torstai 31. lokakuuta 2019

Kaikki mitä kaipaan - ja mitä kohta saan


Kun palasimme viime keväänä Suomeen, koin jatkuvia kulttuurishokkeja. Se on oikeastaan vähän typerää, sillä olenhan suurimman osan elämästäni elänyt ja kasvanut Suomessa siksi, mikä olen. Pystyin toteamaan, että ihminen, tai ainakin minä, on kovin sopeutuvaista sorttia. Olin ehtinyt adaptoitumaan jotenkin niin täysin espanjaelämään, maan ilmastoon, ihmisten asenteisiin, maisemiin, väreihin ja aurinkoon, että kavahdin kovin toukokuisia lumisateita, harmaita maisemia ja sisäänpäinkääntyneisyyttä.

Joitain shokkeja tuli koettua myös ruokaostoksilla.
Hassua on, etten vieläkään ole oikein kotiutunut uudestaan takaisin omaan kotimaahani. Olen kulkenut puolikkaana pitkin katuja ja kujia, aina välillä toivonut olevani muualla, vaikka asiat ovat ihan hyvin. Joiltain osin oikein todella hyvin.

Olen aikuisiällä kasvanut vinoon siltä polulta, mikä meille tämän maan kansalaisille annetaan helppona, ennalta määriteltynä reittinä kehdosta hautaan. Se soljuu kovin mukavasti kun sille astuu, ja jatkuu vaivattomasti sen kummemmin asiaa miettimättä. Ja se on ihan mukava ja hyvä polku. En ole kyennyt sitä astelemaan kuten kuuluisi, vaan lähtenyt tallaamaan omia sivupolkujani.

Ei mitään ennalta tallaamattomia kaikki niistä mitenkään, mutta sellaisia, minne enemmistö ei koskaan eksy.
Se on tuntunut oikealta. Samalla se on vienyt elämän siihen tilaan, etten ole kunnolla kotona enää missään.

Viimeiset viikot olen mennyt oikeastaan fiilistellen sitä, mitä ihan kohta pääsen taas tekemään. Kaikkia näitä asioita olen kaivannut. Kaikkia näitä asioita aion tehdä, heti ensimmäisellä viikolla. Osan ehkä heti ensimmäisenä päivänä. Kun taas saavumme Aurinkorannikolle Espanjaan.


1. Paljain jaloin kävely varpaat syvällä lämpimässä hiekassa


Tästä sielu ammentaa voimaa. Se maadoittaa minut, se tuntuu siltä, että kaikki huolet häviävät ja olo on kymmenen kiloa kevyempi ihan heti.
2. Aamiainen, välipala tai oikeastaan ihan mikä tahansa ruoka GoGreenissä


Tästä tuli viime syksynä heti meidän kantis. GoGreenin omistaja ei puhu englantia, emmekä mekään kovinkaan hyvin espanjaa, mutta ymmärsimme toisiamme aina täydellisesti. Omistaja alkoi valmistamaan minulle gluteenittomia lettusia, sain lähestulkoon mitä halusinkaan aina sopivasti erityisruokavaliolle tehtynä. Ja ne smoothiet ja mehut! Ja smoothiebowlit! Aah!

Ensimmäisenä päivänä. Lupaan.


 3. Tiistaimarkkinoiden saalis


En malta odottaa että saan hakea tiistaimarkkinoilta taas kaikki tuoreet kasvit ja hedelmät. Saavumme keskiviikkona, mutta olen pyytänyt Fuengirolaan kotiutunutta Intensiivisesti by Idaa hakemaan meille vähän kausituotteita. Kuulemma granaattiomenat ovat nyt parhaimmillaan. Lisäksi tietysti ainakin mangoja!

4. Iltapäiväkävely Paseolla


Ilman päämäärää ihan pelkkää spatseeraamista Paseolla. Ehkä Bellalla on rullaluistimet. Ehkä haetaan smoothiet jostain ravintolasta matkalla, tai käydään jätskillä.

5. Carrefourin croissantit viikonloppuaamiaisella


Nämä on parasta, mitä gluteenittomana löytyy mistään. Harmi, ettei löydy Suomesta. Mutta kohta taas.6. Auringonnousut


Istuin melkein joka aamu katsomassa tätä vähintään terassilta. Joskus ihan rannaltakin. Tarvitseeko tätä erikseen perustella?
7. Ilo ja hymy


En ole ehkä ihan niin paljon hymyillyt viime viikkoina kun lähdön lähetessä tuhat asiaa vyöryy niskaan. Mutta on siinä sekin, ettei täällä Suomessa ihmiset hymyile ja iloitse samalla tavalla enää kesän jälkeen. Eikä se ole mikään ihme. Vaikeaa se on löytää suuri ilo ja onni kun työmatkapyöräillessä kasvoille vihmoo räntäsade, ja vähintään sormet ovat jäässä hanskoista huolimatta. Auringossa on helpompi heittää hymy huulille.

Lupaan siis hymyillä enemmän. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Seitsemän päivää lähtöön on.Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


2 kommenttia:

  1. Ihania asioita mitä odottaa! Ja tuo vika suppailukuva on ihan timanttinen! Pakko päästä kokeilee sit suppailua ens reissulla! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on ihan vaan järjestelykysymys. <3 Niin siistiä saada teidät tänne!

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!