maanantai 15. lokakuuta 2018

Tyttö, sinä olet Tähti


Ikkunasta näkyy Linnanmäen valokarnevaali. Sinne avautuu ihan suora näkymä sängystäni. Ikkuna ulottuu lähes lattiasta kattoon. Lintsillä on varmasti paljon ihmisiä, monta onnellista lasta ja perhettä, joilla on hauskaa. Olin ajatellut, että ehdimme sinne ihan hyvin vielä ennen meidän lähtöä talvehtimaan etelän lämpöön. Kuulemma tarjoilevat nykyään gluteenittomia vohveleitakin jollain kojulla. 

En sanoisi niille ei.Tämän viikon perjantaina laitoin meidän fb-sivuille kuvan. Sen piti olla kuva meidän viimeisestä aamupalasta siinä kodissa, joka odottaa uusia asukkaita. Viimeiseksi se ei sittenkään jäänyt. Tuli muuta.


Blogi on ollut hieman hiljaisempi viime viikkoina. Muuttoon liitty paljon valmisteluja ja hoidettavia asioita, joten aika ei yksinkertaisesti ole riittänyt postauksille. Instagramissa ja fb-sivuilla on sentään ollut elämää ja kuulumisia.


Auton nokan piti suunnata kohti Espanjan lämpöä keskiviikkona - ihan muutaman päivän päästä siis. Nyt tiedämme jo, että silloin se ei sinne ainakaan starttaa. Milloin lähtö tapahtuu, on meillekin vielä pimennossa. Ja itseasiassa aika lailla toissijainen asia.


Olen ihaillut viikonlopun kauniita syyspäiviä lähinnä ikkunan takaa ja vähän terassiltakin kahvimukin kanssa. Kyseinen terassi on todennäköisesti yksi Helsingin parhaimpia. Ainakin syyssumuinen auringonnousu Helsingin ylle on sieltä ihan mielettömän näköinen. Samppanjabaari täältä kyllä puuttuu.Juuri siihen samaan sumaan, kun asunto piti saada täysin tyhjäksi ja eteenpäin, piti hoitaa viimeisetkin asiat vielä ennen lähtöä, sopia vakuutukset, lähettää pari lomaketta, nähdä rakkaita ihmisiä ja sanoa hetkeksi hyvästejä, elämä osoitti taas arvaamattomuutensa. Miten se aina meneekin niin?


Uudessa lastensairaalassa on olemassa kerros nimeltä Tähti. Valitettavasti, olemme päässeet tutustumaan, miten hieno tästä sairaalasta on rakennettu, miten viihtyisä se on sekä potilaille että vanhemmille. Ja siihen, että Suomen terveydenhuolto toimii.

Me emme oikeastaan edes odota sitä, että koko perhe on lähtökuntoinen, vaan sitä, että me kaikki olemme taas terveitä. Lähtö, valmistelut ja kaikki siihen liittyvä ei tunnu juuri nyt tärkeältä. Vain sillä on merkitystä, että kaikki olisi kohta kunnossa.

Sillä tyttö, sinä olet Tähti.5 kommenttia:

 1. Viime joulukuussa katsoimme viereisen rakennuksen ikkunasta samaisen uuden sairaalan rakentumista hämmentyneissä tunnelmissa ja suurta huolta kantaen odottaen tyttäremme leikkausta eristyshuoneessa. Vain 3 viikkoa aiemmin olimme joutuneet ambulanssilla Thaimaassa sairaalaan tytön kanssa ja vielä eri syystä. Lämpimiä ajatuksia sinne teille <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siltä, että teillekin on siunaantunut huolia ihan tarpeeksi lyhyelle aikavälille. Lasten kohdalle nämä osuessa ovat aina jotenkin niin ikäivä - vanhempi itse kun on täysin voimaton eikä pysty juurikaan mitään asialle tekemään vaikka miten toivoisi. Mekin olemme tänä vuonna osamme siitä vanhasta puolesta saaneet. Toivottavasti ei tarvitse enää näitä palveluita käyttää.

   Kiitos paljon ajatuksista, ne kaikki tulevat enemmän kuin tarpeeseen. <3

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!