maanantai 18. marraskuuta 2019

Ystäväkirja - kaikenlaisia paljastuksia, muistoja ja ajatuksia


Ystäväkirja osui kohdalle; ulkosuomalaisia on haastettu ihan urakalla viime viikkojen aikana ulkosuomalaisten blogien keskuudessa, joten osuihan se ystäväkirjahaaste meillekin. Tämähän on oikeastaan aika hauska, ja kertoo nyansseja ihmisistä. Joissain jutuissa ehkä vähän isompiakin asioita ja arvomaailmaa.

Minäpä vastailin esitettyihin kysymyksiin, toivottavasti viihdytte vastausten parissa!
Bloginimeni tarina


Matkakuume on ehkä nykyään vähän harhaanjohtavakin, sillä käsittelemme täällä niin paljon muutakin kun pelkkää matkailua, johon nimi viittaa. Toisaalta, emme suinkaan ole ainoita, joille on käynyt niin että alkuperäinen ajatus blogista on laajentunut. Ja onhan täällä paljon ulkomailtakin juttuja.

Matkakuume.net ei ollut itseasiassa meille mikään valinta bloginimeksi, sillä Miika oli aiemmin rekisteröinyt domainin itselleen ja laitellut sinne matkakuviaan esille omilta matkoiltaan. Oli luonnollinen jatkumo, että kun vuonna 2014 perustimme maailmanympärimatkaa varten blogin, josta ystävät ja sukulaiset voisivat seurata matkan etenemistä, käyttäisimme tätä olemassa olevaa nimeä ja domainia. Kyllähän se reissaaville passasi hyvin.
Perusjuttuja


Siviilisäätyni: Avioliitossa. Joulukuussa meille tulee 10 vuotta täyteen papin aamenesta.

Asumismuotoni: 
Järjetön. :D
Oikeasti, viimeiset kaksi vuotta on ollut ihan hullunmyllyä, kuten pidempään meitä seuranneet tietävätkin. Asumme juuri tällä hetkellä vuokralla Espanjassa talvipaossa. Marraskuun asunto on väliaikainen, meidän viiden kuukauden asunnon saamme joulukuun alusta. Se onkin sitten viides muutto vuoden sisään... Mutta se joulukuun asunto, se on tosi kiva. <3 Sitten taas Suomessa ostimme juuri hieman ennen lähtöä ihanan asunnon, minne palaamme sitten huhtikuussa. Ja itseasiassa, ostettiin juuri toinenkin, mutta se on vasta valmistumassa... Että mitä tähän kuvioon nyt sanoisi? :)

Ammattini:Viestinnän asiantuntija. Olen kouluttautunut jo alle kaksikymppisestä viestinnän ja markkinoinnin eri tehtäviin, ja samalla tehnyt alan töitä siitä asti. Välillä tosin mietin pitäisikö vielä astua opintielle ja tehdä väitöskirjakin, mutta toistaiseksi ei ole ollut sopivaa hetkeä hektisessä elämässä.


Työpaikka:
Viestintätoimisto. Olen kohtalaisen äskettäin päässyt osaksi ihanan lämmintä, ystävällistä, erittäin älykästä ja osaavaa minulle uutta työyhteisöä, jonka arvot ovat kohdillaan ja vastaavat omiani.

Kiinalainen horoskooppini: 
Ilmeisesti lammas. En noin ylipäänsä hirveästi perusta näistä roskoopeista.

Harrastukset:
Nukkuminen. Se on kuulkaa tosi rakas harrastus parin vähän ailahtelevaisen nukkumisvuoden jälkeen. Ensin hankala raskaus, ja sitten vauvavuosi taloremontteineen yms. Nyt kun lapsi nukkuu paremmin, nukun minäkin. Panostamme perheen aikuiset nyt ihan ajan kanssa palautumiseen.

Noin niinkun muuten rakastan patikointia (koska luonto ja maisemat), pyöräilyä, kovia ryhmätreenitunteja, jonka jälkeen on kaikkensa antanut olo. Sitten rakastan myös hyvää ruokaa ja viinejä, eritoten shamppanjaa, joten syömme aika usein ulkona, ja testaamme uusia viinejä. Ja sitten tykkään myös maalata, harrastus, jonka keksin viime talvena Fugessa. :)


Syvällistä


Periaatteet:
Näitä on niin hirveän monta, etten edes osaa avata tätä kokonaisuudessaan. Jokin pohjalla kytevä arvo on kuitenkin tasa-arvo, sillä uskon siihen, että ihmisiä, eläimiä ja luontoa pitää kaikkia kohdella tasavertaisesti. Se, mitä tasa-arvo kussakin tapauksessa tarkoittaa, voi olla sitten ihan eri juttu. Lisäksi oikeudenmukaisuus, rakkaus, rohkeus ja onni, ovat asiat, jotka ohjaavat minua. Olen muuten kirjoittanut tästä joskus ihan oman postauksen.

Maailmankatsomukseni:
En pysty lokeroimaan itseäni yhteen. Ei ole yhtä filosofiaa tai uskontoa, jonka kautta määrittelisin itseni.

Pohdin:
Todella paljon tulevaisuutta. Kärsin jatkuvasta ilmastoahdistuksesta, ja mietin, miten voisin elää vähemmän luontoa kuormittavasti, ja myös miten muut saisi mukaan tähän. Koska kaikki eivät ole valmiita luopumaan saavutetuista eduista ja elintasostaan, tarkoittaa se sitä että jossain vaiheessa joudumme kaikki todella radikaalisti vähentämään kaikkea. Mitä kaikkea se tulee tarkoittamaan? Miten maailma muuttuu? Mitä tapahtuu yhteiskuntajärjestykselle tai talousmalleille? Meille? Lapsille?
Vihaan:
Ihmisten kapeakatseisuutta ja itsekkyyttä, jossa tuijotetaan vain omaa napaa ja pidetään omia kokemuksia totuutena maailmasta. Sitten vihaan myös hiuksia ruoassa. Sellainen jos löytyy niin syömättä jää, koska sitten vaan oksettaa koko ajatus.

Halveksin:
Kts. yllä.

Pyrin:
Nukkumaan tarpeeksi ja löytämään hyvän tasapainon elämän muuttuvissa tilanteissa. Ei ole ihan helppoa se kuulkaa aina. Sitten pyrin ymmärtämään sen, että voin vain tehdä parhaani olosuhteet huomioon ottaen aina. Pyrin olemaan armollinen paitsi itselleni, myös muille. Maailma harvoin kaatuu mihinkään yksittäiseen asiaan. Useimmat jutut voi jälkikäteen fiksata jos ei ykkösellä mene oikein.

Rakastan:
itseäni, lapsia, Miikaa, ystäviäni ja elämää noin geneerisesti.

Haaveilen eniten:
Juuri nyt en oikeastaan mistään, mikä on vähän tylsääkin. Asiat lepää aika mukavasti just nyt. Siitä haaveilen, että keksin seuraavan toteutettavan unelmani.
Tarvitsen:
Tarpeeksi unta, jos nyt ei ole käynyt jo selväksi. :D Hiljaisuutta ja rauhaa tasaisin väliajoin ja tarpeeksi. Rauhallisen asumisympäristön. Rakkautta. Suukkoja. Halauksia. Silittelyä.

Pelkään:
Lentämistä ja käärmeitä.

Kaipaan:
Lähimpiä ystäviäni tänne Espanjaan.

Murehdin:
Ilmastonmuutosta.

Kerään:
Elämyksiä ja kokemuksia. Kauniita maisemia, auringonnousuja ja -laskuja. Tavara on turhaa ja katoavaista. Valokuvista ja muistoista ilahdun aina.


Lempi-


Värini:
Tykkään aika monesta. Juuri nyt keltainen, punainen, vaaleanpunainen, musta ja valkoinen.

Vuodenaika:
Tykkään oikeastaan kaikista, mutta silloin talven pitää olla talvi, syksyn ruskan kaunis, kevään saapuminen vehreä ja lupauksen kesästä antava ja kesän ihana, lämmin ja aurinkoinen. Ehkä silti eniten kesästä. Erityisesti loppukesän leudoista ja lämpimistä elokuun illoista.

Eläin:
Rakastan mitä tahansa elukoita. Haluaisin kissan tai koiran, mutta elämäntilanne ei juuri nyt ole paras lemmikille.

Kirja:
Kauhean paljon on hyviä kirjoja. Jos nyt vaikka suosittelen Aki Hintsan Voittamisen anatomiaa, Risto Siilasmaan Paranoidi Optimistia ja Miia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämeni lyömään nopeammin. Äskettäin kuuntelin Suvi Vaarlan Westendin, joka kertoo 90-luvun lamasta. Se oli koskettava, ja tuli turhankin lähelle.

Elokuva:
Kutsukaa huumorintajuani kehittymättömäksi, mutta senkin uhalla; nauran katketakseni joka ikinen kerta Kauhea kankkunen -leffan ensimmäistä osaa. Vaikka siis katson sitä kymmenettä kertaa.

Musiikkilaji:
Yksi ylitse muiden, aina ja ikuisesti; Kent.

Numero:
6. Ei se kyllä varsinaisesti ole koskaan mitään hyvää tuonut elämääni. :D

Asia minussa:
En taida olla ihan valmis vielä tässä itseni rakastamisessa kun en juuri nyt keksi ihan hirveästi lempiasioista itsessäni.
Ruoka:
Olen niin hirveän moniulotteinen tässä, etten osaa nimetä yhtä. Jos nyt vaikka pasta kaikissa muodoissa ja sitten gambas pil-pil, eli paikalliset valkosipuliöljyssä paistetut katkaravut.

Juoma:
Vesi, kuplavesi ja roséshamppis.

Lomakohde:
Ei tähänkään ole yhtä vastausta. Riippuu vähän mitä haluan tehdä. Malediiveille en lähde patikoimaan, mutta rannalle ja vedenalaista elämää katsomaan kyllä. Vastaavasti Uudessa-Seelannissa taas mieluusti patikoin. Buenos Airesissa fiilistelen ja tanssin tangoa. Maailmassa on mielettömästi upeita paikkoja koettavaksi.

Tuoksu:
Kukkaiset.

Kasvi:
Pionit on hirmuisen kauniita.

Säätila:
Espanjan Aurinkorannikko on yleensä aika kiva. Ei liian kuuma talvisin, jaksaa harrastaa patikointia ja muuta ulkoilmajuttua.

Tapa viettää vapaailta:
Ilman suunnitelmia!
Kysymyksiä


Pidätkö tytöistä vai pojista? 
Pidän molemmista.

Onko sinulla salaisuuksia?
Meillä kaikilla on vaikka miten muuta väittäisi. On ajatuksia, joita ei halua jakaa, on tekoja, mitä tekee kun kukaan ei näe, on asioita, mitä ei halua itsestään tiedettävän. Meillä jokaisella on jotain. Ja ilmeisesti esimerkiksi Google tietää suurimman osan niistä.

Onko sinulla valkolakkia?
On toki.

Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistys? 
Sain korvikset joskus alle kouluikäisenä.

Mitä tilaat baarissa? 
Yleensä kuplia jossain muodossa, ja hyvässä drinkkibaarissa otan suosituksesta jotain.

Poltatko tupakkaa?
En kyllä.

Omistatko eläimiä? 
Omistaisinpa. Kaikki pörröiset jutut on ihania. <3

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? 
Minulla on monta hyvää ystävää. Paras on kuitenkin Miika.

Mitä muuttaisit itsessäsi? 
Lista on liian pitkä. Mutta se on myös hyvä merkki siitä, ettei pidä itseään valmiina ja kaikkitietävänä, ja etteikö tiedostaisi sitä, että kehitettävää on!
Kerro jotain siitä...


Olit 10 vuotta nykyistä nuorempi: 
Tasan 10 vuotta sitten olin raskaana, ja olimme vastikään päättäneet Miikan kanssa mennä naimisiin tulevalla lomamatkalla Havaijilla. Kukaan muu ei tiennyt näistä kummastakaan. Leijailin pilvillä jatkuvasti, vaikka olin vastikään vaihtanut työpaikkaa, ja vedin todella työlästä projektia. Päivät alkoivat aikaisin ja loppuivat myöhään. En onneksi voinut huonosti ensimmäisen raskauden aikana, päinvastoin. Järjestelimme kaikenlaisia asioita taustalla, sormuksia, hääkoordinaattoria, valokuvaajaa. Kävimme salilla treenaamassa, ja iltaisin teimme ruokaa ja makasimme sohvalla katsomassa leffoja tai telkkaria. Se oli kovin onnellista aikaa.
Viimeksi koit romanttisen hetken:
Tänään kun hetken aikaa ehdittiin olla Miikan kanssa kaksin. Nuorempi nukkui ja vanhempi oli kaverinsa luona. Maattiin kahdestaan sohvalla puoliunessa lepuuttamassa itsekin. Miika silitteli selkää ja hiuksia.

Viimeksi sait jonkun nauramaan oikein kunnolla:
Miika arvostaa joka päivä arkihuumoriani, eikö? :)

Joku kehuu sinua taitavaksi:
Yritän aina kiittää kehusta, sillä toinen on oikeasti halunnut antaa tunnustuksen. Aina jotenkin tuntuu hassulta vatsassa, kun joku kehuu.

Teet itsellesi lounasta:
Helposti menee siihen, että haukkaa pari voileipää tai paistaa munakkaan jos itselleen vain tekee. Yleensä menen ulos syömään. P.S. Olen aika huono laittamaan ruokaa, mutta hyvä leipomaan!

Sinulla viimeksi oli kotoisa olo:
Kun saavuttiin taas Fuengirolaan talvehtimaan. Kärsin jonkinlaista epäsopivuutta Suomen kanssa viime keväästä aina lähtöön. Tirautin pari kyyneltä kun juna puksutti Malagan lentokentältä tänne, ja näin tutut maisemat.
Lausut kehuja:
Yritän kehua useamminkin kun näen syytä, ja muutenkin kertoa arvostuksestani ihmisiä kohtaan. Perheen kesken käymme joka lauantai kiitollisuuskeskustelun, jossa kerromme, missä toiset perheenjäsenet ovat onnistuneet.

Viimeksi luit jotakin syvällistä:
Luin Heli Thorénin blogista muutaman postauksen. Pidän Helin tyylistä kirjoittaa. Ilmaisutapa on jotenkin niin kaunis asiassa kuin asiassa.

Linkitä biisi, joka on koskettanut sinua viimeksi:
Ihan hölmöä varmasti, mutta laulettiin Hämä-hämä-häkki perjantaina perhekerhossa, ja liikutuin niin kovasti siinä kun katselin meidän kuopusta yrittämässä sormillaan muotoilla hämppisbiisin kuvioita. Hyvä että pystyin laulamaan biisin loppuun.
Heitän eteenpäin haasteen Ida Adelialle, Tarinoiden taival -blogin Heinille, Samppanjaa muovimukista Annelle, Sopusointuja Maaritille ja Karla Espanjassa -blogin Karlalle!


Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?

2 kommenttia:

 1. Kivan tuntuinen haaste, kiitos tästä - ehkäpä aloitan keräilemään asioita. On niin paljon sellaista, mitä pitää oikein miettiä ettei hutaise vaan jotain.

  Aika paljon löytyi samankaltaisuuksia, tai ajattelemme monista asioista samalla lailla. Nukkuminen on ollut itselleni aina tärkeää, suorastaan rakastan sitä hetkeä kun saa väsyneenä laittaa päänsä tyynyyn. Ja iltaisin olen aika aikaisin väsynyt ;o)

  Ylläoleva kuva meistä viinibaarissa on niin hyväntuulinen, niinkuin oli iltakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän postaukseen meni ihan yllättävän pitkään keksiä vastaukset, koska piti todellakin tehdä vähän töitä sen eteen, että mietti mitä mieltä oikeasti on!

   Kiitos viini-illasta. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!