tiistai 5. maaliskuuta 2019

Kolme ravintolavinkkiä satumaiseen Esteponaan - hipsterikahvila, gourmet market ja tuoreita mereneläviä


Oi Estepona, Estepona, Estepona... olin myyty koko paikalle jo heti ensimetreillä, mutta kaupungin loistava ravintolatarjonta kruunasi hela hoidon. Meidän minilomaan mahtui tasan kolme ruokapaikkaa, ja niistä jokainen on suosituksen arvoinen.

Hyviä paikkoja on varmasti muitakin, mutta näistä voit valita itsellesi sopivan.




Hipsterikahvila Cocora Coffee


Olemme ystävättäreni Marin kanssa lähteneet edeltä kävelemään, kun Miika ja Bella koluavat vielä kauppoja. Eksymme tarkoituksella pienelle kujalle, jonka näkymä on ehkä kaunein koko Esteponassa.

Pienen poukkoilun jälkeen saavumme pienen pienelle aukiolle, jonka appelsiinipuut näyttävät notkuvan niin, että niistä tipahtaa hetkenä minä hyvänsä hedelmät kadulle. Ja välillä ne itseasiassa tipahtelevatkin, mutta onneksi yksi kerralla.

Aukion laidalla on pieni kahvila, joka näyttää kutsuvalta. Päätämme ottaa pienen paussin ja kutsua loputkin joukot paikalle.







Cocora Coffee tervehtii ihanalla sisustuksella, surffilaudalla ja ilmavilla kalusteilla. Ihan kuin olisi Australiassa tai jossain Californiassa pienen surffikylän kahvilassa.

Kahvivalikoima on kattava, ja teetäkin on kerrassaan laadukas valikoima. Valitsen suosituksesta Nicaragualaista kauramaidon kera. Lisäksi otan sitruuna & inkivääri -kombuchan, ja vielä gluteenittomana tarjolla olevan chocolate gaton. Hinta noin 7 euroa.

Marille maistuu masalatee, homemade lemonade ja croissantti. Miika ja Bella ottavat kotitekoiset vegaanijäätelöt ja kombuchat saapuessaan myöhemmin.









Istumme vain onnellisina fiilistelemässä koko paikkaa, ja vaihdamme muutaman sanan vieressä istuvan brittiläisen eläköityneen opettajan kanssa, ennen kuin jatkamme iloisin mielin matkaa.



Gourmet market, Mercado San Luis, vanhassa kauppahallissa


Oletko koskaan käynyt Helsingin vanhassa kauppahallissa, tai Hietalahden kauppahallissa kun ne on uusittu? Esteponan vanhasta kauppahallista on remontoitu vähän samantyylinen paikka - Mercado San Luis. Paitsi että se on ehkä jotenkin avarampi JA siellä saa tilata ristiin eri paikoista ruokaa ja juomaakin, jopa alkoholia. ;)

Itseasiassa, tarjoilivat tuovat kaikkien paikkojen listat pöytään. Erinomaisen kätevää, koko porukka saa valita mieleisensä kaikesta, mitä on tarjolla.

Vaikka sisätila on hurmaava, päädymme istumaan ulos.










Bella ottaa neljän minihampurilaisen tapasannoksen ranskalaisilla. Miika ja Mari tilaavat molemmat Pasta Carbonaran ja juustoisen gourmet pizza slicen. Minä päädyn ottamaan saksanpähkinäjauhosta tehtyä, gluteenitonta pastaa parmesaanilla ja voi-valkosipulikastikkeella.

Kaikki huokailevat annostensa saavuttua. Pastat ovat erinomaisia, mutta pizza jättää kuulemma toivomisen varaan. Onneksi niitä ei saanut gluteenittomana.







Hintataso on todella maltillinen, selviämme koko satsista reilulla viidelläkympillä.

Gourmet markettiin voisi hyvin jäädä istumaan vielä iltaa, napostella tapaksia ja maistella vähän eri cavoja tai viinejä, mutta meidän on aika jatkaa matkaa.





Tänne takaisin, huutaa vatsani, makuhermoni ja sieluni!


Satama-alueen La Taberna Lucia III tuo pöytään erinomaista merenelävää


Olemme juuri jaksaneet talsia rantabulevardin satama-alueelle asti, kun isäntämme Curro lähettää pitkän listan ravintolasuosituksia puhelimeen. Satama-alueelta hän suosittelee ehdottomasti La Taberna Luciaa, joka sattuukin olemaan suoraan silmiemme edessä. Nälkä kurnii vatsassa ja kun pääsemme ravintolan ovelle, ensimmäinen reaktio on kääntyä pois kamalan hälinän takia.

Ilmeisesti olemme pahimpaan lounasaikaan liikenteessä. Katsomme onneksi hieman missä vaiheessa muut menee, ja suurin osa näyttää lopettelevan, joten päätämme jäädä ja toivomme suomalaiselle sopivaa hiljaisempaa ympäristöä piakkoin.







Hetken kuluttua pari isompaa seuruetta lähtee ja toiveemme toteutuu. Huomaamme myös, ettei ravintolaan oteta enempää porukkaa, ilmeisesti lounasaika on loppumassa.

Tarjoilijalla kestää sen verran pitkään tulla hakemaan tilaus ja vielä erikseen juomatilaus, että melkein nousemme ja lähdemme. Onneksi emme ihan ehdi.

Alkuruoaksi tilattu avokado-katakarapu-cocktail saapuu jättimäisenä pöytään todella nopeasti, ja selviää että 14 euron hinta olikin siitä johtuvaa, että se riittäisi helposti yksistään koko seurueelle. Myös Gamba pil-pil, eli öljyssä ja valkosipulissa paistetut katkaravut ovat erinomaisia, kuin myös leipänen tonnikalapatéella.





Pääruoaksi olemme tilanneet kahdelle paellan ja yhdelle tonnikalapihvin. Paellasta riittäisi koko seurueelle. Se on erinomaista, ja niin iso, että ainakin kolmasosa jää syömättä. Tonnikalapihvikin on kuulemma erinomaista, joskin toisesta päästä turhan kypsää. Onneksi annos on niin iso, ettei se haittaa.






Jälkkäriksi löytyy gluteenittomana ainoastaan hunajamelonia, muut ottavat kohtuullisen suuret juusto- ja porkkanakakkupalat.





Ikkunasta voi ihailla sataman hulppeita veneitä, ja esimerkiksi, miten jättikokoista jahtia lasketaan parhaillaan vesille. Näyttää siltä, että osassa paatteja on takapaksissa pienempi vene, ja sinne mahtuu parikin sataneliöistä kerrostaloasuntoa. Toisilla on millä mällätä.


La Taberna Lucia III on hieman kalliimpi ravintola kuin mihin olemme Espanjassa tottuneet, mutta se on yhtäkaikki myös aivan erinomainen ja hintansa väärti. Neljän ihmisen kolmen ruokalajin ateriasta ja yhdestä rosépullosta köyhdymme noin 100 euroa. Halvemmalla olisi päässyt, jos etukäteen olisi tiennyt, kuinka isoja annoskoot ovat, ja ettei alkuruokia ehkä ihan niin montaa kannata tilata.

Ei yhtään syötyä ruokaa kannata kuitenkaan katua, jos oli hyvää. :)

Henkilökunta pakkaa meille loput paellasta mukaan doggy bagiin ja lähdemme pyörien ja hyvin tyytyväisinä pois ravintolasta.





Esteponassa on runsaudenpula ravintoloista ja kahviloista. Vähän jokaisella kulmalla näkyy olevan toinen toistaan ihanampaa paikkaa. Harmittaa, ettei vatsa vetänyt yhtään tapaspaikkaa, sillä ne näyttivät erityisen hyviltä näiden kolmen lisäksi.

Ja Esteponahan on satumaisen kaunis, lue siitä vaikka tästä postauksesta.



Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä jopa täältä Australiasta katsottuna!

    VastaaPoista
  2. Sinua tulee ajateltua usein, kun tarjolla on kovin usein ostereita ja jos ei aina shamppista, niin ainakin kelpoa cavaa. :)

    VastaaPoista
  3. Noissa paikoissa ei käytykään viime kesänä, joten kiitos vinkeistä. Pitää käydä ehdottomasti testaamassa nämä ensi vuonna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ehdottomasti kannattaa käydä! Ja tuollapäin on kyllä niin paljon kaikenlaista hyvää ja hyvännäköistä, että tuskinpa menee vikaan, vaikka muuallakin kävisi. :D Nämä nyt ainakin on pomminvarmoja!

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!