keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Fuengirola on IN ja HOT - sen todistavat nämä neljä bloggaajaa!


Ihanaa ja yllättävää tässä muutossa oli se, miten paljon meillä oli täällä Fuengirolassa jo entuudesta tuttuja ihmisiä. Eikä siis mitään eläkeläisiä (eikä eläkeläisissäkään mitään vikaa, ihania ne <3), vaan ihan kuulkaa nuoriakin ihmisiä! Ei tämä ole pelkästään paikka niille, jotka lokoisasti nauttii elämäntyönsä tuloksista. Fuge on the next IN ja HOT -kohde, minne odotan kovasti yleisöryntäystä tämä jälkeen. Voisiko tämä olla uusi ja nouseva Ibiza, Krabi tai Florida?

Eritoten tämä on ollut mukavaa sosiaalisen elämän kannalta: on kiva tehdä asioita ja saada vinkkejä, on sellainen fiilis että on vähän tukea ja turvaakin, kun tuntee ihmisiä. Tutustutankin teidät nyt neljään bloggaajaan, jotka viettävät ainakin tämän talven Fuengirolassa, ja tekevät siitä trendsettereinä seuraavan trävellaajien hinkukohteen.


Puutalobabyn Krista (ja Joel, Seela ja Silva)


Ensimmäinen IN ja HOT-bloggaaja Fugesta on tietenkin Puutalobabyn Krista! Hän nousee ihan ensimmäiseksi esittelyyn siksi että on lajissaan varsinainen konkari. Krista on perheineen viettämässä neljättä Fugetalvea täällä valon ja auringon alla. Miksikö? No sehän nyt on ihan selvää: Fuengirola on vaan niin mestapaikka.

Tosiasiallisesti kun keskustelimme tästä, jäimme yhteistuumin pohtimaan, että parasta tässä paikassa on jotenkin kaiken helppous; lapsille on helppo järjestää päivähoito ja/tai koulu, täällä on kavereita ja tuttuja jo valmiiksi, ei tipu ihan tyhjän päälle, ja kaikki on jotenkin ihanan turvallista.

Krista ei ole lähtenyt täältä alunperinkään hakemaan suuria seikkailuja, vaan enempi vähempi hetken päähänpistosta päätyi ensin tänne kuukaudeksi kyllästyttyään Suomen harmauteen. Sen jälkeen päätös oli jo tehty: tämä tehtäisiin uudestaan seuraavana, ja sitä seuraavana ja sitä seuraavana....

Jokin siinä Espanjassa tuntuu vetoavan.
Kristasta on ollut meille ihan mielettömän iso apu kun etsimme asuntoa ja piti saada tietää kaikenlaisia asioita, kuten: minkälaisia vaatteita ja muuta tavaraa pakataan mukaan, miltä alueelta asuntoa kannattaa katsoa, mitä hankitaan paikan päältä, ja miten tavarat saa parhaiten rahdilla perille. Lisäksi Krista valoi uskoa siihen että kaikki kyllä järjestyy.

Ja niinhän se tekee. Kuten kaikessa, tärkeintä on tehdä päätös. Loput asiat seuraa.

Krista on siirtynyt kokopäiväiseksi yrittäjäksi jo aiemmin, ja miehensä Joel pystyy hoitamaan työt myös etänä. Kaikki tässä eräänä iltana illallisella kiittelimme nykyajan etätyömahdollisuuksia.


Eniten Krista perheineen arvostaa Fugessa arjen helppoutta ja toimivuutta, ja tietysti sitä, että täällä on valoa ja aurinkoa. Se nimittäin tekee ihmisen mielelle hyvää. Krista on miehensä kanssa ehtinyt myös tehdä viidakko- ja joogaseikkailunsa aiemmin elämässä, ja nyt tuntuu mukavalta, kun kaiken ei tarvitse mennä vaikeimman kautta.
Autottomana tämä perhe pysyttelee yleensä talven Fuengirolan alueella julkisten kulkuneuvojen päässä kotoa, ja mikäs siinä, ihan silläkin säteellä löytyy jo vaikka ja mitä. Ehkäpä perhe rohkaistuu ottamaan meidän auton alle ja käymään jossain lähikohteissa edes vähän kauempana. :)


Samppanjaa muovimukista Anne puolisoineen


Kuplia rakastava Anne on miehensä kanssa ihan uudenlaisen elämänvaiheen kynnyksellä. Tai ehkä se kynnys on jo osittain ylitettykin nyt kun täällä ollaan, ja muutoskin on tavallaan tapahtunut. Lapseton pariskunta rakastaa hyvää ruokaa ja juomaa (kukapa meistä ei!), ja antautuu mielellään kaupunkikierroksille ja kulttuurimatkoille.
Anne on päätynyt talvehtimaan Fuengirolaan, arvatkaapas mistä syystä? No, tietysti pimeyttä pakoon, kuinkas muutenkaan. Koska tässä vaiheessa elämää on ollut mahdollista kokeilla erilaista vaihtoehtoa, tuli muutto kaamosta karkuun ajankohtaiseksi.

Tämä toiminnan nainen ei ylipäänsä viihdy liian kuumassa, eli toivottavaa ei ilmeisesti ole, että hiki valuu norona pitkin selkää auringossa. Sitäkin täällä kyllä päiväsaikaan saattaa tapahtua (tai sitten Anne on vaan huomattavasti kovakuntoisempi kun minä).

Anne on miehensä kanssa täällä myös koko talven, mutta käy välillä Suomessa. Fuge on jo entuudestaan tuttu Annelle, kuten myös muu Espanja, mutta silti lähialueilta löytyy edelleen mikroseikkailuja tällekin pariskunnalle. Tänne on tultu elämään arkea, mutta arkikin tuntuu melkein jatkuvasti täällä lomalta: ruoka on hyvää ja edullista, valoa piisaa ihan eri tavoin, ja mielialakin ilmeisesti parempi, kuten meillä kaikilla IN ja HOT-bloggaajilla, jotka täällä talvehdimme.

Anne on miettinyt paljon sitä, miksi kaiken matkailun pitäisi aina olla hankalaa ja vaikeaa että se on arvostettua. Miksei asiat voi vaan olla mukavan helppoja ja soljuvia? Samoja aatoksia on aiheesta ollut itsellänikin - onhan noita viidakkoja käyty koluamassa ja huojuvissa bambubungaloweissa, ilman ilmastointia, yövytty jo ihan tarpeeksi. Ei siinä ole mitään vikaa, ettei kaikki ole jatkuvaa taistelua reissussa. Erityisesti silloin, kun nimenomaan tullaan elämään arkea.

Vastaus kysymykseeni mitä hän ajattelee tulevista talvista näkyy melkein jo silmistä: onhan se ajatus jo ehtinyt kutkuttaa, ettei talvea tarvitsisi viettää Suomessa.Sarikoon Sari (ja Tom ja minimies)


Sari ja Tom on jo monivuotisia ilmastopakolaisia Suomesta. Aiemmin he ovat viettäneet paljonkin aikaa Thaimaassa, ja kirjoitelleet Pakkasesta Paratiisiin -blogia. Nykyään juttua löytyy Sarikoo -blogin alta ja Tomilla on seurattavaksi insta. Sivuhuomiona haluan kertoa, että Sarin blogin ulkoasu on aivan ihana, kuten tietysti tällaiselta IN ja HOT -bloggaajalta voi odottaakin.

Tänä vuonna talvehtimis- ja reissutilannetta muutti kolmanneksi pyöräksi liittynyt pieni perheenjäsen, jonka kanssa mietittiin mikä olisi hyvä kohde talvehtia. Koska Sari viettää pääosin vanhempainvapaata mitä freelancetöiltään ehtii, ja Tom tekee etätöitä yrittäjänä, oli mukavaa tietää, että vauvalle löytyy paitsi tuttua seuraa, myös turvallisia leikkipaikkoja. Nyt haettiin helppoutta. Siksi he tekivät päätöksen talvehtia tänä vuonna trendipaikka Fuengirolassa. Valintaa ohjasi lisäksi Tomin laskuvarjohyppyharrastus. Suomessa ei nimittäin paljoa talvisin taivaalta hypitä, ja Fugesta muutaman tunnin ajomatkan päässä on useampikin hyppykeskus.

Sari ja Tom arvostaa molemmat toimivaa arkea, hyviä yhteyksiä ja myös terveelliseen ja hyvään elämään mahdollistavat valintamahdollisuudet. Kävin Sarin kanssa mm. raidaamassa paikalliset tiistaimarkkinat, joista molemmille jäi ehkä noin 10-15 kg kasviksia ja hedelmiä matkaan mukaan smoothiehin ja mehustimeen käytettäväksi.


Kun kysyn mitä mieltä he ovat päätöksestään tulla tänne, on vastaus molemmilla selkeä:

päätös on ollut aivan erinomainen. Värit, vehreys ja valo saa jokaisen päivän tuntumaan erinomaisen hyvältä, eikä se varsinaisesti haittaa, että rantaa ja mertakin saa päivittäin ihailla. Nyt he miettivät miten mahdollistettaisiin seuraavatkin talvet täällä mahdollisimman vaivattomasti, ja potentiaalisesti näitä etätyömahdollisuuksia hyödyntäen.


Entäpä sitten me? Ihan samalla tavalla kuin muutkin IN ja HOT -bloggaajat, nautimme tästä helppoudesta, jouhevuudesta, valosta, vehreydestä, hyvästä ja edullisesta ruoasta ja juomasta ja kaikesta siitä, mitä tällä paikalla on tarjota. Erityispisteet annan tässä elämäntilanteessa todella loistavasta ja kattavasta leikkipuistovalikoimasta, sekä lapsiystävällisyydestä paikassa kuin paikassa.

Kaikki asiat ovat ainakin tähän asti soljuneet erittäin hyvin.
Rakennuskanta ei ehkä ole hienointa koskaan, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Kahvilat, ravintolat ja puistot ovat hurmaavia, kujilla on jopa vanhankaupungin tunnelmaa, ja sitten taas ranta on loistava kaikkine palveluineen.

Erityisen innolla odotan kaikki mahdollisuuksia tehdä lähimatkojakin täällä, vaikka tuntuu siltä, että ihan vaan täällä Fuengirolassakin viihtyy erinomaisen hyvin. Kahvila- ja ravintolatarjonta on erinomaista, rantabulevardilla kelpaa todellakin tehdä vaunulenkkejä, ja maisemat ovat jo ihan omalta terassiparvekkeeltakin mainiot.

Ehkä tässä on sekin, että olemme todenneet, ettei kaiken tosissaan tarvitse aina olla se kaukaisin ja hankalin kohde, jossa viidakkoveitsellä kengät mudassa tarpoen päästään kohteeseen, kun ensin ollaan kahdeksan kertaa luultu kuolevan, ja jossa puolet rinkasta on täynnä kaikenlaisia estolääkkeitä ja muuta tarvetta ylläreiden varalle. Välillä elämässä on aika mukavaa, että asiat vaan onnistuvat helpomman kautta. Niitä vaikeampia keikkoja kun on tullut tehtyä jo aika paljon.


Lähinnä olemme kysyneet itseltämme, miksi emme tehneet näin aiemmin.Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista- olethan jo seurannut?

5 kommenttia:

 1. Ihana juttu Gia! Haluaako joku vielä sanoa, että Fuge-elämä on noloa? Terveisiä vaan Suomesta. Piti tulla tänne vähän työjuttuja hoitelemaan. Tässä kun olen pari päivää katsellut tätä 2 shades of grey säätä, päätinpä panna Toriin Peltoset myyntiin. Toivottavasti en niitä enää tarvitse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan niitä peltosia ehkä voinut tuolla Sierra Nevadassa käyttää. ;) Ei vaan, luulen, että juuri tähän aikaan käynti Suomessa vaan vahvistaa tunnetta siitä, että Espanjan aurinko on tosissaan mukavampi vaihtoehto kuin marraskuinen kotimaa. Suomihan on monella tapaa hieno paikka, mutta marraskuu ei ole kyllä sen parhaimpia puolia, ellei satu olemaan juuri sellainen ihminen joka moisesta tykkää.

   Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi takaisin tänne jonkun ajan kuluttua! <3

   Poista
 2. Mukavaa kun kirjoitat positiivisia juttuja Fuengirolasta. Niin minäkin. Me kyllä kuulumme siihen eläkeläisjoukkoon, jota ei kukaan näytä ylistävän ja joka ilmeisesti ei ole HOT eikä IN - täälläkään. Meidän näkökulmamme on aktiivisuus, liikkuminen ja positiivinen nauttiminen. Juuri eilen kirjoitin jutun yhdestä andalusialaisesta kylästä ja patikoinnista sen vuoren rinteillä. Muitakin juttuja on, löydät ne blogin arkistosta viime maalis- ja helmikuulta. Paikat tietysti ovat ihan samanlaisia, menee sinne sitten vanha tai nuori, joten voit löytää vinkkejä kyllä. Kesällä kirjoittelin pari matkapäiväkirjaa automatkasta tänne ja täältä pois. Tämän syksyn postaukset ovat automatkasta Montenegroon ja takaisin, joten Aurinkorannikon jutut tosiaankin kannattaa etsiä sieltä vanhemmista postauksista (maaliskuu 2018 ja helmikuu 2018). Tässä tämä viimeisin eilen julkaistu http://www.rantapallo.fi/ailajajuha/casarabonela-andalusian-valkoinen-kyla-vuoren-rinteella/ Ja jos tykkäät olla yhteydessä, siihen varmasti löytyy aikaa ja mahdollisuuksia. Facebookista löytyy Espanjaan Espanjassa Espanjasta -sivumme Olemme täällä nyt. Aurinkoa elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä puhut Aila asiaa! Ikärasismi on jotenkin ihan höppänää hommaa, ja sen saa jo näin 30+ -ihmisenäkin tuntea nahoissaan! Jotenkin on ihan hassua, että Fugella on ollut jotenkin nolo kaiku vain sen takia että täällä on eläkeläisiä. Hitsit, olisinpa itsekin niin fiksu ja voimissani, jos joskus eläkkeelle pääsen, että vietän sen sellaisessa paikassa, mikä on miellyttävää!

   Minusta ikää tärkeämpi on nimenomaan kysymys siitä mistä kukakin tykkää. Koen huomattavasti enemmän sielujen sympatiaa ihmisten kanssa, jotka tykkääväst esimerkiksi juuri patikoinnista ja luonnosta, kuin vaikkapa shoppailusta ja bailaamisesta, ikään katsomatta. Ja onneksi ystäväpiiristä löytyy ihan kaikenikäistä ihmistä, jotka todistavat, että ikä on vain numero. :)

   Kiitos paljon linkkivinkeistä, tutustumme niihin ajan kanssa - patikointia kun täältä on myös tultu hakemaan. :)

   Aurinkoa ja iloa ja onnea (ja vähän viiniä ja patikointiakin ;) sinne myös!

   Poista
  2. Juuri noin, minulta ei synny koskaan mitään shoppailuvinkkejä ja ruokapaikkavinkkini tuskin kiinnostavat ketään, ne kun ovat tyyliä: salaattini oli ihan syötävää... Tänäänkin keskityttiin patikointiin. Omin eväin. Katselen juuri kuvasaldoa, eli patikkakuvauksia on ilmeisesti tulossa lisää piankin. Tänään olivat vuorossa vuorimaisemat Mihasin yläpuolella. Jatketaan! Täällä on kivaa.

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!