maanantai 11. helmikuuta 2019

Pelaatko älykköjen peliä, padelia? Tyhmempikin kyllä siinä pärjää.


Meillä on vähän innostuttu padelista. Se on laji, josta emme olleet edes kuulleet, ennen kuin saavuimme tänne. Täällä Aurinkorannikolla ja Fuengirolassa taas on lähinnä mahdotonta olla kuulematta siitä, sillä se on niin suosittua. Aika monella taloyhtiöllä on oma padelkenttäkin asukkaidensa käyttöön.


Padel on mailapeli, joka on sekoitus squashia ja tennistä. Se on vähän helpompaa kuin tennis, sillä kenttää ympäröi verkot ja takaseinä, ja pallo saa pompata takaseinästä, ja sitä saa vielä senkin jälkeen lyödä takaisin vastustajalle.


kuvakrediitit: Tom Brunberg
Kavereiden kesken säännötkään ei ehkä ole ihan niin tärkeitä, kunhan lyö palloa, ja kaikilla on hauskaa.

Lajin on aikoinaan keksinyt meksikolainen Enrique Corcuera Meksikossa, josta se lähti leviämään. Espanjaan se saapui Marbellan kautta, ja levisi koko maahan, ja siitä eteenpäin muualle Eurooppaan. Suomessakin sille on ihan oma lajiliittonsa.kuvakrediitit: Tom Brunberg

Miksi se on älykköjen peli on jäänyt epäselväksi, mutta toisaalta, pidetäänhän vaikkapa tennistä ja golfiakin tietynlaisten ihmisten harrastuksena. Oikeastaan tässä kyllä riittää, että osaa heilauttaa kädessä olevaa mailaa kohti palloa, ja lukea hieman, miten pallo pomppaa seinästä.

Ehkä matemaattis-looginen päättelykyky lukea pallon pomppukulmia, tai järjettömän hyvät refleksit ja notkeus auttaa, kuten nyt oikeastaan missä tahansa urheilussa.

Padel on todella matalan kynnyksen peli. Bella sai tästä ensikosketuksen koulun testitunnin kautta. Siitä innostuneena, varasimme Fuengirolan Los Bolichesin padelkentältä itsellemme vuorot. Mailat ja pallot sai vuokrattua paikan päältä, säännöt katsottua netistä. Hinta lystille oli alle 20 euroa. Myös yksityisopetusta on mahdollista ottaa erillistä maksua vastaan.

Keskipäivän ja iltapäivän tunteja saa nopeallakin varoajalla, sillä kukaan ei halua pelata paisteessa.
Suomalaiset pitävät täällä Aurinkorannikolla omaa kerhoa Los Pacosin padelkentällä, jossa on niin aikuisille kuin lapsille opetusta. Padelin paras puoli on, että sitä voi pelata kuntotasosta ja iästä riippumatta, sillä pelin tahdin voi määrätä ihan itse.

Tämä on erinomainen tapa viettää vaikka kavereiden kanssa tai perheen kesken sunnuntaita, kuten me teimme yhdessä Sarin ja Tompan kanssa viime viikonloppuna heidän taloyhtiön omalla kentällä. Omat mailat ja pallot hankimme noin kolmella kympillä paikallisesta urheiluliikkeestä.


Ei se peli aina ehkä ihan sääntöjen mukaan mennyt, mutta aurinko paistoi, saimme liikuntaa ja meillä oli oikein mukavaa.

Eikä kukaan meistä ole edes Mensan jäsen. Ja hyvin se silti meni.


kuvakrediitit: Tom Brunberg
Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!