maanantai 4. helmikuuta 2019

Ronda on kuin sadusta tai leffasta - ja niinhän se onkin!


Kun olin pieni, meille tuli kotiin ehkä kuukausittain uusi satukirja. Se taisi johtua Lasten omasta kirjakerhosta, johon liittymällä sai jotain rahaa vastaan aina kirjan kotiin tasaisin väliajoin. Kerhoa ei ehkä enää ole, mutta muistan vieläkin erään kirjan punaisen kannen, jossa puun alla istui iso härkä nuuhkimassa kukkaa. 

Ferdinand.

Männäviikolla istuimme koko perhe vierailemassa olevien appivanhempien kera katsomassa siitä tehtyä uudempaa Disneyn animaatioleffaa sohvalla.

Ai miksikö? 

No tietysti, jotta kaikki saisi vähän kosketusta Rondaan, jonne suuntasimme nyt viikonloppuna koko porukalla parin päivän visiitille. Vinkkiviitosena, tämä saa yleensä myös lapset innostumaan kaupunkikohteista.


Ferdinand-härkä asustelee ihmisperheensä kanssa onnellisena Rondan kuuluisinta nähtävyyttä, Puente Nuevoa, vastapäätä. Hän ei ole tavallinen härkä, vaan rauhaa ja kukkasia rakastava yksilö. Ferdinand joutuu kuitenkin vaikeuksiin, ja hänet otetaan pois paitsi perheensä luota, myös Rondasta.Ymmärrän kyllä, ettei Rondasta halua pois, jos sinne kerran asettuu.

Kävin aiemmin Cocoa etsimässä -blogin Arnan ja Artsin, sekä vauvojen kanssa päiväretkellä tässä paikassa (kuten varmasti kaikki olette tästä postauksesta lukeneet), ja sokaistuin sen kauneudesta jo silloin. Päivä jäi kuitenkin lyhyeksi, ja jälkikasvukin vaati omansa. Ajattelin, että tänne on päästävä uudestaan ja paremmalla ajalla.

Rondan päänähtävyys on Puente Nuevo, huikean rotkon yli 1700-luvulla rakennettu silta. Sitä voi tarkastella monesta kulmasta, ja kaikkia ei tullut nähtyä edellisellä kerralla.


Paitsi että kiertelimme tietysti maisemareitin rotkon reunalla, tällä kertaa pääsimme myös patikoimaan Miikan kanssa kaksin, kiitos mukana olleiden isovanhempien. Meillä oli siis useamman tunnin treffitkin samalla, kun nautimme maisemista ja raittiista vuoristoilmasta.


Ja mitkä maisemat! ¡Qué paisaje!
Rondassa kukkii mantelipuut tammikuussa. Juuri tuolloin olimme Suomessa käymässä, mutta puissa oli vielä kukintoja jäljellä. Hennot pienet kukkaset, jotka kuitenkin värittivät tallaamiamme polkuja niin kauniisti!


Tiesitkö muuten, että Espanja on maailman toiseksi suurin mantelintuottajamaa?


Mietin siellä kävellessä, että tämä on varmaankin sellainen köyhän miehen versio Japanin sakurasta, eli kirsikkapuiden kukinnasta. Jos haaveilee sakurasta, mutta se on ulottumattomissa, voi satsata Rondaan ja mantelipuiden kukintaan tammikuussa.


Rondan ympäristössä voi tehdä paljonkin patikkaretkiä, maisemat on upeat. Me pysyttelimme lähiympäristössä, ja kiersimme käytännössä sillan kokonaan ympäri. Koska reitillä oli suljettuja osuuksia, en varsinaisesti voi neuvoa tekemään sitä, vaikkemme olleet reitillä ainoat.

Ihan kaikkialle ei tosin uskallettu mekään mennä.

Mutta hyvät kävelykengät tänne kannattaa ottaa mukaan ja kävellä niin paljon kun vaan koskaan jaksaa! Vettä mukaan, sillä korkeuserot ovat myös huimat, ja jano iskee nopeammin kuin ehdit kissaa sanoa.

Ja aina, mutta erityisesti treffeillä, kannattaa käydä nauttimassa pieni iltapäivätee rotkon reunalla olevassa Paradorissa.

Ferdinand vietiin pois rakkaista maisemistaan, mutta tässä vaiheessa spoilaan leffan päätöksen:
hän palasi sinne vielä, ja toi mukanaan ystäviään koko konkkaronkan. 


Ja kukapa ei Rondaan haluaisi palata, hyvässä seurassa, nauttimaan näistä maisemista ja tunnelmasta.Ronda sijaitsee noin 1,5 h ajomatkan päässä Fuengirolasta. Sinne pääsee kätevimmin omalla autolla pitkin vuoriston serpenttiiniteitä, kuin myös bussilla Fuengirolasta tai junalla Malagan läheltä parissa tunnissa. Rondalle kannattaa antaa ainakin yhden yön ja kahden päivän verran aikaa. Sen voi myös yhdistää vaikkapa viinitilakäyntiin, tai miksei smurffikylään, joista kerrommekin tulevissa postauksissa!

Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?

1 kommentti:

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!