lauantai 23. helmikuuta 2019

Mitä teillä syödään aamiaiseksi?


Aamiainen todellakin on päivän tärkein ateria, ja se on aina ollut meille sellainen henkisestikin tärkeä juttu. Joskus valitsen hotellin ihan vaan sen perusteella, että sen aamiainen tiedetään hyväksi, olemme brunssien suurikuluttajia, ja kotonakin viikonloppuisin tehdään ihan vähintään aaminen+, ja se nautitaan ajan kanssa.


Arkiaamiaiset ei tietysti ole koskaan ihan yhtä hyviä ja pitkiä, mutta niihinkin me jaksetaan panostaa. Päivä starttaa jotenkin paljon mukavammin, kun se alkaa hyvästä ruoasta.

Näin hetki sitten hauskan videon, missä oltiin kerätty eri maiden tavalliseksi lukeutuvia aamiaisia vertailuun. Ja sitten oli mm. tämä Independentin juttu, missä eri maiden aamiaisia oltiin kuvattu.





Joskus ensimmäisiä kertoja Aasiassa olin hieman ihmeissäni laatuhotellin buffa-aamiaisella, missä tarjoiltiin riisiä ja nuudeleita lämpimänä, ja kaikkea sellaista, mitä olisin ehkä lounaalla syönyt. Ja sitten ne hotellivieraat vielä söi niitä! Siinäpä suomitytölle kulttuurishokkia kerrakseen. :D

Vieläkään en tosin ymmärrä, miten joku vetelee riisiaamiaista, mutta yhtä vähän varmaan se aasialainen käsittää, miksi karjalanpiirakat maistuu aamiaiseksi minulle, ja nepalilainen ravintolassa naurahtaa, kun haluan mangolassin ruoan kanssa.


Mutta miltä tosissaan näyttää se meidän arkiaamiainen?


Meillä on pöydässä täällä Espanjassa melkeinpä aina tuoreita hedelmiä ja kasviksia. Jos markkinoista ei ole pitkä aika, on mansikoita, vadelmia ja mangoa lähes aina. Viimeeksi mainittu on Bellan lemppari. Lisäksi usein kurkkua ja paprikaa, ja joskus myös kirsikkatomaatteja. Pyrin siihen, että jokaisella aterialla on tuoreita kasviksia naposteltavaksi, niin niitä menisi vähän jopa huomaamattomasti. Ja meneehän niitä.

Näin on kyllä Suomessakin, mutta valikoima on usein vähän erilainen.




Teemme joka aamu salaattipohjaisen smoothien - tai saattaa se olla lehtikaalista tai pinaatista tai molemmistakin. Lisäksi siinä on useimmiten banaania, mangoa ja mustikoita, ja nesteenä vettä ja hieman mehua. Sisältö vähän vaihtelee sen mukaan mitä kotona on.

Hiilaripuolen hoitelee yleensä puuro, jota voisin syödä ehkä loputtomiin, jos se on hyvin haudutettu. Puolet maitoa, puolet vettä, ja vajaa teelusikallinen suolaa kattilalliseen.

Proteiinin lähde on useimmiten kananmunat.

Minä juon joka aamu ensimmäisenä puolikkaan tai kokonaisen sitruunan mehut sekoitettuna veteen, MSM-jauhetta sen kanssa ja otan probiootin ja rautaa lisäksi.


Mini-ihminen taas vetelee kaiken tuoreen, minkä käsiinsä saa, ja erityisesti avokado ja mansikat on osoittautuneet hänen herkuksi. Ja joka ikinen kerta, kun halkaisen täydellisen kypsän avokadon, se on muuten ilon hetki.





Viikonloppuisin tähän settiin on yleensä lisänä croissantit, Miikan tekemä herkkumunakas ja joku pieni makea, ja sitten me katsotaan yhdessä sohvalla Adventure Timea. Siitä tykkää koko perhe.



Miltä teidän arki- tai viikonloppuaamiainen näyttää?




Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


3 kommenttia:

  1. Haluaisin syödä kananmunaa aamiaiseksi, mutta ei se maistu aamulla. Syön useimmiten joghurtia ja marjoja, joskus mannapuuroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mannapuuroa! Saisipa sitä, se oli lapsuuden herkkuani! Vaan gluteenittomuuden takia sitä ei passaa enää ottaa. Oletko muuten kokeillut tehdä omelettia vähän erilaisilla täytteillä? Joskos sellainen maistuisi?

      Poista
    2. En ole, kannatta joskus kokeilla. Kiitos vinkistä.

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!