sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Kävin bambukeppeilemässä Rukalla. Se kannatti.


Tiedättekö sen tunteen, kun kaikkia paikkoja särkee lasketteluloman päätteeksi? Jalat ovat täysin muussina, mutta tavallaan se on aika ihanaa, sillä tietää että takana on liuta hyviä päiviä.

Olisinpa tajunnut jo joskus nuorempana miten tärkeä osa hyvinvointia lihashuolto on. Pyrin nykyään käymään säännöllisesti hieronnassa ehkäistäkseni jumeja. Niinpä suuntasin Rukan laskettelulomalla testaamaan jotain itselleni ihan täysin uutta, nimittäin bambukeppihierontaa.

Hotelli Rukahovissa on hemmottelua kaipaaville Ruka Day Spa, oikealta nimeltään Studio Feel It. Samainen day spa löytyy myös mm. Tampereelta, Leviltä ja Vanajalinnasta. Hotellin vieraana day spahan pääsee mukavasti kylpytakissaan tallustelemaan hoitoon huoneeltaan.

75 minuutin hieronta aloitetaan viemällä miellyttävästi lämmitetyt kepit pitkin niskaa, selkää ja jalkoja. Lihakset rentoutuvat jo tästä. Ja se onkin sen syvin tarkoitus - laukaista lihasjännityksiä ja rentouttaa myös syvempiä lihaksia.

Paitsi että keho tuntuu olevan väsynyt useamman päivän laskettelusta, se tuntuu olevan vielä hieman väsynyt myös raskauden ja synnytyksen jäljiltä. Tämä on täyttä mannaa minulle. Makaan täysin rentoutuneena kun hoitaja aloittaa viemällä lämpimiä keppejä pitkin hartioitani ja selkää vuorotellen.


Sitten havahdun siihen, että olenkin tainnut nukahtaa.


Hieronnassa käytetään eri kokoisia keppejä, ja rullaus- ja rannetekniikoita. Olen yllättynyt kuullessani, että tämä kuuluu nykyään kosmetologien opetukseen ihan Suomessakin, ja näin ollen hierontaa saa ympäri maata. Olin nimittäin kuvitellut, että tämä olisi harvinasempikin hoito.

Yleensä käyn urheiluhieronnassa huollattamassa lihaksia, ja suhtaudun hieman skeptisesti aina kosmetologien suorittamiin hemmotteluhoitoihin. Odotukset hoidosta on sen mukaiset.


Rullaavalla ja rentouttavalla hieronnalla on vähän samantyyppinen vaikutus kuin kotiin ostettavilla hierontarullilla - paitsi että tämä on kyllä noin tuhat kertaa mukavampi tapa hoidattaa lihaksiaan.


Olen hoidon jälkeen noin seitsemännessä taivaassa. Mikä ihanan rentouttava hetki, täysin omaa aikaa. Lihakset tuntuvat avautuneen, eikä pohkeissakaan jomota laskut samalla tavalla. Muistan taas miten tärkeää onkaan varata aikaa itselleen ja itsensä hoitamiseen. Puolentoista tunnin hoidon jälkeen ulos astuu täysin uusi ihminen, joka taas jaksaa paremmin.

Myöhemmin käyn vielä ottamassa saunan, ja illalla uni tuleekin silmään yrittämättä.

Äitien ja tyttärien hemmottelua


Oman rentoutumishetken jälkeen päästän Miikan mäkeen, ja vietän molempien lasten kanssa vielä pienen hemmotteluhetken Ruka Day Spa'ssa. Kuopus saa nukkua lämmitetyllä hierontapöydällä, ja näkyy hymyistä päätellen siitä nauttivan.

Esikoinen saa käsihoidon kuorintoineen, hierontoineen ja lakkauksineen. Ehkäpä tuo jälkipolvi helpommin oppii itsestään huolehtimisen taidon, kun vähän tiellä avittaa. Lakkaa ihaillaan ja hoitohetkeä muistellaan vielä kotonakin.

Ja oikeasti on tosi mukavaa kun me pystytään jo puuhastelemaan tällaisiakin juttuja yhdessä vanhemman tyttären kanssa.
Reilun tunnin rentouttavaan bambuhierontaan pääsee 120 € hintaan. Hierontoja ja hoitoja löytyy laidasta laitaan. Tarjontaan voit tutustua täältä.

Sivuilta huomasin day spa'lla olevan kuukausittaisia tarjouksia - kannattaa tietysti tarkistaa nekin! 


Hoidot toteutettiin erittäin miellyttävässä yhteistyössä Ruka Day Spa'n / Studio Feel Itin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!