torstai 7. helmikuuta 2019

Viininmaistelua ja kupoleita - Rondan onnistunut huoneistovalinta


Kun appivanhemmat ilmoittivat tulevansa vierailemaan luonamme, mietimme tietysti mitä kaikkea haluttaisiin tehdä. Ronda valikoitui jotenkin automaattisesti meidän listalle. Ensimmäisenä piti tietysti huolehtia siitä, että meillä on paikka, missä asustella siellä. Selailin eri hotelleja ja sitten tietysti myös AirBnb'tä, josta lähtökohtaisesti en ehkä pidä, koska se aiheuttaa mahdollisesti ongelmia paikallisille asukkaille, ja veronmenetyksiä valtiolle - eli se on pois yhteisestä kassasta.

Koska neljän aikuisen, ja kahden lapsen konkkaronkalle oli huonosti passeleita vaihtoehtoja muuten tarjolle, päädyimme ottamaan huoneiston kuitenkin AirBnb'stä; kahdessa eri hotellihuoneessa ei päästäisi viettämään yhdessä iltaa, eikä siellä voisi tehdä aamu-, väli- ja iltapaloja lapsille, tai itselleenkään kätevästi.

(lisäys 10.2: kiitos lukijamme Pia, joka kertoi, että Espanjassa AirBnb-vuokraajat joutuvat hankkimaan lisenssin, ja maksamaan verotuloja valtiolle!)


Siispä bongailin passeleita huoneistoja ja törmäsin tähän.

Toisessa kerroksessa sijaitseva hurmaava historian havinaa hönkivä, kahden makuuhuoneen kämppä näytti jo lähtökohtaisesti niin kauniilta, että vaan jäin ihailemaan sen kuvia. Eikä hintakaan päätä huimannut. Halvimmillaan se on tarjolla 60 € hintaan per yö, mutta ajankohta ja ihmismäärä kasvatti hintaa noin 130 € / yö.


Saapuessamme Rondaan keli on yllättävän kylmä. Ja niin on kämppäkin. Pistämme kaikki mahdolliset lämmitysvälineet ilmalämpöpumpusta sähköpattereihin ja puhaltimeen päälle. Parin tunnin kuluttua alkaa tuntua siedettävältä. Seuraavana aamuna on jo niin lämmin kun espanjalaisissa asunnoissa yleensä - marmorilattiat hohkaavat nimittäin aina viileästi.
Aamusta avaan sisälömpötilaa uhmaten kuitenkin parvekkeen - vai minkä lie - oven, ja katselen innostuneena kahvikuppini kanssa alas. Tämähän näyttää vähän turhan hyvältä ollakseen totta; voisikohan alakerrassa tosissaan olla viininmaistajaistila?


Samana päivänä emme vielä paikalle ehdi, ja iltakin vietetään kynttilänvalotunnelmissa kupolin alla. Jotenkin koko kämpän fiilis on vaan aivan mahtava.


Seuraavana päivänä kunnostaudumme, ja ehdimme rakennuksen viereiselle ovelle kummastelemaan mitä sieltä löytyy: viinimuseo, joka tarjoaa samalla myös viininmaistajaiskierroksen asiakkaan valitsemmalla laajudella. Muy bien! 

Ihan ihka oikea nimi paikalle on Centro de interpretación del vino.
Valitsemme 9 euron paketin, johon kuuluu neljä jälkiruokaviiniä ja kaksi nuorta viiniä. Ensin teemme kierroksen viinimuseon tiloissa. Se on aika nopeasti tehty, ja vaikka vanhoja tavaroita on hauska katsella, sekä lukea vähän Espanjan ja Rondan alueen viinihistoriasta, ei kierrokseen paljoa varttia enempää saa kulumaan.
Bella on jäänyt asuntoon, muttei malta olla kuikuilematta, ja osallistuukin maistajaisiin kovin aktiivisesti. Ihan hauskaa kyllä, sillä samalla kun maistelee viinejä, voi pitää silmällä jälkikasvuaan.

Yllättävää kyllä, aloitamme maistajaiset jälkkäriviineistä. Ne sentään kevyimmästä tuhdimpaan. Oikein mainioita, kaikki mitä maistelemme, osassa maistuu mansikka, osassa appelsiini ja kupliakin on hieman. Viinien kera tarjoillaan pientä makeaa ja suolaista, keliaakikolle juustoa.


Nuoret puna- ja valkoviini tulevat seinän hanasta. Hauska detalji, ja onhan se yllättävää että seinän hanasta saa viiniä eikä vettä. Viinit ovat sen verta nuoria, etteivät ne oikein sykähdytä. Yhtä kaikki kokemuksena ja miljöönä maistelu on varsin hauska, ja ihastun juuri nimenomaan fiilikseen ja palveluasenteeseen. Ja jälkkäriviineihin, koska kukapa ei!


Vietämme oikein mukavan, lokoisan ja aktiviteettipitoisen loman Rondassa. Ja koska huoneisto on vain 4 minuutin kävelymatkan päässä Puente Nuevolta, eli kaupungin päänähtävyydeltä, ja muutenkin keskustasta, on viikonloppuloma kovin jouheva.
Tässäpä siis lämmin suositus ihanalle asunnolle Rondavierailullesi, mutta muista ottaa mukaan villasukat!


PS. Meidän yksivuotiaan kanssa tila ei ollut ehdottoman kätevin portaiden takia, mutta onneksi hätä keinot keksii, ja sekin saatiin ratkaistua. :)


Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!