tiistai 5. helmikuuta 2019

Paras hotelliaamiainen, taaperosynttärit ja ihanat unet sviitissä - varaa alekoodilla huone Radisson Blu Plazasta!


Meidän perheen kuopus aloitti elämänsä yöpymällä ensimmäisen yönsä hotellissa. Siksi on vähintäänkin kohtuullista, että yksivuotissynttärit järjestettiin hotellin sviitissä. Eikä minkä tahansa hotellin, vaan ihan siinä Helsingin Rautatientorin kupeessa olevan Radisson Blu Plazan Executive Suitessa.


*kaupallinen yhteistyö Radisson Blu Plazan kanssa





Käydessämme Suomessa, olimme päättäneet järjestää pienet juhlat isovanhemmille ja kummeille ennen lähtöä takaisin Espanjaan. Ihan vaan koska vauvasta tuli taapero joulukuussa, ja koska olemme taas hetken poissa rakkaiden luota.

Ajankohdaksi valikoitu ilta ennen lentoa kiitos erinäisten työmatkojen ja muiden kiireiden. Ja koska meillä ei tällä hetkellä ole edes asuntoa Suomessa, valikoitui juhlapaikaksi hotelli. Ajatus oli saada rennosti viettää illanistujaisia niin lapsi- kuin aikuisvieraidenkin viihtyessä ilman ulkopuolista häirintää.

Sitä seuraavana aamuna olisi, jos ei aikainen, niin ainakin haipakka aamupäivälähtö, ja näin ollen hotellin sijainti Helsingissä ja sujuvuus sieltä lentokentälle olivat tärkeitä kriteereitä paikkavalinnalle.






Radisson Blu Plazan eri huonetyyppeihin tutustuin ensimmäistä kertaa viime syksynä samalla kun kävin maistelemassa taiteilija Tero Annanollin & keittiöpäällikön hotellin ravintolalle Plaza Restaurantille tekemää 'Miehen elämää' -taideruokamenytä. Ihailin jo tuolloin paitsi kaikkien huoneiden eleganssia, eritoten Executive Suiten suomalaisen ajatonta sisustusta.

Alvar Aallon eleetön, toimiva ja silmiä hivelevä suunnittelutaito loistaa koko sviitin sisustuksessa. Eritoten nyt, kun on katsellut tätä espanjalaista, vähemmän eleetöntä sisustusta jo muutaman kuukauden. Tyttö voi lähteä Suomesta, mutta suomalainen sisustusmaku ei tytöstä, selvästi.

Viimeistelyssä, kuten Aino-laseissa hammasmukeina kylppärissä ja kätevässä valojen ohjauksessa, se kauneus piilee.
'








Hotellissa on käytetty aikaa ja rahaa yksityiskohtiin, kuten vanhan rakennuksen arvolle kuuluukin - mm. businesshuoneiden katossa on kaikissa Eero Aarnion Tuplakuplat. Yksityiskohta ilahdutti silmää ja mieltä.


Koska sviitti ei saapumishetkellä vielä ole valmis, päätämme ensin ottaa pienen kahvi- ja herkkuhetken Plaza Loungessa, joka kuuluu Business Class -huoneen ja sitä ylöspäin olevien huonetyyppien asiakkaiden käyttöön. Iltaselta on viidestä seitsemään drink hour, jos muutama lasillinen maistuu, joskin drinkkejä saa kyllä tunnelmallisesta ja rauhallisesta HUB-aulabaaristakin.












Lisäksi haluamme tietysti myös käydä ihan hotellin edessä olevassa jääpuistossa sieltä lainatuilla hokkareilla luistelemassa, ettei nekään taidot nyt kokonaan ruostuisi Espanjan talvipaon takia!






Puolentoista tunnin kuluttua lähdemme lunastamaan posket punaisina huonettamme. Iloiseksi yllätykseksi Executive Suiten vieressä on standardluokan huone, jonne Espanjaan mukaan matkustavat appivanhemmat majoittuvat. Saamme huoneiden välisen oven avattua, ja näin sviittiin on kätevästi yhdistetty toinen huone isommallekin perhekokonaisuudelle.

Erittäin näppärää, sillä näin voi päästää vauvan konttaamaan isovanhempien hoteisiin, kun itse laittautuu iltaa varten valmiiksi, tai ihan vaikka vaan ihailee maisemia rauhassa hiljaisesta huoneesta Rautatientorin kupeessa.



Sviittibileet yksivuotiaalle


Executive Suiten makuuhuone valikoituu nopeasti juhlaväen nuoremman porukan paikaksi, sillä Nintendo on viritelty makuuhuoneen telkkariin kiinni.

Saisi sen olohuoneen isompaan telkkariinkin - ja samalla kiinnitettyä Genelecin äänentoistojärjestelmään, mutta olohuone on pyhitetty aikuisille. Melkein harmittaa, että meillä on juhlat, sillä on lähes synti olla katselematta Marvel -elokuvia tällä sviitin AV-järjestelmällä!








Olemme tilanneet huonepalvelusta pikkupurtavaa ja juomaa, ja ystävältämme Annikalta kissakakun, sillä hän on kaikkien juhliemme luottokakkutoimittaja - vaikka täältä toisi huonepalvelu suolaisten lisäksi tietysti juhlia varten myös makeaa. Perinteistä ei vaan sovi poiketa. Radisson Blu Plazalla on sviittien lisäksi muitakin juhlatiloja, missä pystyy juhlia järkkäämään, mutta ehkä tämä nyt on taaperolle ihan tarpeeksi.

Juhlaväki viihtyy myöhään, koska kaikilla on todellakin mukavaa. Vauvan ilmeestä päätelleen, ehkä parhaat juhlat ever!

Hetken aikaa ihailemme vielä hiljaista ja kaunista Helsinkiä muiden lähdettyä, ja meidän viimeistä iltaa kotikaupungissa taas hetkeen.







Aamulla herään ensimmäistä kertaa kuukausiin ilman minkäänlaista jäykkyyttä selässä - eräs koko Radisson ketjun parhaista yksityiskohdista on heille yksinoikeudella valmistetut jär-jet-tö-män hyvät Magic Dreams -patjat, joita olen hehkuttanut aiemminkin.








Ja yksityiskohdista puheen ollen; aamulla meikatessani kylpyhuoneessa katselen samalla peiliin upotetusta telkkarista safarimatkoista tarinaa. Luit ihan oikein. Parhaiten se ehkä toimisi kuitenkin jos olisi aikaa virutella viereisessä kylpyammeessa ja katsoa vaikka leffaa.


Aamupala räjäyttää Blu Plazan potin


Reilu vuosi takaperin olen testannut Plazan aamiaisenkin. Ja se on todella hyvä, sillä siihen on panostettu ihan tietoisesti. Aamiaiskokemuksessa yhdistyy vähän kaikki aistit; laadukkaiden ja tuoreiden raaka-aineiden maku, tuoksut ja esillepano. Koko paikka näyttää vähän pieneltä delimarketilta.

Itselleen saa tilata oman maun mukaan tehdyn munakkaan ja makean vohvelin, hedelmiä ja marjoja on yllin kyllin, samoin leipävalikoimaa.











Gluteenittomia tarvitseville on kokonaan oma hylly, missä valitettavasti ei ole tuoretta leipää, mutta oman kokemukseni mukaan erittäin laaja ja maistuva valikoima leipää hotelliaamiaiseksi ja makeaa herkkua lisäksi, sillä vaikka munakkaan saa tietysti gluteenittomana, vohvelia ei.







Palvelu on superystävällistä, ja pöytään tuodaan kahvi tai tee. Perheen pienimmälle saadaan myös noin nanosekunnissa syöttötuoli. Nälkäiset vanhemmat ja lapset arvostaa.


Me vanhemmat vetelemme aamiaisherkkuja sydämen kyllyydestä, koska tiedossa on kuitenkin viiden tunnin lentomatka ja lähinnä lentokonesapuskaa tarjolla. Bella valitsee kerrankin vaaleaa paahtoleipää ja hilloa - sitä kun ei saa kotona koskaan. Bianca sentään onnellisena vetelee nenän eteen tuotua munakasta ja hedelmiä sormillaan tuolissaan.






Koska olemme kerrankin saaneet tavarat kasaan jo melkein kokonaan edellisiltana, saan vielä hetkeksi jäädä nauttimaan ravintolan tunnelmasta yksikseni. Entinen osto- ja myyntihalli on todella kauniisti restauroitu, ja seinillä on vielä Annanollin teoksiakin.


Tämän aamiaisen voisi tulla joskus syömään rauhassa ilman yöpymistäkin kunhan palaamme Helsinkiin, tuumailen siinä hedelmälautasestani ja kahvistani nautiskellen (ja se onnistuukin 26 € hintaan).


Matka hotellilta lentokentälle lähtevään junaan kestää noin 3 minuuttia kävellen, ja näin olemmekin aloittaneet matkan kohti kotia auringon alle. Kohtuullisen kätevää, sanoisin.


Poistun hotellilta syvästi hymyillen; ilta meni täydellisesti, puitteet sille oli loistavat, yö nukuttu hyvin, aamulla on herätty ilman selkäjäykkyyttä ja niin sielu kuin ruumis on ravittu aamiaisella enemmän kuin hyvin! Erityispisteet annan vielä hotellihenkilökunnan ystävällisyydestä - ja tietysti sijainnista.


PS. Katso muuten instagramin storyjen highlighteista vähän videopätkääkin vierailusta! :)





Nyt on mahdollista kokeilla Blu Plazan Business -huonetta erinomaiseen hintaan.

Majoitu 28.2.2019 asti torstaista maanantaihin ajoittuville öille business-luokan huoneessa hintaan 150 €. Hinta sisältää Super Breakfast -aamiaisen ja pääsyn Business Loungeen. Hinta on tämäntasoisesta hotellista ja huoneesta todella hyvä. Aamiaisen voit syödä joko huoneessa tai salissa.

Hinta voimassa radissonblu.com-verkkosivulta etukoodilla RELAX. Saatavilla rajoitetusta.


Katso kaikki huonetyypit ja kuvat täältä ja varaa koodilla itsellesi omasi! Ihania Radisson-hetkiä!



Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!