tiistai 2. huhtikuuta 2019

Viisi kivaa tekemistä Málagaan - meistä on ehkä tulossa ystävät sittenkin


Málagaa on kehuttu meille etukäteen ennen talvehtimista ihan kamalasti. Olen tainnut jopa lukea muista matkablogeista jotain siihen liittyen, yleensä enemmän positiivista kuin negatiivista. Sitten koittaa se hetki, kun olen lähtenyt Fuengirolasta ensimmäistä kertaa paikallisjunalla kohti Málagaa aika innoissani päivän pienestä mikroseikkailusta.

Varsinainen syy taustalla on se, että käyttämäni lempivartalovoide on loppunut, ja sitä löytyy Málagasta tietystä liikkeestä. En ole suunnitellut päivälle mitään, ja ajattelen, että fiilistelen kaupunkia vaan maleksimalla kujilla ja käymällä jossain ihanassa ravintolassa lounaalla, ehkä vähän kahvittelen jossain.





Kun nousen junan pääteasemalla katutasolle, on ensimmäisenä vastassa kolkonnäköisiä betonirakennuksia ja kamala melu. Hmmh, tuumaan. Ehkä tämä tästä muuttuu paremmaksi kun lähden vähän enempi keskustaan.

Pääkatu on remontissa, ja se aiheuttaa väistämättä sen, että kadut ovat täynnä ja liikenne sekaisin. Meluhaitta ei varsinaisesti helpotu siitä, että katua piikataan auki.

En oikeastaan pääse koko päivänä eroon kolkosta tunteesta, ja huomaan vältteleväni paikkoja, missä on paljon ihmisiä. Lisäksi mietin, olenko tullut meluherkäksi hiljaisen Fuengirolan jäljiltä. Löydän kuitenkin ihanan, perulaisen lounaspaikan, ja kujatkin ovat ihan mukavia, muttei erityisen mieleenpainuvia kun vertaa ylipäänsä mitä maailmalla on tarjota.





Seuraavan kerran poikkean katsomaan Málagan hienoja jouluvaloja kaupungissa. Etsin mukavan paikan syödä, ja periaatteessa kaikki menee ihan hyvin, mutten vieläkään oikein pääse sinuiksi kaupungin kanssa.

Olen sinnikkäästi päättänyt tutustua kuitenkin paikkaan, ja neljännellä ja viidennellä kerralla alan saamaan jotenkin kiinni Málagan hienouksista. En ole vieläkään umpirakastanut tähän kaupunkiin, enkä varsinkaan sen meluun ja ihmismäärään, mutta olen jo löytänyt ihan mukavia paikkoja käydä ja olla.





Tiedän, että vielä on paljon paikkoja, mitä löytää, ja mihin tutustua, mutta jotta muutkin pääsevät alkuun, tässä muutama vinkki viihtymiseen Málagassa.


1. Satama-alue


Ensimmäistä kertaa kävellessäni Málagan sataman alueella, tunsin, että ehkä tämä kaupunki sittenkin on sellainen, että voisin hengailla siellä. Kävelykadun päällä menee aaltoileva arkkitehdin katos, joka tekee koko pitkästä suorasta pergolamaisen. Autotien ja kävelykadun väliin on rakennettu varsin mukavanoloinen puisto.







Toisella suoralla ei ole katosta, mutta sitä reunustavat pienet putiikit ja ravintolat. Ruokatarjonnasta löytyy kaikkea pienistä kahviloista poke bowleihin, Hard Rock Caféseen ja Michelinravintolaan, ja kaikkea siltä väliltä. Pienistä putiikeista löytyy vaatteita, ja tietysti on jätskikiskaa ja karkkikauppaa.

Voisin kuvitella viihtyväni täällä mukavan lauantaipäivän.





2. Museot


Málaga on taide- ja kulttuuri-ihmisen unelmapaikka. Museoita nimittäin riittää ihan yllinkyllin, ja tarjonta on todella laajaa. En ole hyödyntänyt tätä lainkaan niin paljon kun ehkä olisi pitänyt, mutta aikaansa pitää priorisoida.

Kävin tyttöjen kanssa Picasso -museossa, ja se oli aivan loistava. Lisäksi kävimme ihan äskettäin kiertävässä Van Gogh Alive -esityksessä, joka nyt on Málagassa kesäkuuhun asti. Sitä suosittelen ehkä vieläkin enemmän.







Kulttuuriystävän suosittelisin tutustuvan Shamppanjaa muovimukista -blogin Annen postaukseen Málagan museotarjonnasta täältä, klik!


3. Kattoterassit


Málagan hotellit tarjoavat monasti kattoterasseja upeilla näkymillä. En ole valitettavasti ehtinyt testata näitä kaikkia, mutta tiedän, että niitä on vaikka toisille jakaa. Ihan pelipaikoilla olevan AC Hotel Marriott Palacion kattoterassilla olen sen sijan visiteerannut, ja oikeastaan sillä hetkellä kun siemailin sangrialasiani ja katselin upeita näkymiä, päätin, että ehkä minusta ja Málagasta vielä tulee ystäviä.

Kaupunki tällaisilla puitteilla ei voi olla läpeensä huono.







Marriotin kattoterassilla voi myös syödä, ja siellä on tarjolla ainakin salaatteja ja hampurilaisia, muistaakseni myös jotain risottohenkistä ja pastaakin. Paikka ei suomikukkarolle ole mitenkään ylihintainen, mutta tottakai tämä eroaa kulmakuppilan hinnasta.

Erityismainintana myös hampurilaiset sai gluteenittomana.


4. Ravintolat ja kahvilat


Málaga on aivan totaalisen täynnä ravintoloita, joista jokainen näyttää todella hyvältä valinnalta. Mene ja tiedä onko, mutta en ole vielä saanut Espanjassa huonoa ruokaa. Vinkkaan kuitenkin kaksi paikkaa, joista olen pitänyt Málagassa käydessäni.





La Taberna del Pintxo Málaga Larios on ihanan tunnelmallinen paikka, jossa löytyy erityisesti Baskimaalle tyypillisiä pintxoja. Ne ovat vähän tapaksen kaltaisia pieniä annoksia,, mutta useimmiten leivän päällä tarjoiltuja. Osa näistä on myös kulhoissa. Yksi annos maksaa jotain 1,15 € ja 3 € väliltä.

Tarjonta on todella laaja, ja maut erinomaisia. Pyydettäessä nämä saa myös gluteenittomana - tosin ei leivän päällä, vaan täyte tarjoillaan nätisti kulhoista. Eipähän tule leipä-ähkyä.












Toinen suositus tulee perulaiselle La Pachamama -ravintolalle, joka voi olla vaikea löytää vahingossa. Perulaisessa keittiössä ei ole turhan tulisia makuja, mitä en itse kestä juurikaan, mutta makuja ruoista kyllä löytyy. Niissä on lisäksi yleensä vaihtoehtoja kevyemmästä kasviksesta raskaampaan lihaan. Näissä paikoissa on yleensä hyvin kasvisvaihtoehtoja ja myös gluteenitonta tarjolla. Miljöö on aivan hurmaava, sillä ravintola on iloisilla väreillä kyllästetty, ja ympärillä kaduilla hienoa katutaidetta.

Ruokaa sielulle ja keholle samassa paketissa.






Lisäksi poikkesin Bellan kanssa puolivahingossa varsin ihanassa kahvila-suklaapuodissa, jossa kaikki tehdään itse ja käsin. Pathelin näyttääkin olevan palkittu ja sellainen pikkuisen parempi paikka. Suomikukkarolle hinnat eivät ole mitenkään järkyttävän kalliit, mutta paikallista tasoa korkeampi kyllä. Täällä on hyvä käydä vähän hemmottelemassa sokerihermoja pienellä makealla!







5. Kauppahalli Mercado Central de Atarazanas


Málagan kauppahalli ei ole ihan Esteponan gourmet marketin veroinen, mutta se onkin vielä enemmän nimenomaan kauppahalli. Itse rakennus on jo hirmuisen kaunis. Mercado Central de Atarazanas on siltä osin perinteinen halli, että siellä voi tehdä raaka-aineostoksensa, mutta sen hyvä puoli on se, että siellä on myös pieniä kioskiravintoloita, tai miksi näitä nyt kutsuisi. Ruokaa saa siis varmasti tuoreesta valmistettuna, ja ulkopuolella on pöytiä, missä annoksia ja viiniä voi nauttia.

Täällä kannattaa vähän käydä fiilistelemässä, ja mieluiten ajan kanssa.





Hyvä puoli Málagassa on se, että keskusta-alueelta löytyy paljon kaikkea kivaa kävelyetäisyydellä toisistaan. Useammankin päivän saa täällä helposti vietettyä, jos enemmän suurkaupunkimenosta tykkää. Sitähän esimerkiksi ei Fuengirolassa ihan samalla tavalla ole tarjolla.


Málaga, ehkä meistä vielä tulee ihan hyvätkin ystävät. Välimme ovat jo selvästi lämpenemässä.




Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?

6 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä surkein matkustusblogi mitä olen ikinä nähnyt. Ihan paikkoja missä käy mummot ja papat ja lapsensyöttötuolit. Malagassa on paljon paljon enemmän vaikka ja mitä jos vain tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän tähän nyt sanoisi. Kiitos aika nolla-arvoisesta kommentista. Mikään pakkohan täällä ei ole käydä ja lukea jos ei tykkää, joten tervemenoa vaan muualle!

      Poista
  2. Kiitos, vietin maaliskuussa pari päivää Malagassa ja vanhassa kaupungissa ehdin näkemään kaikenlaista kivaa. Kiitos näistä blogisi kivoista nkeistä Gia. Van Gochin näyttely jäi näkemättä ja se harmittaa, mutta Picasso museossa sentään tuli käytyä. Ja Malagan ulkopuolella ihanassa Rondassa ��z

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa, kiitos paljon palautteesta! <3

      Pitäisi varmaan mennä minilomalle Málagaan, jotta siitä saa parhaan tunnelman ja fiiliksen. Onhan kaupunkin jo nyt raottanut verhoaan sen verran, että sieltä on löytynyt mukaviakin paikkoja ja kivaa tekemistä! Ja Ronda! Voi että, se on aivan mieletön!

      Van Goghia kannattaa seurata siltä osin, että se kiertää eri puolella maapalloa, joten voi hyvin olla, että sinne pääsee jossain muuallakin käymään jossain vaiheessa!

      Vielä kerran, lämmin kiitos. <3

      Poista
  3. Olipa "herkullinen" postaus :-) Kauniita kuvia ruoasta ym. Kiitos vinkeistä. Menemme noille kulmille jälleen syksyllä, joten laitan postauksesi talteen. Olemme piipahtaneet Malagassa jonkun kerran, mutta vain piipahtaneet. Viimeksikin olimme siellä vain pari tuntia. Jotenkin se ei ole meihin kolahtanut. Tällaista koimme:
    https://appamatkustaa.fi/2018/07/29/malaga-picasson-syntymakaupunki-lienee-aurinkorannikon-suurin-muttei-kaunein/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Málaga on tainnut jakaa mielipiteitä kävijöillä. Paljon riippuu myös ennakko-odotuksista. Vaan ei mikään mahdoton paikka, kun antaa sille vähän aikaa. Kiitos linkistä, luetaan ajatuksen kanssa kun pakkauskiireet helpottaa! :)

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!