maanantai 7. tammikuuta 2019

The butterfly effect - matkamessulippujen ja Radisson Blu Plazan aamiaisarvonta


Vain kymmenen minuutin automatkan päässä meidän kotoa Fuengirolan Los Bolichesia on Benalmadenan Mariposario. Google translate suomentaa sen mariposarioksi. Minä suomennan sen perhostarhaksi. Se on siis isossa rakennuksessa oleva sademetsäksi rakennettu halli, missä asuu satoja ja satoja perhosia, jotka lentelevät vapaana.

Se on ihana.
Lähtökohtaisesti emme suosi eläintarhoja, koska yleensä eläinten tilat eivät ole luonnomukaiset. Maallikon silmään tämä vaikutti luonnonmukaiselta näille perhosille ja tilaakin oli.

Perhoset Benalmadenan Mariposariossa ovat hirvittävän kauniita väriloistossaan - sinistä, oranssia, punaista, valkoista, jopa läpinäkyvää. Välillä ne tulevat jopa olkapäälle tai hiuksiin hetkeksi.


Vuonna 2004 ilmestyi leffa nimeltä The Butterfly Effect. Pääosaa esitti Ashton Kutcher. Se kertoi siitä, miten pienet valinnat voivat muuttaa koko elämän suuntaa hyvässä ja huonossa. Varsinaisen termin 'butterfly effect', eli perhosvaikutus, keksi meteorologi Edward Lorenz, jonka mukaan perhosen siivenisku voi aiheuttaa myrskyn toisella puolella maailmaa.

Pienikin asia voi aiheuttaa ison ketjureaktion.
Mariposariossa kävellessä mietin, miten valinnat kaukaa, kaukaa elämässä, monta kymmentä vuotta sitten, ovat johtaneet siihen, että seisoin juuri sillä hetkellä siinä, katsomassa perhosia ja talvehtimassa Espanjassa.

Jos lapsuudessani olisi ollut Netflix tai useita televisiokanavia, en olisi koskaan päätynyt katsomaan tuota vekkulia vanhaa salapoliisi-juristiveijari Matlockia iltapäivisin tylsyyksissäni. En olisi innostunut viestinnän perustutkinnosta, jonka ajattelin yhdistää myöhempiin juristiopintoihin ja erikoistua viestinnän ja median saloihin lainoppineen näkökulmasta. Ilman tuota ensimmäistä tutkintoa en olisi koskaan oppinut IRCcaamaan, enkä olisi tavannut Miikaa, enkä saanut satunnaista kutsua hänen bileisiinsä.

Loppu onkin sitten historiaa.

The butterfly effect.

Aika pienestä voi asiat siis olla kiinni. Joskus sitä ei siinä hetkessä ymmärräkään, että asia, jonka tekee, saattaa vaikuttaa mielettömän paljon myöhempään elämään.

Siksipä tulemmekin aiheeseen, jonka takia tekin ehkä olette täällä. Arvonta.

Koskaan ei tiedä, mikä hetki se perhosten siipien viuhahdus saattaa olla. Ja niitä siipieniskuja voi tehdä itsekin. Kenties alitajuntasi reunamilla on kuiskinut ajatus uudesta matkasta, muttet aivan vielä tiedä minne se suuntautuisi? Ehkä olet ajatellut aloittavasi päiväsi miellyttävämmin ja terveellisemmin?
Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 18.-20.1.2019 eli aivan kohta jo perinteiseksi käyneet Matkamessut, joka on mitä parhain paikka hakea uusia vaikutteita ja inspiraatiota seuraavaa matkaa varten.

Lisäksi meille on saatettu tietoon, että ihan siinä Rautatientorin kupeessa olevassa Radisson Blu Plaza -hotellissa tarjoillaan järjettömän hyvä ja aisteja hellivä Super Breakfast -aamiainen.

Näin aamiaisesta kerrotaan Blu Plazan omilla sivuilla;

'Plazan kiitelty Super Breakfast -aamiainen syödään kaikilla aisteilla. Aamiaisemme on uudenlainen kokemus, jossa korostuvat korkealaatuiset tuoreet ruoka-aineet, paikalliset erikoisuudet, ruoan terveysvaikutukset sekä yksilöllinen esillepano. Aamiaisbuffet muistuttaa maalaistoria tai delimarkettia pienine yksityiskohtineen. Myös eri sesongit huomioidaan vahvasti tarjonnassa ja esillepanossa.'
Me arvomme teille lukijoille paketin, joka sisältää liput Matkamessuille, ja lahjakortin Radisson Blu Plazan Super Breakfast -aamiaiselle. Paketti on kahdelle hengelle, eikä messulippuja ja aamiaista tarvitse käyttää samaan aikaan. Lippujen arvo on 16 € / kpl ja aamiaisen 26 € / hlö, eli yhteensä 84 €. Liput tulevat Matkamessuilta ja aamiainen Radissonilta sponsoroituna.Olisiko Matkamessut sinun perhosensiiveniskusi jollekin uudelle, samoin superaamiainen? Alkaako tästä uusi kappale elämässäsi? Kuka tietää, mutta aina kannattaa kokeilla.
Osallistu kertomalla tämän postauksen alle, tai meidän facebooksivulle postausjaon alle mikä on ollut sinun elämäsi merkittävin perhosen siivenisku, tai vaihtoehtoisesti mikä on suurin unelmasi.


Kilpailu päättyy perjantaina 11.1.2019 klo 23:59 Suomen aikaa, ja arvonnassa huomioidaan kumpaan tahansa kanavaan jätetyt vastaukset. Voittajalle ilmoitetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Jätä mukaan joku yhteystieto, jotta tavoitamme jos Rouva Fortuna on puolellasi!

Huom! Jos emme saa sinua vuorokaudessa kiinni, palkinto lähtee eteenpäin!
Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista- olethan jo seurannut?

36 kommenttia:

 1. Haaveissa siintää matka Galapagos saarille

  VastaaPoista
 2. Nyt emme tiedä vielä tarkkaan omaa matkailuvuotta mutta sanoisin, että syksyn euroopan kiertueemme on se jota eniten odotan.
  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
 3. Että joskus saisi rohkeutta lähteä yksin reilaamaan tai vaikka yhdessä lastenkin kanssa.

  VastaaPoista
 4. Yksin matkustamiseen toivoisin löytäväni rohkeutta.

  VastaaPoista
 5. Meidän perheen perhosen siivenisku voisi mahdollisesti olla minun eksyminen tänne teidän blogiin Facebookin kautta. �� Lisäksi oma hurja homeallergia, joka viime syksynä eskaloitui lämpimän ja märän syksyn jälkeen syysallergiaan ja luonnossa liikkumisesta tuli tuskaa, lähes mahdotonta.

  Olemme nyt kolmisen kuukautta aktiivisesti haaveilleet ensi syksynä kuukaudesta Fugessa tai lähialueilla. Olemme lueskelleet muitakin blogeja ja nettiversiota SE:stä sekä 'Olesta. Autolla sinne, koira ja ensi syksynä 1-vuotias vauva mukaan. Suunnitelmat ovat pitkällä, tulevaisuudessa siintää talven yli oleskelu, mahdollisesti ihan muutto. ��

  VastaaPoista
 6. Haaveenani olisi asua joskus tämä kaamosaika ulkomailla! Kuume kasvaa koko ajan..!

  VastaaPoista
 7. Joensuussakin pääsee perhospuutarhan tropiikkiin talvea karkuun, hetkeksi. Kannattaa ehdottomasti käydä jos täälläpäin liikkuu. :)

  Arvontaan en osallistu, vähän turhan pitkä matka kun seuraavana viikonloppuna on Helsinkiin menoa.

  Kiitos aktiivisesta blogistanne!

  VastaaPoista
 8. Haaveena meillä on pimeimmän ja kylmimmän ajan viettäminen lämpimissä oloissa, jossa aktiviteettejä ja hyviä kulkuyhteyksiä riittävästi tarjolla; tärkeää toki myös turvallisuus, hyvä ruoka ja juoma sekä ystävälliset ihmiset.

  VastaaPoista
 9. Unelmana on ollut jo pitkään asua siellä pysyvästi. Pikkuhiljaa palaset ovat loksahtaneet paikoilleen ja syksyllä nousemme "perhosen siiville" ja laskeudumme kohti määränpäätä.
  Nämä sinun blogisi vain vahvistavat päätöstämme, iso kiitos siitä.

  VastaaPoista
 10. Niitä on monta! Mutta ainakin, kun tanssituntikaveri Reetta pyysi tulemaan mukaan vasta perustettuun cheerleading-ryhmään. Sen myötä olen saanut laajan ja vahvan ystäväpiirin, joka on ollut tukena ja turvana elämän mutkissa, uskomattomia kokemuksia sekä tapasin sitä myötä myös exäni, jonka kanssa sain kolme ihanaa lasta. <3
  - Elina Torttila

  VastaaPoista
 11. Ulkomaille muutto ja kirjan valmiiksi saaminen. ❤️

  VastaaPoista
 12. Suurin ja realistisin unelmani olisi tehdä joskus kiertomatka Yhdysvalloissa.

  Ihania perhosia!

  VastaaPoista
 13. Suurin unelmani on matkustaa maailman ympäri ��

  Kookos2000@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Pidempi matka Uuteen-Seelantiin :) mopali@utu.fi

  VastaaPoista
 15. Tällä hetkellä seuraava haave liittyy matkusteluun, joskin vielä kohde on mietinnässä. Vaihtoehtoja kun on niin useita upeita ja mielenkiintoisia!

  Sini.oksanen@windowslive.com

  VastaaPoista
 16. Haaveenani olisi lähteä reppureissaamaan aasiaan, myös eurooppa kiinnostaisi! Olisi aivan mahtavaa päästä matkamessuille ja ehkä jopa saada haaveeni alkuun <3

  VastaaPoista
 17. Haaveilen matkustavan jonakin päivänä pariksi kuukaudeksi Uuteen Seelantiin ja Australiaan. Matkamessuilla eka kertaa 66v ikäisenä, siinä toinen haave!

  VastaaPoista
 18. Voi kun saisin viedä lapseni vielä Las Vegasiin! Sunlove@suomi24.fi

  VastaaPoista
 19. Vuonna 2011 lähdimme Australiaan mieheni työkomennukselle ja aikaa siellä kului reilu vuosi. Vierailimme myös Uudessa Seelannissa. Tuonne Australiaan jäi ystäväperhe ja paljon näkemättä ja kokematta jääneitä paikkoja, kuten myös Uuteen Seelantiin. Haaveilemme jonakin päivänä lähtevämme uudelleen tuonne kolkalle maapalloa ja ehkäpä mukaan lähtisin myös poikamme, joka syntyi 2017. Poika on osa tätä perhosefektiä ja palasia, jotka hitaasti loksahtelivat paikoilleen. Haaveeni on myös pystyä kustantamaan tämä reissu perheelleni vaikka tällä hetkellä olenkin kotona lasta hoitamassa. Tänä vuonna olisi mahdollisuus osallistua matkamessuille, koska muutimme hiljattain etelä-suomeen. Perhosvaikutusta sekin.
  hanna.pietikainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Suurin unelmani on matkustaa Yhdysvaltojen itärannikolta länsirannikolle =). Mukaan mahtavaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 21. (Yritin jo eilen kommentoida, mutta esikatselussa kommentti katosi)
  Oma perhosen siivenisku lienee ollut se, kun vitosluokalla uudessa ryhmässä pyysin yhtä tytöistä viereeni istumaan. Meistä tuli parhaat ystävät. Muutamaa vuotta myöhemmin tyttö tutustui poikaan, jonka tapasin itsekin pari kertaa ohimennen. Sitten kerran katseet kohtasi tämän pojan kanssa yökerhossa, aloimme juttusille ja loppu on historiaa. Ensi viikolla juhlimme juurikin Helsingissä kymmenvuotista taivaltamme yhdessä. Olisipa hauskaa jos reissuun voisi yhdistää herkkuaamiaisen ja matkamessut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on niin paljon mitä on jälkikäteen tullut mietittyä että kylläpä elämä muuttui jonkin aluksi niin pienen asian aloittamana. Suurin mullistus itsellä on varmaankin se, kun jäin työttömäksi n. 1,5v sitten. Entinen pomoni tarjosi minulle hyväpalkkaista vakityötä vuodeksi, joka ei kuitenkaan yhtään tuntunut omalta ja kieltäydyin kohteliaasti. Sinnikäs työnhaku jatkui ja yhtäkkiä löysinkin itseni asumasta Intiassa tekemässä unelmieni työtä.

   Nyt taas Suomessa ja matkamessuilta olisi tarkoitus lähteä hakemaan uusia hulluja inspiraation kohteita. Tuo aamiainen kuulostaa kyllä myös upealta. Hotelliaamiaiset ovat elämän suurinta pientä luksusta riippumatta siitä, onko alla hotellissa nukuttu yö. Suomen parhaan aamiaisen olen löytänyt Lahdesta, mutta tuo Radisson kuulostaisi kyllä hyvältä kilpailijalta!
   huovinen.tea@gmail.com

   Poista
  2. Hupsista, ei pitänyt Elinan postaukseen kommentoida. Laitetaanpa vielä oma postaus :)

   Poista
 22. Näitä on niin paljon mitä on jälkikäteen tullut mietittyä että kylläpä elämä muuttui jonkin aluksi niin pienen asian aloittamana. Suurin mullistus itsellä on varmaankin se, kun jäin työttömäksi n. 1,5v sitten. Entinen pomoni tarjosi minulle hyväpalkkaista vakityötä vuodeksi, joka ei kuitenkaan yhtään tuntunut omalta ja kieltäydyin kohteliaasti. Sinnikäs työnhaku jatkui ja yhtäkkiä löysinkin itseni asumasta Intiassa tekemässä unelmieni työtä.

  Nyt taas Suomessa ja matkamessuilta olisi tarkoitus lähteä hakemaan uusia hulluja inspiraation kohteita. Tuo aamiainen kuulostaa kyllä myös upealta. Hotelliaamiaiset ovat elämän suurinta pientä luksusta riippumatta siitä, onko alla hotellissa nukuttu yö. Suomen parhaan aamiaisen olen löytänyt Lahdesta, mutta tuo Radisson kuulostaisi kyllä hyvältä kilpailijalta!
  huovinen.tea@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Tajusin jo nuorena että matkailu kannattaa ja sen ajatus perhosen siivin se jatkuu. Stan maat haaveissa seuraavana. Aamiainen matkaajan tiellä pitää.
  MerjaL

  VastaaPoista
 24. Haaveena olisi päästä yhdessä perheen kanssa lämpöön <3 Espanja olisi ihana :)
  janette.mertanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Elämässä on kaikenlaista tapahtunut, ja toivon paljon uusia perhosensiiven iskuja vastaisuudessakin. Töissä vähän uusia tuulia ja on ollut suunnitelmissa matka Euroopan ulkopuolelle, joka on meille tosi iso juttu...:-) aamiaisesta tuli mieleen, ettei olla koskaan oltu all inclusive lomalla, otettu aina vain aamiainen ja syöty missä milloinkin.

  VastaaPoista
 26. Haaveena olisi koko perheen reissu Australiaan, missä mieheni kanssa asuimme ennen lapsia

  VastaaPoista
 27. Haaveena olisi joskus asua talvi lämpimässä, vähän niin kuin te nyt. ��
  eveliina.suutari@suomi24.fi

  VastaaPoista
 28. Isoin perhosen siiven isku on kenties hetki, johon pystyn jäljittämään mun maarakkauden synnyn Skotlantia kohtaan. Siiven isku oli aikaa jollon olin 13-vuotias ja luin ensimmäisen Diana Gabaldonin Matkantekijä -kirjasarjan kirjan. Lukukokemuksen ruokkimana tein vuosia myöhemmin minämatkan Edinburghiin ja lopulta vietin vaihtovuoteni Skotlannissa. Maarakkaus on ja pysyy sekä halu palata maahan uudestaan ja uudestaan.

  VastaaPoista
 29. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 30. Suurin haave on nähdä maailmaa oman perheen kanssa. <3

  VastaaPoista
 31. Toivon että tähänastiset perhosen siiveniskut vievät minut jonakin päivänä näyttämään maailmaa ja sen eri kulttuureita omalle perheelle.

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!