lauantai 12. toukokuuta 2018

Ei vaaleanpunaista hattaraa, vaan käytännön tarina äidistä matkalla


Olisi muuten ollut ihan hitsin helppoa kirjoittaa tänä vuonna sellaista vaaleanpunaista hattaraa äidiksi tulemisesta toistamiseen näin äitienpäivän kunniaksi. Suurin matka elämässäni koskaan. Matka todellakin tuntemattomaan. Ja onhan se, suurta ja mahtavaa, ihan yhtä ihanaa kuin ekallakin kerralla. Sitä voisi nuuhkutella vauvaansa ikuisesti, katsella sen ilmeitä ja hymyjä vaikka ihan koko päivän. Omaan vauvaansa on ihan läpeensä rakastunut.

Ja onhan tässä opittu yhtä jos toista toisen muksun kanssa. Erityisesti riittämättömyyttä kun ei tunnu aika ja kädet ja pää riittävän koskaan kaikkeen siihen mitä nämä kaksi hurmaavaa tytärtä tarvitsisi. Olen lukenut tämän ihan normaaliksi kahden lapsen vanhempana oloksi.

Että vähän tässä nyt sitten kuitenkin tulee lässytettyä tästä matkasta äidiksi toistamiseen.

Mutta näin äitienpäivän kunniaksi ajattelin ilahduttaa teitä pienellä kuvasarjalla.

Kävi nimittäin niin, että kun äsken lensimme kotiin Kroatiasta, minä huolehdin pääsääntöisesti kuopuksen tarpeista ja Miika esikoisen. Ja koska siinä koneessa vauva sylissä ei paljoa juhlita tekemisellä tai rentoutumisella, otin ihan aimo määrän selfieitä beebiksen kanssa.

Jälkikäteen tajusin, että olin dokumentoinut lähestulkoon kokonaisen lennon, ja sen miten se meni, vaikkakin hieman huonolaatuisena kiitos puhelimen kameran.


Tällaista on olla äitinä matkalla, sellaisen 4-kuisen nyytin äitinä:


"Jaahas, nyt siis otan tietysti päikkärit juuri ennen lähtöä, niin jaksan sitten riehua koko lennon ajan!"

"Mmmmikäs tää hauska juttu on? Siis näistä kuuluu jotain, ja sitten en kuule lainkaan tota järkyttävän kovaa meteliä. Mutta mitä tää sairaan hyvä musa oikein on?! Älä sano, Abba?"
"Ööh, tuli hiljaista. Siis miksei se musa soi. Mutsi tee jotain."

"Oijoi, jännää, nyt se musa siis taas alkoi!""Hei chill vaan, mä otin ne päikkärit, ja tää menee just hyvin! Kohta mun on ehkä pakko päästä joraa!""Heeeiiii dude, ootko kuullut tällasista jutuista? Näistä kuuluu siis musaa! Pyydäppä että sunkin mutsis hommaa sulle tällaset!""Dude, OMAT, ja SUN mutsilta. Anna ne takasin!"
"Noniin, nyt kun asia on selvitetty niin otan pienet päikkärit tässä.""Onneksi se ei sentään TAAS ota skumppaa. Mutta nauttikoot nyt hetken kokiksestaan.""Jeee! Eiköhän tää nukkuminen ollut nyt tässä. Mitäs me seuraavaksi keksitään?""Mutsiii, HEI MUTSIII, mä olen TÄÄLLÄ. En siellä kamerassa.""Siistiä, siis täällä on ikkunat! Onpa hienot maisemat!""...mutta mitä toi kamera tekee täällä taas?""Heiiii, me lennetään!" (ei tietoa miten tämä kuva on puhelimeen joutunut)"Onkohan toi lelu nyt ihan vähän liian lähellä naamaa kuule. Katsos nyt tännepäin. Äiti, nyt oikeesti.""Majito. Kyllä maistuu täällä korkeuksissa.""Jeeee, tossa on se tosi hauska iskämies! Fantsua, että se tuli moikkaamaan!""Tolla tyypillä on siis aina niin parhaat jutut!""Hyjj. Mitä se mulle nyt syöttää. Ja minne se iskä meni?""Jahas, se taitaa olla sitten laskeutumisen paikka kun mutsi tuntuu vähän jännittyneeltä. Mutta kyllä minulle majito kelepaa. Hei kapteeni, älä läikytä!""Ja hei PIKKUSEN nyt vähemmän noita pomppuja, kiitos!""Noniin, noniin, sitten ollaankin maan kamaralla. Äitiä tais ihan oikeesti pelottaa."
"Onpas tosi kirkasta. Aah, raitista ilmaa, vihdoin! Alkoi noi omat pierut haista vähän omaankin nenään.""Mikäs TÄÄ vempele nyt sitten on? Ja miksi toi kamera on TAAS tossa?"
"Nyt taitaa olla sellasia hommia tiedossa, että parempi ottaa vaan torkut ettei iske pahasti välilevyyn toi laukkujen nostelu.""...eikä mulla taida burgerinälkäkään olla. Annetaan niiden nyt syödä rauhassa edes tämä kerta. Ehtiihän sitä kohta kotona vedellä soseita naamariin ja rellestää koko yön. Olihan tää nyt kuitenkin aika jännä päivä."
Ihan hirveän kamalaa se ei ole matkustaa kahden kanssa. Mutta hetki menee vissiin, ennen kuin lennot on taas ihanan rauhallisia, ja voin keskittyä vaikka lukemaan vain kirjaa, tai kuntelemaan, noh, vaikka sitten Abbaa.


Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!