keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Täysin gluteeniton HUG Café ja Lintsin överiherkkutarjonta gluteenittomana - kaksi kärpästä yhdellä käynnillä Helsingin Alppilassa!


Pari päivää on mennyt todella herkutellessa. Ensin kävin tutustumassa Lintsin tämän kesän herkkutarjontaan, ja heti seuraavana päivänä Alppilaan nyt perjantaina 31.5. avaavan HUG Cafén tarjontaan.
Molemmissa hemmotellaan gluteenitonta syövää ihan toden teolla. Muutos gluteenittomaan tarjontaan muutaman vuoden takaiseen verrattuna on ollut huikea. Ei siitä ole pitkääkään, kun kahviloissa yleisesti tarjolla oli lähinnä yksittäispakattu, kuiva suklaamuffini (kaikissa yleensä vielä sama), ja Lintsillä lähinnä kuolasin vierestä, kun kaverit vetelivät vatsan täyteen vohveleita.

Onpa ihana muutos.


HUG Café


HUG Café tulee paikkaamaan liian suurta, ja liian pitkään ollutta rakoa täysin gluteenittomasta kahvilasta Helsingissä. Sen taustalla häärii Say It With a Cake -designkakkuja leipova Mona Tähtinen, ja ystäväpariskunta Ammi Mikander ja Omar Al-Mutar.
HUG Cafén koko miljöö on aivan hurmaava. Boheemi, pastellinen, rento ja tyylikäs. Sellainen kuin haluisin olla, mutta pastellit eivät pue minua hirveän hyvin, eikä oikein boheemi tyylikään. Siinä missä kahvila onnistuu kaikissa, minulle jää jäljelle rentous ja tyylikkyys. :)

HUG Café tarjoilee All Day Breakfastia suolaiseen nälkään, joka on parasta, koska aamiaiset noin geneerisesti vaan on parasta. Olen aina ollut sitä mieltä, että aamupala on mielentila, ei kellonaika. Suolaista muffinia, salaattia, granolaa, pientä herkkua, isompaa herkkua ja kyytipoikana Bollingerin samppanjaa tai Codorníun kuohuvaa, ellei Pitsku Warrior Coffee Roasteryn kahvi maistu.

Kaikille ei ehkä ole mieleen, mutta itse rakastan myös macaronseja ja kakkuja, ja niitähän HUGissa piisaa.

Kesäkuusta alkaen viereisessä tilassa voi pitää vielä kakkuworkshoppeja, jotka räätälöidään aina porukalle sopivaksi.

Kahvilaan ovat tervetulleet myös eläimet ja lapset. Hänvauva mölisi itselleen jopa kolme muffinia, jotka kaikki menivät alta aikayksikön, ja jättivät tassunjäljet myös ikkunaan.Täältä ei ehkä kahvia ja pullaa saa, mutta kakkua ja samppanjaa kyllä. Käy minulle. 


Kiitos HUG Café, kun päätit tulla Alppilaan ja Helsinkiin, täysin gluteenittomana. 
Kahvilan löytää osoitteesta Porvoonkatu 14, ihan kivenheiton päässä Lintsiltä, Alppilasta.


Lintsin gluteeniton herkkutarjonta


Tiedättekö mitä yritin metsästää kamalan raskauteni aikana Helsingistä? Gluteenitonta vohvelia. Teki ihan törkeästi mieli eräskin ilta, mutta mistään ei löytynyt.

Mutta nyt löytyy, ja paljon muutakin!
Lintsin on parantanut ihan huimasti paitsi kokonaisruokatarjontaansa, myös eritoten erikoisruokavalioille tarjottavaa valikoimaa. Paitsi että vegaaneja palvellaan hyvin, myös gluteenittomat ovat saaneet reippaasti lisää evästä reppuun Lintsin ruokatarjonnassa.

Kävin Bellan kanssa tutustumassa Lintsin kutsusta herkkuihin. Toinen meistä oli ehkä enemmän innoissaan. Saatte arvata kumpi.


Uusin uutuus on Cafe Donitsin överipirtelöt. Ja ne totta tosissaan on övereitä. Se mikä lämmittää sydäntä on se, että kaikki, donitsia ja jäätelötötteröä myöten, on tehty myös gluteenittomana versiona näihin. Jes!


Överipirtelöt ovat todellakin övereitä, ja jopa pienempi seuralaiseni totesi ensimmäisen jälkeen ettei enää koko kesänä tarvitse sokeria. Se kesti aina siihen asti, kunnes päästiin 10 minuutin kuluttua hattarakouluun.


Samassa pisteessä, missä saa överipirtelöitä, voi myös tuunata donitseja, paitsi ihan tavallisia, myös gluteenittomia. Gluteenittomille on erillinen dippauspaikka, joten kontaminaatioriskiä ei ole. Ihanaa.

Hattara on tietenkin myös gluteenitonta, joten hattarakouluun voi mennä huoletta. Lintsin vohvelit ovat jo muutaman vuoden saanut gluteenittomana, samoin hodarit ja hampurilaiset.

Ei jää keliaakikolle Lintsillä nälkä.

Lue myös Pinkit Korkokengät -blogin Maijun postaus Lintsin gluteenittomista herkuista täältä!Minua ilahduttaa kovin se, että vihdoin maailma alkaa näyttämään siltä, että keliaakikot pääsee edes jokseenkin samalle viivalle normiruokailijoiden kanssa. Erityisruokavalio voi olla valinta, mutta keliaakikolle se ei sitä ole. Keliakia on autoimmuunisairaus, jonka kanssa on elettävä koko loppuelämä, ja ruoan on pakko olla gluteenitonta. Tästä ei voi joustaa murustakaan. Muuten se voi koitua kohtaloksi.

Ja vaikka Dajmkakkukin voi olla ihan hyvää, onpa ihanaa, että vaihtoehtoja alkaa olla vähän muitakin.

Kiitos HUG Café ja Lintsi! 


Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


2 kommenttia:

  1. Kyllä, nyt meitä hemmotellaan. Jo on aikakin. Vielä yhden kahvilan avajaisia odotellaan. Nami, nami.

    VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!