maanantai 20. elokuuta 2018

Hyvän ruoan ja reilujen annosten ystävälle Bistro Gimis on bueno!


Samalla kun kävimme testaamassa kesän alussa Radisson Blu Seasiden lasten Taikaa-konseptia, tutustuimme myös hotellin ravintolaan, Bistro Gimikseen. Hotelliravintolat ovat yleensä aika keskitasoisia, lievästi ylihinnoiteltuja ja vähän sellaisia pakollisia pahoja, joita siellä yöpyvät helppouden takia käyttävät. On nähtävissä kuitenkin positiivista muutosta tähän, sillä useamman hotellin oma ravintola on yllättänyt hyvällä tavalla, ja niihin on selvästi alettu panostamaan.

Bistro Gimikseen kannattaa tulla jos on nälkäinen hyvän ruoan ystävä, haluaa reilun kokoisia annoksia, ja tarvitsee gluteenitonta tai muuta erikoisruokavaliota. Paikka sopii niin ystäville, porukoille kuin lapsiperheillekin. Rauhan kaikille takaa leikkipaikka, ja niin iso ruokailutila, ettei kukaan herkkähermoisempi häiriinny skidien leikeistäkään, kun sijoittaa itsensä kauemmas leikkipaikasta.

Ruoan odottelua varten tilaamme ensialkuun drinkit. Toinen näyttää kauniilta, toinen maistuu hyvältä. Tässä vaiheessa skeptisyys nostaa hieman päätään, sillä vain toinen drinkeistä hurmaa, ja sekin maullaan, ei kokonaisuudella. Kun todella reilut alkuruoat tuodaan nenämme eteen, skeptisyys kuitenkin katoaa.
Juustolauta (10€/16€, saatavana myös gluteenittomana) ja makkaraa Bistron tapaan (16€) ovat järjettömän kokoiset alkupaloiksi. Useinhan ravintoloissa määrä saattaa korvata laadun, mutta näistä molemmat ovat erinomaisia. Lisäksi esillepano on kaunis. Popsimme kahteen pekkaan nämä tyhjäksi, samalla kun tyhjennämme alkupalojen kanssa kaadetut siivut suositusviinejä näille. Esikoinen rakentelee viereisessä huoneessa torneja, ja vauva nukkuu vaunuissa.

Melkein kuin treffeillä olisi ihan kaksistaan.
Alkupalojen jälkeen tekee melkein sanoa, ettei pääruokia tarvitse tuoda. Pyydämme pientä taukoa ennen pääruokaa meitä erinomaisen mukavasti ja asiantuntevasti palvelleelta tarjoilijalta. Sehän kuulemma passaa erinomaisesti. Juomasuositukseksi saamme seuraavaa ruokaa varten oluen ja runsaan punaviinin.

Pääruoaksi olemme tilanneet kotimaisesta rotukarjasta valmistetun Bistron burgerin gluteenittomana (21€, saatavana myös kasvisversiona), sekä viisi tuntia haudutettua karitsan entrecôteta paahdetuilla juureksilla ja perunamuussilla (26€), gluteeniton sekin ihan lähtökohtaisesti.Esikoiselle on lastenlistalta tilattu lihapullia ja spagettia. Lastenlista on ehkä hieman yllätyksetön, mutta toisaalta, en ole vielä onnistunut ylipuhumaan lastani syömään erityisiä aikuisten suuhun mieleisiä herkkuja, joten Gimiksen lastenlista takaa todennäköisesti tyytyväiset skidit.

Bistro Gimiksen gluteeniton hampurilainen on jumalaisen hyvä. Se on itseasiassa yksi parhaita gluteenittomia hampurilaisia koskaan. Mukaan tulee erittäin maukkaat ranskalaiset, ketsuppi ja majoneesi. Eihän tämä mikään terveysruoka ole, mutta järjettömän hyvää.

Ylikypsä karitsa on yhtälailla erinomainen maultaan. Liha on hyvin mureaa, kasvikset juuri oikein paahdetut ja ehta perunamuussi nyt vaan sopii tämän ruoan kanssa kuin nappi silmään. Esikoinen ilmoittaa, että ensi kerralla hänkin haluaa tämän annoksen lihapullien ja spagetin sijan, vaikka nekin kuulemma on "ihan hyviä".Tämän jälkeen meistä toinen ilmoittaa, ettei jälkiruokaa tarvitse todellakaan enää tuoda. Toinen ilmoittaa iloisesti että paahtovanukas (9,50€) kyllä maistuu. Esikoinen tilaa jäätelön (aikuisten annos 9€).

Lähes koko illallisen nukkunut vauva herää tässä vaiheessa ihastelemaan hänkin kaunista esillepanoa paahtovanukkaassa. Kielloista huolimatta, pöytään tuodaan kaksi jäätelöannosta - toinen lapselle, toinen aikuiselle. Ja kyllähän ne molemmat kuitenkin katoavat kupeista.Lasten leikkinurkka on ollut ahkerassa käytössä, ja illallinen on ollut mahtavan rauhallinen meille aikuisille. Ruoka on maistunut erinomaisesti, ja kaikille on jäänyt enemmän kuin hyvä mieli. Gluteeniton erikoisruokavalio on ravintolassa hyvin huomioitu. Tämä paikka kannattaa ottaa ihan varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, kun ruokapaikkaa miettii Helsingissä.

Bistro Gimiksen koko menyn löydät täältä ja Radisson Blu Seasiden yhteystiedot täältä. Hietalahden tori ja Länsisatama on ihan kivenheiton päässä. :)

Oliko tämä blogiyhteistyö? En ole ihan varma miten vaikka Mainonnan Eettinen Neuvos tästä toteaisi. Ruokailu oli osa Radissonin kanssa toteutettua yhteistyötä, jossa testasimme hotellin lastenkonseptia, mutta mitään kirjoitusta Bistro Gimiksestä emme sopineet. Tämä on ihan vapaaehtoinen pieni postaus paikasta, joka tuntui hinta-laadultaan hyvältä, ja palveli meitä lapsiperheenä, gluteenittomana ja hyvän ruoan ystävinä mainiosti. Varsinaisesti tämä ei siis kuulu yhteistyön piiriin, mutta koska kokemus oli hämmästyttävän positiivinen, halusimme siitä kirjoittaa. Avoimuuden ja läpinäkyvyyden kannalta kuitenkin asia näin, sinulle lukija siellä, avattu.
Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista- olethan jo seurannut?

2 kommenttia:

 1. Olisi ollut kiva nähdä kuvia siitä kehutusta leikkihuoneesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäipä harmillisesti tosissaan vähäiseksi kuvat leikkunurkasta tässä postauksessa, jossa keskityttiin enemmän ketomaan ruoasta! Saisitkohan tästä postauksesta paremman kuvan: http://www.matkakuume.net/2018/07/radisson-seasiden-taikaa-ja-doubleking.html

   Ravintolassa ei ole erillistä leikkihuonetta, pikemminkin leikkialue, tai leikkinurkkaus. Se on ihan hyvä, niin näkee pienempien lasten vanhemmat jälkikasvunsa perään paremmin samalla kun syövät. Tuolla viihtyy arviolta noin 10-vuotiaaseen asti ihan pienestä, lapsesta toki riippuen. Toivottavasti tämä auttoi!

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!