maanantai 30. lokakuuta 2017

Pieni luksushotelli Lilla Roberts ei lunastanut lupaustaan


Koska matkustelu siinä merkityksessä miten sanan ymmärrän, on tällä hetkellä useammastakin syystä pannassa, olemme tyytyneet pieniin ja kevyisiin irtiottoihin. Niitä jaksan sentään joten kuten, ja joskus ne parantavat oloakin huomattavasti.

Kävimme aikuisten kahdenkeskisellä minilomalla Helsingin aivan ytimessä sijaitsevassa Lilla Robertsissa. Se kuuluu monen muun pienen ja elegantiksi mainostetun hotellin joukkoon osana Kämp Collection -hotelleita. Yritys on tehnyt hyvää Helsingin hotelleille, sillä nykyään on mistä valita kun kaipaa hieman parempaa majoitusta ketjuhotellien sijan.
Lilla Roberts on luokiteltu myös osaksi Small Luxury Hotels of the World -rankkausta. Hakemuksia tulee kuulemma vuosittain noin 1000, joista vain 5% hyväksytään mukaan.

Minilomallemme olimme varanneet Comfort King -huoneen hotellista (hinta alkaen n. 130 € - n. 300 €). Mitään varsinaista ohjelmaa, tai edes ravintolaa emme olleet samalle päivälle varanneet, sillä kaikki tekeminen on kiinni päivittäisestä voinnistani.


Yleistunnelma on ylellinen, palvelu ystävällistä


Pidän Lilla Robertsin, ja Kämp Groupin -hotelleissa ylipäänsä heidän tapaansa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Esimerkiksi Lilla Robertsin logossa käytetty fontti on äärettömän tyylikäs. Se kertoo hotellin tyylistä ihan kaiken tarpeellisen. Voit odottaa art decoa ja tyylikkyyttä, ja sitä saat.

Aulassa selkeästi vain instagramkuvia varten tuotu hevonen odottaa muutenkin tyylillä ja harkiten sisustus tervehtii hotellivierasta. Check-in sujuu moitteita ja nopeasti.

Ajattelen mielessäni että aulabaarin sohvalle olisi mukava tulla ottamaan drinkki tai pari vielä illasta. Vaikkakin alkoholiton, mutta kuitenkin.

Comfort King, ei tunnu erityisen kingiltä


Meidät ohjataan sisäpihan kautta toiseen osaan taloa, pienelle sisäänkäynnille. Hieman sokkeloisen käytävän ja hissin jälkeen löydämme huoneemme. Kun aukaisen sen, hämmästyn sen kokoa. Se on tuskin risteilyaluksen Deluxe-hyttiä suurempi, jos edes sitä.

Hotellin sivujen kuvissa luvataan suuria ikkunoita ja edes jokseenkin tilavaa huonetta, katsokaa vaikka täältä. Meillä on kyllä ikkuna, mutta se on kuin pienen porttikongin sisällä, ja vastapäätä on suoraan toinen huone. Jos emme pidä verhoja kiinni, siitä näkyy suoraan sisälle meidän huoneeseen ja sänkyyn. Valoa ikkunasta ei tule juurikaan, joten keinovalaistus on käytännössä ainoa valonlähde.

Sisustus on kyllä tyylikäs, kuten asiaan kuuluukin. Kylpyhuone on myös kohtuullisen tilava.

Vieressämme on kaksi muutakin huonetta, ja kun näiden huoneiden asukkaat saapuvat, ovenpauke kuuluu läpi kuin ovea ei olisikaan, ja myös ilmastointi on harmillisen kovaääninen.

Krog Roba on ihan ok, mutta jotakin puuttuu


Koska oloni on jokseenkin heikko, päädymme menemään hotellin omaan ravintolaan, Krog Robaan, katsomaan löytyisikö menystä mitään, mitä tekisi mieli niin ettei tarvitse lähteä pidemmälle.

Ruokalista kuulostaa oikein hyvältä, ja interiöörikin on varsin kauniisti sisustettu. Mietitty. Ihailen aina erilaisia värejä, muotoja ja kuoseja yhdisteleviä sisustuksia, sillä itse en ihan siihen kykene.

Annoksiksi meille valikoituu punajuuri-vuohenjuustosalaatti hunajapaahdetuilla pähkinöillä (18 €), sekä Roban burger Hereford -pihvillä (22 €). Palvelu on todella ystävällistä, mitä nyt gluteenittomuus unohtuu tarjoilijalta nopeasti ja joudun erikseen pyytämään gluteenitonta leipää. Muutenkin tulee hieman unohduksia palvelussa.

Ruoka tulee kuitenkin nopeasti.


Maistamme molemmat annoksiamme. Hetken kuluttua toteamme melkein yhteen ääneen että vaikka ne ovat "ihan ok", tuntuu siltä että jotakin mausta puuttuu. Salaatista ehkä jonkinlainen vinaigrette tai kastike, pähkinät eivät maistu erityisen hunajapaahdetulta, ja hampurilainenkin kaipaisi hieman enemmän makua. 

Olemme illalliseen "ihan tyytyväisiä", mutta tuskinpa tänne ruoan takia tulemme uudestaan. Loppuillan köllöttelemmekin pienen huoneen sängyllä lähinnä leffoja katsellen. Keho ei kykene liikkumaan minnekään.Aamiainen hotellivieraille tarjoillaan samassa ravintolassa.

Se on kohtuullisen runsas ja normiruokailijalle löytyy sitä pientä extraa mitä pieneltä luksushotellilta voikin odottaa. Tyrnishottia, kotijuustoa, simaa, montaa leipälajia.

Gluteenittomalle esitys jäi heikoksi. Gluteenittomasta nurkasta löytyi nimittäin vain kuivahkoja, yksittäispusseihin pakattuja leipiä, puuropusseja, riisikakkuja ja muutamaa keksiä makeaksi. Leipiä ei voi edes paahtaa, sillä paahdin on käytössä normiruokalijoilla ja kontaminaatio pääsee tässä tapauksessa varmasti tapahtumaan.

Jugurtteja ja hedelmiä tarjolla on kohtuullisissa määrin, samoin gluteeniton ruokailija saa nauttia tietysti myös munakkaasta ja pekonista. Pisteet annamme siitä, että pöytään tarjoiltu vihreä tee tuotiin sopivan lämpöisenä, eikä kiehuvana, kuten monessa paikassa valitettavasti on tapana. Vihreästä teestä tulee kitkerää jos sen laittaa liian kuumaan veteen.
Saapuessamme kohtuullisen myöhään aamiaiselle, iso osa lisukkeista näytti myös tyhjää. Jossain vaiheessa buffaa kuitenkin täytettiin vielä.


Ihan kiva, vaan ei uudestaan


Lilla Robertsin ja ylipäänsä Kämp Groupin maine antoi odottaa hotellilta hieman enemmän. Erityisesti postimerkin kokoinen ja pimeähkö huone olivat pettymyksiä. Ravintolaltakin olimme odottaneet hieman enemmän. Odotuksia nostaa myös kuuluminen Small Luxury Hotels of the World -konseptiin. Silloinhan kaiken pitäisi olla lite bättre, eikö?

Palvelu on ystävällistä ja sisustus on kaunista ja mietittyä. Sijainti Lilla Robertsilla on tietysti erittäin hyvä. Jos nämä eväät riittää, ja kenties buukkaa toisen huoneluokan, ehkä vierailukin tuntuu enemmän siltä, mitä brändilupaus antaa odottaa.


10 kommenttia:

 1. Itselleni se tärkein on gluteeniton ja suhteellisen Ok aamupala. Tuo ei houkuttelisi minua paikalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosissaan, meillä erikoisruokavaliota tarvitsevilla on varmaan normaalia tiukempi seula tässä, koska tiedämme, että vaihtoehtoja olisi tarjolla, ja se on pettymys jos yhtään ei olla viitsitty panostaa. Tällaisessa paikassa olisin odottanut enemmän gluteenittomaltakin tarjonnalta. Ei se paljoa vaatisi.

   Poista
 2. SLH on markkinointiketju. Hakemuksien määrä on vähän kuin työhakemukset, niistä valtaosa on todennäköisesti hotelleja, joilla ei olisi mitään samaa mutta yrittävät kuitenkin. Kauniista verkkosivuista huolimatta en ainakaan itse menisi luottamaan siihen että SLH-hotellit ovat yhtään sen parempia kuin mikään muukaan mutta markkinointiketjuksi heillä on joskus hyviä tarjouksia SLH-sivujen kautta, joita ei muualta löydy.

  Tuo että perushuone on pieni ja mitäänsanomaton on muuten yllättävän yleistä "luksushotelleissa". Pahimmillaan tuo on monissa ns. design-hotelleissa jenkeissä, joissa kontrasti huoneiden ja aulan väilllä on todella suuri. Tokikaan ei pidä yleistää..

  Krogista jäi vastaava fiilis, ihan ok mutta ei mieleenpainuva. Hotellissa ei ole tullut yövyttyä vaikka sinne hyviä tarjouksia onkin. Se mikä Helsingissä on mielenkiintoista on hintataso, niin Lilla Robertsin kuin Kämpin tasoiset hotellit kun ovat keskimäärin maailmalla selkeästi kalliimpia. Itse ainakin tykkäisin jos Helsinki olisi kohde, jonne tulisin muualta ja pitäisi asua hotellissa :-) Monessa muussa kaupungissa usein ärsyttää hotellien hintataso.

  Tuo hevoslamppu on muuten esimerkki siitä että paikan sisustaja on ollut design-tietoinen :-) Se on Moooi:n klassikkovalaisin! Kotikäyttöön hiukan sopivampaa kokoluokkaa on jänislamppu, joka löytyy tietysti jokaisesta kulttuurikodista :-) (https://www.moooi.com/products/rabbit-lamp)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SLH:n sivuja selatessa selvisi nopeasti kyllä että vähän tuon kaltainen juttuhan se on. Sitä tuotiin kuitenkin esiin todella vahvasti kaikessa viestinnässä hotellissa, joten sitä ilmiselvästi halutaan käyttää USP:nä markkinoinnissa.

   Ja samaa on tullut huomattua, että perushuoneet "luksushotelleissa" ei välttämättä ole tosissaan lainkaan luksusta, vaan saattavat olla aika pieniäkin ja mitäänsanomattomia. Yleistilat ja palvelu kuitenkin yleensä pelaa niissäkin kohtuuhyvin.

   Jos menette yöpymään tänne niin ottakaa astetta parempi huoneluokka ainakin, ja voisin ehkä kokeilla mielummin jotain muuta ravintelia siitä läheltä, tarjontaahan on aina Pastiksesta lähtien. Kämp Collection on tosissaan tehnyt paljon hyvää hotellitarjonnalle Helsingissä, muun muassa sen, että hinnat ovat näissä monasti kohtuulliset. Sviititkään ei normihotelleihin verrattuna ole ihan älyttömän hintaisia.

   Onhan teillä kotona jo se jänislamppu? =)

   Poista
 3. Huomaa hyvin ettette ole saaneet blogiyhteistyönä majoitusta, joka paistaa postauksen katkeruudessa. Luulisi, että paljon matkustaneena tiedätte hotelleissa olevan huoneita eri puolilla taloa sekä eri näkymillä. Myöskin huoneluokkia valitaan hintatason mukaan ja neliöt on myös nähtävillä huonetta valitessa. Comfort omaan korvaan kuulostaa Standardilta joten halvimmalla olette menneet?
  Kämp Groupia ei tietääkseni enää ole vaan KCH.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anonyymi,

   tämä ei tosissaan ollut mikään blogiyhteistyö, sillä emme edes kyselleet sellaisen perään. Useimmat hotellit niihin kyllä lähtevät jos vaan jaksaa kysellä. Tällä hetkellä meillä on kuitenkin se tilanne, ettemme tiedä paljonko jaksamme kirjoitella blogiin, joten ihan omalla rahalla mentiin.

   Erona blogiyhteistyöhön on myös se, että useimmat (ja fiksut) hotellit antavat parasta mitä heillä on tarjolla yhteistyön ollessa kyseessä, jolloin arvostelukin on todennäköisesti parempi ja suopeampi. Siksi on aina välillä mukava käydä ihan itse maksaen, ja katsoa eroaako se kuinka paljon yhteistöihin koettuun. Molemmat kokemukset ovat ihan yhtä totta.

   Lilla Roberts, kuten muutkin ketjun hotellit, käyttävät hanakasti viestinnässä ja markkinoinnissa luksusleimaa ulospäin. Myös näiden Comfort-huoneiden esittelyn perusteella odotukset olivat huomattavasti korkeammalla, kuin mitä todellisuus oli. Kannattaa käydä kurkkaamassa sivuilta, jonne tästä postauksesta oli linkki. Muissa kanavissa olemme saaneet useamman kommentin siitä, että tämä arvostelu vahvistaa omia kokemuksia siitä ettei brändilupaus ihan vastaa todellisuutta. Siitähän tässä on kyse.

   Lisäksi hotellissa jo asuessa SLH:ta jaksetaan kertoa useassa yhteydessä.

   Yrityksellä on aina haasteita siinä vaiheessa kun brändilupaus ei vastaa toteutunutta asiakkaan mielestä. Tuolloin viestinnällisesti luvataan enemmän kuin mitä pystytään toimittamaan. Näin kävi myös meidän käyntimme kanssa. Silloin on hyvä tarkistaa hieman mitä kaikkea tulee luvattua, ja millaista mielikuvaa luotua. Kuten arvostelusta käy ilmi, hotelli ei ole mitenkään huonoimmasta päästä lainkaan, mutta juuri se että odotukset ovat korkeammalla kun mitä pystyy toimittamaan, on se merkittävä tekijä.

   Huoneen lisäksi esimerkiksi gluteeniton aamupala oli suorastaan surkea kun vertaa moneen muuhun, maineeltaankin huonompaan hotelliin. Ja se olisi asia, joka olisi helppo hoitaa kuntoon. Normiaamupalakaan ei mitenkään ekstrahyvin loistanut muihin verrattuna. Kaikki asioita, jotka vaikuttavat kokemukseen.

   Yhtä kaikki, toivottavasti kuitenkin viihdyit arvostelun parissa ja kiitos palauttteesta.

   Poista
 4. Harmi että teillä tuollainen kokemus. Olen asunut SLH-hotelleissa Monzassa, Luzernissa ja Roomassa, eikä oma kokemukseni Lilla Robertsista jäänyt niistä jälkeen lainkaan. Olen aika vaativa hotelliasiakas, ja koska haluan aina asua hotelleissa paremmin kuin kotona, maksan hyvästä huoneesta mielelläni, standardiin en tyydy kuin pakon edessä. Ollaan majoituttu Lilla Robertsissa nyt kaksi kertaa, ja seuraavakin majoitus on varattuna. https://johannasuomela.com/2016/12/08/non-plus-ultra-laatuhotelli-lilla-roberts/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla että SLH - hotelleista on hyviä kokemuksia. Monet asiat Lilla Robertsissakin meni ihan hyvin, kuten palvelu, ja yleisilme oli miellyttävä. Huoneluokkaa emme tainneet sen kummemmin varausta tehdessä pohtia, mutta luksuhotellina itseään markkinoivalla taholla pitäisi standardhuoneenkin olla kuitenkin kohdillaan. Luksuksen tulee pitää kautta linjan.

   Lisäksi tosissaan aamupalassa olisi petrattavaa, erityisesti erikoisruokavalion osalta. Se olisi erittäin helppo asia hoitaa kuntoon. Gluteenittomien ryhmässä toisaalla somessa oli harmittavasti vastaavanlaisia kokemuksia.

   Oikein hyvää seuraavaa lomaa Lilla Robertsiin kuitenkin teille! :)

   Poista
 5. Totta on, että jos hotelli profiloi itseään luksusleimalla myös perushuoneiden tulisi tarjota normitasoa enemmän. Itse yövyin Lilla Robertsissa pari viikkoa takaperin, eikä ole kuin hyvää sanottavaa. Tartuin heidän sviittitarjoukseensa (150 euroa/vrk) ja meidän juniorisuitemme oli kerrassaan hurmaava. Pidin myös hotellin kivasta tunnelmasta ja superystävällinen palvelu jäi mieleen. Erikoisruokavalikoimasta aamiaisella en osaa sanoa, meistä aamiainen oli hyvä+, muttei ihan super.

  VastaaPoista
 6. Sviitti on varmaan sellainen, että se lunastaakin brändilupauksensa ihan mennen tullen. Palvelu on tosissaan ystävällistä ja tunnelma mukava. Tavishuoneilla jäätiin kyllä kauas tuosta brändilupauksesta, jonka hotelli markkinoinnillaan tekee.

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!