torstai 1. helmikuuta 2018

Onnistunut perheloma siintää jossain läpsystävaihtojen, vaippahommien ja hyvin valitun majoituksen seassa


Kun suunnittelimme laskulomaa Rukalle, oli selvää että kaikki muut perheenjäsenet, vauvaa lukuunottamatta, viettäisivät runsaasti aikaa rinteessä. Miten saada toimiva yhtälö imetettävä vauva - lasketteleva äiti ja isä - seitsemänvuotias esikoinen?


Koska vauva on tietysti rintaruokinnalla, piti hieman miettiä miten majoitus ja läpsystä vaihto vanhempien kesken parhaiten onnistuisi. Toinen vanhemmista olisi joka tapauksessa vauvan kanssa kiinni toisen peuhatessa rinteessä esikoisen kanssa.


Lisäksi olisi hyvä, että nyt nelihenkisenä perheenä tilaakin olisi majoituksessa - vauva kun heräilee yöllä syömään ja joskus itkeskelee, yksi pieni hotellihuone ei oikein ajaisi asiaa. 


Toisin oli asiat maailmanympärimatkalla, kun kätevästi kaikki mentiin aina yhteen huoneeseen. Tavaraakin tuppaa olemaan mukana enemmän kuin tarpeeksi tällä uudella kokoonpanolla.

Tutkailimme Rukan kylän majoituksia, ja ilahduimme kovasti kun aivan rinteen vieressä oleva hotelli Rukahovi innostui tekemään kanssamme blogiyhteistyötä.
Hotelli on tällä hetkellä vielä brändätty Cumuluksen hotelliksi, mutta se tulee muuttumaan piakkoin Scandiciksi. 


Oletan, että samalla hotellin sisustukselle tehdään jonkinlainen yhdenmukaistaminen Scandicin brändiin sopivaksi. Sijainti ei tule huonontumaan, ja tuskinpa erinomaiseksi koettu palvelukaan.


Sijainti, sijainti ja sijaintiMeille tärkein kriteeri hotellivalinnalle oli sijainti, jotta lomahommat saataisin toimimaan.

Rukahovin hotelli on aivan Piste -ravintolan, varustevuokraamon ja eturinteiden hissien vieressä. Rinteestä pystyy laskemaan melkein suoraan hotellin ulko-oven eteen. joten aikaa liikkumisiin ei tarvitse varata. Sen kun kävelee suoraan ovesta ulos ja heittää sukset jalkaan. Tai ottaa sukset jalasta ja menee imettämään vauvaansa. Kamoille löytyy lukolliset kaapit hotellin aulakerrokseksta.

Hyvä sijainti suoraan Rukan kylässä takaa muutenkin esimerkiksi kattavat ravintolapalvelut. Ja ne onkin Rukalla kiitettävän hyvät. Ruokaa saa burgerista ja sushista aina villiruokaan, ja kaikkea siltä väliltä. Täytyy myös antaa krediitit hotellin omalle Kaltiokivi -ravintolalle, joka pääsi yllättämään ruoallaan, mutta siitä lisää myöhemmin.

Lisäksi perheen hieman isommille lapsille on ulkona sijaitsevat leikkipaikat, jonne laittaa lapsi energiaa purkamaan, jos sitä ei rinteessä tarpeeksi ehditty purkamaan.

Nyt talvella kylässä pyöri myös hieman Lux Helsinkiä mukaillen Polar Night Light -festival, jonka valoja oli illalla mukava käydä ihastelemassa sekä kylältä että rinteestä käsin. Lapsille oltiin myös jäädytetty ihana laskurata, jollaisen haluaisin meidän omalle pihallekin.
Sanoinko lapsille? Tarkoitin siis kaikille lapsenmielisille.


Hotellin respasta lainata panttia vastaan pulkkia ja liukureita jos suksilla laskeminen ei kaikkia perheessä innosta.


Tarpeeksi tilaa, kiitos!


Kun huoneeseen pitää mahduttaa neljä henkilöä, vaunut ja laskukamat, on tilalla todellakin merkitystä. Yövyimme hotelli Rukahovissa juniorsviitissä, jossa on tilavan eteisen ja kylppärin lisäksi olohuone, ja erillinen makuuhuone.

Tutustu tarkemmin huonetyyppeihin täältä >
Olohuoneeseen oli pedattu avattavalle tuolille esikoiselle oma peti, ja viereen aseteltu vauvan sänky. Sen siirsimme meille makuuhuoneeseen, ja se mahtuikin juuri sopivasti seinän ja sängyn väliin. Lopulta vauva oli tyytyväisempi vieressä nukkuen, mutta mahdollisuus omaan sänkyyn nukuttamiseenkin oli. Makuuhuoneen sänky oli myös onneksi tarpeeksi leveä (2 x 90cm) mahduttamaan kaikki kolme hyvin siihen.

Muuten olohuone toimi vauvan kanssa hengailuun, kuin myös esikoisen leikkien alustalle.


Siinä oli hyvä samanlaisissa kalsongeissa olla sohvalla vauvan kanssa kun odotti toista vanhempaa kotiin rinteestä.
 Eteisessä sijaitsevaan kuivauskaappiin mahtuivat päivän päätteeksi märät laskukamat kuivumaan, ja eteinen mahdutti hyvin myös vaunut. Kylpyhuoneen allastaso saa taas kiitosta leveydestään, johon saatiin todella näpsäkästi vauvan hoitopiste laitettua. Ainoa mitä hieman jäin kaipaamaan, oli jääkaappi ja pieni keittiö, jossa voisi näpsästi laittaa lapselle iltapalan. Onneksi rahkat, banaanit ja puuropussit on keksitty. Kiitos huoneen vedenkeittimen, puuropussitkin toimivat.

Kuriositeettina, huonesiivoojat täyttävät joka päivä huoneen Elovenan välipalakekseillä ja tee-, kahvi- ja kaakaopusseilla!Huone ehtii näyttämään hyvältä noin puoli tuntia saapumisemme jälkeen. Sen jälkeen siellä lojui X-määrä harsoja tuolien nojalla tai sängyn laidalla, ja esikoisen levittämät askartelumassat ympäriinsä. Mutta siihenhän sitä tilaa tarvittiinkin - perheelle sopivaan elämään.


Jossain tuolla puklurättien ja massasta muotoiltujen mielikuvituseläinten seassa on se onnistunut perheloma.


Fiilis ja fasiliteetit


Oli joskus aikoja kun en astunut ihmisten eteen ilman että tukka oli laitettu ja meikit naamassa. Ne päivät ovat onneksi kaukana takana. Varsinkin tällaisella aktiivilomalla on ihanaa, kun hotellin fiilis tuntuu sellaiselta, että siellä kehtaa kävellä aamutakissaan saunaan, tai onepiecessään aamiaiselle, vaikka suoraan heränneenä.

Ei haittaa, vaikka 'eräs joku' mainitsi minun palanneen takaisin ysärille siinä.


Pirun mukava, kokeilkaa vaikka!


Henkilökunnan lämmin vastaanotto heti tiskillä, ja palvelualttius kaikissa tilanteissa sai vieraan tuntemaan itsensä tervetulleeksi.


Itseasiassa, tämän tason hotellilta näin hyvää palvelua ei välttämättä edes olettaisi.


Juniorsviitissä ei saunaa ole, mutta hotellilla on yhteinen sauna, jossa rentoutua laskupäivän jälkeen. Tutustuimme tähän itseasiassa jo puolitoista vuotta sitten maagisen karhunkatseluyön jälkeen, jolloin kävimme aamupesulla ja aamiaisella pientä maksua vastaan Rukahovissa. Hyvää palvelua se!

Nyt saunominen luonnollisesti kuului huoneen hintaan, mutta sen voi ostaa myös erikseen. Lisäksi hotellissa toimii Day Spa, josta saa aivan ihania hoitoja väsyneille lihaksilleen.

Hotellissa on myös lapsille Pouta Pupun leikkihuone, joka oli tosin meidän juoniorille liikaa ja esikoiselle liian vähän, eli parasta viihdykettä noin 1-5 -vuotiaille muksuille. Loistava kuitenkin jos matkassa on juuri sen ikäisiä mukana. Muutenhan telkkarista löytyi muutama minisarja huoneessakin katsottavaksi.
Aamiainen on runsas buffetaamiainen josta jokaiselle löytyy jotakin. Erikoisuutena on itsetehty pannukakku ja puurobaari, jossa tuunata puuro omanlaiseksi.

Erikoisruokavalioiden huomioiminen on tehty kohtuullisesti. Omassa nurkkauksessaan löytyy kaikki gluteenittomat leipätuotteet ja herkut erillään muusta. Ne ovat tosin pussipakattuja ja kuivahkoja ilman lämmitystä tai paahtamista. Leivänpaahtimeen voisi vielä laittaa lapun, missä kerrotaan sen olevan vain gluteenittomille tuotteille, ihan varmuudeksi.

En onneksi itse ole niin leivän perään, vaan mielummin syön kasviksia, hedelmiä ja munakokkelia lisukkeilla, joten tämä viljatuotevalikoima riitti minulle oikein hyvin. Allergeenit olivat myös merkitty selkeästi buffetin muihin tuotteisiin.
Siellä käytävällä kävellessäni aamutakissa ja tohveleissa oli fiilis varsin kotoinen.


Rukahovi passaa mainiosti juuri niille, jotka hakevat rentoa ja helppoa majoitusta aktiivilomaan, ja joille sijainti on ensisijaisen tärkeä. Hotelli oli erinomaisen lapsi- ja perheystävällinen, vaikka suurin osa asiakkaista näkyikin olevan pariskuntia tai kaveriporukoita - sopii siis moneen tarkoitukseen.

Itse odotan mielenkiinnolla mitä muutos Scandikiksi hotellille tarkoittaa kun toivottavasti taas lähivuosina päästään nauttimaan Rukan rinteistä.


Onnistuneessa lomassa paljon on kiinni tarpeisiin sopivassa majoituksessa.


Tämä meni meidän osalta aivan täydellisesti nappiin. 


Matkassa viihtyi niin vanhemmat, kuin esikoinen ja ensikertaa lomalla hengaillut viisiviikkoinen vauvakin.


Vietimme lomaa Rukalla hotelli Rukahovissa blogiyhteistyönä. Mielipiteistämme vastaamme me.


6 kommenttia:

 1. Teitä on hemmoteltu ihanasti tuolla ja aika luksuskivalta näyttää tuo sviitti! Kelpaisi aikuistenkin kesken lepuuttaa tuolla rankan laskupäivän jälkeen. Aamupalalle meikkaus on omastakin mielestä niin turhaa puuhaa. Nälkä voittaa yleensä ja ei se taida ketään kiinnostaa tai kenellekään edes kuulua, onko pakkelit naamassa vai ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, sviitti toimii erinomaisesti myös pariskunnalle tai kaveriporukallekin. :)

   Aktiivilomalla tulee aika vähän muutenkin käytettyä mitään meikkiä, kaikkein vähiten jossain aamupalalla. Jotenkin ihanaa, kun tällaisessa paikassa se ei ole mitenkään tarpeenkaan, vaan kaikki talsii ympäriinsä laskukamoissaan.

   Poista
 2. Ruka on huippupaikka vauvasta vaariin! Itse olen viettänyt siellä suurimman osan pohjoisen lomistani perheen kanssa. Aika erillaisilla kokoonpanoilla siellä ollaan oltu ja kaikille on riittänyt tekemistä iästä riippumatta. Itsekin kirjoittelin tällä viikolla siitä, miksi Ruka on aktiivilomailijan talven ykköskohde Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvä artikkeli se Rami! Rukalla tosissaan on tekemistä ihan älyttömästi. Loistava kohde kaikin puolin. :)

   Poista
 3. Oli kiva lukea miten vauva-arki on saatu yhdistettyä laskureissuun. Tämä on kannustavaa :) t. esikoistaan odottava lumilautailun harrastaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuuhan se, vielä tosi pienen kanssa, kun näkee vähän vaivaa. Ja sitten isomman kanssa on hauska mennä yhdessä mäkeen!

   Ihan superpaljon tsemppiä ja onnea odotukseen Kaisa!

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!