sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Arkinen sunnuntai


Pitkillä matkoilla siitä matkasta ja seikkailusta tulee arkea. Alkaa jopa kaipaamaan sellaista tavallisuutta kotoa, missä ei tehdä paljoa mitään; rötvätään sohvalla, pestään pyykkiä, pyöräytetään smoothiet omassa blenderissä, tukka vähän likaisena ja verkkarit jalassa. Ei välttämättä oikein edes käynnistytä koko päivään kunnolla.Espanjaan emme tulleet suurten seikkailujen perässä varsinaisesti, enemmänkin elämään arkea valoisammassa ja ehkä vähän lämpimämmässäkin. Mietin jo kotona, että millaistakohan arki on uudessa paikassa, koska erilaistahan se ihan varmasti on Suomeen verrattuna.


Emme ole olleet täällä edes viikkoa vielä, muutaman hassun päivän. Asunto on saatu jonkinlaiseen järjestykseen, lähimmät kulmat on ehtineet tulla hieman tutuksi, Ikeasta on haettu matot jääkylmille marmorilattioille, ällöttävien vilttien tilalle oikeat, lämpimät peitot ja osaamme suurin piirtein suunnistaa täällä kun jotain pitää etsiä.


Tänään aamulla päätimme ulos katsottuamme, että tästä päivästä tulee rantapäivä. Jos ei ihan bikinipäivä, niin ainakin ihan passeli shortseille ja teepaidoille. Tänään oli aika ottaa pyörät esiin, ja iskeä Saksasta ostettu Thulen peräkärry, joka palvelee meitä nyt myös ainoana lastenvaununa (ja on erinomainen myös siinä!), kiinni pyörään, vauveli kyytiin tuntemaan vauhdin huuma kaljussa, ja suunnata kohti eilen kävelyllä bongaamaamme Organic Caféa aamiaiselle.

Ihan superpaikka, josta saa kaikenlaista ihanaa. Ei siitä sen enempää kuitenkaan tällä erää.Koska paikallisten ja ulkopaikkakuntalais-paikallisten mielestä täällä ei enää ole kesä, saimme kohtuullisen rauhaisasti viettää aikaa hiekan ja meren äärellä aamiaisen jälkeen. Fugekodista mukaan pakatut mailat ja pallo viihdytti kaikkia, siis ihan kaikkia, hyvän tovin. Aina siihen asti, ja vähän sen jälkeenkin, kun Miika urheasti lähti Bellan kanssa hyisen kylmään mereen uimaan, sillä välin kun minä paijailin ihanaa Rocky -koiraa ja sain hyviä ravintolavinkkejä omistajaltaan.

Hetken aikaa ehdin etäämmältä katsella miten Bella konttasi hiekalla Biancan kanssa, Miika loikoili auringossa vieressä ja mietin, että tämä oli se syy miksi me tänne tulimme. Aikaa ja aurinkoa, yhdessäoloa.

Ilmeisesti pyöräilevä perhe, etenkään perässä vedettävän vauvakärryn kanssa ei ole ihan jokapäiväinen näky. Sillä pieteetillä meille hymyiltiin ja luotiin pitkiä katseita ajellessamme pitkin rantabulevardin pyörätietä. Täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt espanjalaisista autoilijoista, sillä vaikka pyörän ja peräkärrin kanssa joutui ihan ajotiellekin välillä ajamaan, ei tuntunut lainkaan turvattomalta. Autot hidastivat kohdilla ja ottivat tarpeellisen hajuraon.


Rantabulevardin, eli Paseo Maritimon toisessa päässä alkoi jälkikasvulle tulemaan nälkäjanokiukku. Tavalliseen arkeen kuuluvaa kai sekin ja olihan meillä tuntikausien rantahengailuakin takana. Suosituksesta suunnistimme Samin rantabaariin, jonne Coco ei siis koskaan menisi.

Löytyi jumalattoman hyvät burgerit, tuoresmoothiet ja bisse, kaikki gluteenittomana.

Kaikki tuntuu tällä hetkellä jotenkin mukavan vaivattomalta. On helppo lähteä ulos, kun ei tarvitse miettiä älyttömästi pukeutumista, eväitä tai ruokailua muutenkaan. Kaikkea on saatavilla läheltä ja kohtuuhintaan. Lisäksi Fugekodin sijainti on niin keskeinen, että kaikki on lähellä. Ei ole pitkä matka kotiinkaan, jos jotain unohtuisi.

Vielä on tietysti liian aikaista sanoa, onko tämä normisunnuntai. Onko seuraavat sunnuntait yhtä mukavia ja leppoisia, vai muotoutuuko tämä jotenkin erilaiseksi vielä. Sitä ainakin toivon, että tämä on yksi esimerkki siitä, millaisia sunnuntait täällä voi olla.


Siinä terassilla ulkona istui viereisessä pöydässä Bellan opettaja ystävien ja cavalasin kanssa nauttimassa sunnuntaista ja auringonsäteistä. Seurueella tuntui olevan vähintään yhtä mukavaa kuin meilläkin.


Arkea sunnuntaina Fuengirolassa.
Tänään Facebook muuten muistutteli minua, että lähdimme tasan neljä vuotta sitten vuoden maailmanympärimatkalle. Menee vieläkin kylmiä väreitä, kun ajattelee mitä kaikkea silläkin matkalla ehti tapahtua, mitä se opetti, ja miten suurta uskallusta tehdä asioita se on tuonut mukanaan. Olisi saattanut tämäkin muutos jännittää aika paljon enemmän ilman sitä.PS. Jos eksyit tänne Ilta-Sanomien jutusta, jota oli "hieman" kärjistetty ja lyhennetty MeNaisten printtiversiosta, haluat ehkä lukea tämän postauksen, jossa pohdin asiaa hieman syvällisemmin, kun mitä edes alkuperäiseen juttuun mahtui mukaanEnemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista- olethan jo seurannut?

6 kommenttia:

 1. Ihana elämä ja ihana arki! Teillä on ollut täydellinen sunnuntai :) Mun on pitänyt elää paljon vanhemmaksi ymmärtääkseni, että hyvä elämä tulee siitä, että keskittyy siihen, mitä sulla on äärellä ja nauttii siitä, sen sijaan että suorittaa jokaista hetkeä/päivää/matkaa. Rakastan täällä Fugessa juuri tätä arjen helppoutta: laiskoja päiviä kodissa, päämäärätöntä kuljeskelua rannalla ja loputonta kahviloissa istuskelua. Entisen minäni mukaan me ei olla tehty vielä yhtään mitään :) Ja tämä parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on itse kukin saanut tehdä töitä sen eteen ymmärtääkseen mitkä ne elämän parhaat hetket on, ettei tartte koko ajan olla matkalla jonnekin vaan tässä on ihan hyvä näin. Tää elämä tosissaan on ihan TOSI ihanaa täällä. <3 Tätä täältä tultiinkin hakemaan. Ihan just tätä.

   Poista
 2. Onko Bella Fuengirolan suomalaisessa koulussa vai yksityisessä suomalaisessa kotiopetusryhmässä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä kirjoittelen tästä tarkemman postauksen jossain vaiheessa kun saamme vähän enemmän kokemusta aiheen tiimoilta ja sen myötä myös mietteitä siitä, eli palataan tähän myöhemmin. :)

   Poista
 3. Hei!
  Hauska lukea juttuja tutuista maisemista!
  Mielelläni lukisin jatkossa myös vinkkejä ravintoloista ja kahviloista (ihan nimineen) - esim. tuo pizzapaikka näyttää kivalta! Organic cafe on tuttu paikka, aivan ihana!
  -kata-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin sellainen postaus on tässä kyllä jo mielessä, mutta pitää vähän kerätä kokemuksia eri paikoista, ennen kuin viitsii mitään kirjoitella! :D Täytyy sanoa, että jokainen paikka on tähän mennessä ollut vähintäänkin hyvä, muutama aivan erinomainen. :) Matkaatko täällä useinkin?

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!