myös erityisen hyvin erot suomalaisten ja ulkkareiden statuksien tykkäyksissä ja kommenteissa; siinä missä tavan kuva jenkki- tai hollantilaiskaverilla kerää helposti 100 tykkääjä ja sydämiä kommentit täyteen, vastaava saa kenellä tahansa suomalaisella hätäseen ehkä parikymmentä.

   Voin vain kuvitella että aspassa saa kuulla yhtä jos toistakin. Istuin itsekin vajaa parikymppisenä yhen kesän vastaamassa puhelimeen ja tulihan sieltä yhtä jos toistakin. Vaikkei asioita ota henkilökohtaisesti, eikä pitäisi antaa asioiden vaikuttaa negatiivisesti, kyllähän siitä ainakin hetkeksi vetää suunpieliä vähän alaspäin kun höykytys tulee.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Nauratti, mutta myös vähän kauhistutti - tunnistan niin tuon nimettömän huutelijan! En ole siis henkilökohtaisesti omassa blogissa saanut vastaavia kommentteja, paitsi kerran taisi tulla jotain, että mun mielipide Pärnusta oli väärä. Mua sapettaa nimenomaan tuo monien suomalaisten ajattelutapa, että jokin mitä toisella on itseltä pois. Ja sitten tuollainen kärsimyksen toivominen toiselle, huh heijakkaa. :/ Eikös suomalaisesta sanota, että jos naapurilla on hieno auto, sen sijaan, että suomalainen miettisi, miten voisi itsekin saade sellaisen, se toivoo, että naapurin auto räjähtää? :D Ja myös ylipäänsä sellainen, että joku joskus jotain yrittää, sitäkin tuollaiset anonyymit paheksuja pitävät leuhkana. Ja se vasta noloa onkin, jos yrittää ja epäonnistuu!

  Onneksi suurin osa kommenteista tosiaan on aina positiivisia, mutta tuollaiset hajottaa kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi sanonta on tuntuu kyllä olevan täysin totta. :) Toivon, että nuoremmissa polvissa saadaan muutosta aikaan omalla esimerkillä.

   Onneksi tällaista palautetta tulee aika harvoin, mutta joskus sitäkin. Mitä enemmän asioihin ottaa kantaa tai keskustelee, eikä vain kirjoita ihania unelmia, sen varmemmin sieltä tulee nimetöntä ja anonyymiä palautetta, ja yleensä asiatonta. Suurin osa menee onneksi toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. :) Joskus jopa pienen naurahduksen kera.

   Poista
 5. No huh! Vetää niin sanattomaksi, että mietin, että onko minulla mitään kommentoitavaa. Mutta piti nyt sitten kuitenkin kommentoida, että ei ole sanoja. Jäätävää, että jollain täytyy olla niin paha olla, että tuollaista täytyy alkaa kirjoittamaan muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se kyllä sen verta jännä toive että vaikea sitä on uskoa että joku toiselle tuollaista toivoo. Kiitos kommentista, se toimii kyllä hyvänä vertaisutukena ihan tällaisenaan! <3

   Poista
 6. Että nuin. Siinähän sitä, suomalaisuuden ihanuutta. Kateus ja katkeruus voi olla niin jäätävää, ettei ihan löydä sanojakaan tänne. Mä olen saanut oman osanikin tosta (omahyväinen prinsessa, miehen siivellä eläjä, tyhmä nainen, jolle jo eroa väläytellään ja toivotaan tässä, terve vaan), mutta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ei noista pääse eroon ja järkee niiden päähänkään ei saa taottua. Onneks noi on vähemmistöä. Jaksuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se on. :) Kommentit lie kertovat enemmän kommentoijasta itsestään kuin kommenttien kohteesta. Jaksuja sinne myös! <3

   Poista
 7. Tuttu ausseista totesi hyvin, idioottien määrä on vakio maasta riippumatta. Kaveri on asunut ympäri maailmaa vuosien varrella, syntynyt Euroopassa.

  Se miten tuo esiintyy vaihtelee toki. Positiivisessa päässä on tietysti ilmaisussa eroja, suomalaiset eivät tuolla rintamalla ole mitenkään kärkikastissa. Yleensä tuo on aika hyvin suhteessa siihen miten maassa muutenkin käyttäydytään. Aikoinaan kun asuin Hollannissa, oli tietysti luonut omassa mielessään paratiisin ja olihan se shokki kun tuli vastaan ensimmäiset natiivit, jotka eivät säästelleet sanojaan. Useimmat meistä ovat vain enimmäkseen tekemisissä suomalaisten kanssa tai rajapinta ulkomaalaisiin on pienempi, jolloin Suomi nyt vain sattuu tuntumaan paskemmalta kuin kaikki muut maat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollantilaisista olen ymmärtänyt että varsin suorapuheisia ovat. :) Osataan sitä kaikkialla, muistan lukeneeni silmät avaavan jutun hyväntekeväisyysjärjestön tyypin kirjoittamana siitä miten autettavat ei tietenkään ole mitään gloria päässä kulkevia pyhimyksiä, jotka kärsimys on jotenkin kaunistanut sisäisesti, vaan ihan tavallisia ihmisiä joita ottaa päähän samoin kuin kaikkia muitakin. Mutta että sen huomaaminen oli kuitenkin shokki.

   Väitän silti että Suomessa ollaan nuivempia kuin monessa muussa paikassa, johtuen mm. ilmastosta ja kulttuurihistoriallisesta perimästä - sekä tietysti kielestä. Niin moni asia ilmaistaan muilla kielillä kauniimmin, että se jo pakosti vaikuttaa mielentilaan!

   Poista
  2. Yritätkö sanoa että ruotsiksi kaikki on kauniimpaa kuin suomeksi :-)

   Ilmankos ne ovat aina niin iloisia siellä ja Strömsö ei edes näytä siltä että suomalaista televisiota katsoisi!

   Poista
 8. Kateellisia ja myrkyllisiä ihmisiä on aina ollut ja tulee olemaan.
  Bloginne on eräs parhaista ja matkanne sekä tarinanne mukavaa luettavaa.
  Kiva,et suhtaudut huumorilla ikäviinkin kommentteihin: se vaatii vahvuutta ja uskoa omaan tekemiseen.
  Jatkakaa samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Pirjo, lämmin kiitos! <3

   Eihän asiattomille kommenteille voi paljon muuta tehdä kun suhtautua nimenomaan huumorilla. Jäisi muuten blogi kokonaan kirjoittamatta. :)

   Poista
 9. Tää on aivan mahtava! Just oikea asenne. Jos on oikeasti asiaa, sen voi sanoa omalla nimellään. Miten hirveitä juttuja voi ihmiset sanoa... :o eivätkä tajua että itsensä ne siinä nolaavat, eikä bloggaajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma nimi, tai edes jonkinlainen tunniste toisi kieltämättä näihin kommentteihin vähän pontta ja selkärankaa. Tosissaan, kommentit kertovat enemmän kommentoijasta kuin bloggaajasta. :)

   Poista
 10. Kiitos hyvästä ja hyvin kirjoitetusta tekstistä, sitä oli ilo lukea, vaikka toki asia itsessään on kaikkea muuta kuin iloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta ja että jaksoit naputellakin sen - ja vielä nimellä! ;)

   Poista
 11. Jengi osaa olla kyllä uskomattoman tökeröä ja osa ihan omalla nimellään. Onneksi positiivinen palaute painaa vaakakupissa enemmän.

  Me ollaan onneksi vielä toistaiseksi säästytty tuollaiselta palautteelta. Odotan kyllä edelleen niitä ilmaisia matkoja ja kekkereitä. Ehkä pahoitan mieleni, jos niitä ei tulekaan ja aloin bloggaamaan ihan turhaan.

  Maku hoiti aika hyvin tän casen :D
  https://www.facebook.com/amirkhanimakwan/photos/a.1385028728378608.1073741828.1380481938833287/1934532956761513/?type=3&theater

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Mikä mahtava vastaus! :))

   Ehkä saat vielä palasen näistä "ilmaisista" matkoista ja juhlista - jotenkin ne ei aina hirveän ilmaisilta tunnu. :) Me valitaan todella tarkkaan nykyään mihin lähdetään mukaan ylipäänsä, kun aika vaan on rajallinen resurssi ihmisellä.

   Sillä välin ehdotan todellakin että käyt eri blogeissa vähän pahoittamassa mieltäsi! Muista tehdä se nimettomänä. ;)

   Poista
 12. Sananvapaus on sananvapaus. Haukkuminen on haukkumista ja mielipide on mielipide. Asoita, joita jotkin anonyymit eivät osaa eroittaa toisistaan. Hyvä teksti :)

  VastaaPoista
 13. Amen to that. Masokismin määrä ja hinku itsensä kiduttamiseen on noilla anoilla huipussaan. En minä vaan kestäisi sellaista tuskaa.
  Tuttua huttua nuo anot 12-vuotisen bloggaamiseni ajalta. Onneksi nykyään ovat jonkin verran vaienneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Onhan se jännä että tarttee tulla blogeihin pahaa oloaan purkamaan. :)

   Poista
 14. Tää on niin hyvä, menee kyllä jakoon joka ikiseen paikkaan, minkä ikinä keksin :D !

  VastaaPoista
 15. Ja nyt loppui tän blogin lukeminen. Ja sen tuun kertomaan tasaisin väiiajoin. ; D

  VastaaPoista
 16. Meillekin tuli just äskettäin palautetta, että joku tunsi myötähäpeää meidän tekemisien johdosta ja ihmeteltiin taas, että "miten te kaksi koheltajaa voitte olla niin suosittuja".
  Teki mieli vaarat, että siksi, kun emme rämmi negatiivisuuden vallassa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan sitä ihmetellä, mutta on tapoja ja tapoja ihmetellä. Ei ole pako katsoa jos tuntee myötähäpeää. Jatkakaa vaan samaan malliin! :D

   Poista
 17. Veit sanat suusta ja kaiken miltei sanasta sanaan, olen omaan blogiin/vlogiin kohta 4-vuoden aikana saanut: Sinä kun et mistään tiedä ja kuinka sinä kehtaat olla joskus surullinen, kun on hyvä mies ja varmaan raha-asiatkin kunnossa, toista se on minulla... Sinä et muutenkaan mistään mitään tiedä, vaan pitäisi herätä tähän maailmaan ja mennä kouluun, koska elämä on yliopisto ja minä anonyymi olen elämän yliopistoa käynyt ja osaan päätellä, ettet sinä tiedä yhtään mistään mitään.

  Sinä vain juot viinaa (limua laseissa), olet ruma ja sinusta ei Ansa Ikosta saa tekemälläkään. Välität vain pinnallisista asioita, vaikka olet aikuinen nainen. Minä anonyymi sentään teen käsitöitä ja mikä on ihan oikea harrastus.Tunnen myös valtavasti myötähäpeää sinun ja Maijun kohellusten takia ja minusta teidän kannattaisi katsoa peiliin ja ilveillä vähemmän ja piilottaa paksut pohkeenne ja käyttäytyä aikuismaisesti, sillä minä anonyymi käyttäydyn aina aikuisesti ja tämä minun palaute on vain rakentavaa aikuismaista palautetta ja, ja, ja.
  Rumuuden lisäksi, meikilläkään sinusta ei meinaan kaunista saa tekemälläkään, voisit peittää sivuhampaasi ja kuvitella loput, koska minä anonyymi olen suuren luokan kaunotar ja omaan täydellisen jenkkihymyn ja mielestäni blogissa ei kannattaisi moisen pinnallisen ilveilijän edes esiintyä, koska ketä kiinnostaa, ei minuakaan, vaikka käynkin täällä lukemassa kaikki postauksesi ja mietin kaikki asiasi, elämäsi, ulkomuotosi, teidän perheen taloudellisen tilanteen, kaikki minua niin kovin analyyttisesti askarruttaa, niin teen sen vaan, koska minä anonyymi olen aikuinen ja rakentava hyvä ihminen ja annan vain rakentavaa palautetta. Olen minä anonyymi toki välillä sitä mieltä, että teitä on ihan kiva kiusatakin omaksi huviksi, koska olette niin naurettavia.

  Että silleen, tätä voisi jatkaa loputtomiin, vaikka tämä teidän postaus veikin miltei sanat suusta. Terkuin Tiia K Minäkö keski-ikäinen ja Tädit tubettaa Maijun tubetätipuolisko, eli kuraa on saatu ja kuraa tulee, mutta sehän ei lannista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi näitä ihmisiä. :) Minua jaksaa hämmästyttää miten ihmiset ottaa asiakseen tulla kommentoimaan näitä asioita ja laittaa niin paljon aikaa ja vaivaa siihen. Todennäköisesti näillä ihmisillä on hirmuisen huono vaan olla. Heidän puolestaan harmittaa enemmän. Että elämä on siis niin huonoa että pitää siellä käydä tuollaista kertomassa.

   Lannistuminen on ihan vimppa juttu mitä noiden kommenttien edessä kannattaa tehdä. Jatkakaa vaan samaan malliin, ootte ihan huippuja! ♥

   Poista
 18. Minusta on ihan järkyttävää, millaista palautetta bloggaajat saavat! Ei tietysti tule yllätyksenä, että suositut blogit (=kuten te) saavat osakseen hyvien kommenttien lisäksi sitä harmaata lokaa, mutta se lokaamisen taso...Huh, mulle tulee noista tosi paha mieli :( Minun on vaikea ymmärtää, miksi pitää suoltaa omaa pahaa oloa toisten niskaan, kun eihän kukaan bloggaaja voi lukijan tai kenenkään muunkaan pahalle ololle mitään, vaan jokainen on oman onnensa - ja onnettomuutensa seppä. Monilla suomalaisilla on siis vielä paljon opittavaa, kuinka saavuttaa iloinen ja onnellinen olo itselle...koska sitä ei ainakaan toisia mollaamalla saa.

  Kiitos tästä kirjoituksesta, kiitos ihanasta blogista ja "hei älä koskaan ikinä muutu" ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan monessa mittakaavassa aika pienikin blogi, mutta kyllähän sitä ihmiset aina löytää tiensä vaikka minne. Varsinkin rahaa ja lapsia käsittelevät postaukset tuovat jengiä aina ties mistä kommentoimaan.

   Mekin ollaan vielä aika pienellä päästy, nuoremmat naisbloggaajat harmittaa ehkä kaikista eniten. Osaa kiusataan ihan toden teolla.

   Kiitos kun käyt täällä aina välillä kurkkaamassa ja ilahduttamassa kommenteilla! Kyllä se positiivinen palaute vaan paljon merkitsee. :)

   Poista
 19. Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Ihmisillä on taipumus ammentaa sieltä huussin puolelta, kun kommentin voi jättää nimettömänä. Monesti huomaa myös sen ettei se kommentti liity varsinaisesti tekstiin vaan omiin pettymyksiin ja kokemuksiin. Tai huonoon oloon.

  Kehitysehdotus, saisiko tämän blogin responsiiviseksi. Nyt luetaan tekstiä kuin tennisottelussa. Vasen pääty, oikea pääty, vasen pääty oikea pääty ja eräpallo. Eikun kappaleenvaihto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä on tullut helppo tapa purkaa kaikki huono fiilis. Helppoa suoltaa muiden niskaan kura, mutta onhan nää välillä ihan hirmuisen huvittavia. :)

   Kehitysehdotus noteerattu, mutta; saitin pitäisi olla responsiivinen? :O Onkohan käynyt niin että linkki jossain on ollut absoluuttinen deskariin tai mobiiliin? Ollaan jossain välissä vaihtamassa koko alustaa kun blogger tuntuu niin kököltä. Saa vaan nähdä millon siihenkin on aikaa. :)

   Poista
 20. Se on ihmeellistä, mistä tulee halu arvostella toisia negatiivisesti ja ilkeesti? En ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on! Vaikeeta se on monen ymmärtääkään. Toisesta sisään ja toisesta ulos. :)

   Poista
 21. En ota kantaa tähän postauksen sävyyn, mutta sanon, että turhasta on turha pahastua.

  Itseäni eivät enää kriittiset palautteet hetkauta, vaan lähinnä saavat itseni miettimään sitä, ilmaisinko itseni epäselvästi. Jos kirjoitan kriittisesti ja otan vahvasti kantaa johonkin, niin olen tietenkin valmis myös vastarintaan. Ei mihinkän sotaan lähdetä miettimättä puolustusta. Kritiikki, asiallinen sellainen on hyvä asia, sillä se vie dialogia eteenpäin.

  Omansa ovat sitten nämä huulien heiluttajat. Heille minulla on oma vakiavastaus, mutta se on liian roisi tässä julkaistavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa aivan mahtavaa kun saisi ihmiset internetissä käymään asiallista dialogia ja antamaan rakentavaa palautetta. :) Sittenhän se toimisi aivan loistavana demokratian toteuttamisvälineenä.

   Suurin osa asiattomista palautteista on lähinnä huvittavaa luettavaa, mutta surku niiden jättäjää tulee lukiessa - kertoo enemmänkin sen ihmisen pahasta olosta, jota olisi hyvä purkaa jossain muualla kun netissä anonyyminä.

   Poista
 22. Voi vitsi tämä oli niin taitavasti kirjoitettu juttu! Tuli ihan Rimmisen tekstit tästä mieleen.Huippu! <3 Juuri näin näihin huutelijoihin pitääkin suhtautua. Minä itse asiassa aina säälin ihmisiä, jotka anonyymeinä lokaa viskelevät, sillä vain onneton ihminen sellaiseen pystyy. Kurjaa että Suomeen on niitä onnettomia ja negatiivisia pesiytynyt niin paljon.
  Ihanaa kesän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nomutta, kiitos vallan! Tuli inspiraatio itseasiassa ihan keskellä yötä kirjoittaa moinen, ja sitten se tuli ulos sieltä ihan yhtenä pötkönä vaan. :)

   Mutta kyllä, sääliksihän noita anonyymejä kyllä käy. Pahaa oloa siinä jollain tapaa puretaan, tai sitten on jäänyt argumentointitaidot oppimatta (mitä en ihmettele kyllä lainkaan).

   Ihanaa kesänjatkoa myös sinne, Heidi! ♥

   Poista
 23. Tää oli viihdyttävintä mitä oon lukenu koko kesänä. Kiitos <3 Mahtavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että viihduyit! :D Oikein hyvää loppukesää ja viikonloppuakin! :)

   Poista
 24. Minä Nimetön halusin vain tulla kertomaan että kiitos tästä, hyvät naurut sain! Ja niin totta kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina yhtä mukavaa pystyä piristämään jonkun päivää! :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!