keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Menen sinne uudestaan koska se on huikean hieno, mukava ja helppo - eikä siinä ole mitään väärää


Viime keväänä teimme jotain, mitä emme yleensä tee koskaan. Palasimme takaisin vuodentakaiseen lomapaikkaan, josta olimme buukanneet saman villan, täysin samalla porukalla ja täysin samaan ajankohtaan. Olimme viettäneet edellisvuonna mielettömän hienon loman, samalla Miikan 40-vuotispäivät ystäväporukalla ja nautittu elosta ja olosta.

Porukka oli muuten sama, mutta yksi vauva oli ilmestynyt mukaan ryhmään lisää. Tai oli hän ollut tavallaan mukana edelliselläkin kerralla, kenenkään siitä tietämättä.


Villa Prestige on upea luksushuvila Kroatian Baska Vodassa. Tai oikeammin se ei ihan siinä kylässä ole, vaan hieman ylöspäin Mount Biokovon vuorta, joten vuorelle pääsee patikoimaan melkein kotiovelta. Baska Voda taasen sijaitsee kuuluisalla Makarskan Rivieralla, jonne ajaa reilussa tunnissa Splitin lentokentältä. Ei varmasti yllätä kovinkaan, jos kerron, että rantojen takia se on maineensa saanut, ja oman osansa on antanut myös jokaisen kylän ihanan rantabulevardin tunnelma.


Villalta on mielettömät näköalat, ja vastapäätä on mm. Bracin saari, jonne pääsee vaikka päiväretkelle näpsäkästi Makarskasta.

Olimme kaikki kovasti odottaneet taas breikkiä kevääseen, aurinkoloma kun aloittaa kesän jotenkin mukavasti hieman aiemmin. Ja me tiesimme, että tämä paikka on mitä mainion, ja että tällainen loma tämän ryhmän dynamiikalla toimii erinomaisesti.Olen miettinyt aika pitkään mitä kirjoittaisin Villa Prestigestä, sillä tuntuu, että olemme jo aiemmissa postauksissa sanoneet siitä kaiken.

Villassa on yläkerta, jossa on neljä makuuhuonetta. Jokaisessa on oma, tilava kylpyhuone ja joko terassi tai parveke. Keskikerroksessa on tilava olohuone muhkeine sohvineen, siellä on upea keittiö, jonka ruokapöydän äärellä vietetään mahtavia illallisia, ja siellä on sauna ja treenihuone. Lisäksi olohuoneesta ja keittiöstä on suora pääsy lämmitetylle uima-altaalle.

Alakerrassa on toinen keittiö ja iso ruokailutila, sekä oma, iso makuuhuone, myös tämä kylpyhuoneella varusteltuna. Alimman kerroksen terassilla on grillipaikka.

Kaiken tämän tiedon saa kuitenkin esimerkiksi villan sivuilta.


Minä jäin miettimään, miksi halusimme tehdä saman uusintana kuin edellisvuonna.

Emme kai me... onko meistä tulossa... ei kai nyt sentään, keski-ikää lähenteleviä? Sellaisia, joilla on jonkinlainen mukavuudenhalu uusia ne samat jutut, jotka tuntuu hyvältä ja helpolta. Sellaisia, joille olen joskus ehkä vähän hihitellyt mielessäni. 

Sama paikka. *tirsk* 

Elämänhän kuuluu olla vain yksi suuri seikkailu!

Olen aina vähän miettinyt, että miksi kukaan haluaa mennä samaan paikkaan monta kertaa kun maailmassa on niin paljon nähtävää. Nyt olen selvästi päässyt siihen hetkeen elämässäni, että ymmärrän miksi.
Kun saavuin Villa Prestigeen tuona huhtikuisena päivänä, tuntui siltä kuin olisin tullut jollain tavalla kotiin.

Oli ihanaa, kun ei tarvinnut miettiä, onkohan se villa nyt sittenkään hyvä, tuleeko meidän vähistä lomapäivistä onnistuneita, onko se uima-allas sellainen että lapset viihtyy, mahtuuko sänkyihin, onko kylpyhuoneet oikeasti hyviä, löytyykö lähistöltä hyviä ruokapaikkoja ja kaikkea sitä, mikä etukäteen saattaa välillä jännittää. Pahimmillaan jännitys ei ole ollut turhaa.

Loma alkoi suoraan siltä istumalta.

Aikaisemmin ei olisi tullut kuuloonkaan lähteä samaan kohteeseen kahtena vuonna peräkkäin. Mitä jännittävää siinä on?

Ehkä juttu onkin siinä, ettei kaiken aina tarvitse olla jännittävää ja hankalaa ollakseen hyvää.Joskus on ihana tulla paikkaan, jossa tietää voivansa nauttia ystävien kanssa terassilla auringonlaskushampanjat, missä tietää, että lapset rakastaa uida ja olla keskenään, jossa tietää, että illallispöytään mahtuu ongelmitta, ja jonka sängyistä ei tule kolmeksi kuukaudeksi selkävaivoja.

Ehkä on sittenkin ihan ok nauttia elämästä, ilman, että on ensin matkannut 12 tunnin matkan halki viidakon rämäisessä pikkubussissa heti 9 tunnin yölennon jälkeen. Ehkei siinä ole mitään vikaa, että voi valita lähiseudun erinomaisista ravintoloista minne menee, sen sijan että arvailee, mitä bambumajasta lautaselleen saa.

Ehkä on vaan mukava tietää, että kaikki asiat toimii.


Ehkäpä siksi mietin myös, olisiko pahin mahdollinen ajatus palata tänne taas ensi vuonna uudestaan - mutta jos tällä kertaa menisi vaikka naimisiin vähän ikäänkuin uudestaan pyöreiden vuosien kunniaksi, tai viettäisi omia pyöreitä synttäreitä.

Eikai pyörää aina tarvitse keksiä uudestaan. Eikä se ehkä niin paha juttu ole, vaikka se keski-ikä saattaa kohta alkaa kolkuttelemaan. Ei varsinkaan, jos lomiaan voi viettää Villa Prestigen kaltaisessa paikassa.
Villa Prestige antaa lukijoillemme -10% hinnoistaan. Jos haluat varata villan, ole heihin joko suoraan yhteydessä sivujen kautta, ja mainitse meidät ja blogi, tai ota yhteyttä meihin esimerkiksi fb-sivumme kautta. Postaus on tehty yhteistyössä Villa Prestigen kanssa.

Mun muassa bloggaajakollegamme Stilettikorkokannan Ulla ihastui myös Baska Vodaan ja Makarskan Rivieraan alueena! Lue hänen kokemuksiaan täältä.Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista- olethan jo seurannut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!