perjantai 13. heinäkuuta 2018

Parasta, mitä voit tehdä, on jättää lapset hoitoon ja lähteä hunningolle


Jos parisuhteesi ei voi hyvin, ei voi myöskään koko perhe. Kokonaisuuden kannalta on äärettömän tärkeää, ettei puolisoa unohda, vaikka ruuhkavuodet hakkaavat päälle ja tuntuu ettei aikaa ole mihinkään muuhun kuin pakollisiin asioihin ja arjen pyörittämiseen. Meille on muodostunut tavaksi viettää kahdenkeskistä aikaa muutama päivä aina kesäloman alkuun, ja sitten lähteä ihan uusilla mielin viettämään loppulomaa koko perheen voimin. Niin myös tänä vuonna. Jostain syystä (lue: vauva) tämän vuoden rakkausloma tuntui edellisvuosiakin tarpeellisemmalta.

Parasta oli, että kolmen päivän rakkausloman aikana en kantanut kertaakaan kameraa mukana, en instagramittanut, en miettinyt edes blogia tai somea muutenkaan. Oltiin vaan, nautittiin toistemme seurasta ja vapaasta olosta ja elosta. Sillä vaikka lapset on ihan paras juttu maailmassa koskaan, niin on meidän parisuhdekin. Ja sen eteen kannattaa todellakin laittaa useampikin tikku ristiin.

Tästä postauksesta voit kopioida itsellesi suoraan kolmen päivän treffiohjelman pääkaupunkiseudulle. Tajusin vasta jälkikäteen, että puhelimella olin napsinut meistä kuvia pitkin lomaa muistoksi. Jaettakoon nekin nyt kuitenkin teille. :)

Perjantai - Wino ja The Bull & The Firm


Kallio on alkanut kukkimaan yhä paremmalla ruoka- ja juomatarjonnalla. Ihan ensimmäisenä suuntasimme Fleminginkatu 11:een ravintola Winoon. Se on naturalviineihin ja bistrohenkiseen fine diningiin erikoistunut rento ja pieni paikka. Talsimme paikalle hetken mielijohteesta, jalassa läpsyt ja lenkkarit ja vähemmän viralliset vaatteetkin päällä. Ei haitannut lainkaan. Onhan se kuitenkin Kalliossa.

Yleensä tänne kyllä kannattaa tehdä pöytävaraus, mutta satuimme saamaan hyvällä onnella pöydän perjantai-iltana ilman varausta.


Paikasta on kuulunut paljon hyvää, eikä suotta. Menu vaihtuu kohtuullisen usein, mutta raaka-aineissa panostetaan tuoreuteen ja luomuun. Gluteenittomana ruokalistalta löytyi useampi vaihtoehto, joista päädyin villiloheen, kesäkeittöön ja härkätatakiin. Viimeisin näistä oli paras. Miikan Fried chicken ja vihreä tuorepasta saivat mieheltä kehuja tatakin lisäksi. Suositellut viinit eivät lasissa sellaisenaan hurmanneet shamppanjaa lukuunottamatta, mutta ruoan kanssa toimivat älyttömän hyvin.


Jälkkäridrinkeille suuntasimme drinkkeihin ja gineihin erikoistuneeseen The Bull & The Firmiin, ihan siihen Sörnäisten Kurviin. Ei kannata pelätä, kyllä siellä voi iltaisin kävellä.

Pientä snacksiakin tarjoilevasta tunnelmallisesta paikasta otin porkkanat ruskeavoikastikkeella ja listalta löytyi molemmille erinomaiset drinkit.

Kyllä kannatti.
Lauantai - torikahvit, Hernesaaren ranta, Kaivari, leffa ja Teurastamo


Kun ei tarvitse miettiä ketä kuskailee ja minne, päätettiin ottaa meidän iki-ihanat cruiserit alle ja lähteä ihan ytimeen fiilistelemään. Miika kävi hieronnassa ja minä hoidin asioitani ihan rauhassa ilman kenenkään tylsistymistä tai nälkää tai muutakaan.

Kesähelsinkiin kuuluu ehdottomasti toritunnelma, oli se sitten Kauppatori, Hakaniemi tai Hietalahti. Torilla ihmiset jaksavat olla iloisia, näkee ihmisvilinää ja saa tuoreet mansikatkin mukaan.

Vaikka Kaivarissa on selkeästi trendikkäimmäksi paikaksi noussut Löyly, ei parane unohtaa erittäin mukavaa Hernesaaren rantaa ihan päiväsaikaankin. Ei ole muuten juurikaan jonoja tuolloin. Pienistä kiskoista saa kukin varmasti itselleen passelin ruoan, minä panostin Pad thaihin, Miika burgeriin.

Vähän fiilistelyä ja hengailua auringossa.

Koskaan ei tiedä milloin tulee fiilis vaan hengailla jossain, joten meillä kulkee usein mukana picnicviltti. Niin myös tällä kertaa. Ruoan päälle suuntasimme hengailemaan ja päikkäröimään viltille Kaivariin. Torilta ostetut marjat katosivat parempiin suihin.

PS. Puistoissa viltillä on myös tosi kiva ihan vaan pussailla! :)

Vaikka ulkona on miten ihana keli, leffaan pääsee harvoin yhdessä, joten todellakin päätettiin mennä katsomaan Deadpool 2. Niille, jotka epäilevät Marveleita; anna genrelle mahdollisuus. Ihmettelen nimittäin miksi en antanut aiemmin. Ai-van loistavia.
Ja koska ilta oli vielä nuori, yritimme etsiä ihan Helsingin ytimestä sopivaa drinksubaaria ilman pahoja jonoja ja vielä passeleilla istumapaikoilla. Koska tämä osoittautui haastavaksi komboksi, suuntasimme cruiserimme kohti Teurastamoa ja Helsinki Distilling Companyn yllättävän viihtyisää terassia. Ystävälliset baarin pojat kertoivat, että Penicillin -niminen drinkkini todellakin on siis hyvää lääkettä inkivääriuutteineen ja sitruksineen. Kyllä voisin tuollaisia lääkkeitä vedellä enemmänkin.


Mutta tälläkin kertaa, yksi hyvä riitti. :)


Sunnuntai - avoauto, Porvoo, Sinne ja Petris Chocolate Room


Jos nyt autolla pitää ajaa, niin kannattaahan se tehdä sitten mahdollisimman hauskasti. Jos et vielä tiennyt, että naapurin autoa voi vuokrata, tsekkaapa ShareIt Blox Car -palvelu. Alle voi ottaa vaikka tämän avoauton, joka muuten on sama mikä meilläkin oli. Ja sitten vaan hiukset hulmuten menoksi!


Bemarin nokan suuntasimme kohti Porvoota, jonka ravintolatarjonta on ollut jo pitkään aivan erinomainen. Tällä kertaa valitsimme Sinnen sunnuntaibrunssin. Aiemmin olen antanut sille 10/10, eikä se kauaksi jäänyt tälläkään kertaa.

Runsas ja hyvälaatuinen alkupalapöytä oli lähes kokonaan gluteeniton, ja caesarsalaattikin tehtiin vielä erikseen pyynnöstä. Pääruoaksi otin hieman mauttoman parsarisoton, ja Miika neljän euron lisämaksusta mauiltaan paremman päivän kala-annoksen. Jälkkäriksi tarjoiltiin ruusujäätelöä mantelimurulla, kreemillä ja mansikoilla. Jumalaista. Sinnen kesäisistä sunnuntaibrunssista köyhtyy 34 € /hlö + juomat.

Hintalaatu on varsin kohdillaan.Muuten Porvoo on vähän pilvisemmälläkin kelillä fiilisteltävä paikka. Kun hetken aikaa oltiin annettu ruoan laskeutua ja katseltu ihmisivilinää siinä torin laidalla, otettiin vielä toiset jälkkärit Petris Chocolate Roomissa, koska miksi ei! Aikuiset saa itse päättää!Petrin valikoimissa ongelma on aina sama - liikaa hyviä vaihtoehtoja, sillä lähestulkoon kaikki kakut on gluteenittomia! Vadelmavalkosuklaa osoittautui varsinaiseksi voittajaksi, vaikkei mango-passionkaan huono ollut. Petriltä kannattaa myös muutamat käsintehdyt suklaat napata mukaan kotiinviemisiksi.

Kolmen päivän rakkauslomalla ei suoritettu tai tehty mitään, mitä ei jaksettu. Ainoa aikataulutettu asia olikin sunnuntain autovuokra ja brunssi. Kun mitään ei ole pakko tehdä, jää sattumalle varaa, voi vaikka päikkäröidä keskellä päivää, lähteä ex-tempore leffaan, tai ihan vaan olla ja lukea kirjaa tai lehteä. Tärkeintä on saada olla kiireettömästi puoliskonsa kanssa.

Ja vaikka rakastankin lapsiani yli kaiken, joskus parasta mitä voi parisuhteensa kannalta tehdä, on jättää heidät hoitoon ja lähteä hunningolle kolmeksi päiväksi sen ihmisen kanssa, jonka kanssa ne lapset yhdessä halusikin.

Silloin on todennäköistä, että skideillä on jatkossakin tyytyväinen mutsi ja faija viettämässä heidän kanssaan aikaa.PS. Hei sinä ihana lukija, joka tulit kertomaan meille Porvoossa että tykkäät lukea meidän juttuja, ihan hirmuisen lämmin kiitos! Ei varmaan pöllästyksissämme tajuttu sanoa, että jokainen kohtaaminen ja saatu palaute on tosi arvokasta. <3
Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?

4 kommenttia:

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!