torstai 24. elokuuta 2017

One for the road - näin naisia kannustetaan synnytyskoneiksi vuoden 2017 Suomessa


SDP:n Antti Rinne kertoi että naisten kannattaisi vaan tehdä lisää lapsia, neljäs isänmaalle. Miksi? No, koska Suomi tarvitsee lisää ihmisiä. Eli maksukykyisiä veronmaksajia, jotka rahoittaa meidän nykyisen systeemin. 

Muuten se nimittäin romahtaa jossain vaiheessa. Muun muassa koska eläkejärjestelmä on rakennettu jatkuvan kasvun varaan, ja koska nyt jatkuvaa kasvua ei ole näköpiirissä minkään suhteen, se tulee sakkaamaan niin, että epäilen näkeekö meidän sukupolvi koskaan eläkerahoja.Hommahan siis menee niin että kukaan ei maksa omia eläkkeitään, vaan ne maksaa vasta seuraava sukupolvi. Siitä lisää täällä.Siinäpä muuten syy olla jättämättä unelmiaan toteutettavaksi sinne jonnekin tulevaisuuteen, ja luottaa siihen että eläkkeellä sitten. Might not happen.

Mutta naiset ja synnyttäminen. Ensinnäkin, en tunne ainuttakaan ihmistä tuttavapiirissäni, joka olisi ajatellut lastenhankintaa isänmaan puolesta. Ehei, kyllä syyt ovat olleet jossain ihan muualla. Kuten esimerkiksi ihan vaan lisääntymisvietissä, rakastumisessa, halussa tehdä yhdessä jälkeläinen. Toiveesta saada kokea jotain ainutkertaista ihan itse.


Vähän sama kun voin kertoa sinulle että Himalajan tähtitaivas aamuviideltä oli aivan tajuttoman hieno juttu, mutta ei se ihan sama ole näin kerrottuna kun että itse talsit sinne sitä katsomaan.


Toisekseen, naisten alentaminen synnytyskoneiksi vuonna 2017 ei ole kovinkan kosher veto. Olisi ollut ihana kuulla kun Rinne kannustaisi naisia vaikka pörssiyhtiöiden johtajiksi, ihan vaan koska isänmaa! Tiedättekö, koska siellä istuu aika vähän naisia, ja Suomi kun on siinä jamassa kun on, niin ehkä voisi valjastaa sieltä sen toisenkin sukupuolen täyteen potentiaaliinsa, varsinkin kun niitä nyt korkeakouluistakin valmistuu enemmän nykyään.

Ihan vaan ehdotuksena aivopierujen sijan.

Sen lisäksi olisi tietysti hienoa jos koulutuksesta ei leikattaisi, pikkulasten päivähoidosta ei leikattaisi, tuista yleisesti ei leikattaisi, ja perhevapaita uudistettaisiin. Ja sitten kannustettaisiin vähän työnantajapuoltakin suhtautumaan synnytysikäisiin naisiin ja raskausuutisiin positiivisesti, eikä määräaikaisilla sopimuksilla raskauksien pelossa tai ikävällä vastaanotolla kun kuulevat uuden pienen ihmisen tulosta maailmaan. Koska loppujen lopuksihan se vauva on kaikille hyvä uutinen.


Ja vielä bonusvinkkinä Rinteelle ja muille syntyvien lapsien määrän laskusta huolehtiville - kun perhe-elämän ja työelämän yhdistämistä edistettäisiin enemmän, oli se sitten politiikan tai ihan van työnantajien puolelta, se voisi toimia oikein hyvin kannustimena saada enemmän vipinää synnytyslaitoksille.

Luulisin, että näillä jutuilla saataisiin se syntyvien lasten kasvukäyrä paremmin nousuun, kun sillä että setämies tulee kertomaan vähän naisille miten niiden kuuluu elämäänsä elää.


PS. Olen myös nähnyt että maailma on täynnä ihmisiä ja lapsia. Niitä on itseasiassa vähän överistikin jo maapallon kantosietokykyyn nähden. Niitä voisi ottaa sieltä muualta tänne vähän helpommin, niin tilanne voitaisiin ratkaista sillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!