tiistai 19. syyskuuta 2017

Menovinkki: Slow Food Festival Fiskarsissa 7.-8.10.


Viime vuonna pääsimme käymään Fiskarsin ihanassa kylässä vain syksystä. Mutta se ei haittaa, sillä meneillään oli Fiskarsin vuotuiset Slow Food -festivaalit. Jos tykkää pittoreskeistä maisemista ja hyvästä ruoasta, tämä on syksyn ehkä parhaimpiin kuuluva menovinkki.
Valitettavasti kamera on tehnyt jossain vaiheessa temput ja kaikki kuvat on kadonneet jonnekin, joten saatte nauttia vähänlaisesti kuvasaldosta, ja niistäkin lähinnä mitä jossain somekanavassa on jaettu. Mutta uskokaa pois, festareille kannattaa mennä.

Fiskarsissa ihanaa on sen koko tunnelma, ja mahdollisuus hemmotella itseään paitsi maisemilla, myös ruoalla. Ja sitä Slow Food -festareilla saa koko rahan edestä.


Eri rakennuksista löytää erilaisia toimijoita; yhdessä hallissa on ruokakärrejä ja popup -ravintoloita, ulkotorilla viljelijät myyvät kauden herkullisen väristä satoaan ja kolmannessa, vintin katolla on pientuottajat myymässä ihania, laadukkaita tuotteitaan. Ohjelmatarjontaakin löytyy. Viimeeksi käytimme perheen pienintä Marttojen mauntunnistamiskoulussa ja askartelemassa ruokanautintojen lomassa. Säilyi reissu mukavana kaikilla.Meille mukaan lähtee omenoita, perunoita, myskikurpitsa ja läjä kotitekoisia hilloja ja hillokkeita. Seuraavalla viikolla valmistan ensimmäistä, mutten viimeistä, kertaa myskikurpitsakeittoa myskikurpitsastani.

Yläkerran pientuottajien ihanasta tarjonnasta meillä nautitaan festareita seuraavana aamuna gluteenitonta härkäpapugranolaa ja ihanaa, gluteenitonta siemenleipää tuorepuristetun vihermehun kera terassilla.

Fiskarsissa herkkusuulla on varsin hyvät oltavat, sillä ravintolatarjontaakin on näinkin pieneen paikkaan huomattavan paljon. Me kävimme muun muassa Kuparipajassa nauttimassa erinomaisista voileivistä  (myös gluteenittomana!) viinilasillisen kera, vaikka saa täältä ihan oikeaakin ruokaa, ja ilmeisesti erittäin hyvää sellaista. Harmittaa että vatsa on niin täynnä ettei muuta jaksa.

Lisäksi viime vuonna pääsimme vielä nauttimaan Petri's Chocolate Roomin antimista. Petri on harmillisesti sulkenut ovensa Fiskarsissa vuoden aikana, mutta tavoitettavissa kyllä muista toimipaikoistaan vielä.Fiskarsin Slow Food Festival on tänä vuonna 7.-8.10. viikonloppuna Fiskarsissa.


Viime vuonna vierailimme ruokafestareilla Visit South Coast Finlandin vieraina. Tänä vuonna taidamme mennä ihan keskenämme fiilistelemään ajan kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!