maanantai 18. kesäkuuta 2018

Helsingin salattu retkihelmi: Mustasaari on täydellinen perheille!


Ihan hirmuisen monesta vastikään avatusta saaresta Helsingissä on kohkattu viime vuosina. Sitten on yksi, joka on ollut jo vaikka kuinka pitkään, mutta josta kukaan ei ole kohkannut koskaan ainakaan minun kuplassani.


Mustasaari, ihan pienen venematkan päässä Hietsusta, on Helsingin seurakuntayhtymän omistama paikka. Yhteysvene maksaa neljä euroa /  henkilö edestakaisesta matkasta, ja alle kymmenvuotiaat matkustavat ilmaiseksi. Laituri on Hietsun rannan vieressä, Mestaritalli -ravintolaa vastapäätä. Laituria ei erityisesti erota, se pitää vain etsiä.

Mustasaarella on kahvila-ravintolana toimiva vanha ja kaunis puurakennus. Sitä pyörittää ihan Fazer, mutta se on erityisen tunnettu todella isoista korvapuusteistaan. Niitä on saatavilla myös gluteenittomana, jos etukäteen tulostaan ilmoittaa.

Olemme pari kertaa olleet vauvaryhmän kanssa retkellä saarella nyt alkukesästä, ja molemmilla kerroilla lounas on ollut mukiinmenevä. Ruoka on syötävää, muttei gourmet'a. Sellaista passelia perusruokaa lapsille.Saari on nimenomaan perheille sopiva paikka, sillä sieltä löytyy iso leikkipaikka, uimaranta, joka on sopivan matala, ja kesäisin myös pupuja, kanoja ja lampaita. Puput ovat mallia TOSI ISO, ja lampaat niin ystävällisiä, että niiden päällä voisi varmasti nukkua ilman että välittäisivät tuon taivaallista.

Rannalta löytyy pukukopit, vessat ja kylmä suihku, kuin myös pieni grillausalue. Saunan saa vuokrata hintaan 150 €/h (1,5h).


Huomasin myös, että saarella voi järkätä synttärijuhlat hintaan 15 € per lapsi. Siihen sisältyy kuljetukset, ruoat, ohjelma ja pihapelejä. Ei paha.


Tänne ei kannata pariskunnan todellakaan tulla viettämään romanttista picniciä, sillä saaren valtaavat pääasiassa nimenomaan perheet ja lapset. Itse keksin paljonkin romanttisempia tapoja viettää aikaa kahden. ;) Sen sijan kohde on helppo lasten kanssa koska ruokaa saa ostettua, on vessaa, on leikkipaikkaa, uimarantaa ja kivoja elukoita, mitä ihmetellä. Että kun "äiskä mulla on nälkä/vessahätä/jano/kuuma" niin aina löytyy ratkaisu läheltä.

Muksujen kanssa tämä kohde on aivan kertakaikkisen loistava päiväretkelle!
Lue lisää Mustasaaren omilta sivuilta »


Bellan vaatteet saatu Haglöfsiltä.

Tänä keväänä ja alkukesänä ei onneksi ole paljoakaan pitkähihaista tarvittu, mutta juuri toiselle retkipäivälle osui viileämpi keli. Vedenkestävät Mila jacket kuoritakki ja  Breccia pants softshell-housut ovat fluorihiilivapaat, säänkestävät, ja osittain kierrätysmateriaaleista valmistettuja.

Molemmat ovat BlueSign -hyväksyttyjä, joka tarkoittaa että vaatteet ovat kestävän kehityksen standardien mukaan tuotettuja. Vaatteet ovat omiaan retkeilyyn ja ulkoiluun, ja aluskerrastojen kanssa toimivat kylmemmälläkin kelillä. Takin alla oleva vihreä Astro -fleecetakki on miellyttävä ja pitää lämpimänä. Sen alla oleva keltainen Camp Tee ilahdutti eritysesti värillään. Kaikki vaatteet vedetään mukisematta ja ilolla päälle, ja ne ovat ilmeisen mukavat käytössä ja hyvät liikkua.
Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!